NEW Site myFILM.gr 
NEW Site myFILM.gr
Select English    Επιλέξτε Ελληνικά

Cinema: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΤΕΣΠΕΡΟ των Σαμ Φελ, Ρόμπερτ Στίβενχαγκεν (THE TALE OF DESPEREAUX)

Ημερομηνία καταχώρησης: Κυριακή, 28 Σεπ. 2008 @ 12:19:21 EEST - Συντάκτης : Jim Papamichos

  [Comments] | [Περισσότερα] | [Κριτικές] | [Βίντεο] | [Φωτό] | [Πόστερ] | [Κυκλοφορία] | [Στοιχεία]  

Arts & CultureΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΤΕΣΠΕΡΟ
THE TALE OF DESPEREAUX

των Σαμ Φελ, Ρόμπερτ Στίβενχαγκεν

Υπόθεση: Μια φορά κι έναν καιρό, στο βασίλειο του Ντορ, υπήρχε μόνιμη μαγεία στην ατμόσφαιρα, πολύ γέλιο και ακόμα περισσότερη…σούπα, ώσπου όλα άλλαξαν σε μια στιγμή! Όταν ένα τρομερό περιστατικό προκαλεί το θάνατο της Βασίλισσας, ο Βασιλιάς και η Πριγκίπισσα πέφτουν σε μελαγχολία, απαγορεύοντας τη σούπα στο βασίλειο κι έτσι τα πάντα βυθίζονται στο απόλυτο γκρι… Τότε γεννιέται ο Ντεσπερό Τίλινγκ, ένα γενναίο ποντικάκι με κύρια χαρακτηριστικά τα τεράστια αυτιά του και την ακόμα μεγαλύτερη ψυχή του.

Κριτικές της ταινίας
Στοιχεία ταινίας
Φωτογραφίες
Βίντεο
Περισότερες πληροφορίες
Περισσότερα για την ταινία (Δελτίο Τύπου)

Περισσότερα για την ταινία (Δελτίο Τύπου)

Μπορεί να είναι μικροσκοπικός, αλλά είναι τόσο ατρόμητος που αρνείται πεισματικά να ζει μέσα στο φόβο, όπως είναι εκπαιδευμένα τα υπόλοιπα ποντίκια. Έτσι, οι δικοί του τον διώχνουν από την κοινωνία τους, επειδή αρνείται να συμμορφωθεί με τους κανόνες της κι ο Ντεσπερό ξεκινά ένα ταξίδι στο άγνωστο… παρέα με έναν καλόκαρδο αρουραίο, τον Κιαροσκούρο (Ροσκούρο), που το μόνο που θέλει είναι να πάψει να ζει στα σκοτεινά μπουντρούμια…Όταν η πριγκίπισσα Μπιζέλα αρνείται τη φιλία του Κιαροσκούρο, εκείνος πληγώνεται και οργανώνει την απαγωγή της, με σύμμαχό του τη Μίγκερι Σο, μια αγαθή, νεαρή υπηρέτρια που ονειρεύεται να γίνει πριγκίπισσα. Ο Ντεσπερό είναι ο μόνος που μπορεί να τη σώσει και αποδεικνύει πως ακόμα και ένα ποντικάκι μπορεί να βρει το θάρρος και να παλέψει σαν ιππότης με όπλα του μια κουβαρίστρα και μια βελόνα.
Ένα γλυκό παραμύθι ανδρείας, συγχώρεσης και λύτρωσης… Ένα μικροσκοπικό πλάσμα που μένει σ’ ένα βασιλικό πύργο, λατρεύει τη μουσική, τα παραμύθια, τη σούπα και... την πριγκίπισσα Μπιζέλα μας φωτίζει μια μεγάλη αλήθεια: αυτό που φαίνεται δεν είναι πάντοτε αυτό που είναι...
ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Despereaux (Ντεσπερό)
Ένα ευγενικό, θαρραλέο, ενθουσιώδες ποντικάκι με τεράστια αυτιά που δε φοβάται τίποτα και κανέναν… Δεν το αγγίζει το κακό ή ο κυνισμός που υπάρχει γύρω του και βλέπει μονάχα την καλή πλευρά όλων. Είναι ο ήρωας που θα φέρει και πάλι το φως στο Βασίλειο.

