NEW Site myFILM.gr
Select English    Επιλέξτε Ελληνικά
*ΝΕΟ site* Όσκαρ Φεστιβάλ ΝΕΑ Ταινίες
*Παλιό site* Φωτό TV DVD Box Office

Cinema: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ (LA GUERRE DES BOUTONS) του Γιαν Σαμιουέλ (2011)

Ημερομηνία καταχώρησης: Τρίτη, 30 Αύγ. 2011 @ 06:58:00 EEST - Συντάκτης : Jim Papamichos

  [Comments] | [Περισσότερα] | [Κριτικές] | [Βίντεο] | [Φωτό] | [Πόστερ] | [Κυκλοφορία] | [Στοιχεία]  

Οικογενειακή

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ
LA GUERRE DES BOUTONS

του  Γιαν Σαμιουέλ
με τους Αλέν Σαμπά, Ματίλντ Σινιέ, Έρικ Ελμοσνίνο

Υπόθεση:
Σ’ ένα χωριό της Νότιας Γαλλίας, το 1957, μια ομάδα αγοριών – ηλικίας 7 έως 14 ετών – κηρύσσει πόλεμο εναντία στους ορκισμένους εχθρούς της, τα παιδιά του γειτονικού χωριού. Ένας πόλεμος τιμής και πίστης που έχει παραμείνει ζωντανός για πολλές γενιές, όπου ο εξευτελισμός με το ξήλωμα των κουμπιών είναι η πιο τρομακτική ήττα. Δεν είναι καθόλου εύκολο όμως να είσαι σε έναν στρατό πιτσιρίκων, να δίνεις μάχες και να μην βρίσκεις τον μπελά σου, όταν γυρίζεις σπίτι με σκισμένα ρούχα και χαμένα κουμπιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα από τα πιο δημοφιλή γαλλικά μυθιστορήματα όλων των εποχών, το “Ο Πόλεμος των Κουμπιών” του Λουί Περγκό, έρχεται στην μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Γιαν Σαμιουέλ (“Αγάπα Με Αν Τολμάς”). Το μυθιστόρημα αυτό πρωτοεκδόθηκε το 1912, έχει ανατυπωθεί περισσότερες από τριάντα φορές κι έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, όπως Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Γερμανικά και Ιταλικά. Πρωταγωνιστούν οι Αλέν Σαμπά (“Αστερίξ & Οβελίξ: Επιχείρηση Κλεοπάτρα”), Ματίλντ Σινιέ και Έρικ Ελμοσνίνο.

Λίγα Λόγια για τον Σκηνοθέτη

Ο Γιαν Σαμιουέλ γεννήθηκε το 1965 στη Γαλλία και κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές κοινού και κριτικών με το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, την ταινία "Αγάπα Με Αν Τολμάς", το 2003. Πρωταγωνιστές της ταινίες είναι ο Γκιγιόμ Κανέ και η Μαριόν Κοτιγιάρ, οι οποίοι είναι πλέον ζευγάρι και στην πραγματική ζωή και απέκτησαν το πρώτο τους παιδί τον Μάιο του 2011. Ακολούθησαν οι ταινίες "My Sassy Girl" και "Το Γράμμα Που Άλλαξε Τη Ζωή Μου". Η επόμενή του δουλειά είναι μια ταινία φαντασίας με τίτλο "The Great Ghost Rescue".

Λίγα Λόγια από τον Σκηνοθέτη

Όταν οι παραγωγοί της One World Films με προσέγγισαν με την πρόταση για να μεταφέρω στον κινηματογράφο τον "Πόλεμο Των Κουμπιών" του Λουί Περγκό, σκέφτηκα αμέσως "Συναγερμός κλασικού!". Ειδικά από την στιγμή που η κινηματογραφική διασκευή του Ιβ Ρομπέρ έχει μείνει στην Ιστορία.
Ερώτηση #1: Γιατί να διασκευαστεί ξανά;
Ερώτηση #2: Πώς; Βυθίστηκα λοιπόν στη σχεδόν μυθική ιστορία με όσο το δυνατόν περισσότερη ταπεινότητα.

