NEW Site myFILM.gr
Select English    Επιλέξτε Ελληνικά
**ΝΕΟ site** **Παλιό site** ΝΕΑ Ταινίες Φεστιβάλ Φωτογραφίες TV DVD Box Office

Cinema: ΛΟΡΑΞ (THE LORAX) των Κρις Ρενό, Κάιλ Μπαλντά (2012)

Ημερομηνία καταχώρησης: Τετάρτη, 28 Σεπ. 2011 @ 17:29:00 EEST - Συντάκτης : Jim Papamichos

  [Comments] | [Περισσότερα] | [Κριτικές] | [Βίντεο] | [Φωτό] | [Πόστερ] | [Κυκλοφορία] | [Στοιχεία]  

Κιν.Σχέδια

ΛΟΡΑΞ
THE LORAX

των Κρις Ρενό, Κάιλ Μπαλντά
με τις φωνές των Ζακ Έφρον, Ντάνι Ντε Βίτο, Μπέτι Γουάιτ, Τέιλορ Σουίφτ, Σέρι Λιν

Υπόθεση:
Η ταινία αφηγείται με μοναδικά χρώματα και απαράμιλλο 3D την ιστορία του Τεντ, ενός 12χρονου αγοριού που ζει στην πλαστική πόλη του Θνίντβιλ και το οποίο, στην προσπάθειά του να κερδίσει την αγάπη της Όντρεϊ, του κοριτσιού των ονείρων του, πρέπει να βρει και να της φέρει ένα αληθινό δέντρο. Για να το πετύχει αυτό, καλείται να ανακαλύψει την ιστορία του Λόραξ, ενός ιδιότροπου, αλλά γοητευτικού πλάσματος που παλεύει για να προστατέψει τον κόσμο του δάσους, και αυτός που αφηγείται την ιστορία του στον Τεντ δεν είναι άλλος από τον επιχειρηματία εκείνον, που λόγω της απληστίας του, προκάλεσε τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία του δάσους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η νέα (και 3D) ταινία κινουμένων σχεδίων της Universal συνιστά μεταφορά στη μεγάλη οθόνη ενός από τα πιο επιτυχημένα βιβλία του Dr. Seuss και φέρει την υπογραφή του Μίδα των animation –τέως επικεφαλής της Fox Animation- Κρις Μελεντάντρι (Despicable Me, Ice Age, Ice Age 2, Dr. Seuss’ Horton Hears a Who!) καθώς και των δημιουργών του πολύ επιτυχημένου animation Despicable Me!


• Πρόκειται για μια αστεία, αλλά συνάμα και συγκινητική περιπέτεια που υπογραμμίζει τη σημασία της ισορροπίας που πρέπει να διατηρείται μεταξύ της φύσης και της προόδου. Η ταινία ξετυλίγεται γύρω από τον Λόραξ, ένα πολύ αστείο και αξιαγάπητο πλάσμα, τον φύλακα των δασών, που κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να προστατεύσει τα δάση και τα ζώα που κατοικούν εκεί. Όταν ο Ουάνσλερ κόβει το πρώτο δέντρο ο Λόραξ ξεπροβάλλει θυμωμένος και προειδοποιεί το νεαρό για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, αλλά η απληστία του δεν τον αφήνει να το συνειδητοποιήσει και η οικολογική καταστροφή δεν αργεί. Χρόνια αργότερα, ο μετανοημένος Ουάνσλερ βλέπει στο πρόσωπο του μικρού Τεντ, το άτομο εκείνο που μπορεί να επανορθώσει και να αποκαταστήσει την οικολογική ανισορροπία.

• Το βιβλίο αυτό του Dr Seuss είναι ένα από τα πλέον εμπορικά παιδικά μυθιστορήματα όλων των εποχών και το πλέον αγαπημένο του ίδιου του συγγραφέα. Πρωτοκυκλοφόρησε το 1971 και έχει εκδοθεί σε 95 χώρες και σε 17 διαφορετικές γλώσσες. Η έμπνευση για το βιβλίο αυτό προήλθε από ένα ταξίδι του συγγραφέα και της συζύγου του στην Ανατολική Αφρική και είναι η πρώτη φορά που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει χρωματική ποικιλία.

