NEW Site myFILM.gr
Select English    Επιλέξτε Ελληνικά
**ΝΕΟ site** **Παλιό site** ΝΕΑ Ταινίες Φεστιβάλ Φωτογραφίες TV DVD Box Office

Cinema: THE KARATE KID του Χάραλντ Ζούαρτ (2010)

Ημερομηνία καταχώρησης: Κυριακή, 18 Οκτ. 2009 @ 19:55:00 EEST - Συντάκτης : Jim Papamichos

  [Comments] | [Περισσότερα] | [Κριτικές] | [Βίντεο] | [Φωτό] | [Πόστερ] | [Κυκλοφορία] | [Στοιχεία]  

Αθλητική

THE KARATE KID

του Χάραλντ Ζούαρτ
με τους Τζάκι Τσαν, Τζέιντεν Σμιθ


Υπόθεση: Ο δωδεκάχρονος Ντρε Πάρκερ (Τζέιντεν Σμιθ) θα μπορούσε να είναι το πιο δημοφιλές παιδί στο Ντιτρόιτ, όμως η καριέρα της μητέρας του (Ταράτζι Π. Χένσον) τους οδηγεί αναγκαστικά στην Κίνα. Στο νέο του σχολείο, ο Ντρε δυσκολεύεται να κάνει φίλους και όταν δημιουργείται μία αμοιβαία συμπάθεια με τη συμμαθήτριά του Μέι Γινγκ, οι πολιτισμικές διαφορές μοιάζουν να αποκλείουν τη φιλία τους. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ο ‘νταής’ του σχολείου, Τσενγκ, βάζει τον Ντρε στο μάτι: στη χώρα του κουνγκ φου, πώς μπορεί να προστατευτεί ένα αγόρι που ξέρει μόνο λίγο καράτε? Στη μοναχική ζωή του Ντρε μπαίνει όμως ο Κύριος Χαν (Τσάκι Τσαν), που είναι αυθεντία στο κουνγκ φου και τον διδάσκει τα μυστικά της τέχνης του. Ο Ντρε θα μάθει ότι το κουνγκ φου είναι πάνω απ’ όλα ωριμότητα και ψυχραιμία, κι έτσι τελικά θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του σε ένα πρωτάθλημα που αποδεικνύεται ο αγώνας της ζωής του.

Περισσότερα για την ταινία (Δ. Τ.)

Μια Πρόκληση Που Ποτέ Δεν Φαντάστηκε
Ένας Δάσκαλος Που Ποτέ Δεν Περίμενε

ΤΟ ΚΑΡΑΤΕ ΚΙΝΤ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ

Η προσπάθεια ενός νεαρού αγοριού να ενταχθεί σε ένα νέο περιβάλλον και η ιδιαίτερη σχέση που αναπτύσσει με ένα δάσκαλό του ήταν το θέμα της κλασικής πλέον ταινίας ‘Καράτε Κιντ’, με τους Ραλφ Μάτσιο και Νοριούκι «Πατ» Μορίτα (ο οποίος μάλιστα προτάθηκε για Όσκαρ με την ερμηνεία του). Όπως επισημαίνει ο Τζέρι Γουάιντραουμπ, παραγωγός όλων των ταινιών ‘Καράτε Κιντ’ αλλά και του νέου φιλμ ‘The Karate Kid’, η ιστορία αντέχει μέχρι σήμερα γιατί είναι διαχρονική. «Κατά βάθος δεν αναφέρεται στο καράτε, όσο στην ανάγκη ενός νεαρού αγοριού να βρει ένα μέντορα και κατ’ επέκταση έναν πατέρα». Παρ’ όλα αυτά, το νέο έργο δεν αποτελεί remake της πρωτότυπης ταινίας: αγγίζει το ίδιο ακριβώς θέμα αλλά έχει τη δική του υπόσταση. «Όταν καταπιάνεσαι με ένα τέτοιο υλικό, πρέπει οπωσδήποτε να δείξεις σεβασμό προς το πρωτότυπο έργο αλλά ταυτόχρονα να βρεις τρόπο ώστε να το διευρύνεις και να το φέρεις στο σήμερα» παρατηρεί ο σκηνοθέτης Χάραλντ Ζούαρτ.

