NEW Site myFILM.gr
Select English    Επιλέξτε Ελληνικά
**ΝΕΟ site** **Παλιό site** ΝΕΑ Ταινίες Φεστιβάλ Φωτογραφίες TV DVD Box Office

Cinema: Ο βασιλιάς των μασκών (The King of Masks / Bian Lian) (1996)

Ημερομηνία καταχώρησης: Τρίτη, 16 Φεβ. 2010 @ 11:32:00 EET - Συντάκτης : Jim Papamichos

  [Comments] | [Περισσότερα] | [Κριτικές] | [Βίντεο] | [Φωτό] | [Πόστερ] | [Κυκλοφορία] | [Στοιχεία]  

Δραματική

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΣΚΩΝ
THE KING OF MASKS / BIAN LIAN

του Τίαν Μινγκ Γιου
με τους Ζιγκάνγκ Ζανγκ, Ζιγκάνγκ Ζάο, Ρένινγκ Ζου, Ξου Ζου

Υπόθεση: Το 1903 στην επαρχία Σετσουάν, ο Wuang ένας πλανόδιος δυστυχής καλλιτέχνης, αναζητά απεγνωσμένα έναν αρσενικό διάδοχο για να συνεχίσει την οικογενειακή τέχνη αλλαγής μασκών- ένα ελαφρό τέχνασμα του χεριού εναλλάσσει την μια μάσκα με μια άλλη.
Η παράδοση επιτάσσει, όπως εξηγεί ο ίδιος, το μυστικό της τέχνης να μεταδίδεται μόνο σε μέλος του στενού οικογενειακού κύκλου: «Δεν αφορά άτομα εκτός οικογένειας και δεν αφορά, φυσικά, κορίτσι!».
Ο Wuang όμως δεν έχει οικογένεια, αφού ο μοναχογιός του πέθανε σε ηλικία δέκα ετών. Έτσι από έναν έμπορο θα αγοράσει ένα παιδί, τον Doggie, για να ανακαλύψει όμως γρήγορα με απογοήτευση ότι ο νέος του «εγγονός» είναι στην πραγματικότητα ... ένα μικρό κοριτσάκι.

Περισσότερα για την ταινία

Μια πολυβραβευμένη ταινία κοινωνικού περιεχομένου για όλη την οικογένεια.

Η ταινία…

Ο Βασιλιάς των Μασκών είναι ένας ηλικιωμένος πλανόδιος καλλιτέχνης, δεξιοτέχνης της Όπερας του Σετσουάν και φημισμένος για την πολύ γρήγορη αλλαγή των προσωπείων ώστε η απαράμιλλη τέχνη του να φαίνεται σαν μαγικό κόλπο.

Ο μοναδικός γιος του πέθανε πριν από καιρό και ο ίδιος, μόνος στον κόσμο, αναζητά έναν κληρονόμο όχι για τον εαυτό του αλλά για την τέχνη του. Σύμφωνα με την παράδοση, η τέχνη πρέπει να κληροδοτείται σε έναν άμεσο κληρονόμο και μόνο σε αγόρι, ποτέ σε κορίτσι.

Η ιστορία διαδραματίζεται στο Σετσουάν, στις αρχές του αιώνα, σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και κοινωνικής διαφθοράς. Πολλές φτωχές οικογένειες αναγκάζονται να πουλήσουν τα παιδιά τους για να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Σε μια τέτοια θλιβερή αγοραπωλησία ο Βασιλιάς των Μασκών ανακαλύπτει ένα αξιαγάπητο αγόρι και το παίρνει σπίτι του. Το αγόρι που ονομάζεται Doggie, συγκινείται με τη συμπεριφορά του Βασιλιά και του ανταποδίδει μια απεριόριστη τρυφερότητα και στοργή. Η σχέση που δημιουργείται μεταξύ τους, επιτρέπει και στους δύο να δοκιμάσουν αισθήματα που είχαν στερηθεί για καιρό.

Όταν όμως ο Βασιλιάς διαπιστώνει ότι ο Doggie είναι στην πραγματικότητα κορίτσι προσπαθεί να την διώξει από κοντά του, πείθοντας τον εαυτό του ότι δεν μπορεί να την βοηθήσει πλέον με κανένα τρόπο.

