NEW Site myFILM.gr 
NEW Site myFILM.gr
Select English    Επιλέξτε Ελληνικά

Cinema: ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ - ΑΪ ΦΟΡ του Βασίλη Κατσίκη (2008)

Ημερομηνία καταχώρησης: Τρίτη, 18 Μάρ. 2008 @ 19:07:32 EET - Συντάκτης : Jim Papamichos

  [Comments] | [Περισσότερα] | [Κριτικές] | [Βίντεο] | [Φωτό] | [Πόστερ] | [Κυκλοφορία] | [Στοιχεία]  

ΚωμωδίαΑΪ ΦΟΡ - ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ
του Βασίλη Κατσίκη

Υπόθεση:
Μια παρέα νεοσυλλέκτων -που ο καθένας για τους δικούς του λόγους θέλει να πάρει απαλλαγή από το στρατό- αναγκάζεται να υπηρετήσει ως Ι4. Η παρέα θα βρεθεί σε ένα ακριτικό νησί με διατεταγμένη υπηρεσία: θα πρέπει να παίξουν τους "λαγούς" και να συνυπάρξουν με τους λοκατζήδες που ετοιμάζονται για μία μεγάλη άσκηση. Οι δυσκολίες και τα απίστευτα καψόνια θα δυναμώσουν την παρέα, και το χιούμορ και η εφευρετικότητα των "λαγών" θα υπερνικήσουν... τους στρατοκράτες!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ιστορία με δύο λόγια

Έξω από το ιατρείο ενός κέντρου νεοσυλλέκτων περιμένουν να εξεταστούν ο Θανάσης Κιουμπασίδης, παραδίπλα ο Χρήστος Τσιαβός και σε μια γωνία ο Αλέξανδρος Γαλάτης. Στην επιτροπή θα επικαλεστούν τους «τρελούς», για να πάρουν την απαλλαγή, ενώ στο αναρρωτήριο όπου και θα περάσουν μια νύχτα αγωνίας, θα γνωρίσουν ακόμα έναν υποψήφιο για απαλλαγή, τον Άλκη Κουμεντάκη.
Την επομένη τους ανακοινώνεται πως θα υπηρετήσουν σαν Ι4 (βοηθητικοί) τη θητεία τους. Φτάνοντας στη μονάδα, θα διαπιστώσουν πως αυτούς τους τέσσερις και έναν ακόμα Ι4αρά, τον Μίλτο Μαυρέα, τους θέλουν για «λαγούς» - «φιλιππινέζες» των λοκατζήδων.

Ο διοικητής του στρατοπέδου, αντισυνταγματάρχης Θεόφιλος Θεοφίλου, έχει κόντρα στο διαδίκτυο και ανταλλάσσει επιθετικά email με τον Tούρκο αντισυνταγματάρχη των λοκατζήδων που είναι στα τουρκικά παράλια. Αφού χαθούν στο βουνό που τους έχουν στείλει για ασκήσεις επίδειξης, οι I4άδες θα βρεθούν πεινασμένοι και διψασμένοι σε ορεινό χωριό... Οι κωμικοτραγικές καταστάσεις που θα ακολουθήσουν θα κάνουν τους «λαγούς» Ι4 να γίνουν «περίεργοι λύκοι» και να χαλάσουν τα σχέδια των δήθεν «πωρωμένων» στρατοκρατών.