• Η ταινία αυτή συνιστά τη δεύτερη συνεργασία του Μελεντάντρι με τη σύζυγο του αποθανόντα συγγραφέα μετά το Horton Hears a Who!. Δεδομένης της επιτυχίας και των πολλαπλών, διαχρονικών μηνυμάτων του βιβλίου με προεξάρχον το οικολογικό, ο Μελεντάντρι χρειάστηκε έξι μήνες προκειμένου να απαντήσει θετικά ώστε να είναι σίγουρος πως θα το αποδώσει όπως έπρεπε, έχοντας αρωγούς του σε αυτό τη δημιουργική ομάδα που μας έδωσε το Despicable Me.

• Για το σκηνοθέτη Κρις Ρενό, ο Dr Seuss είναι από τους συγγραφείς που τον έχουν επηρεάσει πολύ, από την παιδική του ηλικία, καθώς, ιδίως αυτό το βιβλίο του, θεωρεί πως συνιστά ένα δίδαγμα ζωής για όλα τα παιδιά. Έτσι, με χαρά ανέλαβε τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη σε μια ταινία 90 λεπτών.

• Η ταινία είναι γυρισμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει μια ανάγλυφη τρισδιάστατη εμπειρία. Οι χαρακτήρες σχεδιάστηκαν ώστε να σου προσδίδουν την αίσθηση της ολότητας δίχως να δημιουργούν το αίσθημα της υπερβολικής εγγύτητας που προκαλεί αμηχανία. Οι θεατές οφείλουν να αισθάνονται μέρος του περιβάλλοντος, όπως είναι και οι χαρακτήρες.

• Μολονότι η ταινία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μιούζικαλ, οι δημιουργοί έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στο μουσικό και τραγουδιστικό κομμάτι, με έξι τραγούδια να πρωταγωνιστούν στην αφήγηση. Τη μουσική υπογράφει ο συνθέτης Τζον Πάουελ (How To Train Your Dragon, Kung Fu Panda, Shrek, Hancock, The Bourne Ultimatum, Mr. & Mrs. Smith).

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ???

ΛΟΡΑΞ

Είναι ο φύλακας του δάσους, ο οποίος μιλά εξ’ ονόματος των δέντρων (που διακρίνονται για το πολύχρωμο, τρυφερό σα χνούδι, φύλλωμά τους που ευωδιάζει σαν αγνό γάλα πεταλούδας). Είναι κοντός, φωνακλάς και επιθετικά κατσούφης εντούτοις δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς πως συνάμα είναι και ένα χαριτωμένο, χνουδωτό πλάσμα. Η αποστολή του ως φύλακας ενεργοποιείται τη στιγμή που ο νεαρός φιλόδοξος Ουάνσλερ κόβει το πρώτο δέντρο του δάσους έχοντας σαφείς επεκτατικές τάσεις.

ΟΥΑΝΣΛΕΡ

Πλέον είναι ένας ηλικιωμένος και γεμάτος πικρία ερημίτης που μένει σε μία ετοιμόρροπη καλύβα, έξω από το Θνίντβιλ. Είναι ο μόνος που μπορεί να αφηγηθεί στο μικρό Τεντ την ιστορία του Λόραξ και το τι απέγιναν τα αληθινά δέντρα, αφού είναι ο αυτουργός της οικολογικής καταστροφής. Με μια προβολή στο παρελθόν βρίσκουμε το νεαρό Ουάνσλερ να μετακομίζει στην πεδιάδα των Χνουδόδεντρων προκειμένου να βρει την τύχη του. Και μολονότι υπόσχεται στον Λόραξ να μην κόψει άλλα δέντρα, η απληστία που τον κυριεύει τον οδηγεί στην πλήρη αποψίλωση του δάσους…

ΤΕΝΤ

Είναι ένα ενθουσιώδες, μικρό παιδί που αναζητά ένα αληθινό, ζωντανό δέντρο καθώς με αυτό θα μπορέσει να κερδίσει την καρδιά του κοριτσιού που αγαπά, της Όντρεϊ. Για να το κατορθώσει αυτό πρέπει να μάθει την ιστορία του Λόραξ, του ιδιότροπου πλάσματος που προστατεύει τα δάση. Γρήγορα συνειδητοποιεί πως η εκπλήρωση της επιθυμίας της Όντρεϊ είναι αλληλένδετη με τη σωτηρία του Θνίντβιλ και πως και τα δύο επαφίενται εξ’ ολοκλήρου σε εκείνον.

