NEW Site myFILM.gr
Select English    Επιλέξτε Ελληνικά
**ΝΕΟ site** **Παλιό site** ΝΕΑ Ταινίες Φεστιβάλ Φωτογραφίες TV DVD Box Office

Cinema: Υψηλή Μαγειρική (Les saveurs du Palais / Haute Cuisine) του Κριστιάν Βινσέντ (2012)

Ημερομηνία καταχώρησης: Πέμπτη, 06 Δεκ. 2012 @ 06:13:00 EET - Συντάκτης : Jim Papamichos

  [Comments] | [Περισσότερα] | [Κριτικές] | [Βίντεο] | [Φωτό] | [Πόστερ] | [Κυκλοφορία] | [Στοιχεία]  

Κωμωδία

Υψηλή Μαγειρική
Les saveurs du Palais / Haute Cuisine

του Κριστιάν Βινσέντ
με τους Κατρίν Φρο, Ζαν Ντ’Ορμεσόν, Ιππολύτ Ζιραρντό, Αρτύρ Ντυπόν, Ζαν Μαρκ Ρουλό, Άρλυ Τζόβερ

Υπόθεση:
Η Ορτάνς Λαμπορί, μια γνωστή σεφ από την περιοχή Περιγκόρντ της Γαλλίας, μένει κατάπληκτη όταν ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας την καλεί να αναλάβει τη θέση της προσωπικής του μαγείρισσας. Από την θέση αυτή θα είναι υπεύθυνη για όλα τα γεύματά του, αλλά και αυτά των ιδιαίτερων προσκεκλημένων του, στο Προεδρικό Μέγαρο της Σενς Ελυζέ.
Παρόλο τον ανταγωνισμό και τη ζήλεια που έχει να αντιμετωπίσει από τα μέλη της υπόλοιπης κουζίνας, χάρη στο ατίθασο πνεύμα της η Ορτάνς γρήγορα επιβάλλεται. Η αυθεντικότητα της μαγειρικής της σύντομα γοητεύει τον Πρόεδρο, αλλά οι διάδρομοι του Μεγάρου κρύβουν παγίδες...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Ντανιέλ Ντελπές, προσωπικής μαγείρισσας του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Μιτεράν.

Kάποιες σημαντικές πληροφορίες
 • Η ταινία είναι βασισμένη στην καταπληκτική αληθινή ιστορία της Ντανιέλ Ντελπές, που υπήρξε για δύο χρόνια η προσωπική  μαγείρισσα  του πρωην προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Μιτεράν.
 • Στην Γαλλία την είδαν 1.000.000 θεατές!
 • Στην Αμερική τη διανομή της ταινίας ανέλαβε η Τhe Weinstein Company.
 • H Nτανιέλ Ντελπές αντλεί συχνά έμπνευση από το ιστορικό βιβλίο του σεφ Ιντουάρ Νινιόν, «Έπαινος στη Γαλλική Κουζίνα» ( Éloge de la cuisine Française) που της χαρίζει ο Πρόεδρος στην ταινία.
 • Ο παραγωγός της ταινίας, Ετιέν Κομάρ, ΥΨΗΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (Les Saveurs du palais ) είναι παραγωγός μεγάλων διεθνών επιτυχιών όπως το "Ενώπιον Θεών και Ανθρώπων"   (Des hommes et des dieux) και το "Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου" (Les Femmes du 6ème étage).
 • Ο Ζαν ντ’ Ορμεσόν, που ενσαρκώνει τον Πρόεδρο Μιτεράν στην ταινία, δεν είναι ηθοποιός, είναι Γάλλος διανοούμενος.  Γνώριζε καλά τον Μιτεράν, με τον οποίο συζητούσαν φιλοσοφικά και θρησκευτικά ζητήματα και υπήρξε ένας από τους επικριτές του.
Συζήτηση με τον  Ετιέν Κομάρ (σεναριογράφο και παραγωγό της ταινίας ΥΨΗΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ)

