NEW Site myFILM.gr
Select English    Επιλέξτε Ελληνικά
**ΝΕΟ site** **Παλιό site** ΝΕΑ Ταινίες Φεστιβάλ Φωτογραφίες TV DVD Box Office

Cinema: ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ του Θόδωρου Μαραγκού (1981)

Ημερομηνία καταχώρησης: Πέμπτη, 26 Μάι. 2011 @ 12:28:00 EEST - Συντάκτης : Jim Papamichos

  [Comments] | [Περισσότερα] | [Κριτικές] | [Βίντεο] | [Φωτό] | [Πόστερ] | [Κυκλοφορία] | [Στοιχεία]  

Κωμωδία

ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

του Θόδωρου Μαραγκού
με τους Βασίλη Διαμαντόπουλο,  Άννα Μαντζουράνη, Νίκο Καλογερόπουλο,  Ρένα Καζάκου, Κώστα Τσάκωνα , Δήμο Αβδελιώδη, Χρήστο Καλαβρούζο

Υπόθεση:
Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε ένα χωριό της ορεινής Αρκαδίας λίγο μετά τη μεταπολίτευση. Ο Περικλής (Β. Διαμαντόπουλος), είναι ένας διευθυντής του Γυμνάσιου, συντηρητικός ως δάσκαλος και γονέας. Ζει στο χωριό μαζί με τη σύζυγό του, την υπομονετική και συμπονετική Ελπίδα (Α. Ματζουράνη), και τον έφηβο γιο του Σωκράτη (Ν. Καλογερόπουλος), ενώ έχει μεγάλα σχέδια για τον μεγάλο του γιο Δημοσθένη (Κ. Τσάκωνα), που λείπει χρόνια για σπουδές στο εξωτερικό. Ο Δημοσθένης επιστρέφει αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως τα είχε φανταστεί ο πατέρας… Παράλληλα, η τοπική κοινωνία αναστατώνεται από τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου πεσόντων κατά την Κατοχή, καθώς παραλείπεται το όνομα του Χρήστου Καναβού, ενός κομμουνιστή αντιστασιακού που σκοτώθηκε στην περιοχή. Ο Περικλής έρχεται σε σύγκρουση τόσο με τη γυναίκα του Ελπίδα, όσο και με τους δυο γιους του Σωκράτη και Δημοσθένη, που υπερασπίζονται το δικαίωμα της Χρυσάνθης (Ειρήνη Καζάκου) και της οικογένειάς της να καταθέσουν στεφάνι στη μνήμη του Καναβού… Και προσπαθούν να δικαιώσουν τον πεσόντα υπό το βλέμμα της σεβάσμιας εκκλησίας, του Δημάρχου και των αστυνομικών που καραδοκούν για κάθε ανατρεπτική κίνηση και καταπνίγουν την αλήθεια για τον αριστερό αγωνιστή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 ΒΡΑΒΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1981
Α’ Γυναικείου και Ανδρικού Ρόλου, Σκηνογραφίας, Γ’ Ειδικό Βραβείο

Η καυστική κωμωδία του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΥ σε επετειακή επανέκδοση 30 χρόνων

Έξι χρόνια στο δημοτικό. Έξι χρόνια στο γυμνάσιο, δώδεκα. Έξι χρόνια στο πολυτεχνείο, δεκαοχτώ. Έξι χρόνια στο εξωτερικό, εικοσιτέσσερα. Και έξι χρόνια μέχρι που να πάω σχολείο, τριάντα. Μέχρι τα τριανταέξι που είμαι, ακόμα άλλα έξι χρόνια. Πού πήγανε; Τι γίνανε έξι χρόνια;

Η σημαντικότερη πολιτική σάτιρα της μεταπολίτευσης για έθνος, θρησκεία, εκπαίδευση, οικογένεια.