Η μεγαλύτερη ίσως πρόκληση του έργου ήταν να βρεθεί ο κατάλληλος μέντορας, ένα πραγματικό σύμβολο, και δεν υπήρχε ιδανικότερος υποψήφιος από τον Τσάκι Τσαν. Ο Τσαν ταυτίστηκε με την ιστορία γιατί, 30 χρόνια πριν, είχε βρεθεί ακριβώς στη θέση του νεαρού αγοριού, ερχόμενος για πρώτη φορά στην Αμερική: «είναι τρομακτικό όταν βρίσκεσαι σε μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα» θυμάται ο ηθοποιός. Με τη συμμετοχή του Τσαν, οι παραγωγοί μπορούσαν πια να εξελίξουν την ιστορία. Έτσι επέλεξαν ως τόπο γυρισμάτων την Κίνα, κι αυτό με τη σειρά του καθόρισε την πολεμική τέχνη που διέπει το έργο: το κουνγκ φου. «Για να επιβιώσει ο Ντρε στην Κίνα, πρέπει να μάθει κουνγκ φου. Ο λόγος που η ταινία ονομάζεται ‘The Karate Kid’ είναι γιατί στην αρχή το αγόρι πιστεύει ότι μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του με το λίγο καράτε που ξέρει» εξηγεί ο παραγωγός Κεν Στόβιτς.

Όπως στην ταινία, έτσι και στην πραγματικότητα ο μικρός Τζέιντεν Σμιθ χρειάστηκε να κάνει μαθήματα κουνγκ φου. Δάσκαλός του ήταν ο στενός συνεργάτης του Τσάκι Τσαν, Γου Γκανγκ. «Ο Τζέιντεν είναι πολύ ταλαντούχος και εργάζεται σκληρά. Ήταν χαρά μου να τον προπονώ» λέει  ο Γκανγκ για το νεαρό πρωταγωνιστή. Ο Σμιθ είδε επίσης πολλές από τις ταινίες του Τσάκι Τσαν για να εξοικειωθεί περισσότερο με το κουνγκ φου. Ο Χάραλντ Ζούαρτ δηλώνει εντυπωσιασμένος από το μικρό Σμιθ. «Ο Τζέιντεν είναι χαριτωμένος, χαρισματικός, αλλά και καταπληκτικός ηθοποιός. Αφοσιώθηκε πλήρως σε όλες τις πλευρές του ρόλου του. Όχι μόνο στο να μάθει κουνγκ φου αλλά και στο να αποδώσει το συναισθηματικό ταξίδι ενός αγοριού που γίνεται άντρας».

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ

Το κουνγκ φου είναι μία κατ’ εξοχήν Κινέζικη πολεμική τέχνη, σε αντίθεση με το καράτε που έχει τις ρίζες του στην Οκινάουα και την Ιαπωνία. Ο όρος «κουνγκ φου» έχει πολλές διαφορετικές έννοιες: μπορεί να μεταφραστεί ως «δουλειά», «ικανότητα» ή «χρόνος και προσπάθεια». Στο έργο ο Ντρε εκπαιδεύεται συγκεκριμένα στην πολεμική τέχνη Γου Σου, ένα απαιτητικό είδος κουνγκ φου πολύ διαδεδομένο στην Κίνα. 