Οι Χαρακτήρες

• Ο Θανάσης Κιουμπασίδης,(Θανάσης Τσαλταμπάσης) δεν θέλει να υπηρετήσει στον στρατό γιατί... φοβάται. Δεν μπορεί να κοιμηθεί μαζί με άλλους και δεν μπορεί να πάει στην τουαλέτα... γιατί δεν μπαίνει ποτέ σε τουαλέτα που δεν κλειδώνει. Ως μέλος της παρέας των Άι Φορ, θα ανακαλύψει πλευρές του εαυτού του που δε φανταζόταν ποτέ ότι υπάρχουν...
• Ο Αλέξανδρος Γαλάτης (Κώστας Φραγκολιάς, για πρώτη φορά εμφανίζεται στον κινηματογράφο) πιστεύει πως δεν έχει καμιά δουλειά στο στρατό. Ένας όμορφος και trendy νέος σαν και αυτόν έχει καλύτερα πράγματα να κάνει...και η κοπέλα του τον περιμένει στη Μύκονο. Ευτυχώς γι αυτόν, ο μπαμπάς του έχει φροντίσει ώστε να μην περάσει από τη βάναυση διαδικασία της θητείας. Τα πράγματα όμως δεν πάνε όπως τα είχε σχεδιάσει...
• Όλα δείχνουν πως ο Θόδωρος Φουτίδης (Στάθης Παναγιωτίδης) είναι μοναχός. Ράσο, γένι στο πρόσωπο, γαλήνιο βλέμμα και κομποσχοίνι στο χέρι. Απ’ ότι φαίνεται όμως, ο “Θεός” δεν έχει καμιά διάθεση να τον γλιτώσει από το στρατό. Ίσως αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως πίσω από την αμφίεση του μοναχού, ο Θόδωρος είναι στην πραγματικότητα το καλύτερο σέντερ φορ σε ολόκληρη τη Β΄ Εθνική.
• Ο Άλκης Κουμεντάκης, (Χάρης Μαυρουδής), είναι ένας διανοούμενος που αρνείται να υπηρετήσει για λόγους συνείδησης. Η γνώση του γύρω από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές είναι απαράμιλλη. Η θητεία του ξεκινά με λεξοτανίλ και ο μοναδικός του φίλος είναι ένα palmtop. Στην πορεία όμως θα ανακαλύψει την αληθινή φιλία, ενώ το palmtop θα αποτελέσει ένα ανέλπιστα ισχυρό όπλο...
• Με την άφιξή τους στο νησί, οι τέσσερις Άι Φορ συναντούν το πέμπτο μέλος της παρέας , τον Μίλτο Μαυρέα (Πέτρος Λαγούτης). Ο Μίλτος είναι ένα λαϊκό και ντόμπρο παιδί που διατηρεί ένα μπαρ στο νησί, με έξυπνο βλέμμα, μοναδικό χιούμορ και δεν μασάει τα λόγια του. Όντας το μαγκάκι της παρέας, δεν είναι λίγες οι φορές που θα υπερασπιστεί τους φίλους του στα αμέτρητα καψόνια των λοκατζήδων.
• Ο Διοικητής Θεόφιλος Θεοφίλου,(Γιώργος Κιμούλης) είναι βαθιά και ανεπανόρθωτα κολλημένος με τον στρατό. Το κόλλημα αυτό έχει οδηγήσει και σε έναν σφοδρό ανταγωνισμό, ανάμεσα στο Διοικητή Θεοφίλου και τον Τούρκο Αντισυνταγματάρχη των λοκατζήδων που είναι στα τούρκικα παράλια. Η άσκηση, για την οποία ετοιμάζονται όλοι πυρετωδώς στο νησί, είναι η ευκαιρία του Διοικητή Θεοφίλου για να αποδείξει την υπεροχή του. Τον περιμένει όμως μια απρόσμενη έκπληξη...
• Ο Λοχίας Χάρης Καμμένος (Μάνος Γαβράς), είναι το δεξί χέρι του Διοικητή Θεοφίλου αλλά το επίθετο “Καμμένος” δεν είναι καθόλου τυχαίο στην περίπτωσή του. Κάτι έχει σίγουρα καεί ή βραχυκυκλώσει στον εγκέφαλό του, έχοντας ως αποτέλεσμα έναν ανησυχητικά χαμηλό δείκτη νοημοσύνης. Ο Διοικητής Θεοφίλου εκτιμά την πειθαρχία και την τυφλή υπακοή του, αλλά θα καταλάβει σύντομα πως με ένα τέτοιο δεξί χέρι...καλύτερα να είσαι αριστερόχειρας.
• Ο Αρχιλοχίας Περικλής Καρασαβίδης, (ο διάσημος ράπερ και δημιουργός του συγκροτήματος Goin’ Through, Νίκος Βουρλιώτης, εκπλήσσει με την πρώτη του απόπειρα στην υποκριτική) είναι ένας σκληροπυρηνικός λοκατζής που δε βαριέται ποτέ να κάνει καψόνια. Θεωρεί πως ένας γιωτάς δεν έχει καμιά απολύτως διαφορά από μια βρωμερή κάμπια. Η ιδέα που έχει για τους γιωτάδες όμως πρόκειτα να αλλάξει δραστικά...
• Ο Στριφτός (Γιώργος Χρανιώτης) είναι φαντάρος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Το μάτι του έχει αρχίσει να γυαλίζει, την “παλεύει” δύσκολα και μετράει ώρες αντίστροφα μέχρι να απολυθεί. Δεν ενοχλεί κανέναν και δεν τον ενοχλεί κανείς.
• Οι Δεκανείς Σωτήρης Κατσούνης και Νίκος Μίχας (Γιώργος Χρυσοστόμου και Γιώργος Κοψιδάς αντίστοιχα), είναι δύο από τα μέλη της ομάδας των λοκατζήδων. Από τη στιγμή που οι γιωτάδες πατάνε το πόδι τους στο νησί, οι λοκατζήδες έχουν πλέον έναν και μοναδικό σκοπό: να τους κάνουν τη ζωή κόλαση. Όλα θα οδηγήσουν σε μια μάχη, ανάμεσα σε λοκατζήδες και γιωτάδες, με απρόσμενα αποτελέσματα.
• Η Ελένη Θεοφίλου (Μαρία Κορινθίου) είναι μία από τις δύο κόρες του Διοικητή Θεοφίλου. Η Ελένη είναι πιο ατίθαση, πιο δυναμική και, βασικά, πιο μάγκας από οποιονδήποτε λοκατζή στο στρατόπεδο του πατέρα της. Το ονειρό της είναι να γίνει τραγουδίστρια και δεν πτοείται ούτε στο ελάχιστο από τον αυταρχικό Διοικητή. Δε δείχνει να πιστεύει σε έρωτες και τέτοιες σαχλαμάρες αλλά ένας γιωτάς θα καταφέρει να μπεί στην καρδιά της.
• Η Μαρία Θεοφίλου (Ιζαμπέλλα Κογιεβίνα) είναι η δεύτερη κόρη του Διοικητή Θεοφίλου και είναι το ακριβώς αντίθετο της αδερφής της Ελένης. Μια συνεσταλμένη κοπέλα, με αυστηρές ηθικές αρχές, που ετοιμάζεται να τελειώσει τη θεολογική με άριστα. Ο Διοικητής μπορεί να κοιμάται ήσυχος με τέτοια κορούλα. Οι αναστολές και οι αυστηρές ηθικές αρχές της κορούλας του όμως αποτελούν παρελθόν όταν η Μαρία ερωτεύεται, όπως και η αδερφή της, έναν από τους γιωτάδες. Αρκεί να μην το μάθει ο μπαμπάς...
• Η Νόρα (Δώρα Σαμψώνα) είναι Γαλλίδα τουρίστρια και έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στα extreme sports. Θα γνωρίσει τον έρωτα στην Ελλάδα όταν θα πέσει (κυριολεκτικά) πάνω στο Θόδωρο Φουτίδη. Η Νόρα με το Θόδωρο θα ζήσουν έναν έρωτα παθιασμένο αλλά και άκρως επικίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Σημείωμα του Σκηνοθέτη και Σεναριογράφου Βασίλη Κατσίκη

