NEW Site myFILM.gr
Select English    Επιλέξτε Ελληνικά
**ΝΕΟ site** **Παλιό site** ΝΕΑ Ταινίες Φεστιβάλ Φωτογραφίες TV DVD Box Office

Cinema: Πως να Εκπαιδεύσετε τον Δράκο σας 2 (How to Train Your Dragon 2) του Ντιν Ντεμπλουά (2014)

Ημερομηνία καταχώρησης: Τετάρτη, 17 Ιούλ. 2013 @ 09:25:00 EEST - Συντάκτης : Jim Papamichos

  [Comments] | [Περισσότερα] | [Κριτικές] | [Βίντεο] | [Φωτό] | [Πόστερ] | [Κυκλοφορία] | [Στοιχεία]  

Κιν.Σχέδια

Πως να Εκπαιδεύσετε τον Δράκο σας 2
How to Train Your Dragon 2

του Ντιν Ντεμπλουά
με τις φωνές των Τζέραρντ Μπάτλερ, Κρίστεν Γουίγκ, Τζόνα Χιλ, Τζέι Μπαρουσέλ, Κιτ Χάρινγκτον, Κρίστοφερ Μιντζ-Πλας, Αμέρικα Φερέρα, Τ. Τζ. Μίλερ, Κρεγκ Φέργκιουσον

Υπόθεση:
Ενώ ο Άστριντ, ο Μύξαρχος και η υπόλοιπη συμμορία προκαλούν ο ένας τον άλλον σε αγώνες δράκων, που έχει γίνει το νέο αγαπημένο άθλημα του νησιού, το πλέον αχώριστο δίδυμο ανακαλύπτει νέους κόσμους και αχαρτογράφητους τόπους. Μέχρι τη στιγμή που μία από τις περιπέτειές τους θα τους οδηγήσει στην ανακάλυψη μιας μυστικής σπηλιάς πάγου, που στεγάζει εκατοντάδες νέους άγριους ​​δράκους και τον μυστηριώδη Καβαλάρη των Δράκων. Έτσι οι δύο φίλοι θα βρεθούν στο κέντρο μιας μάχης για την προστασία της ειρήνης. Τώρα, ο Ψάρης και ο Φαφούτης πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να αγωνιστούν για τα πιστεύω τους και παράλληλα πρέπει να αναγνωρίσουν το γεγονός ότι μόνο μαζί, έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν το μέλλον τόσο των ανθρώπων όσο και των δράκων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επίσημη Συμμετοχή (εκτός διαγωνιστικού) – Φεστιβάλ Καννών 2014

Με θετικότατα σχόλια από κοινό και κριτικούς, το «Πώς να Εκπαιδεύσετε τον Δράκο σας 2» της DreamWorks Animation, συνδυάζει εκρηκτική δράση, επική περιπέτεια και απίστευτο χιούμορ σε μια μαγευτική ιστορία!
To συναρπαστικό δεύτερο μέρος της τριλογίας “Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκος σας” μας γυρίζει πίσω στον φανταστικό κόσμο του Ψάρη και του Φαφούτη, πέντε χρόνια αφότου οι δυο τους έχουν ενώσει δράκους και Βίκινγκς στο νησί Μπερκ.

Το βασικό θέμα της ιστορίας είναι η σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στον αδύναμο Ψάρη και σε ένα δράκο, το Φαφούτη και πως αυτή επηρεάζει το δεσμό ανάμεσα στους Βίκινγκς και τους δράκους.  Από τη μία βρίσκονται οι σκληροί  Βίκινγκς και από την αντίθετη πλευρά είναι ο  Ψάρης που προσπαθεί να τους μοιάσει και να κάνει περήφανο τον πατέρα του. Ο αδέξιος όμως χαρακτήρας του δεν του το επιτρέπει… Ξαφνικά, θα γνωρίσει και θα γίνει φίλος με έναν άγριο δράκο, το Φαφούτη, και έτσι η παρουσία του στη φυλή του γίνεται πιο έντονη.

