NEW Site myFILM.gr
Select English    Επιλέξτε Ελληνικά
**ΝΕΟ site** **Παλιό site** ΝΕΑ Ταινίες Φεστιβάλ Φωτογραφίες TV DVD Box Office

Cinema: G-FORCE του Χόιτ Γιέτμαν

Ημερομηνία καταχώρησης: Πέμπτη, 12 Μάρ. 2009 @ 14:16:26 EET - Συντάκτης : Jim Papamichos

  [Comments] | [Περισσότερα] | [Κριτικές] | [Βίντεο] | [Φωτό] | [Πόστερ] | [Κυκλοφορία] | [Στοιχεία]  

Arts & Culture

G-FORCE
του Χόιτ Γιέτμαν

Υπόθεση: Πανέξυπνα τρωκτικά στις υπηρεσίες της κατασκοπίας: ο Ντάργουιν, ο Μπλάστερ, η Χουάρεζ και ο Σπέκολς – με άλλα λόγια τρία ινδικά χοιρίδια και ένας τυφλοπόντικας – είναι τα βασικά μέλη της ομάδας G-Force που κρατάει το μέλλον του κόσμου…στις πατούσες της! Όταν αποκαλύπτεται το σκοτεινό σχέδιο ενός δισεκατομμυριούχου να καταστρέψει τον πλανήτη, η ομάδα G-Force θα κάνει τα πάντα για να το ανατρέψει. Στο πλευρό της θα έχει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε gadget και εξοπλισμό, όπως και άλλα μέλη του ζωικού βασιλείου, σαν τον Χάρλεϊ και τον Μπάκι το χάμστερ.
Κριτικές της ταινίας
Στοιχεία ταινίας
Φωτογραφίες
Βίντεο
Περισσότερες πληροφορίες

Περισσότερα για την ταινία (Δελτίο Τύπου)

ΙΝΔΙΚΑ ΧΟΙΡΙΔΙΑ ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ: ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ

«Οι ταινίες με μυστικούς πράκτορες υπάρχουν πολύ πριν από την εποχή του Τζέιμς Μποντ. Αντίστοιχα, πολλές φορές έχουμε δει στον κινηματογράφο ζώα με προσωπικότητα να μιλούν» παρατηρεί ο παραγωγός της ταινίας Τζέρι Μπρούκχαϊμερ. «Είναι η πρώτη φορά όμως που βλέπουμε μια ταινία με ζώα σε ρόλο μυστικών πρακτόρων, σε ένα συνδυασμό ζωντανής δράσης, animation και digital 3D. Είναι διασκεδαστικό να παίρνεις οικεία, κλασικά θέματα, και να βλέπεις πώς εξελίσσονται με μια μικρή παραλλαγή». «Η γέννηση μιας ταινίας έχει πάντα ενδιαφέρον» σχολιάζει ο σκηνοθέτης Χόιτ Γιέτμαν. «Σε μια περίοδο όπου αναζητούσα το επόμενό μου project, ο πεντάχρονος γιος μου γύρισε από το σχολείο κι άρχισε να μας διηγείται ιστορίες για ινδικά χοιρίδια ντυμένα με στρατιωτικές στολές και κράνη. Έτσι σκέφτηκα ότι, αντί για στρατιώτες, θα μπορούσαν να είναι μυστικοί πράκτορες». «Το εντυπωσιακό με τη φανταστική αυτή διάσταση της ταινίας είναι ότι βασίζεται τελικά στην πραγματικότητα: για χρόνια πραγματοποιούνταν μυστικά προγράμματα εκπαίδευσης ζώων με στόχο την εθνική ασφάλεια» λέει ο Τζέρι Μπρούκχαϊμερ. «Εμείς απλά προχωρήσαμε την ιδέα ένα βήμα μπροστά: φανταστήκαμε έναν επιστήμονα που όχι μόνο εκπαιδεύει αυτά τα ζώα, αλλά παράλληλα επικοινωνεί και μαζί τους».

G-FORCE: ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Η ανεπανάληπτη ομάδα μυστικών πρακτόρων G-Force αποτελείται από τρία ινδικά χοιρίδια (Ντάργουιν, Μπλάστερ, Χουάρεζ), έναν τυφλοπόντικα (Σπέκολς) και μια μύγα (Μουτς). Στην πορεία, ένα ακόμα ινδικό χοιρίδιο, ο Χάρλεϊ, τους συναντάει σε ένα pet shop και τους ακολουθεί στην προσπάθεια διάσωσης του κόσμου.