ΟΝΤΡΕΪ

Είναι η χαριτωμένη, μικρή γειτόνισσα του Τεντ που ονειρεύεται να δει ένα αληθινό δέντρο. Είναι τελείως ανεξάρτητο πνεύμα με μεγάλη ευαισθησία και ενσυναίσθηση. Συμπαθεί πολύ τον Τεντ και έχε καταλάβει πως ο μικρός φίλος της είναι ερωτευμένος μαζί της.

ΜΗΤΕΡΑ ΤΕΝΤ

Είναι μια συνηθισμένη κάτοικος του Θνίντβιλ, απόλυτα συμβιβασμένη με τον πλαστικό κόσμο στον οποίο έχει κληθεί να ζει. Προβληματίζεται με την εκκεντρική συμπεριφορά της μητέρας της, της γιαγιάς Νόρμα, αλλά και του γιού της και γι’ αυτό έχει διαρκώς στραμμένη την προσοχή της σε εκείνους. Αλλά μόλις απειλείται η οικογένειά της, τότε κάνει τα πάντα για να την προστατέψει.

ΓΙΑΓΙΑ ΝΟΡΜΑ

Μια γιαγιά γεμάτη ενέργεια και όρεξη για ζωή. Έχει αναμνήσεις από την εποχή που η πόλη ήταν γεμάτη λουλούδια και είναι αποφασισμένη να βοηθήσει τον εγγονό της να βρει τον τελευταίο σπόρο που υπάρχει προκειμένου να βλαστήσει ένα αληθινό δέντρο και έτσι να αποκατασταθεί η ισορροπία στο Θνίντβιλ. Η γιαγιά είναι εκείνη που συμβουλεύει τον Τεντ να βρει τον Ουάνσλερ καθώς είναι ο μόνος που μπορεί να του αφηγηθεί την ιστορία του Λόραξ και των δέντρων.

ΑΛΟΪΣΙΟΣ ΑΓΕΡΑΣ

Είναι ο κακός της υπόθεσης. Έγινε πάμπλουτος πουλώντας φρέσκο αέρα στους κατοίκους του Θνίντβιλ. Τα εργοστάσιά του μολύνουν τον αέρα και έτσι οι επιχειρήσεις του γνωρίζουν πιένες. Αν γεμίσει η πόλη με αληθινά δέντρα τότε εκείνος θα χρεοκοπήσει και γι’ αυτό προσπαθεί με κάθε τρόπο να το αποτρέψει.


An environmentalist tries to save the forest from a greedy clothing manufacturer.

ΕΠΙΣΗΜΟ SITE :

Official Site

ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

IMDb  IMDb
top of the page


ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Η Βαθμολογία μου:

 

Jim Papamichos
του Δημήτρη Παπαμίχου [email protected]


top of the page

blog comments powered by Disqustop of the page


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Κυκλοφορία:
2/3/2012 (ΗΠΑ)
22/3/2012 (Γερμανία)
23/3/2012 (Μεγ. Βρεττανία)
30/3/2012 (Ισπανία)
5/4/2012 (Ελλάδα)


top of the page
PHOTOS - POSTERS

THE LORAX 0012.jpg
THE LORAX 0010.jpg
THE LORAX poster large.jpg
THE LORAX 0011.jpg
THE LORAX 0009.jpg
THE LORAX 0008.jpg
THE LORAX 0007.jpg
THE LORAX 0006.jpg
THE LORAX 0004.jpg
THE LORAX 0005.jpg
THE LORAX 0003.jpg
THE LORAX 0002.jpg
THE LORAX poster.jpg
THE LORAX 0001.jpg
 


top of the page


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ / ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

>>CAST<<

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Μαρία Πλακίδη
Μετάφραση: Ελένη Κουβοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Ηλίας Αχλαδιώτης
Studio Ηχογράφησης: SIERRA POST

Λόραξ Παύλος Χαϊκάλης
Ουάνσλερ Κωνσταντίνος Σταυρίδης
Τεντ Γιώργος Ματαράγκας
Αγέρας Γιάννης Στεφόπουλος
Γιαγιά Νόρμα Χριστίνα Κουτσουδάκη
Γέρος Ουάνσλερ Ντίνος Σούτης
Όντρεϊ Υακίνθη Παπαδοπούλου
Μαμά Τεντ Κατερίνα Γκίργκις
Χοντρό Διαφημιστής Ηλίας Ζερβός
Αδύνατος Διαφημιστής Δημήτρης Μάριζας
Μαμά Ουάνσλερ Τέτα Κωνσταντά
Θεία Γκριζέλντα Βίνα Παπαδοπούλου