Ενώ η Άστριντ, ο Μύξαρχος και η υπόλοιπη συμμορία προκαλούν ο ένας τον άλλον σε αγώνες δράκων, που έχει γίνει το νέο αγαπημένο άθλημα του νησιού, το πλέον αχώριστο δίδυμο ανακαλύπτει νέους κόσμους και αχαρτογράφητους τόπους. Μέχρι τη στιγμή που μία από τις περιπέτειές τους θα τους οδηγήσει στην ανακάλυψη μιας μυστικής σπηλιάς πάγου, που στεγάζει εκατοντάδες νέους άγριους ​​δράκους και τον μυστηριώδη Καβαλάρη των Δράκων. Έτσι οι δύο φίλοι θα βρεθούν στο κέντρο μιας μάχης για την προστασία της ειρήνης. Τώρα, ο Ψάρης και ο Φαφούτης πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να αγωνιστούν για τα πιστεύω τους και παράλληλα πρέπει να αναγνωρίσουν το γεγονός ότι μόνο μαζί, έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν το μέλλον τόσο των ανθρώπων όσο και των δράκων.

Οι αχώριστοι πλέον Φαφούτης και Ψάρης θα θυσιάσουν τα πάντα για να διατηρήσουν την ειρήνη θέτοντας ακόμα και τη ζωή τους σε κίνδυνο. Θα μπορέσουν όμως οι δύο φίλοι να σταθούν εμπόδιο στα μοχθηρά σχέδια του Καβαλάρη των Δράκων;

Πέντε χρόνια αργότερα…

Το 2010 η πρώτη ταινία της σειράς κινουμένων σχεδίων «Πώς να Εκπαιδεύσετε τον Δράκο σας», έκλεψε τις καρδιές του κοινού και κατάφερε να σπάσει τα ταμεία με εισπράξεις πάνω από $450 εκ. παγκοσμίως. Ήταν, επίσης, υποψήφια για δύο Όσκαρ, στις κατηγορίες Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων και Καλύτερη Μουσική.

Η επιτυχία όμως της ταινίας, σε σενάριο και σκηνοθεσία των Ντιν Ντεμπλουά και Κρις Σάντερς, ήταν σταδιακή και παράλληλα ανοδική. Παρότι κέρδισε κοινό και κριτικούς αμέσως το σαββατοκύριακο που κυκλοφόρησε η ταινία στις αίθουσες «δεν πήγε τόσο καλά όσο περίμενε το στούντιο. Αλλά είχε μία φοβερά ανοδική πορεία, έμεινε στην κορυφή του box office για περίπου εφτά εβδομάδες. Ήμασταν όλοι πολύ περήφανοι που άρεσε η ταινία στον κόσμο και συνεπώς είχε πολύ θετικό word of mouth. Είναι πολύ ικανοποιητικό να ξέρεις ότι το πάθος και οι κόποι που βάζεις σε μία ταινία ανταμείβονται.»

Ένας τελείως καινούργιος κόσμος δράκων!

Στην πρώτη ταινία, βλέπουμε να υπάρχει μία ιεραρχία στον κόσμο των δράκων – με τον τερατώδη δράκο Άλφα να βρίσκεται καλά  κρυμμένος σε μια σπηλιά, όπου του φέρνουν φαγητό άλλοι δράκοι. Τι θα συμβεί όμως αν ο Κόκκινος Θάνατος της πρώτης ταινίας δεν ήταν στην πραγματικότητα στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας; Τι θα συνέβαινε αν στην κορυφή ήταν ένας τεράστιος δράκος, μεγαλύτερος από ό, τι έχει δει ποτέ κανείς;

«Προχωρώντας στο δεύτερο κεφάλαιο, ένιωσα ότι υπήρχε κάτι που θα μπορούσαμε να διερευνήσουμε περισσότερο. Υπάρχουν μόνο λίγοι Τερατάρχες, αλλά έχουν γεννηθεί φυσιολογικά προερχόμενοι από τον κόσμο των δράκων του Άλφα, οι οποίοι έχουν μία αόρατη ικανότητα να επικοινωνούν και ασκούν τη θέληση τους, πάνω σε άλλους δράκους. Σε όλους εκτός από τα βρέφη, τα οποία δεν υπακούν κανέναν», λέει ο Ντεμπλουά. Συνεπώς, αν κάποιος ελέγχει τον Άλφα, ελέγχει όλους τους δράκους».

«Η ιδέα του Τερατάρχη ήταν του σκηνοθέτη Ντιν Ντεμπλουά», λέει ο σκηνογράφος. «Ήθελε να δημιουργήσει ένα πλάσμα τόσο δυνατό όσο μία πολική αρκούδα. Από εκείνο ακριβώς το σημείο ξεκινήσαμε και έπειτα δουλέψαμε πολύ, με σκοπό να κάνουμε μία πολική αρκούδα να μοιάζει με δράκο.»