Roscuro (Κιαροσκούρος-Ροσκούρο)
Ένας καλόκαρδος αρουραίος που ζει στο σκοτάδι με την ελπίδα να βγει στο φως… Ένα παρεξηγημένο πλάσμα που πιστεύει πως δεν είναι…αποκρουστικός και έτσι δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο όλοι το βάζουν στα πόδια όταν τον αντικρίζουν… Αυτό είναι κάτι που τον πληγώνει πολύ! Και όταν πληγώνεται, γίνεται πολύ εκδικητικός!

Princess Pea (Πριγκίπισσα Μπιζέλα)
Μια ευγενική κοπέλα που, μετά το χαμό της μητέρας της, της Βασίλισσας του Ντορ, έχει βυθιστεί στη μοναξιά και τη μελαγχολία κι ανυπομονεί να ξεφύγει από το σκοτεινό και έρημο κόσμο της. Ο μικρός ποντικούλης είναι ένας ιδανικός φίλος για εκείνη και γιατί όχι…ο ήρωας που μπορεί να της σώσει τη ζωή.

Miggeri Sow (Μίγκερι Σο)
Μια αφελής, νεαρή οικιακή βοηθός που τρέφει μια πολύ απλή, αλλά συνάμα αδύνατη ελπίδα: να γίνει πριγκίπισσα και να ζήσει τη ζωή που θεωρεί πως της απαρνήθηκαν. Μεγαλωμένη από ένα θείο που την ταπεινώνει καθημερινά, αδυνατεί να κατανοήσει πως κάποιος πρέπει να γεννηθεί στα μεγαλεία για να γίνει βασιλιάς και έτσι, μόλις η Πριγκίπισσα Μπιζέλα την προσλαμβάνει ως καμαριέρα της, πιστεύει πως πλησιάζει στην υλοποίηση του ονείρου της. Η διάψευσή της, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα συμπεριφορά της.

Botticelli (Μποτιτσέλι)
Ο πανίσχυρος, υποχθόνιος αρχηγός των αρουραίων που ζουν στους υπονόμους. Ο απόλυτος αυτός δυνάστης μισεί τους ανθρώπους και το φως, ενώ λατρεύει να βασανίζει… τους πάντες.

Lester (Λέστερ)
Ο ήρεμος και φιλήσυχος ποντικο-πατέρας του πρωταγωνιστή μας… Μοναδικό του όνειρο είναι ο γιος του να γίνει ένας κανονικός ποντικός, συμβιβασμένος με το φόβο… Νιώθει ντροπιασμένος για το γιο του, που είναι διαφορετικός και ατρόμητος καθώς, το μόνο πράγμα που ζητά από τους πάντες είναι να υπακούουν στο νόμο και τους κανόνες.

Gregory (Γκρέγκορι)
Ο φύλακας του μπουντρουμιού του Βασιλείου. Το παρελθόν του είναι ένα μυστήριο… Στη ζωή του έχει νιώσει έντονα την απώλεια, έχοντας αναγκαστεί να χάσει το μοναδικό άνθρωπο που ήταν σημαντικός για εκείνον. Έχει εγκαταλείψει πλήρως κάθε ελπίδα να βρει την εδώ και πολύ καιρό χαμένη οικογένειά του, η οποία μπορεί και να εμφανιστεί από το πουθενά.

Antoinette (Αντουανέτα)
Είναι η μητέρα του Ντεσπερό και αποτελεί τη θηλυκή εκδοχή του συζύγου της. Είναι νευρική, πειθήνια και δειλή και υπερβαίνει στις συντηρητικές απόψεις ακόμα και τον άντρα της. Σεμνότυφη πολύ, ανησυχεί μόνιμα για τους δύο γιους της και είναι πολύ ανασφαλής.

Hovis (Χούβις)
Ο γέρικος, τυφλός ποντικός είναι από τους ελάχιστους που καταλαβαίνουν τον ενθουσιασμό του Ντεσπερό και την επιθυμία του να ζήσει τη ζωή του δίχως φόβο. Εκτελεστικό όργανο των εντολών του Δημάρχου, είναι εκείνος που δίνει ελπίδα στον Ντεσπερό όταν εκείνος ξεκινά το ταξίδι του.