Η Doggie που δεν έχει κανένα να την φροντίσει και είναι μόνη της στον κόσμο ικετεύει να μείνει κοντά του για να μαγειρεύει και να καθαρίζει.
Τελικά, ο βασιλιάς υποχωρεί και αρχίζει να την εκπαιδεύει σε ακροβατικές επιδείξεις που παρουσιάζουν μαζί στους δρόμους ...


Μια μέρα η Doggie ανακαλύπτει ένα νεαρό αγόρι - θύμα απαγωγής - και χωρίς να αντιληφθεί ότι είναι γιος μιας πλούσιας οικογένειας, το μόνο που σκέφτεται με τον νεανικό της ενθουσιασμό είναι, ότι επιτέλους ο παππούς της μπορεί να αποκτήσει έναν εγγονό, ως κληρονόμο. Πιστεύει ότι θα εντυπωσιαστεί μαζί της και πράγματι, ο Βασιλιάς είναι επιτέλους ευτυχισμένος.

Παρά το μεγάλο ταλέντο της Doggie και την αφοσίωση της, ο Βασιλιάς πάντα επιθυμούσε έναν αρσενικό κληρονόμο. Αυτό το περιστατικό όμως θα περιπλέξει περισσότερο την κατάσταση όταν οι αστυνομικοί που τελικά ανακαλύπτουν το αγόρι, ανακουφισμένοι για την επίλυση της υποθέσεως, δεν δίνουν σημασία στις διαμαρτυρίες του αθώου Βασιλιά των Μασκών.

Ο Βασιλιάς οδηγείται στην φυλακή κατηγορούμενος για απαγωγή και αναμένει υπομονετικά την επιβολή μιας σκληρής και αμετάκλητης απόφασης. Η Doggie εξαγριώνεται με την κατάφορη αδικία και συλλαμβάνει ένα σχέδιο για να τον σώσει ...

Tian Ming Yu

Γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1939 στην Κίνα. Σπούδασε σκηνοθεσία στην Κινηματογραφική Ακαδημία του Πεκίνου. Διετέλεσε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Shanghai International Film Festival το 2005.
Ο Tian Ming Yu μπόρεσε να διαιωνίσει από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 την αίγλη της ποιότητας των παραγωγών των στούντιο Xian. Οι ταινίες του αγκαλιάζουν την ιστορία τόσο της αυτοκρατορικής Κίνας όσο και τους καινούριους δρόμους που ακολούθησε η Λαϊκή Δημοκρατία.
Το 1987 γύρισε το «Vieux Puits», που κατά κάποιο τρόπο, προανήγγειλε την θεματική που επεξεργάζεται με υπέροχο τρόπο στον «Βασιλιά των Μασκών».
Ο Βασιλιάς των Μασκών είναι η πρώτη ταινία του σκηνοθέτη μετά το «Old Well», που γυρίστηκε πριν από 10 χρόνια, και είναι ένας από τους πιο αξιόλογους σκηνοθέτες της Κίνας.
Η νέα ταινία απέκτησε μια συνεχώς αυξανόμενη φήμη στην Ασία μετά την πρώτη προβολή της. Εκτός των άλλων, κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Γερμανικό Lucas Festival, και χάρισε στον Yu το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών του Τόκιο

SYNOPSIS

Master Liang, a famous impersonator of female parts at the Sichuan Opera, is enchanted by the art of the street performer Wang, known as the King of Masks. He offers him an engagement at the opera, but Wang says he is a solitary by nature. His only sorrow is that he has no male descendant who can carry on the art of the changing masks after his death. To solve the problem Wang buys an 8 year old orphan. His happiness turns into dejection, when he finds out that "the boy" actually is a girl. Despite his displeasure he keeps the girl and trains her as an acrobat. One evening he takes her to a performance of the opera "Attaining Nirvana". There Master Liang plays a princess, who hangs from the ceiling by a rope, which she threatens to cut if the officers don't stop the execution of her father, the emperor. Some days later the girl rescues a 4 year old boy from his confinement by some child-traders. Believing he is an orphan, she brings him to Wang, who she knows is longing for a male inheritor. But the boy is actually kidnapped from a wealthy family, and soon Wang is accused of the robbery and sentenced to death. To persuade Master Liang to help her rescue Wang, the girl climbs the roof of the opera house, ties a rope around her leg and hangs to it from the ceiling. She threatens to cut the rope, and when she actually does this, Master Liang throws himself forward and catches her. He is moved by her action and decides to do whatever he can to help the girl rescue Wang.

ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

IMDb
top of the pageblog comments powered by Disqustop of the page
VIDEO CLIPS, TRAILER, TEASER, SCREENING PREVIEW

 Bian Lian
(1996) on IMDb


top of the page


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Κυκλοφορία:

Japan 1996 (Tokyo International Film Festival)
Japan 17 May 1997
South Korea 20 December 1997
Netherlands 8 January 1998
Norway 13 February 1998
Switzerland 20 February 1998 (German speaking region)
France 8 April 1998
Germany 24 September 1998
Spain 15 January 1999
USA February 1999 (Miami International Film Festival)
USA 30 April 1999 (limited)
Denmark 14 May 1999
Argentina 3 February 2000
Sweden 27 October 2000
22/11/2002 (Ελλάδα)
Philippines 21 January 2004 (limited)
21/2/2010 (Ελλάδα)


top of the page
PHOTOS - POSTERS


top of the page


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ / ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

>>CAST<<

Πρωταγωνιστούν:

    Zhigang Zhang ... Sulan, Luo
    Zhigang Zhao ... Liang Sao Lang
    Renying Zhou ... Gou Wa ("Doggie")
    Xu Zhu ... Bianlian Wang

>>CREDITS<<

Σκηνοθεσία
Tian-Ming Wu

Σενάριο
Minglun Wei

Παραγωγή
Mona Fong
Titus Ho

Μουσική
Jiping Zhao

Φωτογραφία
Da-Yuan Mu


Εταιρείες Παραγωγής
Shaw Brothers

Διανομή
Shaw Brothers
EuroVideo
Primer Plano Film Group
Samuel Goldwyn Films
Shaw Brothers


Χρονολογία παραγωγής
1996

Χώρα παραγωγής
ΚΙΝΑ, ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Γλώσσα
ΚΙΝΕΖΙΚΑ (Μανδαρινικά)

Εικόνα
ΕΓΧΡΩΜΗ 1.85 : 1

Είδος ταινίας
Δραματική, Οικογενειακή

Διάρκεια
91'

Ήχος
Dolby SR

Τοποθεσίες Γυρισμάτων
Σαγκάη, ΚΙΝΑ

AKA
The King of Masks


Καταλληλότητα
South Korea:All | Argentina:Atp | Chile:TE | France:U | Philippines:G


top of the page

 
Βαθμολογία Κοινού
Μέσος Όρος: 4.5
Αριθμός Ψήφων: 2


Αξιολόγηση :

Αριστούργημα
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
ΚακόΕπιλογές
  Go Back [ Προηγούμενο ]

 Προεπισκόπηση ΠροεπισκόπησηΣχετικοί Σύνδεσμοι

· Αναζήτηση σε: Δραματική
· Περισσότερα για Κατηγορία
· Ταινίες που προβάλλονται
· Box Office

· IMDb   
· RT

· ΘΕΜΑΤΑΑνά Είδος

· Δραματική
· Αισθηματική
· Κωμωδία
· Αστυνομική
· Μυστηρίου
· Φιλμ Νουάρ
· Θρίλερ
· Δράσης
· Περιπέτεια
· Φαντασίας
· Επιστημονικής Φαντασίας
· Τρόμου
· Βιογραφική
· Ντοκιμαντέρ
· Κινούμενα Σχέδια
· Μιούζικαλ
· Οικογενειακή
· Ιστορική
· Αθλητική
· Γουέστερν
· Πολεμική
· Ερωτική
· Μικρού Μήκους
· 3D
· Ασπρόμαυρη
· Βωβή

Συνδεδεμένα Θέματα

ΟικογενειακήΔραματικήtop of the page


-- Sponsored Links --

aggelospolidoros.blogspot.gr AGATHI Art Gallery cinefo.wordpress.comr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Το πρωτότυπο περιεχόμενο του myFILM.gr, προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
All logos, trademarks and content in this site are property of their respective owner, the comments and reviews of their posters.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι του εκδότη ή
αρχισυντάκτη, των διαχειριστών ή συντονιστών (εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτές.
myfilm.gr


Info | Statistics | Topics | RSS feed 2.0 | RSS feed 0.9 | Atom feed | twitter | facebook | Add in Google homepage