ΝΤΑΡΓΟΥΙΝ
Ο αρχηγός της ομάδας
Αποφασισμένος να πετύχει με κάθε τρόπο
Χαρακτηριστική ατάκα: «Κανένα τρωκτικό δε θα μείνει όρθιο»

ΜΠΛΑΣΤΕΡ
Ειδικός στις καταστροφές
Λατρεύει κάθε τι ακραίο και γνωρίζει τα όπλα καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον
Χαρακτηριστική ατάκα: «Τικ τικ μπουμ»

ΧΟΥΑΡΕΖ
Ειδική στις πολεμικές τέχνες
Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Ισπανικά και Χοιριδιακά
Χαρακτηριστική ατάκα: «Αν η ομορφιά σκότωνε, θα ήσουν ήδη νεκρός»

ΧΑΡΛΕΪ
Απλός πολίτης
Δε χωνεύει την αδικία
Χαρακτηριστική ατάκα: «Πανεύκολο»

ΣΠΕΚΟΛΣ
Ειδικός τεχνητής νοημοσύνης
Ο τυφλοπόντικας «πληροφορικάριος» της ομάδας αγαπά τις υπόγειες αποστολές
Χαρακτηριστική ατάκα: «Είμαι τυφλοπόντικας, έχω θέμα με τα σκουλήκια»

ΜΟΥΤΣ
Ο Επιτηρητής
Ανιχνεύει τα πάντα από ψηλά, σαν μύγα που σέβεται τον εαυτό της
Χαρακτηριστική ατάκα: «Μπζζζζζζζζζζζζζζζ»

Ο Τζέρι Μπρούκχαϊμερ έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο καστ των φωνών που θα «ζωντάνευαν» του ήρωες της ταινίας: ο Νίκολας Κέιτζ υποδύεται τον Σπέκολς, ο Σαμ Ρόκγουελ τον Ντάργουιν, ο Τρέισι Μόργκαν τον Μπλάστερ, η Πενέλοπε Κρουζ την Χουάρεζ, ο Τζον Φάβρο τον Χάρλεϊ και ο Στιβ Μπουσέμι τον Μπάκι, ένα θυμωμένο αλλά και αστείο χάμστερ. Επίσης μεγάλη βαρύτητα δόθηκε και στους ηθοποιούς που θα ενσάρκωναν τους ανθρώπινους χαρακτήρες. Έτσι, στο ρόλο του «κακού» βιομήχανου Λίοναρντ Σέιμπερ βρίσκουμε τον διακεκριμένο Μπιλ Νάι και στο ρόλο του Ειδικού Πράκτορα Κιπ Κίλιαν τον Γουίλ Άρνετ. Όσο για τον επιστήμονα που κινεί τα νήματα της G-Force, o Τζέρι Μπρούκχαϊμερ επέλεξε τον ελληνικής καταγωγής Ζακ Γαλιφιανάκη, ο οποίος αναγκάστηκε να πάρει δεκαπέντε κιλά για τις ανάγκες του έργου.