Furlough (Φέρλοου)
Ο αδελφός του Ντεσπερό κάνει τα πάντα για να τον συνετίσει και να του διδάξει την ενδεδειγμένη για ποντίκια συμπεριφορά. Προσπαθεί να τον καθοδηγήσει να υιοθετήσει τους τρόπους των ομοίων τους και συνήθως, όταν τα πράγματα σκουραίνουν, την κάνει με ελαφρά βηματάκια…

Mayor (Δήμαρχος)
Ο ψηλομύτης Δήμαρχος της ποντικούπολης δεν ανέχεται τους κατοίκους που περιφρονούν τους παραδοσιακούς τρόπους των ποντικών. Είναι εκείνος που εξορίζει τον Ντεσπερό, στα υπόγεια του παλατιού, στον κόσμο των αρουραίων, αφήνοντάς τον εκεί, σε βέβαιο θάνατο ή στην αρχή μιας μεγάλης περιπέτειας…

Principal (Διευθυντής)
Ο πάντα νομιμόφρων Διευθυντής έχει χάσει πλέον τελείως την υπομονή του με τον Ντεσπερό και την ανδρεία του. Αισθάνεται πως αποτελεί κακό παράδειγμα για τα υπόλοιπα ποντίκια εξαιτίας του ατίθασου χαρακτήρα του.

Andre (Αντρέ)
Ο σεφ του Βασιλιά… Κάθε χρόνο αναλαμβάνει και εφευρίσκει και μια νέα σούπα για τους κατοίκους του Βασιλείου. Όταν ο Βασιλιάς, μετά το θάνατο της συζύγου του, απαγορεύει τις σούπες στο Βασίλειο του Ντορ, ο Αντρέ πέφτει σε μαύρη κατάθλιψη…

Boldo (Μπόλντο)
Ένα τζίνι που είναι το δεξί χέρι του Αντρέ στην κουζίνα με τον οποίο δημιουργούν θαυμάσιες σούπες. Θα σταθεί πολύτιμος βοηθός στην περιπέτεια του Ντεσπερό.

Το βιβλίο

Το μυθιστόρημα της Κέιτ Ντι Καμίλο που πρωτοκυκλοφόρησε το 2003 είναι πολύ δημοφιλές σε μικρούς και μεγάλους και έχει πουλήσει πάνω από 2 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Είναι χαρακτηριστικό πως το μυθιστόρημα παρέμεινε επί 96 εβδομάδες στη λίστα των best sellers του The New York Times. Το ιδιαίτερο ύφος της γραφής της Ντε Καμίλο, της έδωσε τον τίτλο της Πλέον Δημοφιλούς Συγγραφέως Παραμυθιών της Αμερικής. Το μυθιστόρημα που κέρδισε πολλές διακρίσεις και διθυραμβικές κριτικές το 2004, αλλά και συλλεκτικά βιβλία με ήρωα το αξιολάτρευτο, μικροσκοπικό κινηματογραφικό μας ήρωα, κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις εκδόσεις MODERN TIMES.

Η συγγραφέας

Γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Το πρώτο της διήγημα Because of Winn-Dixie απέσπασε το Newbery Honor. Το δεύτερο διήγημά της The Tiger Rising προτάθηκε για το National Book Award, ενώ το 2004 βραβεύτηκε με το βραβείο Newbery Medal για το μυθιστόρημά της Η Ιστορία του Ντεσπερό.