Μια ιδέα του παραγωγού Κώστα Λαμπρόπουλου, για τους Γιωτάδες (βοηθητικούς) που υποφέρουν από τους σκληροτράχηλους Λοκατζήδες, ήταν το έναυσμα για να γράψω το σενάριο.
Πέντε διαφορετικοί τύποι που θέλουν απαλλαγή, καταλήγουν όχι μόνο να μην την πάρουν αλλά να κάνουν τους «λαγούς» σε ένα τάγμα Λοκατζήδων, σε ένα ακριτικό νησί δίπλα στην Τουρκία.
Εκεί θα ανακαλύψουν πως ο σκληροτράχηλος διοικητής παίζει ένα περίεργο και επικίνδυνο παιχνίδι με τον Τούρκο ομόλογό του και του χαλάνε τα σχέδια. Σεναριακά και σκηνοθετικά, προσπάθησα να κάνω την κωμωδία να εναλλάσσεται με την περιπέτεια σε γρήγορο ρυθμό.
Σε αυτό βοηθάει σημαντικά η μουσική χιπ χοπ των «Goin΄ Through».
Θεωρώ πως το σημαντικό που βγαίνει από αυτή την ταινία, είναι η φιλία που προκύπτει στο στρατό και κάνει αυτούς που την έζησαν να τη θυμούνται και να την αφηγούνται σε όλη τους την ζωή.
Εξίσου σημαντικό έιναι το σχόλιο της ταινίας για το συνολικό “παράλογο” που συναντάς στο στρατό.