Το “ιπτάμενο” δίδυμο

O Ψάρης είναι ο αδέξιος και απροσάρμοστος γιος του ρωμαλαίου αρχηγού των Βίκινγκ. Παρόλο που διαθέτει απίστευτη διανοητική ικανότητα και ειρωνικό χιούμορ, η μικροκαμωμένη σωματική του διάπλαση δεν τον βοηθά να εντυπωσιάσει του Βίκινγκς και έτσι θεωρείται παρείσακτος. Όταν ο Ψάρης αρχίζει να κάνει παρέα με το μοχθηρό εχθρό του, έναν πληγωμένο άγριο δράκο, η ζωή του θα μπλεχτεί ακόμα περισσότερο. Παρόλα αυτά είναι ένας πολύ γενναίος νεαρός ο οποίος θα κάνει τα πάντα για να αντιμετωπίσει τους επικίνδυνους αντίπαλούς του.

Ο Φαφούτης είναι ένας από τους πιο σπάνιους και έξυπνους δράκους καθώς ανήκει στο είδος «Οργή της Νύχτας». Είναι κι αυτός ένας πολύ δυνατός μαχητής και μαζί με τον Ψάρη αποτελούν το τέλειο μαχητικό  δίδυμο. Διαθέτει ένα περίεργο χιούμορ, είναι ευαίσθητος, συμπονετικός, παιχνιδιάρης και δεν παρεξηγείται εύκολα. Η ανιδιοτελής και γερή φιλία μεταξύ του Ψάρη και του Φαφούτη θα αλλάξει ολοκληρωτικά τη σχέση των Βίκινγκ με τους δράκους.
Η Άστριντ είναι ενεργητική, δραστήρια και σκληρή. Είναι επίσης, ανταγωνιστική κι αποφασιστική. Ο Ψάρης αρχικά δεν της αφήνει και τις καλύτερες εντυπώσεις, όμως σταδιακά εκείνη θα σαγηνευτεί.


The thrilling second chapter of the epic HOW TO TRAIN YOUR DRAGON trilogy brings us back to the fantastical world of Hiccup and Toothless five years after the two have successfully united dragons and vikings on the island of Berk. While Astrid, Snoutlout and the rest of the gang are challenging each other to dragon races (the island's new favorite contact sport), the now inseparable pair journey through the skies, charting unmapped territories and exploring new worlds. When one of their adventures leads to the discovery of a secret ice cave that is home to hundreds of new wild dragons and the mysterious Dragon Rider, the two friends find themselves at the center of a battle to protect the peace. Now, Hiccup and Toothless must unite to stand up for what they believe while recognizing that only together do they have the power to change the future of both men and dragons.


ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ:

IMDb Facebook Twitter Official site


top of the page


ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Η Βαθμολογία μου:

Jim Papamichos
του Δημήτρη Παπαμίχου [email protected]

 


top of the page

blog comments powered by Disqustop of the page


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Κυκλοφορία:
12/6/2014 (Ελλάδα, Ρωσία)
13/6/2014 (ΗΠΑ)
19/6/2014 (Ιταλία)
2/7/2014 (Γαλλία)
4/7/2014 (Ηνωμένο Βασίλειο)
10/7/2014 (Αυστραλία)
31/7/2014 (Γερμανία)


top of the page
PHOTOS - POSTERS


top of the page


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ / ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

>>CAST<<

Πρωταγωνιστούν:

  με τις φωνές των:

  Kit Harington ... Eret, Son of Eret
  Cate Blanchett ... Valka
  Gerard Butler ... Stoick the Vast
  Jonah Hill ... Snotlout
  Kristen Wiig ... Ruffnut
  Christopher Mintz-Plasse ... Fishlegs
  Jay Baruchel ... Hiccup
  T.J. Miller ... Tuffnut
  America Ferrera ... Astrid
  Djimon Hounsou ... Drago Bludvist
  Craig Ferguson ... Gobber
  Gideon Emery ... Teeny
  Andrew Ableson ... Ug
  Derek Blankenship ... Jacob

  φωνές στα ελληνικά:

  Βαγγέλης Ευαγγέλου ( Ψάρης)
  Ιφιγένεια Στάικου ( Βάλκα)
  Νίκος Παπαδόπουλος ( Στωικός)
  Ηρώ Μπέζου ( Άστριντ)
  Βασίλης Μήλιος ( Έρετ)
  Δημήτρης Χαβρές ( Ντράγκο)
  Χάρης Γρηγορόπουλος ( Σκόρδος)
  Γιώτα Μηλίτση ( Πέτρα)
  Δημήτρης Μαρίζας ( Πέτρας)
  Γιάννης Καλοφωλιάς ( Μύξαρχος)
  Φοίβος Ριμένας ( Λέπιας)
  Κώστας Αποστολίδης ( Μικρούλης,  Βλοσυρός)
  Σταύρος Κοσμάς ( Ουγκ)
  Νότης Παρασκευόπουλος ( Άνδρας Βίκινγκ #1 & #2)
  Πέτρος Δαμούλης ( Άνδρας Βίκινγκ #3)
  Πάνος Ασημένιος ( Κάτοικος του Μπερκ)
  Χρύσα Διαμαντοπούλου ( Κα Ακ)

>>CREDITS<<

Είδος ταινίας
Κινούμενα Σχέδια, Οικογενειακή, Κωμωδία, Δράσης, Περιπέτεια, Φαντασίας

Σκηνοθεσία
Dean DeBlois

Σενάριο
Cressida Cowell
(μυθιστόρημα)
Dean DeBlois

Παραγωγή
Bonnie Arnold

Μουσική
John Powell

Μοτάζ
John K. Carr

Casting
Leslee Feldman
Christi Soper

Σχεδιασμός Παραγωγής
Rebecca Huntley

Εταιρείες Παραγωγής
DreamWorks Animation
Mad Hatter Entertainment
Vertigo Entertainment

Διανομή
Odeon
(Ελλάδα)
DreamWorks

Χρονολογία παραγωγής
2014

Χώρα παραγωγής
ΗΠΑ

Γλώσσα
Αγγλικά

Εικόνα
Έγχρωμη 2.35 : 1

Διάρκεια
102'

Ήχος
Auro 11.1 | Dolby Atmos | Datasat | Dolby Digital | SDDS

Καταλληλότητα
Australia:PG | Canada:G (British Columbia) | Ireland:PG | Singapore:PG | UK:PG | USA:PG


top of the page

 
Βαθμολογία Κοινού
Μέσος Όρος: 4.25
Αριθμός Ψήφων: 8


Αξιολόγηση :

Αριστούργημα
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
ΚακόΕπιλογές
  Go Back [ Προηγούμενο ]

 Προεπισκόπηση ΠροεπισκόπησηΣχετικοί Σύνδεσμοι

· Αναζήτηση σε: Κιν.Σχέδια
· Περισσότερα για Κατηγορία
· Ταινίες που προβάλλονται
· Box Office

· IMDb   
· RT

· ΘΕΜΑΤΑΑνά Είδος

· Δραματική
· Αισθηματική
· Κωμωδία
· Αστυνομική
· Μυστηρίου
· Φιλμ Νουάρ
· Θρίλερ
· Δράσης
· Περιπέτεια
· Φαντασίας
· Επιστημονικής Φαντασίας
· Τρόμου
· Βιογραφική
· Ντοκιμαντέρ
· Κινούμενα Σχέδια
· Μιούζικαλ
· Οικογενειακή
· Ιστορική
· Αθλητική
· Γουέστερν
· Πολεμική
· Ερωτική
· Μικρού Μήκους
· 3D
· Ασπρόμαυρη
· Βωβή

Συνδεδεμένα Θέματα

ΠεριπέτειαΚιν.ΣχέδιαΚωμωδίαΟικογενειακήParental Guidance SuggestedΔράσηςΦαντασίαςtop of the page


-- Sponsored Links --

aggelospolidoros.blogspot.gr AGATHI Art Gallery cinefo.wordpress.comr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Το πρωτότυπο περιεχόμενο του myFILM.gr, προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
All logos, trademarks and content in this site are property of their respective owner, the comments and reviews of their posters.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι του εκδότη ή
αρχισυντάκτη, των διαχειριστών ή συντονιστών (εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτές.
myfilm.gr


Info | Statistics | Topics | RSS feed 2.0 | RSS feed 0.9 | Atom feed | twitter | facebook | Add in Google homepage