Ο Γου Γκανγκ (ή αλλιώς «Μάστερ Γου» όπως τον αποκαλούσε ο Τζέιντεν) ξεκίνησε να προπονεί το νεαρό πρωταγωνιστή στο Λος Άντζελες για τρεις μήνες πριν την έναρξη των γυρισμάτων, ενώ τα μαθήματά τους συνεχιστήκαν και στην Κίνα, σε όλη τη διάρκεια της τετράμηνης παραγωγής. «Μέσα σε λίγους μήνες είχε φτάσει στο επίπεδο παιδιών που προπονούνται επί πέντε ή έξι χρόνια. Ήταν πολύ συγκεντρωμένος, πολύ ταλαντούχος και δεν παραπονέθηκε ποτέ» παρατηρεί ο Γκανγκ. Ο σκηνοθέτης και οι παραγωγοί ήταν εξ’ αρχής αποφασισμένοι να μην καταφύγουν σε κινηματογραφικά τρικ για να παρουσιάσουν ότι ο Σμιθ είχε περισσότερες ικανότητες από ότι στην πραγματικότητα. Βέβαια, τόσο ο νεαρός Σμιθ όσο και τα υπόλοιπα παιδιά που συμμετείχαν στην ταινία  έπρεπε να μάθουν πώς χορογραφείται μία σκηνή κουνγκ φου για την κάμερα και με ποιον τρόπο θα αποτυπώνονταν οι κινήσεις τους καλύτερα στη μεγάλη οθόνη. «Όλα τα παιδιά που παίζουν στην ταινία είναι μαθητές του Γου Σου αλλά κανένα δεν είχε εμπειρία από την κινηματογράφηση των πολεμικών τεχνών» παρατηρεί ο Γου Γκανγκ. «Δεν είναι εύκολο να βρεις το σωστό συντονισμό, το ρυθμό και την κατάλληλη αντίδραση όταν δέχεσαι ένα χτύπημα. Επίσης, το συναίσθημα και η ερμηνεία στην ώρα του αγώνα είναι εξίσου σημαντικά με τη δράση: τα παιδιά έπρεπε να διηγούνται την εξέλιξη της ιστορίας με το πρόσωπο και το σώμα τους».

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Η σύγχρονη μεταφορά του ‘Καράτε Κιντ’ προϋπέθετε ένα περιβάλλον που θα παρουσίαζε όσο το δυνατόν περισσότερα εμπόδια για το μικρό Ντρε, και η συμμετοχή του Τσάκι Τσαν μοιραία οδήγησε την παραγωγή στην Κίνα. «Ξέραμε ότι δε θα ήταν εύκολο, όμως το περιβάλλον ενίσχυσε το θέμα της ταινίας» λέει ο γνωστός ηθοποιός Γουίλ Σμιθ, πατέρας του Τζέιντεν, που συμμετείχε στην ταινία ως παραγωγός. «Όταν βλέπεις τον Τζέιντεν και τον Τσάκι να προπονούνται πάνω στο Σινικό Τείχος, καταλαβαίνεις ότι δε θα μπορούσες να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα κινηματογραφώντας στο Λος Άντζελες».

Επειδή πολλές από τις τοποθεσίες που επιβάλλονταν για το γύρισμα ήταν δυσπρόσιτες, οι παραγωγοί συνεργάστηκαν με την China Film Group, την πιο σημαντική κρατική εταιρεία παραγωγής που τους εξασφάλισε τους κατάλληλους χώρους. «Ακόμη και για το πιο σύντομο πλάνο μπορεί να χρειάστηκαν μήνες προετοιμασίας» λέει ο σκηνοθέτης. «Είναι η πρώτη ταινία μετά το φιλμ ‘Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας’, 20 χρόνια πριν, που πήρε άδεια για γυρίσματα μέσα στην Απαγορευμένη Πόλη. Βέβαια έπρεπε να τα κάνουμε όλα πολύ βιαστικά γιατί είχαμε μόνο δύο ώρες στη διάθεσή μας για τη συγκεκριμένη σκηνή. Ευτυχώς είχαμε μια πολύ ευέλικτη ομάδα παραγωγής».

Στο Σινικό Τείχος: Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Πίνκετ Σμιθ, μητέρα του Τζέιντεν και επίσης παραγωγός στην ταινία, «η σκηνή όπου ο Κύριος Χαν προπονεί τον Ντρε πάνω στο Σινικό Τείχος είναι κάτι αντίστοιχο με την προετοιμασία στο φιλμ ‘Ρόκυ’». Όμως στο Σινικό Τείχος δεν επιτρέπεται κανενός είδους όχημα, οπότε τα μέλη της παραγωγής έπρεπε να ανεβάσουν τον εξοπλισμό με τα χέρια. Για τα γυρίσματα επιλέχθηκε το τμήμα του Τείχους που βρίσκεται στην περιοχή Μουτιανγιού, περίπου 70 χιλιόμετρα έξω από το Πεκίνο.

