NEW Site myFILM.gr
Select English    Επιλέξτε Ελληνικά
**ΝΕΟ site** **Παλιό site** ΝΕΑ Ταινίες Φεστιβάλ Φωτογραφίες TV DVD Box Office

Cinema: ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ (BLESSED) της Ανα Κόκκινος

Ημερομηνία καταχώρησης: Δευτέρα, 02 Αύγ. 2010 @ 14:04:00 EEST - Συντάκτης : Jim Papamichos

  [Comments] | [Περισσότερα] | [Κριτικές] | [Βίντεο] | [Φωτό] | [Πόστερ] | [Κυκλοφορία] | [Στοιχεία]  

Δραματική

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ
BLESSED

της Ανα Κόκκινος
με τους Φράνσις Ο’Κόνορ, Μιράντα Οτο, Ντέμπορα-Λι Φερνές, Βικτώρια Χαραλαμπίδου, Σόφι Λόου, Αναστέιζια Μπαμπούσουρας, Χάρισον Γκίλμπερτσον, Ιμον Φάρεν, Ιβα Λαζάρο, Ριφ Αϊρλαντ

Υπόθεση:   Στη διάρκεια μιας μέρας και μιας νύχτας επτά παιδιά περιπλανώνται στους δρόμους σε μια αστική οδύσσεια. Μόνο που δε θα βρουν όλα το δρόμο της επιστροφής. Το ξημέρωμα έρχεται και παρακολουθούμε την ίδια μέρα, αυτή τη φορά από την οπτική της κάθε μητέρας. Οι «Ευλογημένες Ψυχές» είναι μια ταινία για τις μητέρες και τα παιδιά, την αγάπη και την ομορφιά, το να χάνεις τον προσανατολισμό σου και να ξαναβρίσκεις το δρόμο για το σπίτι.

Περισσότερα

Επίσημη Συμμετοχή Φεστιβάλ Τορόντο 2009
Βραβείο Σεναρίου Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν 2009

Ο καθένας πρέπει μόνος του να βρει το δρόμο της επιστροφής

Υπόθεση

Επτά παιδιά περιπλανώνται στους δρόμους σε μια αστική οδύσσεια που διαρκεί μια μέρα και μια νύχτα. Μόνο που δε θα βρουν όλα το δρόμο της επιστροφής. Η Κατρίνα και η Τρίσα είναι δυο κορίτσια με κοφτερή γλώσσα και αλήτικη συμπεριφορά. Την ημέρα που κάνουν κοπάνα απ’ το σχολείο η αστυνομία τις συλλαμβάνει να κλέβουν. Πριν τις ελευθερώσουν οι αστυνομικοί εξακριβώνουν ότι δεν έχουν κλέψει τίποτα, αλλά κι ότι δεν αξίζουν τίποτα. Ο Ρου έχει ξεφύγει από την υπερπροστατευτική μητέρα του και ζει στο δρόμο. Αλλά όταν καταλήγει να πρωταγωνιστεί σε πορνοταινία, συνειδητοποιεί ότι δεν είναι στ’ αλήθεια τόσο σκληρός κι απλώς θέλει να γυρίσει στο σπίτι του. Όταν ο Ντάνιελ κατηγορείται άδικα ότι έκλεψε χρήματα από τη μητέρα του, αποφασίζει ότι θα μπορούσε και να οργανώσει μια πραγματική κλοπή. Μόνο που οι συνέπειες της πράξης του είναι απρόσμενες. Τα δυο αδέλφια, ο Ορτον και η Στέισι, πρέπει να ξεφύγουν από την αγαπημένη τους μητέρα αν θέλουν να επιβιώσουν. Κι ο Τζέιμς είναι ο πιο χαμένος απ’ όλους: ένας νεαρός Αβορίγινας που δεν ταιριάζει σε κανέναν κόσμο, ούτε τον άσπρο, ούτε τον μαύρο.
Ενώ το κάθε παιδί πλησιάζει όλο και περισσότερο την άβυσσο, η κραυγή μιας μητέρας τρυπάει τη νύχτα και καταλαβαίνουμε ότι μια ζωή έχει χαθεί.
Χαράζει και παρακολουθούμε τα γεγονότα της ίδιας μέρας, αυτήν τη φορά από την οπτική των πέντε μανάδων. Η Τάνια, σε διαρκή εκνευρισμό, κατηγορεί άδικα το γιο της για κλοπή. Η βαθειά θρησκευόμενη Τζίνα έχει ένα προαίσθημα ότι ο αγνοούμενος γιος της είναι νεκρός. Η Λόρελ, με ελάχιστες προσδοκίες για το μέλλον και πολλές αναμνήσεις από το παρελθόν οφείλει να παραδεχτεί ότι έκλεψε ένα παιδί από τη μητέρα του. Η μοναχική Μπιάνκα χάνει τη ρέντα της, αλλά βρίσκει παρηγοριά στο πρόσωπο ενός άγνωστου. Κι Ρόντα, σκληροτράχηλη αλλά και τόσο ευάλωτη, αφήνει τα παιδιά της να φύγουν γιατί πιστεύει ότι είναι πιο ασφαλή μακριά της. Στη διάρκεια του ταξιδιού των γυναικών, αποδεικνύεται ότι η καθεμιά είναι τόσο χαμένη κι ανυπεράσπιστη όσο και τα παιδιά της. Και μέχρι το τέλος της νύχτας, η μία θ’ αναγκαστεί ν’ αντιμετωπίσει το χειρότερό της εφιάλτη.