Προφανώς ήταν πειρασμός για μένα η πρόκληση αυτή, αλλά έπρεπε να προσθέσω κάτι δικό μου. Σε τρεις από τις τέσσερις προηγούμενες ταινίες μου, είχα να κάνω με το θέμα της παιδικής ηλικίας από διαφορετικές πλευρές: συμφιλίωση παιδιού με ενήλικο ("Το Γράμμα Που Άλλαξε τη Ζωή Μου"), παιδική ηλικία που μεταφέρεται στην ενηλικίωση ("Αγάπα Με Αν Τολμάς"), ακόμα κι η μετα-θάνατον ζωή ενός παιδιού/φάντασματος ("The Great Ghost Rescue", που είναι στο στάδιο του post-production)… Οπότε με την ταινία αυτή θα μπορούσα να κλείσω το θέμα που έχει αποτελέσει τη βάση για την καριέρα μου – τη δημοκρατία των παιδιών. Πώς τα παιδιά αντιλαμβάνονται την ευθύνη, την κοινωνία, την ισότητα; Ακόμα περισσότερο όμως από την παιδική ηλικία, υπάρχει άλλο ένα θέμα που έχει αποτελέσει τη δομή των σεναρίων μου – οι γυναίκες και η θηλυκότητα.

Κουβαλώντας λοιπόν τους δύο αυτούς πυρσούς, είχα ένα ξεκάθαρο όραμα για το ποια θα μπορούσε να είναι η κεντρική κλωστή στην κινηματογραφική διασκευή του "Πολέμου των Κουμπιών": μια διασκεδαστική ταινία γεμάτη ελευθερία. Μια ανάσα ζωής και ιδεαλισμού… Δίνοντας ξανά στα παιδιά μια γεύση αυθεντικών απολαύσεων σε έναν κόσμο που διαμορφώνεται αποκλειστικά σύμφωνα με τη θέλησή τους… Δίνοντας ξανά στη φύση μια ιδέα θαυμασμού… και επανεφεύροντας το μυστήριο, τα μυστικά και την τόλμη των παιδιών σε μια μακραίωνη μάχη ανάμεσα σε αγόρι και κορίτσι, ενήλικο και παιδί.

Από τη μια χρειαζόμουν ένα δυνατό θηλυκό χαρακτήρα: ένα μικρό κορίτσι στο επίκεντρο του σεχταρισμού ανάμεσα σε αγόρια και κορίτσια. Από την άλλη, έναν κεντρικό χαρακτήρα που διχάζεται ανάμεσα στις ευθύνες του στο σπίτι, στο σχολείο και στην κοινωνία. Ο Λεμπράκ έχει το δικό του όνειρο, το όνειρα μιας ιδανικής κοινωνίας, μιας κοινωνίας που έχει φτιαχτεί γι’ αυτόν.

Έπρεπε επίσης να βρω ένα Ιστορικό φόντο κι έτσι μου ήρθε η ιδέα να χρησιμοποιήσω ως φόντο έναν πραγματικό πόλεμο, τον Πόλεμο της Αλγερίας. Το συγκεκριμένο φόντο δεν είναι τόσο κοντινό ώστε να επηρεάζει το διασκεδαστικό ύφος της ταινίας, αλλά είναι σίγουρα παρών. Κάπου αλλού οι άνθρωποι μάχονται και πεθαίνουν για την ανεξαρτησία τους, ενώ στο χωριό του Λονγκεβέρν τα παιδιά επαναστατούν ενάντια στην τυραννία της οικογένειας και στην αυστηρότητα της ζωής στην επαρχία.

Ο τελευταίος παράγοντας που με έπεισε να αναλάβω την πρόκληση αυτή (λες και χρειαζόταν κι άλλος): τα ίδια μου τα παιδιά. Ως φανατικοί σινεφίλ, λάτρευαν την ταινία του Ιβ Ρομπέρ, αλλά ένιωθαν πως της έλειπαν κάποια στοιχεία που θα την συνέδεαν με τις δικές τους εμπειρίες για την μαγεία της εξοχής, για τις πραγματικές αλληλεπιδράσεις των παιδιών και για τον ενθουσιασμό της αυτονομίας από τους ενήλικους.

Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες γαλλικές ταινίες μου ("Αγάπα Με Αν Τολμάς" και "Το Γράμμα Που Μου Άλλαξε τη Ζωή") ήθελα να αλλάξω το στιλ μου. Δεν με ενδιέφερε το να ομορφύνω την πραγματικότητα με αιθέρια ποίηση ή να αποδράσω από την πραγματικότητα ονειρεύοντας ιδεατούς κόσμους. Ήθελα μια ταινία που θα μιλούσε ειλικρινά για τη ζωή των παιδιών στην επαρχία – την πραγματικότητα της δικής μου παιδικής ηλικίας. Είχα βιώσει ένα δικό μου "πόλεμο των κουμπιών" με τα ξαδέρφια μου σ’ ένα μικρό χωριό στη Βουργουνδία. Συνηθίζαμε να επινοούμε τρόπους για να νικήσουμε τους εχθρούς μας στην άλλη πλευρά του χωριού. Αν και οι μάχες μας είχαν ως βάση το παιχνίδι ρόλων, κάθε επίθεση ήταν ζωτικής σημασίας και πραγματική. Μαχόμασταν στην πραγματικότητα! Δεν παίζαμε. Δεν ήταν για πλάκα, ήμασταν σε αποστολή. Αυτή τη διχοτόμηση της παιδικής ηλικίας θέλω να υπογραμμίσω στην ταινία αυτή.

Θέλω να είμαι όσο το δυνατόν πιο κοντά στους ανήλικους ηθοποιούς μου, με την κάμερα στη μέση της ταραχής. Θέλω η ταινία να είναι διασκεδαστική και συγκινητική. Θέλω οι θεατές να ανακαλύψουν ξανά μια γεύση της ελευθερίας που έχει χαθεί.

Για να το πετύχω αυτό, χρειαζόμουν μια νέα προσέγγιση. Οι εμπειρίες μου με παιδιά-ηθοποιούς, ή μάλλον παιδιά-στο-δρόμο-για-να-γίνουν-ηθοποιοί, σε όλες τις προηγούμενες ταινίες μου, με προετοίμασε φυσικά για το απίστευτο καθήκον του να βρω ηθοποιούς για δύο συμμορίες νεαρών ηρώων. Η προσοχή που δίνω πάντα στις τεχνικές και αφηγηματικές λεπτομέρειες μου έχει δώσει τη δυνατότητα να διηγούμαι μια ολόκληρη σειρά από ιστορίες. Αυτά θα είναι τα θεμέλια πάνω στα οποιά θα χτίσω την ταινία αυτή, αλλά με μια ολοκαίνουρια ομάδα συνεργατών. Τα τμήματα της κάμερας, του ήχου, των σκηνικών και των κοστουμιών, καθώς κι οι βοηθοί μου, θα είναι όλοι νέοι συνεργάτες. Οι προηγούμενες εμπειρίες τους και αυτά που έχουν κερδίσει από αυτές, θα προστεθούν στο όραμά μου, δημιουργώντας μια ταινία που είναι καινοτόμα, αυθεντική και φρέσκια.

Ο "στρατός" του Λονγκεβέρν
 • Λεμπράκ, 12 χρονών

Δίκαιος, γενναίος και χαρισματικός, είναι ο αρχηγός της ομάδας, που όλοι σέβονται. Εξαιρετικός μαθητής όταν θέλει, έχει πάρει τη θέση του απόντος πατέρα του σπίτι, βοηθώντας την μητέρα του σε διάφορες δουλειές και προσέχοντας τις μικρές αδερφές του.

 • Λαντέρν, 11 χρονών

Η μικρότερη αδερφή του προηγούμενη ηγέτη του Λονγκεβέρν, πραγματικό αγοροκόριτσο, δεν ξέρει ούτε καν πώς να ράψει ένα κουμπί. Είναι το πρώτο κορίτσι που γίνεται μέλος της συμμορίας, αν και υπήρξαν αντιρρήσεις από κάποια μέλη. Πρώτη στο σημάδι με τη σφεντόνα, έξυπνη και ατρόμητη. Ερωτευμένη με τον Λεμπράκ, δε θα σταματήσει πουθενά για να τον σώσει, ακόμα κι αν αναγκαστεί να συμπεριφερθεί σαν… κορίτσι.

 • Ο Καπελάκιας, 6 χρονών

Ο μικρότερος της παρέας, περήφανος που είναι μαχητής του Λονγκεβέρν και ατρόμητος. Ακόμα κι όταν φοβάται, δε διστάζει ποτέ να μπει στην μάχη, όπου έρχεται συχνά αντιμέτωπος με πολύ πιο δυνατούς αντιπάλους. Στην περίπτωση αυτή καταφεύγει στις προσβολές… αν και χρειάζεται λίγο μεγαλύτερη εμπειρία στον τομέα αυτό.  