Μέσα και γύρω από το Πεκίνο: Στην ταινία εμφανίζονται χαρακτηριστικές τοποθεσίες του Πεκίνου, όπως ο Διεθνής Αερολιμένας και η οδός Wang Fu Jing, γνωστή για τα μικρά εστιατόρια με τα περίεργα σνακ. Εδώ συναντιούνται ο Ντρε με τη Μέι Γινγκ και δοκιμάζουν τηγανιτό σκορπιό. «Δε χρησιμοποιήσαμε πραγματικούς σκορπιούς: φτιάξαμε πιστά αντίγραφα από αλεύρι και τα τηγανίσαμε» λέει ο Ζούαρτ. Γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν επίσης στα εξωτερικά πλατό των Beijing Film Studios, που αντιγράφουν τα παραδοσιακά κινέζικα σπίτια ‘χουτόν’ με τις εσωτερικές αυλές, αλλά και στα πλατό της China Film Group Film Base, περίπου 90 λεπτά έξω από το Πεκίνο, για τους εσωτερικούς χώρους (π.χ. το διαμέρισμα του Ντρε και το εσωτερικό ενός ναού).

Στο βουνό Γουντάνγκ: Μία από τις πιο σημαντικές σκηνές της ταινίας είναι αυτή όπου ο Κύριος Χαν οδηγεί τον Ντρε σε ένα ιερό προσκύνημα για να ανακαλύψει τις ρίζες του κουνγκ φου. Το βουνό Γουντάνγκ βρίσκεται στην κεντρική Κίνα και, για να φτάσει στον εντυπωσιακό ναό, η κινηματογραφική ομάδα χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει τελεφερίκ και στη συνέχεια να σκαρφαλώσει στα απότομα βράχια.

Στο αθλητικό κέντρο Feng Tai, για την τελική αναμέτρηση: Όλες οι προσπάθειες του Κυρίου Χαν και του Ντρε κρίνονται στο πρωτάθλημα, όπου ο Ντρε έρχεται αντιμέτωπος με τον αντίπαλό του, Τσενγκ. Η σκηνή προγραμματίστηκε για τις οκτώ τελευταίες μέρες των γυρισμάτων, ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερος χρόνος προετοιμασίας για τον Τζέιντεν και τους συμπρωταγωνιστές του. Αυτοί επιλέχθηκαν μετά από κάστινγκ σε χιλιάδες παιδιά – μαθητές Γου Σου από ολόκληρη την Κίνα, τα οποία στη συνέχεια εκπαιδεύτηκαν εντατικά από τον Γου Γκανγκ. Την τελική χορογραφία στο πρωτάθλημα κουνγκ φου επιμελήθηκε προσωπικά ο Τσάκι Τσαν. Στη συγκεκριμένη σκηνή συμμετείχαν επίσης περισσότεροι από 800 κομπάρσοι, που εμφανίζονται ως θεατές, φωτογράφοι και κάμεραμεν.

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ, ΧΑΡΑΛΝΤ ΖΟΥΑΡΤ

Διακρίσεις:

 • Director of the Year (1998) - Midsummer Awards

Σκηνοθετικό ντεμπούτο: ‘Διοικητής Χάμιλτον’, με τη βραβευμένη με Όσκαρ Λένα Όλιν
Σημαντικότερες ταινίες: ‘Εύφλεκτο Θηλυκό’, ‘Ο Ασύλληπτος Κόντι’, ‘Ο Ασύλληπτος Κόντι 2: Απόδραση από το Λονδίνο’.
Πρόσφατα: Σκηνοθέτησε την ταινία ‘Ροζ Πάνθηρας 2’.
Άλλες δραστηριότητες: Είναι ο πρώτος Νορβηγός σκηνοθέτης που έγινε μέλος της ένωσης Director’s Guild of America. Θεωρείται ένας από τους πιο καταξιωμένους σκηνοθέτες βίντεο κλιπ και διαφημιστικών ταινιών– έχει σκηνοθετήσει διαφημιστικά σποτ για εταιρείες όπως οι Nokia, Lancia, BMW Mini, ING και Sky Television. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΤΣΑΚΙ ΤΣΑΝ (Κύριος Χαν)
Διακρίσεις:
Έχει δικό του αστέρι στο Hollywood Walk of Fame και στο Hong Kong Avenue of Stars.
Σημαντικότερες ταινίες: τριλογία ‘Αλεξίσφαιροι Ντετέκτιβ’, ‘Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Μέρες’, ‘Οι Ιππότες της Σαγκάης’, ‘Μαγικό Μενταγιόν’, ‘Το Σμόκιν της Συμφοράς’, ‘Ο Κινέζος θα Σφυρίξει Τρεις Φορές’, ‘Χαμός στο Μπρονξ’, ‘Supercop’, ‘Supercop 2’, ‘Mr. Nice Guy’, ‘Γυαλιά Καρφιά στην Άπω Ανατολή’, ‘Το Φίδι στα Νύχια του Αετού’.
Πρόσφατα: Πρωταγωνίστησε στην οικογενειακή κωμωδία δράσης ‘Ο Κατάσκοπος της Διπλανής Πόρτας’.
Άλλα στοιχεία: Ξεκίνησε την καριέρα του ως κασκαντέρ. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 100 ταινίες. Είναι επίσης παραγωγός, σεναριογράφος και τραγουδιστής, με αρκετά άλμπουμ στο ενεργητικό του.