«Η καλύτερη ταινία μου, ζωντανή και διαχρονική ακόμα, παίζεται σε πολιτιστικές εκδηλώσεις όλα αυτά τα χρόνια.»
ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ

Η ΤΑΙΝΙΑ

«ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ»! Με αυτή τη στερεότυπη φράση, ο αξιόλογος Έλληνας σκηνοθέτης Θόδωρος Μαραγκός, δημιουργεί μια καυστική πολιτική σάτιρα για την Ελλάδα τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, όταν κάποια θέματα ταμπού, όπως η κυριαρχία της εκκλησίας, ο Κομμουνισμός, η εθνική αντίσταση, η στεγνή εκπαίδευση, αστυνομοκρατία, η ανεργία, η έλλειψη ελευθερίας λόγου, είχαν αρχίσει να έρχονται στο προσκήνιο ανοιχτά πλέον.
Η ταινία, όσο καυστική είναι όμως, άλλο τόσο είναι και απολαυστική ως κωμωδία. Τα παρουσιάζει όλα με πανέξυπνο και εύστοχο χιούμορ, δημιουργώντας μια κλασική ελληνική κωμωδία που ακόμα θυμόμαστε με αγάπη και που άφησε αξέχαστες ατάκες όπως: «Έξι χρόνια στο δημοτικό. Έξι χρόνια στο γυμνάσιο….», που λέει με μοναδικό τρόπο ο Κώστας Τσάκωνας. Η αλήθεια είναι πικρή και η κωμωδία αυτή είναι αιχμηρή σαν ξυράφι. Θίγει θέματα που οι Έλληνες στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ένιωθαν ότι δεν έπρεπε να κρύβουν πλέον, να αγνοούν και να προσπερνούν. Το δύσκολο πολιτικό κλίμα της εποχής, η μετάβαση από μια πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα σε μια άλλη, όλα φαίνονται μέσα στην ταινία. Και τα προβλήματα είναι πολλά: ένα από τα σημαντικά που θίγει η ταινία είναι η ανεργία, η μη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, η έλλειψη ευκαιριών για τους νέους, που στην ουσία δεν έχουν μέλλον στην ίδια τους την πατρίδα, κάτι το οποίο και αυτή τη στιγμή επίκαιρο όσο ποτέ! Ο σπουδασμένος γιος, Κώστας Τσάκωνας, που «έμαθε γράμματα» ακριβώς για να έχει μια καλύτερη ευκαιρία στη ζωή, καταπνίγεται από την υπανάπτυξη της Ελλάδας και καταλήγει ένας ακόμα άνεργος με πτυχίο που παίζει τάβλι!
Ταυτόχρονα, και ο άλλος γιος, ο νεότερος, συμβολίζει την επανάσταση της νέας γενιάς απέναντι στον συντηρητισμό της αυστηρής, και ακόμα κατά κύριο λόγο, αγροτικής Ελλάδας, που βασίζεται ακόμα σε παρωχημένες νοοτροπίες, όπως «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».
Και μέσα σε όλα αυτά, το αμιγώς πολιτικό κομμάτι. Η αρχή της συζήτησης για ταμπού ιστορικές στιγμές της χώρας, όπως οι αντιστασιακοί και ο ρόλος τους στον πόλεμο κατά των Γερμανών, ο κομμουνισμός, οι αριστεροί αγωνιστές…
Η ταινία, μέσα από ένα σοφό πλέγμα όσων συντελούν στη δημιουργία αυτού του αποπνικτικού περιβάλλοντος, που καταπνίγει την ελεύθερη έκφραση και πρωτοβουλία, δίνει το πολιτικό στίγμα της εποχής αλλά και αφηγείται μια συγκινητική ιστορία για την κρίση που μπορεί να περνά μια οικογένεια και μια κοινωνία… Και πάλι, όχι χωρίς άφθονο γέλιο! Ποιος θα ξεχάσει τον «σγουρομάλλη» πρωτότοκο γιο, τον δεύτερο γιο που θα γινόταν… «ρήτορας»,  την έκθεση για την παπαδοκρατία, τους Boney M, τη διαφορά ανάμεσα στις αφηγήσεις του αυστηρού πατέρα με την πραγματικότητα, το σοκ του πατέρα ότι ο γιος του, που τον σπούδασε για να συνεχίσει τις ιδέες του, ακούγεται… κομμουνιστής!
Εξαιρετικό σενάριο, από τον ίδιο τον Θόδωρο Μαραγκό, ένα εξαιρετικό καστ σπουδαίων Ελλήνων ηθοποιών, «σφιχτή» και υπαινικτική σκηνοθεσία που πανέξυπνα αντιπαραβάλλει καταστάσεις με πολύ κωμικά αποτελέσματα… Όλα αυτά συντελούν σε μια από τις σημαντικότερες κωμωδίες της μεταπολίτευσης, που προκάλεσε από την αρχή αίσθηση, γνώρισε την αγάπη του κόσμου, καθώς, όταν παιζόταν στους κινηματογράφους, συχνά ο κόσμος χειροκροτούσε όρθιος στη διάρκεια της προβολής της! Ταυτόχρονα, τιμήθηκε και με 4 βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1981:  Α’ Ανδρικού (Β. Διαμαντόπουλος) και Α’ Γυναικείου (Α. Μαντζουράνη), Σκηνογραφίας και Γ’ Ειδικό Βραβείο του Φεστιβάλ.
30 χρόνια μετά, έχοντας όλοι μας ζήσει μια πρώτη γενιά μεταπολίτευσης και με όλα όσα γνωρίζουμε τώρα και τις συνέπειες όλων αυτών των γεγονότων, είναι απίστευτο να διαπιστώνουμε πόσο επίκαιρη είναι ακόμα αυτή η ταινία, πόσα μαθήματα μας δίνει για πράγματα που ακόμα δεν έχουν ξεπεραστεί, και πόσο ακόμα πληρώνουμε ίσως πράγματα που έχουν τις ρίζες τους σε εκείνη την εποχή. Η ερήμωση της επαρχίας, η έλλειψη μαθητών, το προβληματικό εκπαιδευτικό σύστημα, η αστυφιλία, η ανεργία των νέων επιστημόνων, τα φροντιστήρια, το ελλιπές σύστημα υγείας, η μετανάστευση, η αναζωπύρωση του εθνικισμού, η αισθητή ακόμα κυριαρχία αντιδραστικών εξουσιών, είναι όσα μας ενώνουν με αυτήν την ταινία σήμερα...

ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ

Ο Θόδωρος Μαραγκός, ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες, γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Ξεκίνησε την καλλιτεχνική του δραστηριότητα ως σκιτσογράφος, με κινούμενα σχέδια και κατόπιν πέρασε στον κινηματογράφο, όπου ασχολήθηκε με όλα τα είδη κινηματογράφου. Έχει βραβευθεί ως σκηνοθέτης, ως σεναριογράφος, ως οπερατέρ, ως animator... Οι ταινίες του, έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο, και εκτός από τα βραβεία, έχουν κάνει ρεκόρ εισιτηρίων και συνδυάζουν την καλλιτεχνική με την εμπορική ποιότητα.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ

1969 Τσουφ
1971 Σσστ
1971 Οικόπεδο
1973 Λάβετε Θέσεις
1975 Αγώνας
1978 Από πού πάμε για τη χαβούζα
1980 Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι
1981 Μάθε παιδί μου γράμματα
1984 Τι έχουν να δουν τα μάτια μου
1987 Έμμονες Ιδέες
1990 Πέρα απ' τον ορίζοντα
1993 Δραπέτης του Φεγγαριού
1995 Η γεύση του ολόκληρου
1998 Φιλιατρά, Ιδιαίτερη Πατρίδα
2000 Κοιτάζοντας τον Υμηττό
2002 Η Οδύσσεια του Παν. Ηλιόπουλου
2004 Ο Θεός είναι αόρατος γιατί είναι μικροσκοπικός
2005 Black Μπεεε...
2007Αρκεί να φαίνονται ωραία
2010 Οι κλέφτες του χρόνου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος (15 Νοεμβρίου 1920 – 5 Μαΐου 1999) ήταν Έλληνας ηθοποιός. Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του Νέου Θεάτρου. Ήταν ο πρώτος ηθοποιός που εμφανίστηκε ζωντανά στην ελληνική τηλεόραση, στο μονόπρακτο Αυτός και το παντελόνι του του Ιάκωβου Καμπανέλλη, το 1966. Από τους πιο χαρακτηριστικούς του ρόλους ήταν αυτός του αυστηρού καθηγητή στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη Νόμος 4000 και αργότερα, σε σειρές, όπως "Εκμέκ παγωτό" , στην ιδιωτική τηλεόραση.
Γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και στις Δραματικές Σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης του Κουν. Το 1956 ίδρυσε μαζί με τη Μαρία Αλκαίου το Νέο Θέατρο και το 1993 το Σύγχρονο Θέατρο. Το 1970 επέστρεψε στην Ελλάδα από το Παρίσι και συνεργάστηκε με διάφορους ιδιωτικούς θιάσους, καθώς επίσης και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, ενώ παράλληλα δίδαξε στις Δραματικές Σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης. Τα τελευταία χρόνια ήταν διευθυντής εργαστηρίου υποκριτικής τέχνης για νέους ηθοποιούς. Απεβίωσε στην Αθήνα το 1999.

Επιλεγμένη φιλμογραφία

1996 Καβάφης
1996 Μπίζνες στα Βαλκάνια
1987 Τα παιδιά της Χελιδόνας
1981 Μάθε παιδί μου γράμματα
1980 Βέγγος ο τρελός καμικάζι
1980 Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927
1979 Τζακ ο καβαλάρης
1978 Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας
1962 Νόμος 4000
1962 Το ταξίδι
1962 Ψηλά τα χέρια Χίτλερ
1959 Να πεθερός, να μάλαμα!