INFO

• Το σενάριο (προσαρμογή του μυθιστορήματος) και την παραγωγή της πρώτης ταινίας κινουμένων σχεδίων της Universal έχει αναλάβει ο τέσσερις φορές υποψήφιος για Όσκαρ Γκάρι Ρος (Big, Dave, Seabiscuit) που θυμόμαστε κυρίως από το Pleasantville σε συνεργασία (στη σκηνοθεσία) με τον κορυφαίο cartoonist της Aardman, Σαμ Φελ, σκηνοθέτη της Ποντικούπολης -Flushed Away και τον Ρομπ Στιβενχάγκεν. Ο Ρος γοητεύτηκε από τον ανθρώπινο τόνο της συγγραφέα και από τα πολύ έξυπνα και βαθιά ανθρώπινα αισθήματα των ηρώων και, πιστεύοντας στον ειλικρινή τρόπο με τον οποίο απευθύνεται η Ντι Καμίλο στους μικρούς αναγνώστες της, αλλά και στο παιδί που κρύβουν μέσα τους οι ενήλικες, έδειξε εξαρχής ενδιαφέρον για την ανάληψη της παραγωγής. Στόχος του είναι να μεταφέρει και στη μεγάλη οθόνη τη ζεστή σχέση που έχει φτιάξει, μέσα από το μυθιστόρημα αυτό, η Ντι Καμίλο με το κοινό της.
• Στην ομάδα παραγωγής της ταινίας βρίσκουμε και τη λονδρέζικη Framestore Animation, η οποία έχει διακριθεί για τη δουλειά της στη σειρά Harry Potter και έχει βραβευθεί με Όσκαρ και για τις πολικές αρκούδες που «ζωντάνεψε» στο The Golden Compass.
• Στην αμερικανική ταινία δανείζουν τις φωνές τους οι ηθοποιοί: Μάθιου Μπρόντερικ, ο βραβευμένος με Όσκαρ Ντάστιν Χόφμαν, Σιγκούρνι Γουίβερ, Έμα Γουάτσον, Τρέισι Ούλμαν, Κέβιν Κλάιν, Φρανκ Λανγκέλα.
• Κύρια μέριμνα της παραγωγής ήταν να δώσουν ένα ατμοσφαιρικό ύφος στους χαρακτήρες ώστε να ξεχνάει κανείς πως πρόκειται για δημιουργήματα τεχνολογίας. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκαν και όσον αφορά στην επιλογή απαλών, γήινων χρωμάτων που δεν είναι επιθετικά στο μάτι, στον τρόπο φωτισμού και στην υιοθέτηση και στην ταινία του Αφηγητή (που υπάρχει και στο βιβλίο) ώστε η ταινία να παραπέμπει στα παραμύθια που αφηγείται κανείς στα παιδιά…
• Τη μουσική της ταινίας επιμελείται ο βραβευμένος συνθέτης Γουίλιαμ Ρος.

ΕΠΙΣΗΜΟ SITE :

http://www.thetaleofdespereauxmovie.com/


ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

http://www.imdb.com/
http://www.rottentomatoes.com/
http://www.allmovie.com/top of the page


ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Η Βαθμολογία μου:

Μάθιου Μπρόντερικ, Έμα Γουάτσον, Ντάστιν Χόφμαν, Σιγκούρνι Γουίβερ, Τρέισι Ούλμαν, Κέβιν Κλάιν, Φρανκ Λανγκέλα, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Γουίλιαμ Μέισι, Σιάραν Χιντς ... Μερικοί (!) μόνο από τους πασίγνωστους ηθοποιούς – εκ των οποίων οι δύο ήταν φέτος υποψήφιοι για Όσκαρ Α΄Ανδρικού ρόλου!!! – που δανείζουν τις φωνές τους στους ήρωες της ψηφιακά animated μεταφοράς του ομώνυμου best seller της Κέιτ Ντι Καμίλο, θεωρούμενης ως της πλέον δημοφιλούς συγγραφέα παραμυθιών της Αμερικής.
Μόνο που στα μέρη μας το φιλοθέαμον κοινό θα έχει την «τύχη» να παρακολουθήσει αποκλειστικά και μόνο τη... μεταγλωττισμένη στα ελληνικά βερσιόν!

Sorry, αλλά για μένα προσωπικά, η στέρηση της δυνατότητας να απολαύσω στη δημοσιογραφική προβολή της μια οποιαδήποτε ταινία κινουμένων σχεδίων στην πρωτότυπη μορφή της, αποτελεί από μόνη της ένα μεγάλο μείον – κάτι που μου στερεί την ικανότητα να είμαι αντικειμενικός απέναντί της. Στην εποχή του «Wall-E» και του «Ratatouille» αρνούμαι να παραδεχθώ το χαρακτηρισμό μιας ταινίας κινουμένων σχεδίων ως «παιδική» απλώς και μόνο επειδή είναι γυρισμένη σε... κινούμενα σχέδια.

Η περίπτωση του «Tale of Despereaux» ωστόσο είναι ίσως μία από τις ελάχιστες που δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό της ως «παιδική», καθώς πρόκειται ουσιαστικά για ένα «απλό» παραμυθάκι, αμερικανιστί... «bedtime story», με κεντρικό ήρωα τον Ντεσπερό, ένα αξιαγάπητο όσο και ατρόμητο ποντικάκι, το οποίο μάλιστα φέρνει αρκετά στο θρυλικό... Ντάμπο το Ελεφαντάκι!