ΙΝΔΙΚΑ ΧΟΙΡΙΔΙΑ ΤΡΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Χόιτ Γιέτμαν είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες στο χώρο των οπτικών εφέ. «Ειδικά για τα ζώα της ταινίας, αποφάσισε να δημιουργήσει όσο το δυνατόν πιο φωτο-ρεαλιστικούς χαρακτήρες αντί να παραπέμπουν σε καρτούν» παρατηρεί ο Τζέρι Μπρούκχαϊμερ. «Χρησιμοποιήσαμε τα πιο σύγχρονα computer graphics, αλλά οι χαρακτήρες ήταν πάντα το επίκεντρο. Οι δράσεις είναι άλλοτε πραγματικές και άλλοτε virtual, αλλά οι θεατές δύσκολα θα καταλάβουν τη διαφορά» λέει ο Γιέτμαν. Θέλοντας να εξασφαλίσει την απόλυτη 3D εμπειρία, ο Τζέρι Μπρούκχαϊμερ συνεργάστηκε με την Sony Imageworks και χρησιμοποίησε το πιο εξελιγμένο λογισμικό της. «Σε αυτήν την ταινία, όλοι προσπαθήσαμε να ξεπεράσουμε οποιοδήποτε προηγούμενο όριο» παρατηρεί από την πλευρά της Sony Imageworks ο Σκοτ Στόνταϊκ, βραβευμένος με Όσκαρ οπτικών εφέ. «Θέλαμε να εξασφαλίσουμε στους θεατές μια εμπειρία πολύ διαφορετική από αυτή που έχουν στο σαλόνι τους με ένα home theatre. Ένας από τους κυριότερους στόχους μας ήταν οι ήρωες να μοιάζουν με πραγματικά ινδικά χοιρίδια και ταυτόχρονα τα χαρακτηριστικά τους να αντικατοπτρίζουν την ιδιαίτερη προσωπικότητά τους».

ΤΑ GADGET ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Για να καταγράψουν τις οπτικές γωνίες των ζώων με τον πιο πειστικό τρόπο, ο Χόιτ Γιέτμαν και ο διευθυντής φωτογραφίας Μπόγιαν Μπάζελι εφηύραν έναν πρωτοποριακό εξοπλισμό από κάμερες, όπως για παράδειγμα μια αυτοσχέδια HDRI κάμερα που κινηματογραφεί με εύρος 360 μοιρών σε οποιοδήποτε επιθυμητό επίπεδο. Ταυτόχρονα, η καλλιτεχνική διευθύντρια Ντέμπορα Έβανς είχε επιφορτιστεί με το σχεδιασμό και τη δημιουργία των gadget που φέρουν μαζί τους οι μυστικοί πράκτορες της ομάδας G-Force στη μεγάλη οθόνη: τα γυαλιά νυχτερινής όρασης και το PDA του Ντάργουιν, τον καταδυτικό εξοπλισμό του Μπλάστερ, τον ειδικό υπολογιστή του Σπέκολς, τη μικροκάμερα του Μουτς και το ειδικό όχημά της ομάδας - μια στρατιωτική εκδοχή των τροχών που έχουν τα χάμστερ στα κλουβάκια τους.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ

Για να συνδυαστούν σωστά οι πραγματικοί χώροι με τους εικονικούς, η καλλιτεχνική διευθύντρια Ντέμπορα Έβανς και ο art director Ράμσι Έιβερι συνεργάστηκαν στενά με το τμήμα των οπτικών εφέ. «Αρχικά δημιουργήσαμε τους εικονικούς χώρους στον υπολογιστή και στη συνέχεια σχεδιάσαμε τους πραγματικούς ώστε να ταιριάζουν στην εντέλεια» εξηγεί η Έβανς. Για να αναπαραστήσουν το εργαστήριο του Μπεν Κένταλ, οι παραγωγοί χρησιμοποίησαν ένα παλιό εργοστάσιο στο Λος Άντζελες, μετατρέποντας πολλά από τα μηχανήματα που βρήκαν εκεί και χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα μέταλλα του στρατού και της αεροπορίας. Η ίδια ακριβώς αισθητική επικρατεί και στο σπίτι του Μπεν Κένταλ, που είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων. Αντίθετα, για το μέγαρο του Σέιμπερ χρησιμοποιήθηκε μια μεταμοντέρνα κατοικία στην Καλιφόρνια, έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Ζόλταν Πάλι.

FUN FACTS

• Η ιδέα για την ταινία ανήκει στον πεντάχρονο γιο του σκηνοθέτη, που έφερε μαζί του από το σχολείο το ινδικό χοιρίδιο της τάξης του και παρατήρησε ότι θα ήταν ωραίο να υπήρχαν ινδικά χοιρίδια – στρατιώτες.

• Μερικές πρωτιές: Η ταινία είναι η πρώτη 3D παραγωγή του Τζέρι Μπρουκχάιμερ και το πρώτο έργο που παρουσιάζει ινδικά χοιρίδια ως μυστικούς πράκτορες!