ΤΖΕΪΝΤΕΝ ΣΜΙΘ (Ντρε Πάρκερ)
Διακρίσεις:

 • ‘The Karate Kid’:  Breakthrough Male Star of the Year – ShoWest
 • ‘’Οταν η Γη σταματήσει’ : Βραβείο Saturn Καλύτερης Ερμηνείας Νεαρού Ηθοποιού
 • ‘Το Κυνήγι της Ευτυχίας’ : Βραβείο Breakthrough Performance MTV Movie Awards

Βραβείο Best Performance by a Youth in a Lead or Supporting Role - Phoenix Film Critics Society Awards
Βραβείο Black Reel
Υποψηφιότητες στα NAACP Image Awards, Teen Choice Awards, Broadcast Film Critics Association. 
Ντεμπούτο: Σε ηλικία 5 ετών, στην τηλεοπτική σειρά ‘All of Us’, όπου πρωταγωνιστούσε όλη η οικογένεια Σμιθ.
Άλλα στοιχεία: Συμμετείχε στην επιτυχημένη σειρά της Disney “The Suite Life of Zach and Cody”. Μαζί με την αδερφή του, Γουίλοου, υποστηρίζουν τη φιλανθρωπική οργάνωση Project Zambi που βοηθά τα ορφανά λόγω AIDS στην Αφρική.

ΕΠΙΣΗΜΟ SITE :

www.KarateKid-TheMovie.net

ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

http://www.imdb.com/
top of the page


ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Η Βαθμολογία μου:

Αποκάλυψη ο μικρός Τζέιντεν Σμιθ (γιός του Γουίλ Σμιθ, που είναι και παραγωγός του φιλμ) και συγκλονιστικός ο Τζάκι Τσαν στο δραματικό ρόλο του μέντορα και εκπαιδευτή. Η ταινία δε στερείται ενδιαφέροντος απλά το μεγάλο της μειονέκτημα, είναι η εύκολη προβλεψιμότητά της (σχεδόν αβασάνιστη). Οι χαρακτήρες είναι ισορροπημένοι και αρκετά σχηματικοί, στυλιζαρισμένοι. Οι "κακοί" χαρακτήρες κάνουν τα πάντα για να γίνουν αντιπαθητικοί στο κοινό, ώστε η οργή του να μετατραπεί αναφανδόν σε συμπάθεια και φανατική υποστήριξη απέναντι στο δίδυμο των "καλών" Χαν και Ντρε. Ακόμα το φιλμ, διαπερνά το αθλητικό ιδεώδες, το "ευ αγωνίζεσθαι" και συγγενικά ηθικοπλαστικά διδάγματα που εμψυχώνουν τους νεαρούς στον σχεδιασμό και την υπέρβαση στόχων. Αρκετές και χορταστικές οι σκηνές κουνγκ φου, στις οποίες οι μυημένοι θα παρατηρήσουν πως εξαντλούνται όλες οι τεχνικές του αθλήματος ακόμα και οι πιο "αντι-αθλητικές". Καρτποσταλικές εικόνες του Πεκίνου, της Φωλιάς του Πουλιού, της Απαγορευμένης Πόλης είναι στο background και κάτω από την εμβληματική φυσιογνωμία του πορτρέτου του Μάο που επαγρυπνά...