Για  την ιδέα της ταινίας
«Ήθελα να κάνω μια ταινία για το πάθος της μαγειρικής εδώ και πολύ καιρό. Πριν από τρία χρόνια διάβασα ένα πορτρέτο της Ντανιέλ Ντελπές από την Ραφαέλ Μπασκέ στην Λε Μόντ: μια ολόκληρη σελίδα στην οποία μιλούσε για τα χρόνια που πέρασε στις ιδιωτικές κουζίνες στο Παλάτι του Ελυζέ.  Η ιστορία αυτή αμέσως με μαγνήτισε γιατί για πρώτη φορά, δεν επρόκειτο για έναν διάσημο σεφ, αλλά μια συνηθισμένη, αυθεντική μαγείρισσα... Επειδή έτυχε να βρίσκομαι στο Περιγκόρντ ήρθα σ’ επαφή με την Ντανιέλ Ντελπές. «Έλα για μεσημεριανό την Κυριακή» μου είπε. ‘Ετσι, πήγα στην Λα Μπορντερί, ένα υπέροχο μέρος, που μοιάζει περισσότερο με ξενώνα παρά με φάρμα, όπου εκείνη εγκαταστάθηκε πριν από χρόνια. Περάσαμε πέντε ώρες στο τραπέζι τρώγοντας σαν βασιλιάδες. Αμέσως, εντυπωσιάστηκα από τις κοινωνικές της επαφές, από τον τρόπο που έκανε τους προσκεκλημένους της να συμμετέχουν στο γεύμα. Μιλήσαμε πολύ για τη ζωή της. Πέρα από το γεγονός ότι μαγείρεψε για έναν Γάλλο Πρόεδρο,  αισθάνθηκα ότι η ιστορία της έχει μια ισχυρή μυθιστορηματική διάσταση...»

Για την Ντανιέλ Ντελπές
«Η Ντανιέλ Ντελπές είναι μια δυναμική, ασυμβίβαστη και μπροστά απ’ την εποχή της γυναίκα, που συχνά ενεργεί παρορμητικά. Ήταν αγρότισσα και εγκατέλειψε το επάγγελμα και τον σύζυγό της, κάτι πολύ ασυνήθιστο για την εποχή και το περιβάλλον της. Στη δεκαετία του 1970, ήταν από τις πρώτες που οργάνωσε "Σαββατοκύριακα φουα-γκρά και τρούφας"  στην φάρμα της. Πήγε στις ΗΠΑ για να διδάξει μαγειρική και να δημιουργήσει νέα «πιάτα». Υπηρέτησε ως προσωπική μαγείρισσα του Φρανσουά Μιτεράν στο Προεδρικό Μέγαρο και απ’ όσο γνωρίζουμε είναι η μοναδική γυναίκα που υπηρέτησε ποτέ στις κουζίνες του Ελυζέ. Αφού παραιτήθηκε, πέρασε έναν χρόνο στην Ανταρκτική μαγειρεύοντας για μια εξερευνητική αποστολή. Το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ πάνω στο οποίο δούλεψε για χρόνια ήταν η δημιουργία μιας φάρμας με τρούφες στη Νέα Ζηλανδία. Είναι μια τολμηρή γυναίκα που αγαπάει την περιπέτεια, όμως όλες οι επιλογές της έχουν πάντοτε σχέση με την μαγειρική.»

Για το βιβλίο της Ντανιέλ Ντελπές και την σχέση του με την ταινία
«Από το βιβλίο της Ντανιέλ Ντελπές  «Το βιβλίο της μαγειρικής μου από το Περιγκόρντ στο Ελυζέ»,  χρησιμοποιήσαμε μόνο μερικές κωμικές λεπτομέρειες, στιγμές με τον Πρόεδρο… Το σενάριο είναι ένα διασκεδαστικό κράμα από πραγματικά γεγονότα και καθαρή  μυθιστοριογραφία. Έπρεπε να εξασφαλίσουμε ότι έχουμε συλλάβει  την αίσθηση της Ορτάνς ότι είναι απόλυτα ανεπιθύμητη όταν φθάνει στο Ελυζέ. Δεν ξέρει τίποτα για το πρωτόκολλο, η μόνη της ανησυχία είναι η δουλειά της. Είναι σε άμεση  επικοινωνία με τον Πρόεδρο και δεν δίνει οποιαδήποτε προσοχή στους συμβούλους που προσπαθούν  να ανακατευτούν στη μαγειρική της.  Όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να έχουν λόγο για το φαγητό του Προέδρου, λαμβάνοντας υπόψη και τα προβλήματα υγείας του, γεγονός που της κάνει τη ζωή δύσκολη. Όσον αφορά στην τελευταία ημέρα της Ορτάνς στην Ανταρκτική, είναι απολύτως  φανταστική.»

