NEW Site myFILM.gr
Select English    Επιλέξτε Ελληνικά
**ΝΕΟ site** **Παλιό site** ΝΕΑ Ταινίες Φεστιβάλ Φωτογραφίες TV DVD Box Office

Cinema: Τα Τερατοκουτάκια (&3D) (The Boxtrolls) των Γκρέιαμ Άναμπλ, Άντονι Στάτσι (2014)

Ημερομηνία καταχώρησης: Πέμπτη, 04 Ιούλ. 2013 @ 10:03:00 EEST - Συντάκτης : Jim Papamichos

  [Comments] | [Περισσότερα] | [Κριτικές] | [Βίντεο] | [Φωτό] | [Πόστερ] | [Κυκλοφορία] | [Στοιχεία]  

Κιν.Σχέδια

Τα Τερατοκουτάκια (&3D)
The Boxtrolls

των Γκρέιαμ Άναμπλ, Άντονι Στάτσι
με τις φωνές των Μπεν Κίνγκσλεϊ, Ελ Φάνινγκ, Άισακ Χέμπστεντ Ράιτ, Τόνι Κολέτ, Τζάρεντ Χάρις, Νικ Φροστ, Σάιμον Πεγκ, Τρέισι Μόργκαν

Υπόθεση:
Ένα νεαρό ορφανό αγόρι που μεγάλωσε από ρακοσυλλέκτες σε μια υπόγεια σπηλιά προσπαθεί να σώσει τους φίλους του από έναν κακό εξολοθρευτή. Βασισμένο στο παιδικό μυθιστόρημα "Here Be Monsters" του Alan Snow.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ας γνωρίσουμε μια ιδιότυπη «οικογένεια», τα Τερατοκουτάκια, που είναι κάτι ασχημούτσικα, σκανδαλιάρικα, αλλά, τελικά, αξιαγάπητα πλάσματα που ζουν στους υπονόμους, μέσα σε κούτες. Αυτά τα ιδιόρρυθμα και κοινωνικά απόκληρα πλάσματα έχουν αναλάβει την ανατροφή, από μωρό, ενός αγοριού, του Αυγά, όταν ο πατέρας του, τους ανάθεσε τη σωτηρία του. Σε αντίθεση με τη ζωή των τερατοκουτακίων, που ζουν από τα σκουπίδια, οι κάτοικοι της πόλης είναι πολύ πλούσιοι και εμμονικοί με την τάξη, τη φινέτσα και τα δύσοσμα τυριά, με προεξάρχοντα τον Ασπροκάπελο Λόρδο Παρμεζάνα. Προπάντων, όμως, όλοι είναι πεπεισμένοι πως τα τερατοκουτάκια σκοτώνουν μωρά. Αυτή την τρομακτική, αλλά αναληθή φήμη έχει διαδώσει ο μοχθηρός Κοκκινοκάπελος Αρπάχτρας με την ελπίδα πως, σκοτώνοντας τα κακά τερατοκουτάκια, θα ανέλθει κοινωνικά και θα ενταχτεί στους Ασπροκάπελους, την καλή, δηλαδή, κοινωνία. Όταν η κόρη του Λόρδου, η Γουίνι, συναντά ένα βράδυ, κατά λάθος, τον Αυγά, ξεκινά μια όμορφη, φανταστική περιπέτεια προκειμένου αφενός να του αποδείξει πως είναι άνθρωπος κι όχι τερατοκουτάκι, και αφετέρου, να πείσουν, μαζί, τους κατοίκους του Τυρογεφυριού πως τα τερατοκουτάκια είναι φιλικά και δεν κάνουν κακό σε κανέναν. Από το studio LAIKA,  το οποίο μας είχε χαρίσει τα υπέροχα και υποψήφια για Όσκαρ animations Coraline (2009) και Paranorman (2012) οι δημιουργοί, με το νέο τους τρισδιάστατο πόνημα, υπόσχονται μια καινούργια οπτική όσον αφορά στα stop motion animation στα οποία ειδικεύονται, έχοντας ήδη ανεβάσει υπερβολικά τον πήχη με την εκφραστικότητα και την κινησιολογία των ηρώων τους.