Τώρα, αν κάποιοι από εσάς είχατε συγκινηθεί από το ορiginal KARATE KID του 1984, 26 χρόνια μετά το αρχικό δίδυμο Ράλφ Μάτσιο - Πατ Μορίτα, δε θα πρέπει να αισθάνεστε τύψεις ούτε προδωμένοι για το σημερινό ντουέτο, Τζέιντεν Σμιθ - Τζάκι Τσαν. Βεβαίως η σκηνοθεσία του Άιβελτσεν ήταν πιο εμπνευσμένη, έχοντας και έναν ROCKY στις αποσκευές, όμως οι εποχές έχουν αλλάξει γι΄αυτό και το σημερινό φιλμ είναι μια παραλλαγή και όχι πιστό ριμέικ. Στην αρχή μάλιστα του είχαν δώσει τίτλο (όπως θα ήταν και πιο σωστά) "KUNG FU KID". Μία από τις σημαντικότερες διαφορές είναι και η ηλικία των κύριων χαρακτήρων. Ο Ραλφ Μάτσιο 23 χρονών τότε υποδυόταν έναν 15χρονο! Αφήστε που "εξαφανίστηκε" δε, μετά τα 3 σίκουελ... Ο μικρός γιός του Γουίλ Σμιθ, Τζέιντεν είναι 12 ετών, όσο και ο χαρακτήρας που υποδύεται και σαφώς διαθέτει πλούσια εκφραστικά προσόντα και υποκριτικό ταλέντο, συγκριτικά με το "παιδικό" της ηλικίας του. Πάντως, με τέτοιον μπαμπά, αποκλείεται να "πάει χαμένος" όπως ο Μάτσιο, ως διάττοντας αστέρας "μιας χρήσης". Ο Πατ Μορίτα, ως δάσκαλος ήταν 52 ετών στο original (πέθανε το 2005), και ο Τζάκι Τσαν 56 ετών σήμερα, αλλά στις ταινίες οι ηλικίες τους "φαίνονταν" αντίστροφα από τις πραγματικές.

Ετυμηγορία
Το καλό βέβαια θα θριαμβεύσει στο τέλος και οι "κακοί" θα υποκλιθούν, παρά το επιμύθιο "μ' όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις" (αφορά τον "κακό δάσκαλο της Σχολής των Δράκων) ... Αξίζει να αναφερθεί πως η ταινία πέρασε την αυστηρή Κινέζικη λογοκρισία καθώς το πρώτο μέρος δεν είναι και τόσο κολακευτικό γι΄αυτούς. Φυσικά τα κέρδη είναι πολλαπλάσια αν υπολογίσεις την παγκόσμια διαφήμιση και εισπράξεις του φιλμ. Στις ΗΠΑ το κόστους μόλις $40 εκατομμ. φιλμ ντεμπούταρε στην πρώτη θέση στις 11 Ιουνίου με $55,7 ενώ στο σύνολο έχει έως σήμερα $175,5 εκατομμ.

Jim Papamichos
του Δημήτρη Παπαμίχου [email protected]


top of the page

blog comments powered by Disqustop of the page


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Κυκλοφορία: 11/6/2010 (ΗΠΑ)
9/9/2010 (Ελλάδα)


top of the page
PHOTOS - POSTERS

PhotosΦωτογραφικό υλικό
Τύπος: Εικόνα .jpg .jpeg .gif (κλικ για μεγέθυνση)
Περισσότερες φωτό ΕΔΩ
THE KARATE KID 01.jpg
THE KARATE KID 02.jpg
THE KARATE KID 03.jpg
THE KARATE KID 04.jpg
THE KARATE KID 05.jpg


top of the page


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ / ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

>>CAST<<

Πρωταγωνιστούν:

  Jaden Smith ... Dre Parker
  Jackie Chan ... Mr. Han
  Taraji P. Henson ... Sherry Parker
  Wenwen Han ... Meiying
  Rongguang Yu ... Master Li
  Zhensu Wu ... Meiying's Dad
  Zhiheng Wang ... Meiying's Mom
  Zhenwei Wang ... Cheng
  Jared Minns ... Dre's Detroit Friend
  Shijia Lü ... Liang
  Yi Zhao ... Zhuang
  Bo Zhang ... Song
  Luke Carberry ... Harry
  Cameron Hillman ... Mark
  Ghye Samuel Brown ... Oz
  Rocky Shi ... Ur Dang
  Ji Wang ... Mrs. Po
  Harry Van Gorkum ... Music Instructor
  Tess Liu ... History Teacher
  Xinhua Guo ... Tournament Doctor
  Jijun Zhai ... Mat 4 Referee
  Shun Li ... Mat 5 Referee
  Yanyan Wu ... Mrs. Xie
  Tao Ji ... Announcer
  Chen Jing ... Man on Plane Speaking Chinese
  Wentai Liu ... Dude from Detroit
  Geliang Liang ... Ping Pong Man
  Xu Ming ... Bao
  Wen Wen Han ... Meiying
  Hannah Joy ... Diane