Για την μαγειρική και τον Πρόεδρο
«Η μαγειρική είναι σημαντική για τον Πρόεδρο γιατί είναι ένας συνδυασμός των προσωπικών του προτιμήσεων και της θέσης του. Για τον Πομπιντού, τον Μιτεράν και τον Σιράκ επίσης, η τελετή του γεύματος ήταν πολύ σημαντική, ένα εορταστικό τελετουργικό, ένας τρόπος πραγματικά για να εκτιμήσεις  τη Γαλλία, τη γεωγραφία της, τα προϊόντα της, τον πολιτισμό  της. Όταν ο Πρόεδρος λέει στην ταινία: «Δώστε μου το καλύτερο που η Γαλλία μπορεί να προσφέρει» μπορεί να είναι ελαφρώς γελοίο, αλλά συγχρόνως είναι ένα σημάδι της βαθιάς σύνδεσης  με τη Γαλλική τελειότητα.»

Για τα γυρίσματα στο παλάτι του Ελυζέ
«Ήμασταν απίστευτα τυχεροί! Όλα άρχισαν με ένα γύρισμα που κάναμε για την ταινία  «Ενώπιον  Θεών και  Ανθρώπων» στο Ελυζέ.  Είχα ήδη στο μυαλό μου την «Υψηλή Μαγειρική» και εκμεταλλεύθηκα την ευκαιρία να ρωτήσω εάν θα μπορούσα να ρίξω μια ματιά στις κουζίνες. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία! Ο Κριστιάν Βινσέντ κι εγώ επιστρέψαμε αργότερα για να επισκεφτούμε τα πλυντήρια… Λέγεται ότι το  Ελυζέ είναι το κομψότερο σπίτι σε όλη τη Γαλλία: έχει τα ομορφότερα σετ φαγητού,  τα ομορφότερα ασημικά και κρύσταλλα.  Αμέσως ξέραμε ότι θα ήταν θαυμάσιο να τα χρησιμοποιήσουμε  στην ταινία. Συγχρόνως το βρήκαμε ειρωνικό και αστείο να γράψουμε μια ιστορία που τοποθετήθηκε στο Ελυζέ, στην καρδιά  του ίδιου του κράτους, και να μην αναφέρουμε την πολιτική ούτε μια φορά!»

Συζητώντας με τον Κριστιάν Βινσέντ (σκηνοθέτης της ταινίας ΥΨΗΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ)

Η αρχή της ταινίας είναι αρκετά ανατρεπτική.

«Η αρχή της ταινίας αποπροσανατολίζει. Ο θεατής που σκέφτεται ότι έρχεται να δει μια ταινία που διαδραματίζεται στο Παλάτι του Ελυζέ  αναρωτιέται που βρίσκεται.  Ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό το  όχι ιδιαίτερα ευχάριστο πρόσωπο, που ζει σε δύσκολες συνθήκες περίπου  12.000 χιλιόμετρα μακριά από τη Γαλλία, που όμως φωτίζεται και γελά με την καρδιά της όταν οι  νέοι της εξερευνητικής βάσης οργανώνουν ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι γι’ αυτήν;  
Η διαφωνία μεταξύ των δύο εποχών ήταν θαυμάσια. Στη μια πλευρά είμαστε στην κορυφή της πυραμίδας,  ο κόκκινος τάπητας ξεδιπλώνεται για την Ορτάνς στο Ελυζέ,  ξέρει την τιμή που της γίνεται, μετά όμως  όλα πηγαίνουν από κακό στο  χειρότερο γι’ αυτήν. Από την άλλη πλευρά, βρισκόμαστε σε ένα εχθρικό  φυσικό περιβάλλον, όμορφο αλλά πολύ τραχύ,  πρέπει να μαγειρέψει με τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα για μια ομάδα  επιστημόνων στη μέση του  πουθενά, αποκομμένη εντελώς από τον έξω κόσμο, αλλά στο τέλος αυτής της δουλειάς,  δέχεται συγχαρητήρια, οι άνθρωποι την ευχαριστούν. Σε αυτήν την διπλή περιπέτεια, υπάρχουν και τα δύο, από τη μια  αναγνώριση και από την άλλη αγνωμοσύνη.»

Ένας μεγάλος έπαινος για το φαγητό. Κοινά στοιχεία με την σκηνοθεσία.