Βιογραφικό του Βασίλη Κατσίκη

Ο Βασίλης Κατσίκης γεννήθηκε στα Γιάννενα και σπούδασε στην Ιταλία. Έχει σκηνοθετήσει πολλά ντοκιμαντέρ, ενώ έχει διακριθεί και βραβευθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό πολλές φορές. Έχει σκηνοθετήσει αρκετές διαφημίσεις και για 4 χρόνια σκηνοθετούσε την εκπομπή - ντοκιμαντέρ “MIXER”, στην ΕΤ3.
Έγραψε επίσης το σενάριο «Έμμονες ιδέες» για την σειρά «Safe sex» του Mega Channel.
Με την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, με τίτλο «CCTV», πήρε το 2004 το βραβείο των κριτικών κινηματογράφου στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και, αφού συμμετείχε σε πολλά ξένα φεστιβάλ, πήρε θετικές κριτικές από περιοδικά και εφημερίδες παγκοσμίου φήμης όπως Variety, Gardian, κλπ.


ΕΠΙΣΗΜΟ SITE :

http://www.loufa-i4.gr/


ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

http://www.imdb.com/
http://www.rottentomatoes.com/
http://www.allmovie.com/top of the page


ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Η Βαθμολογία μου:

Αξιοπρεπής κωμωδία καταστάσεων και χαρακτήρων με έξυπνους διαλόγους σε ένα χωρίς ιδιαίτερη κλιμάκωση σενάριο και εκπλήξεις - ανατροπές. Δε κουράζει, περνάει μηνύματα (θετικά και αρνητικά περί στρατού) χωρίς να αγγίζει βαθύτερα τα αίτια των "πολεμικών κρίσεων". Πολύ καλή η μουσική επένδυση, με χιπ χοπ από τους Goin' Through. Μάλιστα, σε μερικές σκηνές υπερτερούν της εικαστικής αξίας, δικαιολογημένα, ως ένα "βίντεο κλιπ" του νέου τους δίσκου... Στα όρια του γκροτέσκου οι ερμηνείες κυρίως του Κιμούλη, του ..."ψηλού" Θανάση Τσαλταμπάση (αυτός θυμίζει Χαραλαμπόπουλο και όχι άδικα) και του Νίκου Βουρλιώτη (η "ψυχή" και ο δημιουργός του συγκροτήματος Goin' Through) που εκπλήσσει πολύ ευχάριστα με την πρώτη του απόπειρα στην υποκριτική (ναι, "γράφει" στο γυαλί, αλλά θέλει πολύ δουλειά στη συνέχεια και στα "δύσκολα", αν θέλει να συνεχίσει καριέρα, ως ηθοποιός), σαφώς ξεχωρίζουν. Παρατηρείται μια αυτοσυγκράτηση και στα εκφραστικά μέσα και στα κλισέ του είδους, όπως στους μελό έρωτες ανάμεσα στις κόρες του Διοικητή και τους "γιωτάδες", στο πρώτο μέρος ενώ στο δεύτερο μισό επικρατεί χαλαρότητα (στο μοντάζ και την εσωτερική δράση, το γέλιο εκβιάζεται να βγει και αυτό πάντα προβλέψιμα) με άνισο αποτέλεσμα. Θα έπρεπε να κοπούν ή να συντομεύσουν αρκετές σκηνές, όπως του "καφενείου" που είναι αρκετά "αργή" σε εξέλιξη... Η ερμηνεία του Γιώργου Χρανιώτη, "μόνιμα μαστουρωμένου", πείθει και δικαιολογεί το κόλλημα της καλλιτεχνικής δημιουργίας στο τελευταίο μισάωρο. Ο αρχικός ενθουσιασμός μας νικήθηκε κατά κράτος.

