NEW Site myFILM.gr
Select English    Επιλέξτε Ελληνικά
**ΝΕΟ site** **Παλιό site** ΝΕΑ Ταινίες Φεστιβάλ Φωτογραφίες TV DVD Box Office

Cinema: Τούρμπο (Turbo) του Ντέιβιντ Σόρεν (2013)

Ημερομηνία καταχώρησης: Πέμπτη, 20 Δεκ. 2012 @ 14:10:04 EET - Συντάκτης : Jim Papamichos

  [Comments] | [Περισσότερα] | [Κριτικές] | [Βίντεο] | [Φωτό] | [Πόστερ] | [Κυκλοφορία] | [Στοιχεία]  

Κιν.Σχέδια

Τούρμπο
Turbo

του Ντέιβιντ Σόρεν
με τους Ράιαν Ρέινολντς, Πολ Τζαμάτι, Μάγια Ρούντολφ

Υπόθεση:
Από τους δημιουργούς των ταινιών «Μαδαγασκάρη», «Kung Fu Panda» και «Οι Κρούντς» έρχεται μια τρισδιάστατη κωμωδία υψηλών ταχυτήτων με πρωταγωνιστή τον Τούρμπο, ένα σαλιγκάρι που ονειρεύεται να γίνει μια μέρα το γρηγορότερο σαλιγκάρι του κόσμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κανένα όνειρο δεν είναι μεγάλο, κανένας ονειροπόλος μικρός!

O Τούρμπο είναι ένα μικρό σαλιγκάρι με μεγάλα όνειρα. Δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος με τους ρυθμούς της ζωής του. Η εμμονή του με την ταχύτητα τον έχει μετατρέψει σε παραγκωνισμένο μέλος της  αργής και προσεκτικής κοινωνίας των σαλιγκαριών. Παρότι εκείνος αρνείται να συμμορφωθεί, ξαφνικά, ύστερα από ένα περίεργο ατύχημα η ζωή του Τούρμπο θα αλλάξει αφού αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις που του επιτρέπουν να κινείται με απίστευτη ταχύτητα. Ξεκινά, λοιπόν, ένα απίθανο ταξίδι αψηφώντας κάθε δυσκολία με σκοπό να εκπληρώσει το όνειρό του: να συναγωνιστεί απέναντι στους καλύτερους στον αγώνα Indianapolis 500. Ο Τούρμπο, είναι το απόλυτο αουτσάιντερ που ασκεί το φαινομενικά αδύνατο έχοντας πάντα στο μυαλό του τη φράση «κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο, κανένας ονειροπόλος δεν είναι μικρός».

Όταν συναντάμε τον Τούρμπο, εκείνος είναι ο «αλητάκος» της κοινότητας των σαλιγκαριών, τα μέλη της οποίας δεν έχουν μεγάλα όνειρα όπως εκείνος, αλλά τους ενδιαφέρουν περισσότερο τα κοινωνικά στερεότυπα. Ο αδερφός του Τούρμπο, ο Τσετ, του οποίου το μόνο μέλημα είναι η ασφάλεια, αγαπά πολύ τον αδερφό του, αλλά θεωρεί πως όλη αυτή η εμμονή με την ταχύτητα μπορεί να είναι καταστροφική.

Καθώς, ο Τούρμπο ξεκινά το ταξίδι του με σκοπό να εκπληρώσει τα όνειρά του, βρίσκεται  ξαφνικά πάνω από την γέφυρα ενός αυτοκινητοδρόμου μέσα στο καπό ενός σπορ αυτοκινήτου και συγκεκριμένα μέσα σε  ένα νιτρομπούκαλο, με αποτέλεσμα να αλλάξει η μοριακή του δομή. Το ατύχημα αυτό – ή μάλλον ευτύχημα για τον Τούρμπο – τον μετατρέπει σε ένα σαλιγκάρι, το οποίο μπορεί να τρέξει με 200 χλμ. την ώρα.

Ο αγώνας ξεκινά…

«Η ταινία είναι μια ιστορία σούπερ ηρώων και αγώνων ταχύτητας αλλά ταυτόχρονα είναι και μια ιστορία για αδύναμους χαρακτήρες. Ο Τούρμπο έχει όλα τα χαρακτηριστικά του αουτσάιντερ, δεν περιμένεις να καταφέρει κάτι γεννημένος σαλιγκάρι, με μια ζωή είναι γεμάτη εμπόδια. Αν ψάξεις όμως λίγο πιο βαθειά, ένα σαλιγκάρι είναι ο τέλειος χαρακτήρας για να δημιουργήσεις μια ιστορία για αδύναμους και για όσους  δεν τολμούν», λέει ο σκηνοθέτης.