«Αγαπώ πολύ το μαγείρεμα, μαγειρεύω κι εγώ ο ίδιος (μάγειρας Γκόρντον Μπλε), με ηρεμεί. Αγαπώ επίσης να βλέπω ανθρώπους που μαγειρεύουν. Το μαγείρεμα είναι πολύ ακριβές. Απαιτεί αρκετή τεχνική και μεγάλη δόση γενναιοδωρίας. Αγαπώ
τους γενναιόδωρους ανθρώπους. Επίσης σκέφτομαι ότι το επάγγελμά μου είναι λίγο όπως των μαγείρων.  Μερικές φορές σκέφτομαι ότι ένας  μάγειρας που προετοιμάζει τις επιλογές του αναρωτιέται τα ίδια πράγματα με μένα. Όπως, ότι εργάζεται με ζωντανό υλικό, παίζει με τα χρώματα, τις φόρμες, τη συνέπεια, μίγματα τραγανά και μαλακά, καυτά και κρύα,  ακατέργαστα και μαγειρεμένα… Θέλει να εκπλήξει και να καθησυχάσει. Εστιάζει στην παράδοση προσπαθώντας
να καινοτομήσει. Πρέπει να σιγουρευτεί ότι ένα πιάτο του δεν μοιάζει με κανένα άλλο,  διαφοροποιώντας τις μεθόδους του ή τα συνοδευτικά πιάτα…
Κάποια χαρακτηριστικά της Ορτάνς στην ταινία είναι και δικά μου.»

Η Κατρίν Φρο  είναι εξαιρετική στο ρόλο της Ορτάνς.

«Την Κατρίν Φρο την σκέφτηκα αμέσως για τον ρόλο. Ήταν ακριβώς στην ίδια ηλικία με το χαρακτήρα, με μια γήινη  πλευρά που ταίριαξε στο ρόλο τέλεια. Την βάζεις
σε μια αγορά στην Μπριβ και λειτουργεί άψογα, την βάζεις  σε μια κουζίνα και είναι απόλυτα πιστευτή, παρόλο ότι εκείνη δεν μαγειρεύει, ούτε έχει την δεξιότητα ενός μάγειρα.»

Συζητώντας με την Κατρίν Φρο (Ορτάνς)

Η πρώτη της αντίδραση όταν της προσφέρθηκε ο ρόλος
Αισθάνθηκα αμέσως ότι ήταν πολύ ενδιαφέρον και όμορφο, αλλά όχι εύκολο. Ήταν μια πρόσκληση. Η Ορτάνς είναι ένας αυθεντικός χαρακτήρας και πρέπει να πω ότι στην αρχή δεν ήξερα από πού ν’ αρχίσω.

Πρώτη συνάντηση με την Ντανιέλ Ντελπές
Μόλις ο Ετιέν Κομάρ μου μίλησε για την ταινία, μου πρότεινε να πάμε στην Ντορντόν  να επισκεφτούμε την Ντανιέλ. Με το που φτάσαμε η Ντανιέλ με πήγε αμέσως στην αγορά. Όταν ήρθε η ώρα  να ετοιμαστεί το γεύμα,  χωρίς δισταγμό μου έδεσε μια μεγάλη ποδιά γύρω από τη μέση μου και άρχισε να με μυεί στη δουλειά της, τις χειρονομίες, τη γνώση της μαγειρικής. Δεν είμαι πολύ καλή μαγείρισσα κι έτσι έπρεπε  να μάθω να δημιουργώ την παραίσθηση, όπως έκανα όταν έπαιξα πιάνο στην ταινία «Το κορίτσι που γύριζε τις σελίδες»: οι άνθρωποι σκέφτονται ότι είμαι καλή πιανίστα, ενώ στην πραγματικότητα γίνονται όλα με τον αντίχειρα και  το μικρό δάχτυλο.

Τι την εντυπωσίασε στην Ντανιέλ Ντελπές
Πρώτα απ’ όλα με εντυπωσίασε το μέρος όπου ζει. Βρίσκεται κανείς σε ένα πολύ παλαιό περιβάλλον, όλα είναι αυθεντικά: το σπίτι, η φύση, ο τρόπος που μαγειρεύει. Όλα φαίνονται αμετάβλητα στο χρόνο. Είναι συγκινητικό να σκεφτεί κανείς ότι αυτή η γυναίκα που μαγείρεψε στο Ελυζέ  για περισσότερο από δύο χρόνια προέρχεται από εδώ.  Η Ντανιέλ συνδέεται απόλυτα με το σπίτι της και με
την ιστορία του σπιτιού της (από όπου κατάγονταν η μητέρα της και η γιαγιά της - και οι δύο μεγάλες μαγείρισσες). Καταλαβαίνεις ότι είναι από το Περιγκόρντ που αντλεί αυτήν την ισορροπία και το κουράγιο που την χαρακτηρίζει.
‘Έχει μια  αξιοπρόσεκτη δύναμη χαρακτήρα. Κατόπιν, η περιέργεια την ώθησε να ταξιδέψει και να δοκιμάσει όλα αυτά τα πρότζεκτ, που όλα συνδέονται με το μαγείρεμα. Η Ντανιέλ είναι πραγματικά ένας ζεστός άνθρωπος, με μια εξαιρετική όρεξη για δουλειά, που αφιερώνεται εξ ολοκλήρου στη χαρά του φαγητού.