INFO
 • Καρέ καρέ (με δεδομένο πως έχουμε 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε μια ταινία) γεννιέται μια ταινία stop-motion, με χαρακτήρες απτούς, περιβάλλοντες χώρους χειροποίητους και μάλιστα όλα αυτά πλέον και εξελιγμένα τρισδιάστατα. Κάθε καρέ φωτογραφίζεται από την κάμερα (δύο φορές για τις ανάγκες του 3D) και στη συνέχεια, χιλιάδες μαζί προβάλλονται στη σειρά ώστε τόσο οι χαρακτήρες όσο και το περιβάλλον να ζωντανεύουν μέσα από μια συνεχή κίνηση. Μάλιστα, σε μια stop-motion ταινία η διαδικασία είναι ανάλογη αυτής μιας κανονικής live-action ταινίας, καθώς τόσο τα φυσικά σκηνικά οφείλουν να κατασκευαστούν κανονικά όσο και οι ηθοποιοί να  είναι έτοιμοι, ντυμένοι και καλοφωτισμένοι για να σκηνοθετηθούν, κινούμενοι σε αποστάσεις χιλιοστών για τις ανάγκες κάθε καρέ.  Μάλιστα, η ηχογράφηση των διαλόγων των ηρώων λαμβάνει χώρα καιρό πριν την οπτικοποίηση τους. Σε αυτήν την τρίτη «χειροποίητη» ταινία του στούντιο της Laika χρησιμοποιείται και μια νέα τεχνολογία, εκείνη του Rapid Phototyping, αλλά και οι νεότερες εφαρμογές των CG και το γύρισμα έγινε και πάλι στερεοσκοπικά.
 • Πρόκειται για μια φιλόδοξη επικών διαστάσεων οικογενειακή ταινία με ψυχή, ανθρώπινη και συγκινητική, αλλά συνάμα γεμάτη κωμικά στοιχεία, δράση και πολλή περιπέτεια που ενορχηστρώνεται άψογα σκηνοθετικά από 2 σκηνοθέτες που ο ένας συμπληρώνει ιδανικά τον άλλο. Άλλωστε, όλες οι ταινίες του στούντιο συνδυάζουν πάντα στοιχεία σκότους και φωτός, έντασης και ζεστασιάς, ρεαλισμού και δυναμισμού με απώτερο σκοπό, την «απεικόνιση» κάποιου βαθύτερου νοήματος (ταυτότητα, αυτοπραγμάτωση) που τα παιδιά καλούνται να συλλάβουν υποδόρια, απολαμβάνοντας το πολύχρωμο και αισθητικά άρτιο θέαμα.
 • Ο βασικός πυρήνας της ταινίας είναι η σχέση του αγοριού με την «οικογένεια» που το υιοθέτησε και το ταξίδι αυτοπραγμάτωσής του σε μια προσπάθεια να σώσει την «οικογένειά» του και να αποδείξει σε όλους πως τα τερατοκουτάκια είναι τρυφερά και πολύ φιλικά και πως, τελικά, δεν πρέπει να κρίνουμε κάποιον από την εμφάνισή του, αλλά από τα έργα του. Ακόμα θίγονται ζητήματα κοινωνικών αποκλεισμών, διακρίσεων, υιοθεσίας, που μπορεί να αρχίσει να συλλαμβάνει ένα παιδί…
 • Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, ο Αυγάς, θυμίζει κάπως τον Ταρζάν, καθώς κι αυτός μεγάλωσε κι ανατράφηκε ανάμεσα σε μη ανθρώπινα πλάσματα, οπότε η κοινωνία των ανθρώπων είναι κάτι πρωτόγνωρο για εκείνον και κάτι για το οποίο είναι εντελώς απροετοίμαστος. Δε γνωρίζει πώς να σταθεί κοινωνικά και τα πιο απλά πράγματα, φαντάζουν βουνό για εκείνον, αλλά με αφέλεια και αγνότητα τα δοκιμάζει, ώστε σταδιακά να ενταχθεί στην κοινωνία, όπου βιολογικά, ανήκει.
 • Η σκηνή του χορού ήταν από τις πιο απαιτητικές της ταινίας, καθώς απαιτούσε τη συμμετοχή πέραν των 150 ατόμων και την άρτια χορογραφία των χειροποίητων κούκλων σε περίπλοκες χορογραφίες και τον Αυγά να μπαινοβγαίνει κάτω από φουστάνια.
 • Η ιδέα για την ταινία ξεκίνησε δέκα χρόνια πριν, παράλληλα με την έναρξη της υλοποίησης της ταινίας Coraline. και πολύ πριν την έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας Paranorman. Χρησιμοποιήθηκαν 190 κούκλες, 56 κάμερες, 892 φώτα, 79 σκηνικά για τις 26 τοποθεσίες της ταινίας, 20.000 χειροποίητα αντικείμενα και 200 κοστούμια. Μόνο για το καπέλο του Λόρδου Παρμεζάνα απαιτήθηκαν 14 διαφορετικά υλικά.
 • Οι εκφράσεις προσώπου είναι το Α και το Ω για ένα animation οπότε… έχουμε κατασκευασμένες 1.400.000 πιθανές εκφράσεις για τον Αυγά, 1.180.000 πιθανές εκφράσεις για τον Αρπάχτρα, 600.000 για την Γουίνι. Συνολικά κατασκευάστηκαν τρισδιάστατα πάνω από 53.000 μεμονωμένα τμήματα προσώπου, με τα 15.000 από αυτά να είναι του Αυγά.
 • Η παραγωγή της ταινίας διήρκησε από το φθινόπωρο του 2012 έως την άνοιξη του 2014 και αξιοποιήθηκε το ξεχωριστό ταλέντο του κάθε animator. Το σενάριο της ταινίας (που θυμίζει σε πολλά σημεία παραμύθια του Καρόλου Ντίκενς) είναι βασισμένο στο βιβλίο του Άλαν Σνόου Here Be Monsters. Τη μουσική υπογράφει ο Ντάριο Μαριανέλι.