Ακούγονται επίσης οι ηθοποιοί: Νίκος Ιωαννίδης, Ανδρέας Ρήγας, Πέτρος Σπυρόπουλος, Άννα Σταματίου, Ινώ Στεφανή, Κώστας Κορωναίος.
Τραγουδούν: Κωνσταντίνος Σταυρίδης, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Χαράλαμπος Αλεξανδρόπουλος, Βασίλης Αξιώτης, Νεκτάριος Γεωργιάδης, Μαρίνα Σάττι, Χριστίνα Αργύρη, Φωτεινή Κωστοπούλου, Νάντια Κοντογεώργη, Χορωδία Ambitus.

Πρωτότυπες φωνές (στα αγγλικά):

  Zac Efron ... Ted
  Ed Helms ... Once-ler
  Danny DeVito ... The Lorax
  Betty White ... Norma
  Taylor Swift ... Audrey
  Willow Smith ... Marta
  Rob Riggle ... O'Hare
  Sherry Lynn

>>CREDITS<<

Σκηνοθεσία
Chris Renaud
Kyle Balda

Σενάριο
Ken Daurio
Cinco Paul
Dr. Seuss
(βιβλίο)

Παραγωγή
Janet Healy
Christopher Meledandri


Μοντάζ
Steven Liu


Σχεδιασμός Παραγωγής
Yarrow Cheney

Καλλιτεχνική Διεύθυνση
Eric Guillon

Εταιρείες Παραγωγής
Illumination Entertainment
Universal Pictures

Διανομή
UIP (Ελλάδα)
United International Pictures

Χρονολογία παραγωγής
2012

Χώρα παραγωγής
ΗΠΑ

Γλώσσα
ΑΓΓΛΙΚΑ

Εικόνα
ΕΓΧΡΩΜΗ

Είδος ταινίας
ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ, ΔΡΑΣΗΣ, ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Διάρκεια
86'

Ήχος
Dolby Digital / DTS / SDDS

Τοποθεσίες γυρισμάτων
Άρκανσο - ΗΠΑ

AKA

Καταλληλότητα
India:U / Malta:U / Philippines:U / UK:U / USA:PG (certificate #47278) / Canada:G (all jurisdictions) / Sweden:7 / Singapore:PG / Portugal:M/6 / Philippines:G / South Korea:All

Κόστος
$70 εκατομμύρια

Εισπράξεις
$200 εκατομμύρια (παγκοσμίως)


top of the page

 
Βαθμολογία Κοινού
Μέσος Όρος: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Αξιολόγηση :

Αριστούργημα
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
ΚακόΕπιλογές
  Go Back [ Προηγούμενο ]

 Προεπισκόπηση ΠροεπισκόπησηΣχετικοί Σύνδεσμοι

· Αναζήτηση σε: Κιν.Σχέδια
· Περισσότερα για Κατηγορία
· Ταινίες που προβάλλονται
· Box Office

· IMDb   
· RT

· ΘΕΜΑΤΑΑνά Είδος

· Δραματική
· Αισθηματική
· Κωμωδία
· Αστυνομική
· Μυστηρίου
· Φιλμ Νουάρ
· Θρίλερ
· Δράσης
· Περιπέτεια
· Φαντασίας
· Επιστημονικής Φαντασίας
· Τρόμου
· Βιογραφική
· Ντοκιμαντέρ
· Κινούμενα Σχέδια
· Μιούζικαλ
· Οικογενειακή
· Ιστορική
· Αθλητική
· Γουέστερν
· Πολεμική
· Ερωτική
· Μικρού Μήκους
· 3D
· Ασπρόμαυρη
· Βωβή

Συνδεδεμένα Θέματα

ΠεριπέτειαΚιν.ΣχέδιαΟικογενειακήΔράσηςtop of the page


-- Sponsored Links --

aggelospolidoros.blogspot.gr AGATHI Art Gallery cinefo.wordpress.comr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Το πρωτότυπο περιεχόμενο του myFILM.gr, προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
All logos, trademarks and content in this site are property of their respective owner, the comments and reviews of their posters.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι του εκδότη ή
αρχισυντάκτη, των διαχειριστών ή συντονιστών (εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτές.
myfilm.gr


Info | Statistics | Topics | RSS feed 2.0 | RSS feed 0.9 | Atom feed | twitter | facebook | Add in Google homepage