 • Οκταβί, 10 χρονών

Μία από τις βασικές θαυμάστριες της ομάδας, είναι ερωτευμένη με τον Καμούς αλλά δε γνωρίζει πως ο Μπακαγιέ είναι τυφλά ερωτευμένος μαζί της.

 • Καμούς, 11 χρονών

Ο καλύτερος φίλος του Λεμπράκ και δεξί του χέρι, είναι απόλυτα αφοσιωμένος στον ηγέτη του. Τον τρομοκρατεί η αποδοχή της Λαντέρν στην συμμορία, μιας και πρόκειται για κορίτσι… Στο τέλος όμως θα αναγνωρίσει τη γενναιότητά της.

 • Μπακαγιέ, 10 χρονών

Ο αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα. Απελπιστικά ερωτευμένος με την Οκταβί, η ζήλεια που αισθάνεται θα τον οδηγήσει σε προδοσία.

 • Λακρίκ, 10 χρονών

Εξαιρετικός τσιλιαδόρος, είναι ένα από τα υψηλόβαθμα μέλη του Λονγκεβέρν. Έχει μια βαθιά ριζωμένη αίσθηση τιμής και ομαδικής εργασίας.

Ο "στρατός" του Βελράν
 • Ο Αζτέκος, 12 χρονών

Ηγέτης του Βελράν, χρωστάει το παρατσούκλι του στα τατουάζ που έκανε… στη σχολική του τσάντα. Ψυχρός και πανούργος, κανονικός κακούργος που δεν τα παρατάει ποτέ όταν έχει έναν στόχο στο μυαλό του. Κανένας δεν έχει καταφέρει ποτέ να τον κερδίσει στους βώλους. Ο πατέρας του είναι ο δάσκαλος στο Βελράν και δήμαρχος.

 • Μιγκ, ο φεγγαράκης, 11 χρονών

Με την αλλοίθωρη έκφρασή του και την απάνθρωπη συμπεριφορά του, είναι αυτός που φοβούνται περισσότερο απ’ όλους τους υπόλοιπους στρατιώτες του Βελράν. Φαινομενικά αναίσθητος στον πόνο, είναι μια ισχυρή δύναμη στο πεδίο της μάχης.

 • Ο χαρτονάκιας, 11 χρονών

Ένα από τους πιο σκληρούς μαχητές του Βελράν, εκτελεί χρέη σωματοφύλακα στον Αζτέκο.

Ο άμαχος πληθυσμός
 • Η μητέρα του Λεμπράκ

Από τότε που πέθανε ο σύζυγός της, προσπαθεί με δυσκολία να τα βγάλει πέρα και να μεγαλώσει μόνη της τρία παιδιά. Μια πραγματικά θαρραλέα μητέρα, είναι πολύ περήφανη για να δεχθεί τη βοήθεια των γειτόνων της, παρά το γεγονός πως δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της με τις δουλειές της φάρμας. Έχει ξεκαθαρίσει πάντως στον Λεμπράκ το ότι οι δουλειές του προέχουν πάντα των μαθημάτων του. Είναι μια σκληρή και θαραλλέα γυναίκα, αλλά κάτω από το σκληρό περίβλημα βρίσκεται απεριόριστη αγάπη για το αγόρι της.

 • Ο κύριος Μέρλιν, ο δάσκαλος του Λονγκεβέρν

Για την κύριο Μέρλιν, το να είσαι δάσκαλος είναι κάτι περισσότερο από μια δουλειά, είναι ένα κάλεσμα για το οποίο νιώθει απίστευτο πάθος. Ως αποτέλεσμα, είναι ευφυής και επίμονος όσον αφορά τη μέθοδο διδασκαλίας του. Η λεπτή αίσθηση του χιούμορ του οδηγεί σε γνήσιες στιγμές δεσίματος με τα παιδιά, ενώ τον βοηθά στο να ξεπεράσει λεκτικά τον αντίπαλό του στο σχολείο του Βελράν. Νιώθει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον Λεμπράκ, ο οποίος είναι ο πιο λαμπρός μαθητής του και τον οποίο ενθαρρύνει για να συνεχίσει την μόρφωσή του.