1958 Το αμαξάκι
1956 Η αρπαγή της Περσεφόνης
1952 Τελευταία αποστολή

ΑΝΝΑ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗ

Η Άννα Μαντζουράνη γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα. Το 1952 σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Τ. Μουζενίδη και στη σχολή τραγουδιού Μ. Καλφοπούλου.
Σπούδασε στην σχολή μουσικού Θεάτρου και Κινηματογράφου του Τάκη Μουζενίδη. Στο θέατρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά με το έργο "Γυναίκες και Λουλούδια" και ακολούθησαν πολλοί ρόλοι κυρίως σε επιθεωρήσεις αλλά και μουσικοχορευτικές κωμωδίες. Ακόμα συνεργάστηκε με το θίασο Κ. Χατζηχρήστου στο έργο "O Λήσταρχος Νταβελης" κ.α.
Στο σινεμά ξεκίνησε το 1958 στην ταινία «Μέλπω». Συνολικά έλαβε μέρος σε 44 ταινίες. Μερικές από αυτές είναι «Εισπράκτωρ 007(1966)», «η Ζηλιάρα(1968)», «ο Παλιάτσος(1968)», «Ησαϊα μη χορεύεις(1969)», «ο Παραμυθάς(1969)», «ο Θαυματοποιός(1969)», «Τρεις τρελοί για δέσιμο(1969)», «Να τανε το 13 να έπεφτε σε εμάς(1970)», «Κάθε ναυάγιο και μία κόλαση(1971)», «Πίσω μου σε έχω σατανά(1971)», «Αέρα, αέρα, αέρα(1972)», «Λυσιστράτη(1972)», «Από πού πάνε για τη χαβούζα(1978)», «η Πολιτσμάνα(1981)» κ.α..
Κέρδισε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο ΦΕΚΘ το 1981 για την ταινία «Μάθε Παιδί μου Γράμματα». Πέθανε το 1991.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Νίκος Καλογερόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας Παρακολούθησε μαθήματα στις σχολές θεάτρου Κωστή Μιχαηλίδη, Βεάκη, Αθηνών. Η πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν στο έργο του Ν. Καζαντζάκη "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται". Ακολούθησαν τα "Μεθυσμένη πολιτεία", "Χαίρε Τάσο Καρατάσο", "Όλη η δόξα όλη η χάρη", "Στο κάμπινγκ", "Ερασιτέχνης άνθρωπος" κ.ά.
Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίζεται το 1981 στο "Μάθε παιδί μου γράμματα", όπου κερδίζει το β’ Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ακολούθησαν τα "Άρπα κόλλα", "Είμαι...", "Ρεμπέτικο" (Βραβείο Εξαιρετικής Ερμηνείας), "Λούφα και παραλλαγή" (Βραβείο Α Ανδρικού Ρόλου). Το 1986 επιχειρεί την πρώτη δική του ταινία, η οποία όμως μένει στα συρτάρια. Αυτό στάθηκε η αφορμή να μείνει "εκτός" δεκαέξι χρόνια.
Η επιστροφή του στον κινηματογράφο έγινε το 2000 με το "Ένας κι Ένας", κερδίζοντας πάλι το Βραβείο Α Ανδρικού Ρόλου. Στο διάστημα της "απουσίας" του έγραψε τα θεατρικά "Σατιρικό των Ελλήνων", "Οι κυνικοί ξανάρχονται". Το 1981 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο "Θετή Ταυτότης". Το 1991 η ποιητική συλλογή "Επιστρόφια" (Εκδ. Λιβάνη). Το πρώτο του θεατρικό έργο "Ο Μπαμπούλας" παίχτηκε το 1976 στο θέατρο ΚΑΒΑ. Το 1994 κυκλοφόρησε το πρώτο του CD με τίτλο "Τα Δέοντα" από την FM Records.

ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

IMDb  http://www.imdb.com/
top of the page


ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Η Βαθμολογία μου:

Jim Papamichos
του Δημήτρη Παπαμίχου [email protected]


top of the page

blog comments powered by Disqustop of the page


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Κυκλοφορία:
2/6/2011 (Ελλάδα, επανέκδοση)


top of the page
PHOTOS - POSTERS

MATHE PAIDI MOU GRAMMATA 0001.jpg
MATHE PAIDI MOU GRAMMATA 0002.jpg
MATHE PAIDI MOU GRAMMATA 0003.jpg
MATHE PAIDI MOU GRAMMATA 0004.jpg
1 εμφανίσεις
MATHE PAIDI MOU GRAMMATA 0005.jpg
1 εμφανίσεις
MATHE PAIDI MOU GRAMMATA 0006.jpg
MATHE PAIDI MOU GRAMMATA 0007.jpg
MATHE PAIDI MOU GRAMMATA 0009.jpg
MATHE PAIDI MOU GRAMMATA 0011.jpg
MATHE PAIDI MOU GRAMMATA 0012.jpg
MATHE PAIDI MOU GRAMMATA 0013.jpg
MATHE PAIDI MOU GRAMMATA 0014.jpg
MATHE PAIDI MOU GRAMMATA 0018.jpg
MATHE PAIDI MOU GRAMMATA 0020.jpg
MATHE PAIDI MOU GRAMMATA 0021.jpg
MATHE PAIDI MOU GRAMMATA 0024.jpg
MATHE PAIDI MOU GRAMMATA 0027.jpg
MATHE PAIDI MOU GRAMMATA 0029.jpg
2 εμφανίσεις
MATHE PAIDI MOU GRAMMATA 0035.jpg
1 εμφανίσεις
MATHE PAIDI MOU GRAMMATA 0040.jpg
1 εμφανίσεις
MATHE PAIDI MOU GRAMMATA 0041.jpg
MATHE PAIDI MOU GRAMMATA 0042.jpg
MATHE PAIDI MOU GRAMMATA 0043.jpg
MATHE PAIDI MOU GRAMMATA 0045.jpg
MATHE PAIDI MOU GRAMMATA 0046.jpg


top of the page


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ / ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