Ο σκηνοθέτης εμπνεύστηκε από ανθρώπους και γεγονότα που βρίσκονταν πολύ κοντά του. «Η βασική πηγή έμπνευσης ήταν ο γιος μου, ο οποίος ακόμα πριν αρχίσει να μιλάει είχε εμμονή με τα αυτοκίνητα και τους αγώνες ταχύτητας», λέει ο Σόρεν. Η άλλη πηγή έμπνευσής για τον Σόρεν ήταν ένα «σαλιγκαροπρόβλημα» που είχε στον κήπο του. Ένα σαλιγκάρι του έτρωγε τις ντομάτες που είχε στην αυλή του. «Αυτός ο συνδυασμός της αργής κίνησης (τα σαλιγκάρια) και της ταχύτητας (η εμμονή του γιού του) ήταν τα δύο καταλυτικά στοιχεία τα οποία με οδήγησαν στη δημιουργία της ιστορίας, η οποία επικεντρώνεται στα όνειρα των σαλιγκαριών, δηλ. στα όνειρα που έχει κάθε άνθρωπος».

Όνειρα…

Υπάρχουν χιλιάδες ιστορίες που μας δίνουν δύναμη να κάνουμε το μεγάλο βήμα. Μερικές ιστορίες ανθρώπων είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Έχουν τη δύναμη να μεταφέρουν το κοινό από τη δική τους ζωή, ακριβώς στην καρδιά των γεγονότων. Ξεπερνώντας τα στερεότυπα, μπορεί κανείς να καταφέρει πάρα πολλά.

Ο Τούρμπο είναι ένα ασήμαντο φαινομενικά σαλιγκάρι που ζει στην αυλή ενός σπιτιού και είναι πολύ απογοητευμένο από τη ζωή του. Γοητευμένος και παίρνοντας δύναμη από έναν Καναδό οδηγό αγώνων ταχύτητας, τον Γκυ Γκανιέ, αποφασίζει να βάλει ένα στόχο: να πάρει μέρος στον πιο γρήγορο αγώνα ταχύτητας. Παρότι, η φύση τον έκανε ένα από τα πιο αργά πλάσματα του κόσμους, εκείνος επιμένει. Θα τα καταφέρει τελικά;


From the makers of Madagascar and Kung Fu Panda, Turbo is a high-velocity 3D comedy about an underdog snail who kicks into overdrive when he miraculously attains the power of super-speed. But after making fast friends with a crew of streetwise, tricked-out es-car-goes, Turbo learns that no one succeeds on their own. So he puts his heart and shell on the line to help his pals achieve their dreams, before Turbo-charging his own impossible dream: winning the Indy 500.

ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ:

IMDb Facebook Twitter Official site


top of the page


ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Η Βαθμολογία μου:

Ακόμη ένα απλοϊκό  cartoon!

Πρόκειται για μια πραγματικά απλουστευτική ιστορία από αυτές που συναντούμε κατά κόρον στην αμερικανική λογοτεχνία και κινηματογραφική παραγωγή που έχουν αποδεκτή την νεολαία.

Το σενάριο με απολύτως εμφανή την πρόθεση νουθεσίας και διαπαιδαγώγησης και απευθυνόμενο σε ένα αμιγώς παιδικό κοινό κατακλύζεται από ύμνους πάνω στο αμερικάνικό όνειρο και την ορθή συμπεριφορά, ενώ κάνει φιλότιμες προσπάθειες ώστε να μιλήσει και μια σύγχρονη και κατάλληλη για τους νέους γλώσσα με αναφορές στα νέα μέσα, το  διαδίκτυο και ότι έκριναν οι υπεύθυνοι παραγωγής ότι θα καθιστούσε την ταινία περισσότερο ελκυστική στους νέους.

Σε αυτό το πλαίσιο αξίζει να επισημανθεί η ενδιαφέρουσα μουσική επένδυση του cartoon καθώς και η επιλογή του cast το οποίοι «ζωντανεύει» ηχητικά το animation, αν και οι έλληνες θεατές θα στερηθούν για  ακόμη μια φορά την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ταινία με την πρωτότυπη ακουστική μορφή της, μιας και η ταινία αυτή όπως και το σύνολο σχεδόν των ταινιών κινούμενων σχεδίων που κυκλοφορούν προσφέρονται πλέον  στο κοινό μόνον μεταγλωττισμένες στα ελληνικά.

Τέλος αξίζει να επισημανθεί ότι η ταινία διακρίνεται από τον πολύ καλό ψηφιακό σχεδιασμό των cartoons ενώ και η τεχνολογία 3D βοηθά αρκετά ώστε η ταινία να αποκτήσει κάποιο ενδιαφέρον για παρακολούθηση σε κινηματογραφική αίθουσα αντί της αναμονής για την παρακολούθηση ως DVD ή ως τηλεοπτική προβολή.