 • Ο κύριος Λαμπρού, δήμαρχος του Βελράν και δάσκαλος του τοπικού σχολείου

Ο κύριος Λαμπρού, ο δάσκαλος του σχολείου στο Βελράν, τυχαίνει να είναι και πατέρας του Αζτέκου. Τον φοβούνται οι μαθητές αλλά κι οι δημότες του, πιστεύει στην πειθαρχία και στην τιμωρία. Η αντιζηλία του με τον κύριο Μέρλιν όταν ήταν παιδιά – ο πόλεμος ανάμεσα στα δύο χωριά ξεκίνησει πριν αρκετές γενιές – αποτελεί τη βάση για όλα όσα κάνει και λέει.

ΕΠΙΣΗΜΟ SITE :

Official site

ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

IMDb  IMDb
top of the page


ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Η Βαθμολογία μου:

Μια αξιοπρεπέστατη, ψυχαγωγική ταινία για όλη την οικογένεια. Η ταινία του Γιαν Σαμιουέλ είναι μια προσεγμένη Γαλλική παραγωγή στα πρότυπα του "ΜΙΚΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑ" με επίμονη και κεφάτη δημιουργική καθοδήγηση, τόσο σεναριακά όσο και ερμηνευτικά. Χωρίς τις μελοδραματικές ευκολίες της συνταγής του είδους, διακρίνεται με αυθεντικό τρόπο η νοσταλγία για την "αθώα" παιδική ηλικία μέσα από τις αναμνήσεις των περιπετειών των παιδιών στο σχολείο, στο παιχνίδι και στις σχέσεις μεταξύ τους, ενώ ξεπροβάλλει πιο έντονα το συγκινητικό στοιχείο που κορυφώνεται με το φορτισμένο συναισθηματικά φινάλε.

Εκτός των μικρών παιδιών που παίζουν πολύ πειστικά τον ρόλο τους, ο χαρακτήρας του δασκάλου που υποδύεται ο Έρικ Ελμοσνίνο ("Gainsbourg") δίνει το "κάτι επιπλέον" στην αφήγηση. Πίσω από την εποχή που διαδραματίζεται το φιλμ, επισημαίνονται αμυδρά οι επιπτώσεις του πολέμου της "Μεγάλης" Γκωλικής Γαλλίας επί της Αλγερίας, στην ιδεολογία των παιδιών, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Οι συμβολισμοί δε σταματάνε στο πολιτικό παρασκήνιο, καθώς ψήγματα αγγίζουν την ευαίσθητη ερωτική ηθική (το σεξ είναι ταμπού) και την θρησκεία που θέτει apriori κανόνες, που περιορίζουν την ελευθερία. Η παιδική ψυχή μέσα από την ταινία του Σαμιουέλ ("Το Γράμμα Που Άλλαξε Τη Ζωή Μου") αποδίδεται σε όλο της το εύρος χαρίζοντάς μας διασκεδαστικές και στοχαστικές στιγμές, ικανές να δημιουργήσουν την επιδιωκόμενη ταύτιση. Χωρίς τους εξαιρετικά καλογραμμένους και καθολικά ρεαλιστικούς χαρακτήρες του βιβλίου, η ταινία θα έμενε μετέωρη.

Jim Papamichos
του Δημήτρη Παπαμίχου [email protected]


top of the page

Comments powered by Disqustop of the page


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Κυκλοφορία:
14/9/2011 (Γαλλία)
15/9/2011 (Ελλάδα)
22/12/2011 (Γερμανία)


top of the page
PHOTOS - POSTERS

The War of Buttons 0001.jpg
The War of Buttons 0002.jpg
The War of Buttons 0003.jpg
The War of Buttons 0004.jpg
The War of Buttons 0005.jpg
The War of Buttons 0006.jpg
The War of Buttons 0007.jpg
The War of Buttons 0008.jpg
The War of Buttons 0009.jpg
The War of Buttons 0010.jpg
The War of Buttons 0011.jpg
The War of Buttons 0012.jpg
The War of Buttons 0013.jpg
The War of Buttons 0014.jpg
The War of Buttons 0015.jpg
The War of Buttons 0016.jpg
The War of Buttons 0017.jpg
The War of Buttons 0018.jpg
The War of Buttons 0019.jpg
The War of Buttons 0020.jpg
The War of Buttons 0021.jpg
The War of Buttons 0022.jpg
The War of Buttons 0023.jpg
The War of Buttons 0024.jpg
The War of Buttons 0025.jpg
The War of Buttons 0026.jpg
The War of Buttons 0027.jpg
The War of Buttons poster 1.jpg
The War of Buttons poster.jpg
the-war_poster.jpg
war-of-buttons-photo 1.jpg
war-of-buttons-photo 2.jpg
war-of-buttons-photo 3.jpg
war-of-buttons-photo 4.jpg
war-of-buttons-photo 5.jpg
war-of-buttons-photo 6.jpg
war-of-buttons-photo 7.jpg
war-of-buttons-photo 8.jpg
   


top of the page


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ / ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