Και οι προσπάθειες του Γκάρι Ρος («Pleasantville») στη σεναριακή προσαρμογή και του Σαμ Φελ («Flushed Away – Η Ποντικούπολη») στη σκηνοθεσία, δυστυχώς για τους ενήλικες fan του είδους του animation, δεν καταφέρνουν να το αναδείξουν σε κάτι περισσότερο από αυτό, προσπαθώντας μάταια να εμφυσήσουν εκρηκτικότητα και ζωντάνια σε μια ιστορία που βαδίζει μάλλον προβλέψιμα σε μια αδύναμη κορύφωση.

Και, όπως ανέφερα και παραπάνω, η προβολή του αποκλειστικά στα ελληνικά, αναμένεται να αποτελέσει ένα πρώτης τάξεως... νανούρισμα για τους άνω των 7 ετών!


του Χάρη Παπαπαναγιώτου[email protected]


Η Βαθμολογία μου:

Όσο απεχθές και βρωμιάρικο "τετράποδο" και συνάμα, φορέας ιών είναι ο ποντικός, άλλο τόσο τυχαίνει της αγάπης των κινηματογραφιστών των καρτούν και συνεπακόλουθα στα παιδιά. Δείτε πόσο πολύ χαρακτηριστικά το "ποντίκι" γράφει στο καρέ, από την εποχή του Μίκι Μάους (Γουόλτ Ντίσνεϊ) και Ρατατούη (Pixar) έως το Ντεσπερό (Universal) σήμερα. Τείνει να γίνει πιο αγαπητό ζώο ξεπερνώντας και τον πιστότερο φίλο του ανθρώπου, το σκυλί, τουλάχιστον κινηματογραφικά! Οι επιτυχίες του, περιορίζονται πάντα στα κινούμενα σχέδια, όμως σε αντίθεση με τα σκυλιά. Άνθρωποι και ποντίκια μαζί συνυπάρχουν αρμονικά ...μόνο στο σινεμά. (εξαιρούντα τα ινδικά ... χοιρίδια!)

Τειλικά η γλυκύτατη "φατσούλα" του Ντεσπερό και το παιδικό κλασικό παραμύθι που αφηγείται τρυφερά το, πολιτικώς ορθό, σενάριο, βλέπεται με περισσότερη χαρά και ενδιαφέρον, από παιδιά και για ... παιδιά.

Jim Papamichos
του Δημήτρη Παπαμίχου [email protected]


Το τρελό «ποντίκι που βρυχάται» στην «Ιστορία του Ντεσπερό» έχει πολύ γέλιο. Κινούμενα σχέδια σαν αυτό αξίζουν προσοχής και μάλιστα πολλής. Ειδικά σε μια χρονιά που τα καλά κινούμενα σχέδια είναι πολλά (π.χ. Wall-e, Bolt, Madagascar 2, Kung fu Panda).


του Νέστορα Πουλάκου [email protected]


top of the page

Comments powered by Disqustop of the page
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Κυκλοφορία: 26/2/2009


top of the page
PHOTOS - POSTERS

Photos Φωτογραφικό υλικό
Τύπος:
Εικόνα .jpg .jpeg .gif (κλικ για μεγέθυνση)
tale_of_despereaux_01.jpg
tale_of_despereaux_02.jpg
tale_of_despereaux_03.jpg
tale_of_despereaux_04.jpg
tale_of_despereaux_05.jpg
tale_of_despereaux_06.jpg
tale_of_despereaux_07.jpg
tale_of_despereaux_08.jpg
tale_of_despereaux_09.jpg
tale_of_despereaux_10.jpg
tale_of_despereaux_Poster.jpg
tale_of_despereaux_Poster2.jpg
12 φωτογραφία(ες) σε 1 σελίδα(ες)


top of the page


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ / ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ακούγονται οι Ηθοποιοί:

  Matthew Broderick... Despereaux
  Emma Watson... Princess Pea
  Dustin Hoffman... Roscuro
  Sigourney Weaver... The Narrator
  Christopher Lloyd... Hovis
  Robbie Coltrane... Gregory
  Kevin Kline... Andre
  William H. Macy... Lester
  Stanley Tucci... Boldo
  Ciarán Hinds... Botticelli
  Tony Hale... Furlough
  Tracey Ullman... Mig
  Frances Conroy... Antoinette
  Sam Fell... Ned / Smudge
  Daniel Riordan... Doctor
  McNally Sagal... Teacher
  Patricia Cullen... Queen
  Jane Karen... Louise

  ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΣΤ
  Στούντιο Μεταγλώττισης POWER MUSIC

  Ντεσπερό Σιούλης Σταύρος

  Aφηγητής/ Λουίζ Λάμπου Μάντυ

  Ροσκούρο Μασμανίδης Τάσος

  Πιέτρο/Μπόλντο/Φέρλοου Θάνος Χρήστος

  Σεφ Αντρέ/Θείος Νεντ/Χούβις Δαμουλής Πέτρος

  Βασιλιάς Πάλλης Αντώνης

  Βασίλισσα/Αντουανέττα Λούπη Υρώ

  Πριγκίπισσα Μπιζέλα/Φίλη Καψαμπέλη Σοφία

  Μποτιτσέλι/ Σματζ/ Δήμαρχος/ Γιατρός Κουρλαμπάς Θανάσης

  Λέστερ Συριώτης Χρήστος

  Φίλος Δαμουλή Σοφία

  Δασκάλα/Μιγκ Μαραβέα Λένα

  Γκρέγκορι Γιούργος Μανώλης

Σκηνοθεσία
Sam Fell
Robert Stevenhagen

Σενάριο
Gary Ross
Kate DiCamillo (βιβλίο)


Παραγωγή
Gary Ross
Allison Thomas


Μουσική
William Ross

Φωτογραφία
Brad Blackbourn

Μοντάζ
Mark Solomon

Casting
Debra Zane

Καλλιτεχνική Διεύθυνση
Evgeni Tomov

Χρονολογία παραγωγής
2008

Χώρα παραγωγής
ΗΠΑ, ΜΕΓ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Γλώσσα
ΑΓΓΛΙΚΑ

Διάρκεια
93'

Εικόνα
ΕΓΧΡΩΜΗ 2,35:1

Είδος ταινίας
ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, ΚΩΜΩΔΙΑ, ΠΑΙΔΙΚΗ, ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Εταιρείες Παραγωγής
Universal Pictures
Universal Animation Studios
Relativity Media
Larger Than Life Productions
Framestore CFC

Καταλληλότητα
USA:G (certificate #44910) | UK:U | Ireland:G | Australia:G | Portugal:M/4 (dubbed version) | Portugal:M/6 (original version) | Norway:7 | Czech Republic:U | Portugal:M/6 (subtitled version) | Finland:K-7 | Canada:G (all jurisdictions) | Singapore:G | South Korea:All | Netherlands:6 | New Zealand:PG | Switzerland:7 (canton of Vaud) | Switzerland:7 (canton of Geneva) | Hong Kong:I | South Africa:PG

Ήχος
DTS | SDDS | Dolby Digital

Διανομή
UIP (Greece) (theatrical) (2009)
Universal Pictures (2008) (USA) (theatrical)


top of the page
 
Βαθμολογία Κοινού
Μέσος Όρος: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Αξιολόγηση :

Αριστούργημα
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
Κακό

Συνδεδεμένα Θέματα

ΠεριπέτειαΚιν.ΣχέδιαΚωμωδίαtop of the page

-- Sponsored Links --

QR Code for smartphones   aggelospolidoros.blogspot.gr   AGATHI Art Gallery   cinefo.wordpress.comr   QR code for Facebook page


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Το πρωτότυπο περιεχόμενο του myFILM.gr, προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
All logos, trademarks and content in this site are property of their respective owner, the comments and reviews of their posters.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι του εκδότη ή
αρχισυντάκτη, των διαχειριστών ή συντονιστών (εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτές.


Info | Statistics | Site Map (topics) | RSS feed 2.0 | RSS feed 0.9 | Atom feed
Copyright © 2007- myFILM. All Rights Reserved ®.
Ολοκλήρωση σελίδας: 0.034 Δευτερόλεπτα

Ακολουθήστε μας !

Facebook Twitter YouTube Tumblr RSS Pinterest Vimeo Linkedin Flickr Google+