 


The new 3D animated feature from Laika Studios tells the tale of the Boxtrolls, monsters who live underneath the charming streets of Cheesebridge, who crawl out of the sewers at night to steal what the townspeople hold most dear: their children and their cheeses. At least, that’s the legend the townspeople have always believed. In truth, the Boxtrolls are a community of lovable oddballs who are raising as one of their own an abandoned and orphaned human boy named Eggs. When the Boxtrolls are targeted by a villainous exterminator who is bent on eradicating them, Eggs must venture aboveground to save them, where he teams with an adventurous young girl to save not only the Boxtrolls but the soul of Cheesebridge.

 

ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ:

IMDb Facebook Twitter Official site


top of the pageblog comments powered by Disqustop of the page
VIDEO CLIPS, TRAILER, TEASER, SCREENING PREVIEW


top of the page


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Κυκλοφορία:
26/9/2014 (ΗΠΑ)
16/10/2014 (Ελλάδα)


top of the page
PHOTOS - POSTERS


top of the page


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ / ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

>>CAST<<

Πρωταγωνιστούν:

  Ben Kingsley
  Elle Fanning ... Winnie
  Simon Pegg
  Toni Collette
  Isaac Hempstead Wright ... Eggs
  Ben Kingsley ... Archibald Snatcher
  Nick Frost
  Jared Harris
  Richard Ayoade
  Tracy Morgan

Συντελεστές Ελληνικής Μεταγλώττισης
 • Σκηνοθεσία: Ακίνδυνος Γκίκας
 • Μετάφραση: Ελένη Κουβοπούλου
 • Στίχοι: Ηλίας Ματάμης
 • Μουσική Επιμέλεια: Ηλίας Αχλαδιώτης
 • Τραγούδι: Πέτρος Δαμουλής
 • Studio Ηχογράφησης: Sierra Post

