NEW Site myFILM.gr
Select English    Επιλέξτε Ελληνικά
**ΝΕΟ site** **Παλιό site** ΝΕΑ Ταινίες Φεστιβάλ Φωτογραφίες TV DVD Box Office

Cinema: ΜΕΓΑΛΟΦΥΗΣ (MEGAMIND) του Τομ ΜακΓκραθ (2010)

Ημερομηνία καταχώρησης: Κυριακή, 13 Ιούν. 2010 @ 19:14:00 EEST - Συντάκτης : Jim Papamichos

  [Comments] | [Περισσότερα] | [Κριτικές] | [Βίντεο] | [Φωτό] | [Πόστερ] | [Κυκλοφορία] | [Στοιχεία]  

Κιν.Σχέδια

ΜΕΓΑΛΟΦΥΗΣ
MEGAMIND


του Τομ ΜακΓκραθ
με τις φωνές των Μπραντ Πιτ, Τζόνα Χιλ, Γουίλ Φερέλ, Τίνα Φέι

Υπόθεση:
Ο Μεγαλοφυής είναι ένας πανέξυπνος και διαβολικός υπέρ-κακός και παράλληλα, από τους πλέον αποτυχημένους. Στην πάροδο των χρόνων, έχει προσπαθήσει να κατακτήσει την πόλη με κάθε τρόπο που μπορεί να φανταστεί κανείς, αλλά κάθε προσπάθειά του συνιστά άλλη μια κολοσσιαία αποτυχία… Όταν κατορθώνει και σκοτώνει τον μπερτοφορεμένο υπέρ-ήρωα Μέτρο Μαν –έστω και κατά λάθος- συνειδητοποιεί πως τώρα πια δεν έχει κανένα σκοπό στη ζωή του, αφού δεν έχει κανέναν αντίπαλο κι αποφασίζει, πως ο μόνος τρόπος να ξεφύγει από αυτό το τέλμα είναι να δημιουργήσει ένα νέο ήρωα για αντίπαλό του. Έτσι γεννιέται ο Τάιταν, που είναι μεγαλύτερος, καλύτερος και πιο δυνατός απ’ ότι ποτέ του υπήρξε ο Μέτρo Mαν, αλλά κι αυτός πολύ σύντομα αρχίζει να πιστεύει πως είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να είσαι κακός παρά καλός… Τώρα ο Μεγαλοφυής πρέπει να νικήσει την ίδια του (τώρα πια) διαβολική δημιουργία. Μπορεί ο εξυπνότερος άνθρωπος του κόσμου να πάρει για μια φορά την έξυπνη απόφαση; Μπορεί η Σατανική αυτή Ιδιοφυΐα να αλλάξει πλευρά και να γίνει ο Ήρωας της δικής του ιστορίας;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Είναι Μπλε… Μπαγάσας… Μπανέξυπνος… Με μια λέξη… Μεγαλοφυής!!!! Από το σκηνοθέτη των πολυαγαπημένων ταινιών animation Μαδαγασκάρη και Μαδαγασκάρη  2 ένας νέος 3D αντι-ήρωας που, παρά την κακία του, θα λατρέψουμε, απολαμβάνοντας στις φωνές… κάποιους από τους μεγαλύτερους αστέρες του Χόλιγουντ, μεταξύ των οποίων κι ο Μπραντ Πιτ!

Ένα animation γεμάτο σκηνές δράσης και καυστικό χιούμορ που θα γοητεύσει μικρούς και μεγάλους!

ΤRIVIA

Στον κόσμο των υπερ-ηρώων, οι κακοί σπανίως παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς ο ρόλος αυτός ανήκει πάντοτε στους όμορφους και λαμπερούς ήρωες που τους αντιμετωπίζουν και τους κατατροπώνουν. Στην επική κωμική περιπέτεια «Μεγαλοφυής» ο κακός επιτέλους βρίσκεται στο επίκεντρο! Έτσι, γεννιέται η ιστορία του Μεγαλοφυή κι εμείς επιτέλους έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και την εκδοχή της από την πλευρά του κακού αλλά και να κατανοήσουμε την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός καλού για κάθε κακό ήρωα.

 

Η αρχική ιδέα ήταν η ταινία να είναι live action, εντούτοις οι δυνατότητες που σου δίνει το τμήμα γραφικών ενός στούντιο όπως η Dreamworks Animation έκαναν τους παραγωγούς να αλλάξουν πολύ σύντομα γνώμη. Έτσι μπόρεσαν να εξερευνήσουν ποικιλοτρόπως και να πειραματιστούν με άνεση με τη σχέση ηρώων και κακών.  

ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΜΕΓΑΛΟΦΥΗΣ

Ο πανέξυπνος υπέρ-κακός ένα πράγμα έχει μονάχα στο μυαλό του: να συντρίψει τον κυριότερο αρχι-τιμωρό του, τον Μέτρο Μαν, τον τοπικό μαχητή κατά του εγκλήματος της πόλης. Ως ο μόνος επιζών από έναν προηγμένο πολιτισμό ενός μακρινού γαλαξία, ο Μεγαλοφυής εγκαταλείφτηκε στη Γη, όπου προσγειώθηκε ανώμαλα σε μια υψηλής ασφαλείας φυλακή. Μεγαλωμένος από φυλακισμένους, εξέλιξε την υπέρτατη ευφυΐα του στην μοχθηρή ιδιοφυία που είναι σήμερα. Ο Μεγαλοφυής είναι υπερβολικά δημιουργικός. Στις προσπάθειές του να καταστρέψει τον Μέτρο Μαν - χρησιμοποιεί ρομπότ, επινοεί εκθαμβωτικές εφευρέσεις, μέχρι που απαγάγει την κοπέλα του Μέτρο Μαν, την  Ροξάν Ρίτσι, για να τη χρησιμοποιήσει ως δόλωμα - κι όμως, η επιτυχία τον αποφεύγει. Παρόλα αυτά ο Μεγαλοφυής παραμένει σίγουρος ότι μια μέρα, πολύ σύντομα, θα θριαμβεύσει. Καθώς θα αποκαλύψει η ιστορία μας, φαίνεται πως η μέρα του έχει επιτέλους φτάσει...

ΜΕΤΡΟ ΜΑΝ

Η καμαρωτή κατά του εγκλήματος εικόνα του, δείχνει πώς πρέπει να είναι ένας Υπέρ ήρωας - τίμιος, αόρατος και λατρεμένος παγκοσμίως. Πετάει, ρίχνει λέιζερ από τα μάτια του και είναι ωραίος μες τη στολή του. Όταν εκείνος βρίσκεται τριγύρω, κάθε σεμνός και καλός πολίτης είναι ασφαλής. Εκτός από όμορφος, ταλαντούχος και αγαπητός Υπέρ- ήρωας, ζει σε μια πόλη γεμάτη από εφησυχασμένους κατοίκους, όπου ο νόμος σπάνια επιβάλλεται και όπου ακόμα κι οι συχνές μάχες του με τον Μεγαλοφυή, τον αρχι-εχθρό του, έχουν γίνει ρουτίνα και προβλέψιμες. Όμως προς έκπληξη όλων - ακόμα και του ιδίου- η τελευταία στρατηγική του Μεγαλοφυή  αποδεικνύεται επιτυχής: Καταστρέφει τον Mέτρο Μαν, αφήνοντας την πόλη που προστατεύει χωρίς ελπίδα και χωρίς ήρωα.

ΡΟΞΑΝ ΡΙΤΣΙ

Η κοπέλα του Μέτρο Μαν, η Ροξάν, είναι μια έξυπνη, πρακτική δημοσιογράφος, που μπορεί να δείχνει "καυτή" όταν στέκεται στο πλευρό του καλού της, όμως η σχέση της με τον Υπέρ-ήρωα έχει κρυώσει. Η κάποτε νέα δημοσιογράφος, με όνειρα για βραβείο Πούλιτζερ, έχει γίνει μια δημοφιλής αρθρογράφος, που καλύπτει τα κατορθώματα του Μέτρο Μαν - μια σχεδιάστρια προφίλ διασημοτήτων, παρά μια ''πρωταθλήτρια'' της πένας. Επιπλέον, οι επαναλαμβανόμενες απαγωγές της από τα χέρια του Μεγαλοφυή έχουν γίνει κουραστικές. Όμως όταν το υπέρ- αγόρι της καταστρέφεται και το τοπίο της δύναμης στην πόλη της αλλάζει, οι νέες εξελίξεις στον τομέα καλό- εναντίον- κακού ίσως γίνουν ένα θέμα που να αξίζει να γράψεις για αυτό. 

ΧΑΛ/ΤΑΪΤΑΝ

Ο Χαλ είναι ένας χαμένος, ένας ασήμαντος και ο χειρότερος εχθρός του εαυτού του. Οι αστείες προσπάθειές του για να κερδίσει την εύνοια της αφεντικίνας του, της Ροξάν, συνεχώς αποτυγχάνουν. Μετά το θάνατο του Μέτρο Μαν, ο Μεγαλοφυής απρόβλεπτα επιλέγει τον Χαλ για να γίνει ο νέος ήρωας, ο νεοφώτιστος "Τάιταν", η ύστατη νέμεση του Μεγαλοφυή. Όμως ανίκανος να σταθεί αντάξιος του ατρόμητου προκατόχου του, ο Τάιταν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο ηρωισμός δε λέει... κι αυτός ο νέος σούπερ ήρωας αργά, αλλά σταθερά γίνεται ο τελευταίος και πιο επικίνδυνος υπερ-αχρείος.