Ποιος Φοβάται την Εργατική Τάξη;

Το 1997, το Melbourne Workers’ Theatre γιόρτασε τη 10η επέτειο της λειτουργίας του αναθέτοντας σε τρεις συγγραφείς, με τους οποίους είχε συνεργαστεί στο παρελθόν, να γράψουν ένα θεατρικό έργο σχετικό με τις πολιτικοκοινωνικές και οικονομικές ανησυχίες της εποχής. Θεώρησαν, επίσης, ότι θα ήταν καλό να εισάγουν κι ένα νέο συγγραφέα στην ομάδα, κι έτσι ο Χρήστος Τσιόλκας συνεργάστηκε με τους Αντριου Μπόβελ, Μελίσα Ριβς, Πατρίσια Κορνίλιους και τη συνθέτη Αϊρίν Βέλα για τη δημιουργία του πολυβραβευμένου, πια, «Who’s Afraid of the Working Class?”, το οποίο ανέβηκε πρώτη φορά στο Victorian Trades Hall Council τον Μάιο 1998.
Το έργο αποτελούνταν από τέσσερις ξεχωριστές αλλά συνδεόμενες ιστορίες – το «Suit» του Χρήστου Τσιόλκα, το «Money» της Πατρίτσια Κορνίλιους, το «Dreamtown» της Μελίσα Ριβς και το «Trash» του Αντριου Μπόβελ. Τέσσερις ιστορίες που σκιαγραφούσαν το σκληρό αλλά συγκινητικό πορτρέτο της ζωής της εργατικής τάξης στην Αυστραλία εκείνης της εποχής.
Η σκηνοθέτης Ανα Κόκκινος είδε το «Who’s Afraid of the Working Class» στην πρώτη του σεζόν και εντυπωσιάστηκε από την τολμηρότητα και την ειλικρίνειά του. «Οι ήρωες ήταν τόσο οικείοι και επιβλητικοί,» θυμάται. «Συνηθισμένοι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν την καθημερινή ζωή και τη δυστυχία με κουράγιο, χιούμορ και ενεργητικότητα. Συγκινήθηκα πολύ και αναγνώρισα τη δυνατότητα διασκευής σε μια πανέμορφη ταινία, κι έτσι πήρα τα δικαιώματα.»
Η Κόκκινος ζήτησε από τους συγγραφείς να συνεργαστούν μαζί της στη μεταφορά του έργου σε σενάριο. Λόγω, όμως, του περιεχομένου και της δομής του έργου, που απαιτούσε συχνά οι ήρωες να απευθύνονται στο κοινό, η διαδικασία της διασκευής προβλεπόταν δύσκολη και χρονοβόρα. Ετσι, για τα επόμενο οκτώ χρόνια, η Κόκκινος δούλευε το σενάριο, κυρίως με την executive producer Μάριαν Μακγκάουαν και τον σεναριογράφο Αντριου Μπόβελ.
«Σε κάθε διασκευή,» εξηγεί η Κόκκινος, «είτε πρόκειται για μυθιστόρημα είτε για θεατρικό έργο, έρχεται μια στιγμή που οφείλεις να εγκαταλείψεις το πρωτότυπο υλικό και να επανεφεύρεις το έργο ως κινηματογραφική ταινία, χωρίς να χάσεις τον πλούτο, την ποιότητα και το νόημα αυτού που σε προσέλκυσε αρχικά. Μετά τα πρώτα drafts, είχαμε στα χέρια μας μια ομάδα κεντρικών ηρώων, που δεν ήξερε πώς να λειτουργήσει. Κάναμε ένα διάλειμμα και συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό που είχαμε στα χέρια μας ήταν μια ιστορία για μητέρες και παιδιά. Στη συνέχεια ο Αντριου πρότεινε μια νέα δομή. Ν’ αφηγηθούμε, δηλαδή, την ιστορία σε δυο μέρη, ξεκινώντας με τη διαδρομή των παιδιών στη διάρκεια μιας μέρας και μιας νύχτας κι έπειτα να επισκεφτούμε ξανά το ίδιο εικοσιτετράωρο, αλλά αυτή τη φορά να εξερευνήσουμε την υπόθεση από την οπτική της κάθε μητέρας. Επειτα δημιουργήσαμε συνδέσμους μεταξύ των ηρώων κι επεκτείναμε τις ιστορίες των μητέρων, διατηρώντας σταθερό το κεντρικό μας θέμα.»