 ΑΡΠΑΧΤΡΑΣ/ΜΑΝΤΑΜ ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ - ΠΕΤΡΟΣ ΔΑΜΟΥΛΗΣ
ΑΥΓΑΣ - ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΩΡΟ ΑΥΓΑΣ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΠΙΑΝΙΤΗ
ΓΟΥΙΝΙ - ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΨΑΡΗΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΟΣ
Κος ΛΙΓΔΑΣ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
Κος ΠΕΡΚΑΣ - ΝΤΙΝΟΣ ΣΟΥΤΗΣ
Κος ΠΙΚΛΕΣ - ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΡΕΒΑΪΚΑΣ
ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΔΑΡΛΑΣΗΣ
ΧΕΡΜΠΕΡΤ ΤΡΑΜΠΣΟ -ΦΟΙΒΟΣ ΡΙΜΕΝΑΣ
ΜΠΟΥΛΑΝΓΚΕΡ -ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΑΛΗΣ
ΣΕΡ ΛΑΝΓΚΣΝΤΕΪΛ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΛΛΗΣ
ΛΑΙΔΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ - ΣΟΦΙΑ ΤΣΑΚΑ
ΛΑΙΔΗ ΜΠΡΟΝΤΕΡΙΚ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΙΟΥ
ΣΕΡ ΜΠΡΟΝΤΕΡΙΚ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΛΦΕΣΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΪΝΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ, ΛΗΔΑ ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΝΤΩΝΑΚΗ, ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΓΙΑΝΝΑ ΤΖΕΡΜΙΑ, ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΠΕΣΤΙΜΑΛΤΖΙΑΝ

>>CREDITS<<

Είδος ταινίας
Περιπέτεια, Οικογενειακή, Κινούμενα Σχέδια

Σκηνοθεσία
Graham Annable
Anthony Stacchi

Σενάριο
Irena Brignull
Adam Pava
Alan Snow
(μυθιστόρημα)

Εταιρείες Παραγωγής
Laika Entertainment

Διανομή
UIP (Ελλάδα)
Focus Features

Χρονολογία παραγωγής
2014

Χώρα παραγωγής
ΗΠΑ

Γλώσσα
Αγγλικά
(μεταγλωττισμένο στα Ελληνικά)

Εικόνα
Έγχρωμη

Διάρκεια
95'

Ήχος

Τοποθεσίες γυρισμάτων

AKA

Καταλληλότητα

Κόστος

Εισπράξεις


top of the page

 
Βαθμολογία Κοινού
Μέσος Όρος: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Αξιολόγηση :

Αριστούργημα
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
ΚακόΕπιλογές
  Go Back [ Προηγούμενο ]

 Προεπισκόπηση ΠροεπισκόπησηΣχετικοί Σύνδεσμοι

· Αναζήτηση σε: Κιν.Σχέδια
· Περισσότερα για Κατηγορία
· Ταινίες που προβάλλονται
· Box Office

· IMDb   
· RT

· ΘΕΜΑΤΑΑνά Είδος

· Δραματική
· Αισθηματική
· Κωμωδία
· Αστυνομική
· Μυστηρίου
· Φιλμ Νουάρ
· Θρίλερ
· Δράσης
· Περιπέτεια
· Φαντασίας
· Επιστημονικής Φαντασίας
· Τρόμου
· Βιογραφική
· Ντοκιμαντέρ
· Κινούμενα Σχέδια
· Μιούζικαλ
· Οικογενειακή
· Ιστορική
· Αθλητική
· Γουέστερν
· Πολεμική
· Ερωτική
· Μικρού Μήκους
· 3D
· Ασπρόμαυρη
· Βωβή

Συνδεδεμένα Θέματα

ΠεριπέτειαΚιν.ΣχέδιαΟικογενειακήtop of the page


-- Sponsored Links --

aggelospolidoros.blogspot.gr AGATHI Art Gallery cinefo.wordpress.comr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Το πρωτότυπο περιεχόμενο του myFILM.gr, προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
All logos, trademarks and content in this site are property of their respective owner, the comments and reviews of their posters.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι του εκδότη ή
αρχισυντάκτη, των διαχειριστών ή συντονιστών (εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτές.
myfilm.gr


Info | Statistics | Topics | RSS feed 2.0 | RSS feed 0.9 | Atom feed | twitter | facebook | Add in Google homepage