Αυτό είναι και το πρόβλημα που είδαμε στο δεύτερο μισό και παρά την προσμονή μας για κάτι καλύτερο ή έστω ισάξιο του πρώτου. Εξηγούμαστε: αργή εξέλιξη και υποτονική δράση, κάνουν μια τεράστια "κοιλιά". Όλα είπαμε εξαντλούνται στο πρώτο μέρος, όταν κάποιες (αρκετές) ατάκες και γκαγκς δίνουν και παίρνουν αρκετά πετυχημένα. Άρα κάπου σκόνταψαν οι παραγωγοί και οι εκτελεστές στη διαχείριση των μέσων και των σεναριακών "ευρημάτων" που πέρασαν "αζύγιστα" και ετεροχρονισμένα. Επίσης η ύπαρξη τόσων πολλών χαρακτήρων "μπροστά" αποδυνάμωσε τελικά το κέντρο βάρους της δραστηριότητας των κύριων πρωταγωνιστών με άνιση κατανομή χρόνου.

Όμως, δεν προσβάλλεται η νοημοσύνη του κοινού και δεν υποβιβάζει τα αισθητικά κριτήρια ποιότητας με "χοντράδες" και γελοιότητες (πολύ σπουδαίο κατόρθωμα, αφού αποφεύγει τις παγίδες και τις κακοτοπιές ταινιών τύπου ΓΑΜΗΛΙΟ ΠΑΡΤΥ, ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ κλπ ενώ παίρνει τα θετικά του ΜΟΛΙΣ ΧΩΡΙΣΑ). Το όνομα, δε, του Νίκου Περάκη (στην Παραγωγή), φιγουράρει τελευταίο - τελευταίο στους τίτλους. Κράτησε "σοφά" τις αποστάσεις... Άλλωστε η διαφορά από τη ΛΟΥΦΑ του είναι η ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ που βαφτίστηκε ...ΑΠΑΛΛΑΓΗ! Για να μη ξεχνιόμαστε αυτό που θα μείνει εν κατακλείδει, είναι η κωμικοτραγική παρουσίαση των γνωστών "καψονιών" των παλιών προς τους νέους και μάλιστα "γιωτάδες"... Αυτά που συμβαίνουν, στο στρατόπεδο, λίγο πολύ είναι αληθινά και για να "βγει" γέλιο, δίνεται η "σουρρεαλιστική" υπερβολή με εξωπραγματικά περιστατικά διαβολικών συμπτώσεων ! (π.χ παγούρι με "ούρα" από την βροχή στη σεκάνς της μάχης στο δάσος του ...Σχοινιά ή ο "ιός" στον υπολογιστή του Διοικητή ή η φωτό του Τσαλταμπάση στην κρεβατοκάμαρα του Διοικητή). Το είδος στη συγκεκριμένη ταινία, δεν ανανεώνεται με την υπερβολή, ούτε με πειραματισμούς. Είναι σε φάση συντηρητικής διεκπεραίωσης, με όρους σύγχρονου μάρκετινγκ (βλέπε χορηγούς) και ανώδυνα αποτελέσματα. Οι καινοτομίες συνήθως βάζουν το μαχαίρι στο κόκκαλο και αυτό μόνο ο ίδιος ο Περάκης το πετυχαίνει στις δικές του ταινίες... Η επιτυχία σιγά σιγά σβήνει και ξεφτίζει, όσο "πατάει" στο ίδιο σεναριακά, "στρατιωτικό" μοτίβο, χωρίς να αλλάζει θεαματικά, κατεύθυνση πλην των προσώπων και των φραστικών νεολογισμών...