• Ζώα-κατάσκοποι: Η ιδέα δεν είναι απλά ένα μυθοπλαστικό εύρημα του έργου. Στο ίντερνετ αναφέρονται πολλές αντίστοιχες ιστορίες, π.χ. κατσαρίδες καλωδιωμένες με κάμερες ή δελφίνια εκπαιδευμένα στην ανίχνευση ναρκών, στα πλαίσια άκρως απόρρητων κυβερνητικών προγραμμάτων.

• Για τη σκηνοθεσία μιας τέτοιας ταινίας δράσης, με animated ινδικά χοιρίδια και περίσσεια οπτικών εφέ, ήταν λογικό να προτιμηθεί ο Χόιτ Γιέτμαν, που τιμήθηκε με βραβείο Όσκαρ για τα εφέ της ταινίας ‘H Άβυσσος’, καθώς και με βραβείο Τεχνικού Επιτεύγματος για τη δουλειά του στη μεγάλη οθόνη.

• Ο υπεύθυνος για τα οπτικά εφέ της ταινίας, Σκοτ Στόκνταϊκ, έχει διακριθεί με βραβείο Όσκαρ για τη δουλειά του στην ταινία ‘Spiderman 2’.

• Ο κατασκοπικός εξοπλισμός που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ειδικά για τις ανάγκες του έργου περιλαμβάνει κι ένα εργονομικό πληκτρολόγιο για τον Σπέκολς (τα πόδια ενός τυφλοπόντικα δεν είναι ό,τι καλύτερο για πληκτρολόγηση…)

• Όταν ο Σέιμπερ χρησιμοποιεί τις οικιακές συσκευές του σπιτιού του, αυτές «ζωντανεύουν» υιοθετώντας χαρακτηριστικά ζώων, π.χ. το πλυντήριο και το στεγνωτήριο θυμίζουν γορίλλες.

• Σε κάποια σημεία της ταινίας οι τρισδιάστατοι χαρακτήρες «σπάνε το κάδρο», δίνοντας την αίσθηση ότι πετάνε από το φιλμ προς τους θεατές.

• Think green: Τα περισσότερα σκηνικά της ταινίας προέρχονται από ανακυκλωμένα μέταλλα ή εξαρτήματα παλιών ηλεκτρικών συσκευών.

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΧΟΪΤ ΓΙΈΤΜΑΝ

Διακρίσεις:
• ‘Η Άβυσσος’ : Όσκαρ Οπτικών Εφέ
• ‘Ο Σπάνιος Τζο’ : Υποψήφιος για Όσκαρ Οπτικών Εφέ
• Technical Achievement Award της Ακαδημίας, για τη συνεισφορά του στην εξέλιξη των οπτικών εφέ
Σημαντικότερες ταινίες (ως υπεύθυνος οπτικών εφέ): ‘Κλέφτης Καγκουρό’, ‘Αρμαγεδδών’, ‘Con Air’, ‘Ο Βράχος’, ‘Crimson Tide’, ‘H Μύγα’, ‘Σταρ Τρεκ: Η Ταινία’, ‘Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου’
Άλλα στοιχεία: Ήταν ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας Dream Quest Images (1979), την οποία αγόρασε η Disney το 1996, μετατρέποντάς την το 1999 στο περίφημο Secret Lab.

Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΖΕΡΙ ΜΠΡΟΥΚΧΑΪΜΕΡ

Διακρίσεις:
Οι παραγωγές του Τζέρι Μπρουκχάϊμερ έχουν δεχθεί συνολικά 41 υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας τις 6, 8 υποψηφιότητες για βραβείο Grammy (5 νίκες), 23 υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες (4 νίκες), 77 υποψηφιότητες για βραβείο ΕΜΜΥ (17 νίκες), αλλά και πολλές ακόμη υποψηφιότητες και διακρίσεις σε διάφορες διοργανώσεις (People’s Choice Awards, MTV Awards, Teen Choice Awards).
Σημαντικότερες ταινίες μετά το 2000: ‘Περλ Χάρμπορ’, ‘Μαύρο Γεράκι: Η Κατάρριψη’, ‘Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού’, ‘Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Το Σεντούκι του Νεκρού’, ‘Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Τέλος του Κόσμου’, ‘Τα Κακά Παιδιά 2’, ‘Βερόνικα Γκέριν: Θανάσιμη Αποκάλυψη’, ‘Βασιλιάς Αρθούρος’, ‘Στα Ίχνη του Χαμένου Θησαυρού’, ’Ο Δρόμος προς τη Δόξα’, ‘Deja Vu: 4 Μέρες 6 Ώρες Πίσω’, ‘Στα Ίχνη του Χαμένου Θησαυρού: Το Βιβλίο με τα Μυστικά’.
Σημαντικότερες ταινίες σε συνεργασία με τον Ντον Σίμσον:
‘Top Gun’, ‘Ο Μπάτσος του Μπέβερλι Χιλς’, ‘Ο Μπάτσος του Μπέβερλι Χιλς 2’, ‘American Gigolo’, ‘Flashdance’, ‘Τα Κακά Παιδιά’, ‘Μέρες Κεραυνού’, ‘Ασυμβίβαστη Γενιά’, ‘Crimson Tide’, ‘Ο Βράχος’, ‘Απόδραση στον Αέρα’, ‘Αρμαγεδδών’, ‘Δημόσιος Κίνδυνος’, ‘Σε 60 Δευτερόλεπτα’, ‘Το Μπαρ των Ονείρων’, ‘Σύγκρουση Τιτάνων’.
Σημαντικότερες τηλεοπτικές σειρές: “C.S.I.: Crime Scene Investigation”, “C.S.I.: Miami”, “C.S.I.: NY”, “Without a Trace”, “Cold Case”, “The Amazing Race” και “Eleventh Hour”.
Πρόσφατα: Ανέλαβε την παραγωγή της επιτυχημένης κωμωδίας ‘Ψωνίζω Άρα Υπάρχω’.
Σύντομα: Αναμένουμε δύο νέες ταινίες του, ‘Prince of Persia: The Sands of Time’ και ‘The Sorcerer’s Apprentice’.

ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ:

ΜΠΙΛ ΝΑΪ (Λίοναρντ Σέιμπερ)
Διακρίσεις:
• ‘Ο Επίμονος Κηπουρός’: Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου - British Independent
Film Awards
• ‘Παράξενα Φρούτα’: Βραβείο Peter Sellers Καλύτερου Κωμικού Ηθοποιού –
London Evening Standard
• ‘Αγάπη Είναι...’: Βραβείο London Film Critics Award
Βραβείο BAFTA Β’ Ανδρικού Ρόλου
Βραβείο Peter Sellers Καλύτερου Κωμικού Ηθοποιού - London
Evening Standard
• “State of Play” (τηλ. σειρά): Βραβείο BAFTA και Βραβείο Royal Television Society
Καλύτερου Ηθοποιού
• “The Girl in the Cafe” (τηλ. σειρά): Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ηθοποιού
Κινηματογραφικό ντεμπούτο: ‘Η Μικρή Τυμπανίστρια’
Σημαντικότερες ταινίες: ‘Ημερολόγιο ενός Σκανδάλου’, ‘Underworld’, ‘Underworld: Η Εξέλιξη’, ‘Shaun of the Dead’, ‘Καυτοί και Άσφαιροι’, ‘Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Το Σεντούκι του Νεκρού’, ‘Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Τέλος του Κόσμου’, ‘Αρκεί να Αντέξει η Αγάπη’, ‘Αιχμάλωτη Καρδιά’, ‘AKA’, ‘Lawless Heart’.
Πρόσφατα: Τον είδαμε στις ταινίες ‘Underworld: Η Εξέγερση των Λύκων’, ‘Valkyrie’, ‘Ροκ εν Πλω’ και ‘Wild Target’, ενώ πριν λίγο καιρό ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του φιλμ ‘Wonderful 39’.

ΓΟΥΙΛ ΑΡΝΕΤ (Ειδικός Πράκτορας Κιπ Κίλιαν)
Διακρίσεις:
• “Arrested Development” (τηλ. σειρά): Υποψήφιος για Βραβείο ΕΜΜΥ
• “30 Rock” (τηλ. σειρά): Υποψήφιος για Βραβείο ΕΜΜΥ
Σημαντικότερες ταινίες: ‘Semi-Pro’, ‘Ξεπατινάζ’, ‘Μωρό Κατά Παραγγελία’, ‘R.V.’, ‘Κακιά Πεθερά’, ‘The Waiting Game’, ‘Βρώμικοι Δρόμοι’, ‘Ed's Next Move’. Επίσης έχει δανείσει τη φωνή του σε γνωστές ταινίες animation όπως ‘Τέρατα κι Εξωγήινοι’, ‘Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη’, ‘Χόρτον’.
Σύντομα: Θα τον δούμε στη ρομαντική κωμωδία της Disney ‘When in Rome’.
Αυτόν τον καιρό: Συμμετέχει στην παραγωγή του γουέστερν ‘Jonah Hex’.