Ανα Κόκκινος

Με βάση της τη Μελβούρνη, η Κόκκινος εργάστηκε ως δικηγόρος για επτά χρόνια. Εκεί κάπου αποφάσισε ν’ αφιερώσει το ταλέντο της στον κινηματογράφο κι αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό τμήμα της Σχολής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Victorian College of the Arts’ School το 1991. Το σκηνοθετικό της ντεμπούτο ήταν η μικρού μήκους ταινία «Only the Brave» (1994), η οποία ταξίδεψε σε Φεστιβάλ σ’ όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων το Φεστιβάλ Βενετίας, το «New Directors’ New Film» στη Νέα Υόρκη και το Φεστιβάλ του Τορόντο. Τιμήθηκε από το Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Αυστραλίας με τα βραβεία Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας, Σεναρίου και Ερμηνείας, ενώ απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μελβούρνης και το Βραβείο Dendy στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σίδνεϊ.
Το 1998 η Κόκκινος σκηνοθέτης την πρώτη μεγάλου μήκους ταινίας της, το εκρηκτικό «Head On», με πρωταγωνιστή τον Αλεξ Δημητριάδη, το οποίο έγραψε μαζί με τον Αντριου Μπόβελ και τη Μάιρα Ρόμπερτσον. Το «Head On» έκανε πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Κανών και, στη συνέχεια, βραβεύτηκε στο L & G Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο, το Outfest του Λος Αντζελες και από το Σωματείο Συγγραφέων και Σεναριογράφων της Αυστραλίας. Το «Head On» τιμήθηκε και με τα Βραβεία Α’ και Β’ Ρόλου από την Ενωση Κριτικών της Αυστραλίας.
Το 2006, η Κόκκινος υπέγραψε ως συν-σεναριογράφος και σκηνοθέτης το αμφιλεγόμενο δράμα «The Book of Revelation», βασισμένο στο best-seller του Ρούπερτ Τόμσον, με πρωταγωνιστές τους Τομ Λονγκ και Γκρέτα Σκάκι, το οποίο είχε τρεις υποψηφιότητες στα Βραβεία Κινηματογράφου της Αυστραλίας το 2006.
Εκτός από τη δουλειά της στον κινηματογράφο, η Κόκκινος έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές, μεταξύ των οποίων στην παιδική σειρά «Eugenie Sandler Pi», το «Young Lions» του Nine Network και την καλτ σειρά του Ten Network, «The Secret Life of Us».

ΕΠΙΣΗΜΟ SITE :

  http://www.bankside-films.com/blessed_.html

ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

http://www.imdb.com/
top of the page


ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Η Βαθμολογία μου:

 

Jim Papamichos
του Δημήτρη Παπαμίχου [email protected]


top of the page

blog comments powered by Disqustop of the page


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Κυκλοφορία: 10/9/2009 (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ)
7/10/2010 (ΕΛΛΑΔΑ)


top of the page
PHOTOS - POSTERS

PhotosΦωτογραφικό υλικό
Τύπος: Εικόνα .jpg .jpeg .gif (κλικ για μεγέθυνση)
Περισσότερες φωτό ΕΔΩ
Blessed 0001.jpg
Blessed 0002.jpg
Blessed 0003.jpg
Blessed 0004.jpg
Blessed 0005.jpg
Blessed 0006.jpg
Blessed 0007.jpg
Blessed 0008.jpg
Blessed 0009.jpg
Blessed 0010.jpg
Blessed 0011.jpg
Blessed 0012.jpg
Blessed 0013.jpg
Blessed 0014.jpg
Blessed 0015.jpg
Blessed 0016.jpg
Blessed 0017.jpg
Blessed 0018.jpg
Blessed 0019.jpg
Blessed 0020.jpg
/td>
Deborra-Lee Furness as Tanya and Harrison Gilbertson as Daniel in BLESSED by Ana Kokkinos.jpg
Eva Lazzaro as Stacey in BLESSED by Ana Kokkinos.jpg
Eva Lazzaro as Stacey and Reef Ireland as Orton in BLESSED by Ana Kokkinos.jpg
Frances OConnor as Rhonda in BLESSED by Ana Kokkinos.jpg
Miranda Otto as Bianca in BLESSED by Ana Kokkinos.jpg


top of the page


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ / ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

>>CAST<<

Πρωταγωνιστούν:

  Frances O'Connor ... Rhonda
  Miranda Otto ... Bianca
  Deborra-Lee Furness ... Tanya
  Victoria Haralabidou ... Gina
  Monica Maughan ... Laurel Parker
  Wayne Blair ... James Parker
  William McInnes ... Peter
  Tasma Walton ... Gail
  Sophie Lowe ... Katrina
  Anastasia Baboussouras ... Trisha
  Harrison Gilbertson ... Daniel
  Eamon Farren ... Roo
  Eva Lazzaro ... Stacey
  Reef Ireland ... Orton
  Melanie Beddie ... Young Laurel
  Jay Kennedy-Harris ... Young Jimmy
  Neil Pigot ... Sergeant Kerrick
  Kellie Jones ... Constable Clarke
  Brett Climo ... Michael
  Ken Radley ... Pornographer
  Amanda Ma ... Su
  Costas Kilias ... Chris
  Robert Price ... O'Manney
  Nick Farnell ... Scott
  Ditch Davey ... Nathan
  Lara Signorino ... Salesgirl
  Erryn Nundle ... James's Birth Mother
  Maria Angelico ... Morgue Receptionist
  Peter Barron ... Morgue Doctor
  Michael Isaacs ... Morgue Attendant
  Carmen Walker ... Sleeping Girl
  Leanne Courtney ... Schoolgirl
  Reg Roordink ... Police Driver
  Roy Edmunds ... Policeman
  Danielle McAlpine ... Working Girl
  Amanda Gaye McDonald ... Working Girl
  Chanara Hyde ... Working Girl
  Caroline Roberts ... Working Girl

>>CREDITS<<

Σκηνοθεσία
Ana Kokkinos


Σενάριο
Andrew Bovell
Patricia Cornelius
Melissa Reeves
Christos Tsiolkas

Παραγωγή
Al Clark

Μουσική
Cezary Skubiszewski

Φωτογραφία
Geoff Burton

Μοντάζ
Jill Bilcock

Casting
Jane Norris

Σχεδιασμός Παραγωγής
Simon McCutcheon

Κοστούμια
Louise McCarthy

Βοηθός Σκηνοθέτη
Todd Embling

Εταιρείες Παραγωγής
Blessed Film Productions
Film Victoria (funding)
Head Gear Films
Melbourne International Film Festival
Screen Australia (funding)
Wildheart Zizani

Διανομή
Filmopolis (Ελλάδα)
Icon Film Distribution

Χρονολογία παραγωγής
2009

Χώρα παραγωγής
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Γλώσσα
ΑΓΓΛΙΚΑ

Εικόνα
ΕΓΧΡΩΜΗ

Είδος ταινίας
ΔΡΑΜΑ

Διάρκεια
114'

Ήχος
Dolby Digital


Τοποθεσίες Γυρισμάτων
Μελβούρνη, Βικτόρια - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ


AKA

Καταλληλότητα
Australia:MA (2009) | Australia:MA | New Zealand:R18


top of the page

 
Βαθμολογία Κοινού
Μέσος Όρος: 4
Αριθμός Ψήφων: 1


Αξιολόγηση :

Αριστούργημα
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
ΚακόΕπιλογές
  Go Back [ Προηγούμενο ]

 Προεπισκόπηση ΠροεπισκόπησηΣχετικοί Σύνδεσμοι

· Αναζήτηση σε: Δραματική
· Περισσότερα για Κατηγορία
· Ταινίες που προβάλλονται
· Box Office

· IMDb   
· RT

· ΘΕΜΑΤΑΑνά Είδος

· Δραματική
· Αισθηματική
· Κωμωδία
· Αστυνομική
· Μυστηρίου
· Φιλμ Νουάρ
· Θρίλερ
· Δράσης
· Περιπέτεια
· Φαντασίας
· Επιστημονικής Φαντασίας
· Τρόμου
· Βιογραφική
· Ντοκιμαντέρ
· Κινούμενα Σχέδια
· Μιούζικαλ
· Οικογενειακή
· Ιστορική
· Αθλητική
· Γουέστερν
· Πολεμική
· Ερωτική
· Μικρού Μήκους
· 3D
· Ασπρόμαυρη
· Βωβή

Συνδεδεμένα Θέματα

Δραματικήtop of the page


-- Sponsored Links --

aggelospolidoros.blogspot.gr AGATHI Art Gallery cinefo.wordpress.comr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Το πρωτότυπο περιεχόμενο του myFILM.gr, προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
All logos, trademarks and content in this site are property of their respective owner, the comments and reviews of their posters.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι του εκδότη ή
αρχισυντάκτη, των διαχειριστών ή συντονιστών (εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτές.
myfilm.gr


Info | Statistics | Topics | RSS feed 2.0 | RSS feed 0.9 | Atom feed | twitter | facebook | Add in Google homepage