ΜΙΝΙΟΝ

Αυτό το πλάσμα είναι το μόνο που θυμίζει στον Μεγαλοφυή τον από καιρό χαμένο πλανήτη του: Ένα κατοικίδιο "ψάρι", που μεταφέρθηκε διασχίζοντας τον γαλαξία μέσα στη διαστημική κάψουλα του Μεγαλοφυή. Ο Μεγαλοφυής έφτιαξε ένα πιθηκόμορφο ρομπότ για να στεγάσει το πιστό του Μινιόν, το οποίο τώρα εκτελεί χρέη προσωπικού βοηθού για τον κακό. Τυφλά αφοσιωμένο στο αφεντικό και φίλο του, η πιο βαθιά του επιθυμία είναι να προαχθεί από απλό Μινιόν σε ικανό "παρατρεχάμενο".

ΕΠΙΣΗΜΟ SITE :

Official Site

ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

http://www.imdb.com/
top of the page


ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Η Βαθμολογία μου:

Διασκεδαστική και έξυπνη διασκευή της πανάρχαιας σοφιστείας σχετικά με την υπαρξιακή φύση του "κακού" και την συγγενική του σχέση με το "καλό". Τελευταία βλέπουμε αρκετά καρτούν (π.χ. DESPICABLE ME) που έχουν ως κύριο ήρωα έναν "κακό", ο οποίος δεν είναι "πρότυπο συμπεριφοράς", αλλά που με την πάροδο του χρόνου (και τα παθήματά του) μετατρέπεται στο αντίθετο από αυτό το "χαρακτηριστικό" του. Το ίδιο συμβαίνει και στον ΜΕΓΑΛΟΦΥΗ. Ένας ΜΕΓΑΛΟΦΥΗΣ που εξοντώνοντας το "καλό" πληρώνει το τίμημα της απουσίας νοήματος στη ζωή του, καθώς αυτή αποκτά αξία, όσο αγωνίζεται να κατακτήσει τους στόχους του. Οι στόχοι που - θεωρητικά - έχουν εκπληρωθεί όχι μόνο δεν ικανοποιούν μακροπρόθεσμα εκείνον που τους πετυχαίνει αλλά αντιθέτως δημιουργούν το αίσθημα ενός "κενού", καθώς λείπουν εκείνα τα στοιχεία που δίνουν ζωή και το έναυσμα για αυτοβελτίωση.

Το ηθικό δίδαγμα αυτής της ΜΕΓΑΛΟΦΥΟΥΣ ιστορίας, αλλά όχι ...τόσο, ώστε να κερδίσει υποψηφιότητα για Όσκαρ, είναι πως ακόμα κι αν καταφέρουμε και εξοντώσουμε τον αντίπαλό μας θα χρειαστεί να "δημιουργήσουμε" έναν "νέο αντίπαλο", για ν΄αποκτήσει η ζωή μας, νόημα και νέους στόχους. Το κακό και το καλό είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος, της ζωής. Το ένα προϋποθέτει το άλλο. Και η ταινία ισορροπεί με θαυμαστή ακρίβεια πάνω σ΄αυτό το υπαρξιακής φύσεως ζήτημα, χωρίς να περιφρονεί τις ανθρώπινες αδυναμίες, τα πάθη, την πίστη και την θέληση για την τελική επιτυχία, την επικράτηση. Απλά πολύ σοφά στέκεται στις προτεραιότητες που θα χρειαστεί το άτομο να ιεραρχήσει (όσο νωρίς τόσο το καλύτερο) αλλά και και στην υπέρβαση των στόχων βάζοντας νέους στη θέση τους. Βλέπουμε ακόμα την επιχειρηματολογία του φιλμ να στηρίζεται σε όρους ψυχολογίας και ψυχιατρικής καθώς εξηγεί το "κακό" χαρακτηριστικό του ατόμου στην "τραυματική παιδική ηλικία". Ο κακός δε γεννιέται, αλλά γίνεται, νωρίς - νωρίς. Τα αίτια για τούτο είναι αδιάσειστα κι αυταπόδεικτα. Ο αγώνας για βελτίωση είναι συνεχής, αδιάκοπος, ατελής. Χωρίς ανούσιες θεωρητικολογίες το φιλμ των Τομ ΜακΓκραθ και DreamWorks Animation τοποθετεί σε σωστές παιδαγωγικές βάσεις το project κάνοντάς το ελκυστικό τόσο για μικρούς όσο και για και μεγάλους. Χωρίς να φτάνει σε ακραίες συμπεριφορές και παραδείγματα, οικοδομεί με σαφήνεια και ρεαλιστικά επιχειρήματα θέσεις, που του δίνουν εκτός από τον αναμφισβήτητο διδακτικό του χαρακτήρα και μια εξαιρετικής ποιότητας και πυκνότητας, ψυχαγωγική διάσταση. Ένα τόσο σοβαρό και ίσως επικίνδυνο θέμα γίνεται πράγματι "σπαρταριστό θέαμα". Και η ουσία βρίσκεται στο φινάλε. Το καλό και το κακό τελικώς συνυπάρχουν σε όλους μας. Μεγαλοφυές...