>>CREDITS<<

Σκηνοθεσία
Harald Zwart

Σενάριο
Christopher Murphey
Robert Mark Kamen

Παραγωγή
James Lassiter
Jada Pinkett Smith
Will Smith
Ken Stovitz
Jerry Weintraub


Μουσική
James Horner

Φωτογραφία
Roger Pratt

Μοντάζ
Joel Negron

Casting
PoPing AuYeung
Zoe Thompson


Σχεδιασμός Παραγωγής
François Séguin


Καλλιτεχνική Διεύθυνση
Second Chan


Κοστούμια
Han Feng

Βοηθός Σκηνοθέτη
Marty Eli Schwartz

Εταιρείες Παραγωγής
China Film Group
Columbia Pictures
Jerry Weintraub Productions
Overbrook Entertainment

Διανομή
Audio Visual Enterprises (Ελλάδα)
Columbia Pictures
Sony Pictures Releasing

Χρονολογία παραγωγής
2010

Χώρα παραγωγής
ΗΠΑ, ΚΙΝΑ

Γλώσσα
ΑΓΓΛΙΚΑ, ΚΙΝΕΖΙΚΑ

Εικόνα
ΕΓΧΡΩΜΗ 2.35 : 1

Είδος ταινίας
ΔΡΑΣΗΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ, ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ, ΑΘΛΗΤΙΚΗ

Τοποθεσίες Γυρισμάτων
Πεκίνο, Κίνα

AKA
The Kung Fu Kid
Best Kid


Διάρκεια
140’

Ήχος
Dolby Digital | DTS | SDDS

Καταλληλότητα
USA:PG (certificate #45416) | South Korea:12 | Norway:11 | Singapore:PG | UK:PG | Philippines:G (MTRCB) | Ireland:12A | Australia:M | Japan:G


top of the page

 
Βαθμολογία Κοινού
Μέσος Όρος: 4.87
Αριθμός Ψήφων: 16


Αξιολόγηση :

Αριστούργημα
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
ΚακόΕπιλογές
  Go Back [ Προηγούμενο ]

 Προεπισκόπηση ΠροεπισκόπησηΣχετικοί Σύνδεσμοι

· Αναζήτηση σε: Αθλητική
· Περισσότερα για Κατηγορία
· Ταινίες που προβάλλονται
· Box Office

· IMDb   
· RT

· ΘΕΜΑΤΑΑνά Είδος

· Δραματική
· Αισθηματική
· Κωμωδία
· Αστυνομική
· Μυστηρίου
· Φιλμ Νουάρ
· Θρίλερ
· Δράσης
· Περιπέτεια
· Φαντασίας
· Επιστημονικής Φαντασίας
· Τρόμου
· Βιογραφική
· Ντοκιμαντέρ
· Κινούμενα Σχέδια
· Μιούζικαλ
· Οικογενειακή
· Ιστορική
· Αθλητική
· Γουέστερν
· Πολεμική
· Ερωτική
· Μικρού Μήκους
· 3D
· Ασπρόμαυρη
· Βωβή

Συνδεδεμένα Θέματα

ΑθλητικήΟικογενειακήParental Guidance SuggestedΔραματικήΔράσηςtop of the page


-- Sponsored Links --

aggelospolidoros.blogspot.gr AGATHI Art Gallery cinefo.wordpress.comr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Το πρωτότυπο περιεχόμενο του myFILM.gr, προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
All logos, trademarks and content in this site are property of their respective owner, the comments and reviews of their posters.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι του εκδότη ή
αρχισυντάκτη, των διαχειριστών ή συντονιστών (εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτές.
myfilm.gr


Info | Statistics | Topics | RSS feed 2.0 | RSS feed 0.9 | Atom feed | twitter | facebook | Add in Google homepage