>>CAST<<


Πρωταγωνιστούν

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΝΑ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ, ΡΕΝΑ ΚΑΖΑΚΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ, ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΓΚΟΤΣΗΣ, ΚΑΤΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΘΩΜΑΣ ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΣΩΝΗΣ, ΒΟΥΛΑ ΠΡΕΒΕΔΩΡΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΛΙΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΖΕΖΑ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ, ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΝΤΑΦΛΟΣ, ΜΑΙΡΗ ΝΑΝΟΥ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΠΡΑΣΣΑ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία/Σενάριο: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ
Δ/ντής Φωτογραφίας: ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΑΣ
Μοντάζ: ΗΛΙΑΣ  ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ηχολήπτης: ΝΤΙΝΟΣ ΚΙΤΤΟΥ, ΗΛΙΑΣ ΙΟΝΕΣΚΟ
Σκηνογράφος: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΦΑΣΣΕΑ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΑΓΚΟΥ
Ενδυματολόγος: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΦΑΣΣΕΑ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΑΓΚΟΥ
Μουσική Σύνθεση: ΝΙΚΟΣ ΤΑΤΣΗΣ
Βοηθ. Σκηνοθέτη: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Βοηθ. Δ/ντή Φωτογραφίας: ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΕΡΜΠΕΡΑΚΗΣ
Μακιγιάζ: ΤΖΕΝΗ ΑΒΟΚΑΤΙΔΟΥ
Φωτογράφος-Πλατώ: ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ
Δ/ντής Παραγωγής: ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΣΩΝΗΣ
Βοηθ. Δ/ντή Παραγωγής / Φροντιστής: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΦΑΣΣΕΑ
Παραγωγή: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΚΑΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Παραγωγός: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ
Συμπαραγωγή: ΜΑΡΙΑ ΣΚΟΥΡΤΗ
Χώρα Παραγωγής: ΕΛΛΑΔΑ
Γλώσσα: ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Έτος Παραγωγής:  1981
Διάρκεια: 95'
Εικόνα: ΕΓΧΡΩΜΗ
Είδος: ΚΩΜΩΔΙΑ
Διανομή: New Star (επανέκδοση)top of the page

 
Βαθμολογία Κοινού
Μέσος Όρος: 5
Αριθμός Ψήφων: 1


Αξιολόγηση :

Αριστούργημα
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
ΚακόΕπιλογές
  Go Back [ Προηγούμενο ]

 Προεπισκόπηση ΠροεπισκόπησηΣχετικοί Σύνδεσμοι

· Αναζήτηση σε: Κωμωδία
· Περισσότερα για Κατηγορία
· Ταινίες που προβάλλονται
· Box Office

· IMDb   
· RT

· ΘΕΜΑΤΑΑνά Είδος

· Δραματική
· Αισθηματική
· Κωμωδία
· Αστυνομική
· Μυστηρίου
· Φιλμ Νουάρ
· Θρίλερ
· Δράσης
· Περιπέτεια
· Φαντασίας
· Επιστημονικής Φαντασίας
· Τρόμου
· Βιογραφική
· Ντοκιμαντέρ
· Κινούμενα Σχέδια
· Μιούζικαλ
· Οικογενειακή
· Ιστορική
· Αθλητική
· Γουέστερν
· Πολεμική
· Ερωτική
· Μικρού Μήκους
· 3D
· Ασπρόμαυρη
· Βωβή

Συνδεδεμένα Θέματα

Κωμωδίαtop of the page


-- Sponsored Links --

aggelospolidoros.blogspot.gr AGATHI Art Gallery cinefo.wordpress.comr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Το πρωτότυπο περιεχόμενο του myFILM.gr, προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
All logos, trademarks and content in this site are property of their respective owner, the comments and reviews of their posters.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι του εκδότη ή
αρχισυντάκτη, των διαχειριστών ή συντονιστών (εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτές.
myfilm.gr


Info | Statistics | Topics | RSS feed 2.0 | RSS feed 0.9 | Atom feed | twitter | facebook | Add in Google homepage