>>CAST<<

Πρωταγωνιστούν:

  Alain Chabat ... Labru
  Eric Elmosnino ... Merlin
  Mathilde Seigner ... La mère de Lebrac
  Fred Testot ... Curé
  Frédéric Sauzay
  Bastien Bouillon

>>CREDITS<<

Σκηνοθεσία
Yann Samuell

Σενάριο
Louis Pergaud
(μυθιστόρημα)
Yann Samuell

Παραγωγή
Marc Du Pontavice
Matthew Gledhill

Φωτογραφία
Julien Hirsch

Μοντάζ
Sylvie Landra

Κοστούμια
Anne-Sophie Gledhill

Εταιρείες Παραγωγής
One World Films
TF1 Droits Audiovisuels (co-production)
TF1 Films Production (co-production)
Les Films du Gorak (co-production)
Coficup (in association with)
Backup Films (funding)
uFilm (in association with)
uFund (in association with)
TPS Star (support)
Région Limousin (support)
Centre National de la Cinématographie (CNC) (in partnership with)

Διανομή
Odeon (Ελλάδα)
UGC Distribution

Χρονολογία παραγωγής
2011

Χώρα παραγωγής
ΓΑΛΛΙΑ

Γλώσσα
ΑΓΓΛΙΚΑ

Εικόνα
ΕΓΧΡΩΜΗ

Είδος ταινίας
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ

Διάρκεια
95'

Ήχος

Τοποθεσίες γυρισμάτων
Γαλλία

AKA
War of the Buttons

Καταλληλότητα

Κόστος
$


top of the page

 
Βαθμολογία Κοινού
Μέσος Όρος: 5
Αριθμός Ψήφων: 5


Αξιολόγηση :

Αριστούργημα
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
ΚακόΕπιλογές
  Go Back [ Προηγούμενο ]

 Προεπισκόπηση Προεπισκόπηση

Σχετικοί Σύνδεσμοι

· Αναζήτηση σε: Οικογενειακή
· Περισσότερα για Κατηγορία
· Box Office

· IMDb   
· RT

· ΘΕΜΑΤΑ

Ανά Είδος

· Δραματική
· Αισθηματική
· Κωμωδία
· Αστυνομική
· Μυστηρίου
· Φιλμ Νουάρ
· Θρίλερ
· Δράσης
· Περιπέτεια
· Φαντασίας
· Επιστημονικής Φαντασίας
· Τρόμου
· Βιογραφική
· Ντοκιμαντέρ
· Κινούμενα Σχέδια
· Μιούζικαλ
· Οικογενειακή
· Ιστορική
· Αθλητική
· Γουέστερν
· Πολεμική
· Ερωτική
· Μικρού Μήκους
· 3D
· Ασπρόμαυρη
· Βωβή
Συνδεδεμένα Θέματα

Οικογενειακήtop of the page

-- Sponsored Links --

QR Code for smartphones   aggelospolidoros.blogspot.gr   AGATHI Art Gallery   cinefo.wordpress.comr   QR code for Facebook page


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Το πρωτότυπο περιεχόμενο του myFILM.gr, προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
All logos, trademarks and content in this site are property of their respective owner, the comments and reviews of their posters.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι του εκδότη ή
αρχισυντάκτη, των διαχειριστών ή συντονιστών (εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτές.


Info | Statistics | Site Map (topics) | RSS feed 2.0 | RSS feed 0.9 | Atom feed
Copyright © 2007- myFILM. All Rights Reserved ®.
Ολοκλήρωση σελίδας: 0.038 Δευτερόλεπτα

Ακολουθήστε μας !

Facebook Twitter YouTube Tumblr RSS Pinterest Vimeo Linkedin Flickr Google+