Jim Papamichos
του Δημήτρη Παπαμίχου [email protected]


Η Βαθμολογία μου:

Η μεγαλομανία βλάπτει σοβαρά τη ποιότητα. Η Pixar έβγαλε το Toy Story 3, η Fox βγάζει το Rio, η Disney το Tangled αλλά της Dreamworks δε της έφτανε το Shrek Forever After και έπρεπε να βγάλει και το Megamind, και ιδού τα αποτελέσματα.

Δύο σούπερ μωράκια από γειτονικούς πλανήτες που καταστρέφονται πέφτουν στη γη. Ο ένας είναι όμορφος, ευγενικός και πετάει, ο άλλος είναι μπλε, περίεργος και ανεπιθύμητος. Ο πρώτος γίνεται ο Metro Man, προστάτης της Metro City και ο δεύτερος ο Megamind, το αντίπαλο δέος που προσπαθεί να σκοτώσει τον Metro Man και να του πάρει το κορίτσι, τη δημοσιογράφο Roxanne Ritchie. O Megaming προσπαθεί ξανά και ξανά χωρίς αποτέλεσμα και ξαφνικά εκεί που δε το περιμένει, σκοτώνει τον Metro Man, και γίνεται κυρίαρχος της Metro City. Όμως ξαφνικά συνειδητοποιεί ότι χωρίς έναν καλό για να τον κυνηγάει, δεν έχει νόημα η ύπαρξή του και έτσι αποφασίζει να φτιάξει έναν νέο ήρωα από το DNA του Metro Man. Φυσικά τα πράγματα δε πάνε όπως περίμενε και τώρα ο Megamind πρέπει να μαζέψει τα σπασμένα…

Ο Tom McGrath, σκηνοθέτης των Madagascar 1 & 2, έχει μαζέψει icons και clichés από ταινίες και παιχνίδια με σούπερ ήρωες αλλά και άσχετα και μας έχει πετάξει στα μούτρα μια σούπα με απίστευτα βαρετούς χαρακτήρες χωρίς ίχνος χιούμορ σε μια εντελώς αδιάφορη ιστορία που ευτυχώς δεν είναι παραγεμισμένη με ηθικά διδάγματα αλλά δε καταφέρνει να μας τραβήξει μέσα της ούτε δευτερόλεπτο. Τι έχει το Megamind, κάποια καλά γραφικά που όμως έχουμε ξαναδεί, κάποια καλά τραγούδια που προσπαθούν να ανεβάσουν την ένταση και ένα ικανοποιητικής έντασης φινάλε, ώστε να μη βλαστημάμε την ώρα και τη στιγμή που μπήκαμε στο κόπο να δούμε τη ταινία.

Κουραστικό, βαρετό, ελεεινοί χαρακτήρες, τρισάθλιες φωνητικές ερμηνείες από τους Will Ferrell, Brad Pitt και Jonah Hill που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι αστείοι. Το Megamind είναι η χειρότερη animation, 3D ή 2D, ταινία που θυμάμαι να έχω δει.