Συνοπτικά, ναι θα γελάσετε, καθώς υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να σας κάνουν να ξεχάσετε τα όποια προβλήματα σας απασχολούν και να ψυχαγωγηθείτε μέσα στα όρια της "πολιτικώς ορθής" κωμωδίας. Τα όποια προβλήματα της διαχείρισης και της επιδεξιότητας του project περνούν μοιραία σε δεύτερη μοίρα...

 

Jim Papamichos
του Δημήτρη Παπαμίχου [email protected]


top of the page

Comments powered by Disqustop of the page
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Κυκλοφορία:
27/4/2008 (Ελλάδα)


top of the page
PHOTOS - POSTERS

17.jpg 16.jpg 15.jpg 14.jpg 13.jpg 12.jpg 11.jpg 10.jpg 9.jpg span class="thumb_title">50 εμφανίσεις 8.jpg 7.jpg 6.jpg 5.jpg 3.jpg 4.jpg 1.jpg 2.jpg


top of the page


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ / ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Βασίλης Κατσίκης
Σενάριο: Βασίλης Κατσίκης
Εταιρείες Παραγωγής : CL Productions
Συμπαραγωγοί: ODEON, NOVA, ΑΝΩΣΗ Α.Ε. , EAST MEDIA SERVICES, FILMINMIND, GRAAL
Παραγωγοί: Μάνος Κρεζίας, Κώστας Λαμπρόπουλος, Νίκος Περάκης, Διονύσης Σαμιώτης
Ηθοποιοί : Θανάσης Τσαλταμπάσης, Στάθης Παναγιωτίδης, Κώστας Φραγκολιάς, Χάρης Μαυρουδής, Πέτρος Λαγούτης, Γιώργος Κιμούλης, Μάνος Γαβράς, Νίκος Βουρλιώτης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιώργος Κοψιδάς, Ιζαμπέλλα Κογιεβίνα, Μαρία Κορινθίου, Δώρα Σαμψώνα
Μοντάζ : Γιώργος Μαυροψαρίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας : Ηλίας Αδάμης
Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Θοδωρής Λουκέρης, Γιάννης Κοντορουχάς
Μουσική: Goin' Through
Casting:
Σχεδιασμός Παραγωγής : Γιώργος Παπαδάτος
Σκηνικά: Θοδωρής Λουκέρης, Γιάννης Κοντορουχάς
Κοστούμια :Βάσω Τρανίδου-Σουργιαδάκι
Χρονολογία παραγωγής: 2008
Χώρα παραγωγής : ΕΛΛΑΔΑ
Γλώσσα : ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Διάρκεια: 95'
Εικόνα: ΕΓΧΡΩΜΗ
Είδος ταινίας : ΚΩΜΩΔΙΑ
Ήχος : Dolby Digital
Καταλληλότητα :
Διανομή: ODEON


top of the page
 
Βαθμολογία Κοινού
Μέσος Όρος: 4.78
Αριθμός Ψήφων: 78


Αξιολόγηση :

Αριστούργημα
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
Κακό

Συνδεδεμένα Θέματα

Arts & Culturetop of the page

-- Sponsored Links --

QR Code for smartphones   aggelospolidoros.blogspot.gr   AGATHI Art Gallery   cinefo.wordpress.comr   QR code for Facebook page


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Το πρωτότυπο περιεχόμενο του myFILM.gr, προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
All logos, trademarks and content in this site are property of their respective owner, the comments and reviews of their posters.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι του εκδότη ή
αρχισυντάκτη, των διαχειριστών ή συντονιστών (εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτές.


Info | Statistics | Site Map (topics) | RSS feed 2.0 | RSS feed 0.9 | Atom feed
Copyright © 2007- myFILM. All Rights Reserved ®.
Ολοκλήρωση σελίδας: 0.032 Δευτερόλεπτα

Ακολουθήστε μας !

Facebook Twitter YouTube Tumblr RSS Pinterest Vimeo Linkedin Flickr Google+