ΖΑΚ ΓΑΛΙΦΙΑΝΑΚΗΣ (Δρ. Μπεν Κένταλ)
Κινηματογραφικό ντεμπούτο: ‘Οι Μάγκες με τα Σκι’
Σημαντικότερες ταινίες: ‘Ταξίδι στην Άγρια Φύση’, ‘Visioneers’, ‘Τζακ Ποτ στον Έρωτα’, ‘Gigantic’, ‘Ο Βασιλιάς της Μαφίας’, ‘Τρόμος στα Βάθη της Θάλασσας’, ‘Ο Γενναίος’, ‘Καρδιοκατακτητές’.
Πρόσφατα: Τον είδαμε στην κωμωδία ‘Hangover’.
Σύντομα: Θα πρωταγωνιστεί στις ταινίες ‘Rogue’s Gallery’, ‘Little Fish, Strange Pond’ και ‘Youth in Revolt’.
Άλλα στοιχεία: Έγινε αρχικά γνωστός ως stand-up κωμικός. Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και tv shows (“Boston Commons”, “Tru Calling”, “Jimmy Kimmel Live” κ.ά.) ενώ το 2002 απέκτησε το δικό του talk show με τίτλο “Late World With Zach”.

ΕΠΙΣΗΜΟ SITE :

http://disney.go.com/disneypictures/gforce/

ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

http://www.imdb.com/
top of the page


ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Η Βαθμολογία μου:

Jim Papamichos
του Δημήτρη Παπαμίχου [email protected]


top of the page

blog comments powered by Disqustop of the page


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Κυκλοφορία: 1/10/2009


top of the page
PHOTOS - POSTERS

PhotosΦωτογραφικό υλικό
Τύπος: Εικόνα .jpg .jpeg .gif (κλικ για μεγέθυνση)
g-force_01.jpg
g-force_02.jpg
g-force_03.jpg
g-force_04.jpg
g-force_05.jpg
G-FORCE_06.jpg
G-FORCE_07.jpg
G-FORCE_08.jpg
G-FORCE_09.jpg
G-FORCE_10.jpg
G-FORCE_11.jpg
G-FORCE_12.jpg
G-FORCE_13.jpg
G-FORCE_14.jpg
G-FORCE_15.jpg
G-FORCE_16.jpg
G-FORCE_17.jpg
G-FORCE_18.jpg
G-FORCE_19.jpg
G-FORCE_20.jpg
G-FORCE_21.jpg
G-FORCE_22.jpg
G-FORCE_23.jpg
G-FORCE_24.jpg
G-FORCE_25.jpg
     


top of the page


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ / ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πρωταγωνιστούν:

  Nicolas Cage ... Speckles (φωνή)
  Penelope Cruz ... Juarez (φωνή)
  Bill Nighy
  Sam Rockwell ... Darwin (φωνή)
  Steve Buscemi ... Bucky (φωνή)
  Will Arnett
  Kelli Garner ... Marcie
  Tracy Morgan ... Blaster (φωνή)
  Zach Galifianakis ... Ben
  Mini Anden ... Christa
  Niecy Nash ... Rosalita
  Chris Ellis ... NSA Director
  Michael Papajohn ... FBI Techie
  Gabriel Casseus ... Carter
  Tyler Patrick Jones ... Connor
  Loudon Wainwright III ... Grandpa Goodman
  Travis Davis ... NSA Agent
  Justin Mentell ... Terrell
  Lili Mirojnick ... Coat Checker
  Vincent De Paul ... Mr. Bates
  Jasmine Dustin ... Model
  Raw Leiba ... Sinclair-Special Forces Op Captain
  James Huang ... NSA Agent
  Piper Mackenzie Harris ... Penny
  Silvy Kas ... Model
  Paul Joyner ... NSA Agent
  Hans Raith ... Russian - Executive
  Michael J. Fisher ... FBI Agent
  Helen Tucker ... Miss Bates
  Algerita Wynn Lewis ... Traffic Cop
  Jan Nuuhiwa ... Woman with Curlers
  Tim Bearden ... Security Guard