Αλέξης Κυριαζής
του Αλέξη Κυριαζή [email protected]


top of the page

blog comments powered by Disqustop of the page


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Κυκλοφορία:
5/11/2010 (ΗΠΑ)
16/12/2010 (Ελλάδα)


top of the page
PHOTOS - POSTERS

PhotosΦωτογραφικό υλικό
Τύπος: Εικόνα .jpg .jpeg .gif (κλικ για μεγέθυνση)
Περισσότερες φωτό ΕΔΩ
Megamind 001.jpg
Megamind 002.jpg
Megamind 003.jpg
Megamind 004.jpg
Megamind 005.jpg
Megamind 006.jpg
Megamind 007.jpg
Megamind 008.jpg
Megamind 009.jpg
Megamind 010.jpg
Megamind 011.jpg
Megamind 012.jpg
Megamind 013.jpg
Megamind 014.jpg
Megamind 015.jpg
Megamind 016.jpg
Megamind 017.jpg
Megamind 018.jpg
Megamind 019.jpg
Megamind 020.jpg
Megamind 021.jpg
Megamind 022.jpg
     


top of the page


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ / ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

>>CAST<<

Πρωταγωνιστούν:

    Brad Pitt ... Metro Man (φωνή)
    Jonah Hill ... Titan (φωνή)
    Will Ferrell ... Megamind (φωνή)
    Tina Fey ... Roxanne Ritchi (φωνή)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗΣ

Σκηνοθεσία-Προσαρμογή διαλόγων: Πέτρος Δαμουλής
Μετάφραση: Μάντυ Λάμπου
Studio Ηχογράφησης: Power Music Productions

Μεγαλοφυής                      Χριστόδουλος Στυλιανού                         
Μέτρο Μαν                        Λεωνίδας Κακούρης                      
Ροξάν Ρίτσι                         Μάντυ Λάμπου
Χαλ/Τάιταν                        Αντίνοος Αλμπάνης
Μινιόν                                 Νέστορας Κοψιδάς
Μπέρναρντ                         Σπύρος Ζουπάνος  
Διευθυντής                        Μανώλης Γιούργος

Συμμετέχουν: Γιώργος Παπαδόπουλος, Μαρία Ζερβού, Θοδωρής Προκοπίου, Βασίλης Μήλιος, Χρυσούλα Αλεξίου, Αλεξάνδρα Τόμπρου, Εβελίνα Αραπίδη, Πέτρος Δαμουλής, Λυδία Ποριώτου, Φίλιππος Παπαργυρόπουλος.

>>CREDITS<<

Σκηνοθεσία
Tom McGrath

Σενάριο
Alan J. Schoolcraft
Brent Simons

Παραγωγή
Lara Breay
Denise Nolan Cascino

Εταιρείες Παραγωγής
DreamWorks Animation
Pacific Data Images (PDI)
Red Hour Films

Διανομή
Paramount Pictures
United International Pictures

Χρονολογία παραγωγής
2010

Χώρα παραγωγής
ΗΠΑ

Γλώσσα
ΑΓΓΛΙΚΑ

Εικόνα
ΕΓΧΡΩΜΗ 1.44 : 1

Είδος ταινίας
ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΚΩΜΩΔΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ

Διάρκεια
96'


top of the page

 
Βαθμολογία Κοινού
Μέσος Όρος: 4.8
Αριθμός Ψήφων: 5


Αξιολόγηση :

Αριστούργημα
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
ΚακόΕπιλογές
  Go Back [ Προηγούμενο ]

 Προεπισκόπηση ΠροεπισκόπησηΣχετικοί Σύνδεσμοι

· Αναζήτηση σε: Κιν.Σχέδια
· Περισσότερα για Κατηγορία
· Ταινίες που προβάλλονται
· Box Office

· IMDb   
· RT

· ΘΕΜΑΤΑΑνά Είδος

· Δραματική
· Αισθηματική
· Κωμωδία
· Αστυνομική
· Μυστηρίου
· Φιλμ Νουάρ
· Θρίλερ
· Δράσης
· Περιπέτεια
· Φαντασίας
· Επιστημονικής Φαντασίας
· Τρόμου
· Βιογραφική
· Ντοκιμαντέρ
· Κινούμενα Σχέδια
· Μιούζικαλ
· Οικογενειακή
· Ιστορική
· Αθλητική
· Γουέστερν
· Πολεμική
· Ερωτική
· Μικρού Μήκους
· 3D
· Ασπρόμαυρη
· Βωβή

Συνδεδεμένα Θέματα

Κιν.ΣχέδιαΚωμωδίαΟικογενειακήtop of the page


-- Sponsored Links --

aggelospolidoros.blogspot.gr AGATHI Art Gallery cinefo.wordpress.comr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Το πρωτότυπο περιεχόμενο του myFILM.gr, προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
All logos, trademarks and content in this site are property of their respective owner, the comments and reviews of their posters.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι του εκδότη ή
αρχισυντάκτη, των διαχειριστών ή συντονιστών (εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτές.
myfilm.gr


Info | Statistics | Topics | RSS feed 2.0 | RSS feed 0.9 | Atom feed | twitter | facebook | Add in Google homepage