Konstantinos Kommatas
του Κωνσταντίνου Κομματά Facebook

 


top of the page

blog comments powered by Disqustop of the page


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Κυκλοφορία:
18/7/2013 (Ελλάδα)
19/7/2013 (ΗΠΑ)
29/8/2013 (Ιταλία)
19/9/2013 (Αυστραλία)
3/10/2013 (Γερμανία)
16/10/2013 (Γαλλία)
18/10/2013 (Ηνωμένο Βασίλειο)


top of the page
PHOTOS - POSTERS

turbo-3.jpg turbo-1.jpg turbo-4.jpg turbo-2.jpg tURBO pOSTER gr.jpg Turbo 0001.jpg Turbo poster.jpg Turbo 0000.jpg Turbo TEASER poster.jpg


top of the page


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ / ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

>>CAST<<

Πρωταγωνιστούν:

  Ryan Reynolds ... Turbo
  Aidan Andrews ... Big Wheel Boy
  Aaron Berger ... Danny
  James Pasierbowicz ... Cheering Race Car Fan
  και τις φωνές των :
  Snoop Dogg
  Paul Giamatti
  Luis Guzmán
  Bill Hader
  Richard Jenkins
  Ken Jeong
  Michael Peña
  Maya Rudolph
  Ben Schwartz
  Kurtwood Smith
  Samuel L. Jackson
  Michelle Rodriguez

  Ηθοποιοί (φωνές  στα ελληνικά)

  Γιώργος Σκούφης
  Αντίνοος Αλμπάνης
  Γιάννης Στεφόπουλος
  Φώτης Πετρίδης
  Βασίλης Μήλιος
  Δημήτρης Μαρίζας
  Πόπη Χατζηδημητρίου
  Χρύσα Διαμαντοπούλου
  Χρήστος Θάνος
  Γιάννης Δρίτσας
  Άγγελος Λιάγκος
  Τηλέμαχος Κρεβάικας

>>CREDITS<<

Είδος ταινίας
Κινούμενα Σχέδια, Οικογενειακή

Σκηνοθεσία
David Soren

Σενάριο
Darren Lemke
Robert D. Siegel
David Soren

Παραγωγή
Lisa Stewart

Μουσική
Henry Jackman

Φωτογραφία
Chris Stover

Εταιρείες Παραγωγής
DreamWorks Animation

Διανομή
Odeon (Ελλάδα, DVD)
Twentieth Century Fox Film Corporation

Χρονολογία παραγωγής
2013

Χώρα παραγωγής
ΗΠΑ

Γλώσσα
Αγγλικά

Εικόνα
Έγχρωμη 2.35 : 1

Διάρκεια
96'

Ήχος
Dolby Digital | Dolby Atmos

Τοποθεσίες γυρισμάτων

AKA

Καταλληλότητα
USA:PG | Canada:G (Ontario/British Columbia) | South Korea:All | Sweden:7

Κόστος
$135 εκατομμύρια

Εισπράξεις


top of the page

 
Βαθμολογία Κοινού
Μέσος Όρος: 4.33
Αριθμός Ψήφων: 3


Αξιολόγηση :

Αριστούργημα
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
ΚακόΕπιλογές
  Go Back [ Προηγούμενο ]

 Προεπισκόπηση ΠροεπισκόπησηΣχετικοί Σύνδεσμοι

· Αναζήτηση σε: Κιν.Σχέδια
· Περισσότερα για Κατηγορία
· Ταινίες που προβάλλονται
· Box Office

· IMDb   
· RT

· ΘΕΜΑΤΑΑνά Είδος

· Δραματική
· Αισθηματική
· Κωμωδία
· Αστυνομική
· Μυστηρίου
· Φιλμ Νουάρ
· Θρίλερ
· Δράσης
· Περιπέτεια
· Φαντασίας
· Επιστημονικής Φαντασίας
· Τρόμου
· Βιογραφική
· Ντοκιμαντέρ
· Κινούμενα Σχέδια
· Μιούζικαλ
· Οικογενειακή
· Ιστορική
· Αθλητική
· Γουέστερν
· Πολεμική
· Ερωτική
· Μικρού Μήκους
· 3D
· Ασπρόμαυρη
· Βωβή

Συνδεδεμένα Θέματα

Κιν.ΣχέδιαΟικογενειακήParental Guidance Suggestedtop of the page


-- Sponsored Links --

aggelospolidoros.blogspot.gr AGATHI Art Gallery cinefo.wordpress.comr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Το πρωτότυπο περιεχόμενο του myFILM.gr, προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
All logos, trademarks and content in this site are property of their respective owner, the comments and reviews of their posters.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι του εκδότη ή
αρχισυντάκτη, των διαχειριστών ή συντονιστών (εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτές.
myfilm.gr


Info | Statistics | Topics | RSS feed 2.0 | RSS feed 0.9 | Atom feed | twitter | facebook | Add in Google homepage