  Στην ελληνική μεταγλώττιση, ακούγονται οι:
  ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑ
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΙΧΟΣ

Σκηνοθεσία
Hoyt Yeatman

Σενάριο
Cormac Wibberley (σενάριο)
Marianne Wibberley (σενάριο)
Ted Elliott (σενάριο)
Terry Rossio (σενάριο)
Tim Firth (σενάριο)
Hoyt Yeatman (ιστορία)

Παραγωγή
Jerry Bruckheimer

Μουσική
Trevor Rabin

Φωτογραφία
Bojan Bazelli

Μοντάζ
Mark Goldblatt
Jason Hellmann
Bud S. Smith
M. Scott Smith

Casting
Ronna Kress

Σχεδιασμός Παραγωγής
Deborah Evans


Καλλιτεχνική Διεύθυνση
Ramsey Avery
Charles Daboub Jr.
Dan Jennings


Σκηνικά
Leslie E. Rollins

Κοστούμια
Ellen Mirojnick

Μακιγιάζ
Ann Brodie
Bengt Ottekil

Διεύθυνση Παραγωγής
Todd Arnow
Tami Goldman
David Kalbeitzer
Lea Lambert

Βοηθός Σκηνοθέτη
Richard Graves

Χρονολογία παραγωγής
2009

Χώρα παραγωγής
ΗΠΑ

Γλώσσα
ΑΓΓΛΙΚΑ

Διάρκεια
88'

Εικόνα
ΕΓΧΡΩΜΗ 2.35 : 1

Είδος ταινίας
ΔΡΑΣΗΣ, ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Διανομή
Audio Visual Enterprises (Ελλάδα)
Walt Disney Studios Motion Pictures

Εταιρείες Παραγωγής
Jerry Bruckheimer Films
Whamaphram Productions

Οπτικά Εφέ
Hatch Production (conceptual art)
Sony Pictures Imageworks (SPI)


Ήχος
SDDS | DTS | Dolby Digital


top of the page

 
Βαθμολογία Κοινού
Μέσος Όρος: 4.66
Αριθμός Ψήφων: 3


Αξιολόγηση :

Αριστούργημα
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
ΚακόΕπιλογές
  Go Back [ Προηγούμενο ]

 Προεπισκόπηση ΠροεπισκόπησηΣχετικοί Σύνδεσμοι

· Αναζήτηση σε: Arts & Culture
· Περισσότερα για Κατηγορία
· Ταινίες που προβάλλονται
· Box Office

· IMDb   
· RT

· ΘΕΜΑΤΑΑνά Είδος

· Δραματική
· Αισθηματική
· Κωμωδία
· Αστυνομική
· Μυστηρίου
· Φιλμ Νουάρ
· Θρίλερ
· Δράσης
· Περιπέτεια
· Φαντασίας
· Επιστημονικής Φαντασίας
· Τρόμου
· Βιογραφική
· Ντοκιμαντέρ
· Κινούμενα Σχέδια
· Μιούζικαλ
· Οικογενειακή
· Ιστορική
· Αθλητική
· Γουέστερν
· Πολεμική
· Ερωτική
· Μικρού Μήκους
· 3D
· Ασπρόμαυρη
· Βωβή

Συνδεδεμένα Θέματα

ΠεριπέτειαΔράσηςΦαντασίαςtop of the page


-- Sponsored Links --

aggelospolidoros.blogspot.gr AGATHI Art Gallery cinefo.wordpress.comr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Το πρωτότυπο περιεχόμενο του myFILM.gr, προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
All logos, trademarks and content in this site are property of their respective owner, the comments and reviews of their posters.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι του εκδότη ή
αρχισυντάκτη, των διαχειριστών ή συντονιστών (εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτές.
myfilm.gr


Info | Statistics | Topics | RSS feed 2.0 | RSS feed 0.9 | Atom feed | twitter | facebook | Add in Google homepage