Η συνεργασία με τον Ζαν Ντ’ Ομερσόν
Προσπαθήσαμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να συνεργαστούμε. Έπρεπε να βρούμε το σωστό τόνο. Δεν ήταν τόσο εύκολο στην  αρχή επειδή δεν είναι ηθοποιός, αλλά γρήγορα μπήκε στο νόημα . Λόγω της ζωής που κάνει,
λόγω του ποιος είναι , ο Ζαν είχε μέσα του την ποιητική διάθεση για να είναι Πρόεδρος. Στα γυρίσματα ήταν σαν ένας νεαρός. Με άγγιξε βαθειά.Hortense Laborie (Catherine Frot), a renowned chef from Perigord, is astonished when the President of the Republic (Jean d’Ormesson) appoints her his personal cook, responsible for creating all his meals at the Elysée Palace. Despite jealous resentment from the other kitchen staff, Hortense quickly establishes herself, thanks to her indomitable spirit. The authenticity of her cooking soon seduces the President, but the corridors of power are littered with traps. Based on the extraordinary true story of President François Mitterand's private cook.

ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ:

IMDb Facebook Twitter Official site


top of the page


ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Η Βαθμολογία μου:

Με ένα αδιάφορο για την ελληνική κοινωνία θέμα (την αληθινή ιστορία για τη διετή θητεία μιας εξαιρετικής μαγείρισσας στο Προεδρικό Μέγαρο της Γαλλίας), αυτή η ταινία θα έλεγα ότι είναι καλογυρισμένη, με σωστή ερμηνεία από την πλευρά της Κατρίν Φρο, η οποία υποδύεται μια γυναίκα που προσπαθεί να επικρατήσει σε ένα χώρο ανδροκρατούμενο. Αλλά τι να το κάνεις;


Άγγελος Πολύδωρος
του Άγγελου Πολύδωρου   | blogspot

 


Η Βαθμολογία μου:

Ποιόν ενδιαφέρει το γαλλικό glamorous;

Σ' όλη την διάρκεια της προβολής αιωρείται το ερώτημα γιατί να ενδιαφέρει τον Έλληνα θεατή η υψηλή μαγειρική και η γαστρονομία της Γαλλικής Προεδρίας .

Μάλλον καταντά εξοργιστικό το όλο θέμα και θέαμα της υψηλής γαλλικής γαστρονομίας, ειδικά όταν προβάλλεται στην Αθήνα σε μια εποχή τόσο βαθειάς και πολύπλευρης κρίσης.

Η ταινία προκαλεί με το κραυγαλέα πομπώδες ύφος της. Και μάλλον αποτελεί μια ακόμη σύγχρονη εκδοχή της οπτικής της Μαρίας Αντουανέτας, ότι αν δεν υπάρχει ούτε το ψωμί, ας φάμε παντεσπάνι και τις άλλες σπεσιαλιτέ της γαλλικής γαστρονομίας οι οποίες τόσο προκλητικά μας επιδεικνύονται.

Konstantinos Kommatas
του Κωνσταντίνου Κομματά Facebook

 


top of the page

blog comments powered by Disqustop of the page


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Κυκλοφορία:
19/9/2012 (Γαλλία)
20/12/2012 (Γερμανία)
3/1/2013 (Ιταλία)
27/6/2013 (Ελλάδα)
20/9/2013 (ΗΠΑ)


top of the page
PHOTOS - POSTERS

Haute Cuisine 0013.jpg Haute Cuisine 0012.jpg Haute Cuisine 0010.jpg Haute Cuisine 0011.jpg Haute Cuisine 0008.jpg Haute Cuisine 0009.jpg Haute Cuisine 0004.jpg Haute Cuisine 0007.jpg Haute Cuisine 0006.jpg Haute Cuisine 0005.jpg Haute Cuisine 0003.jpg Haute Cuisine 0001.jpg Haute Cuisine 0002.jpg Haute Cuisine - Poster FR.jpg Haute Cuisine - Poster GR.jpg Haute Cuisine - Poster IT.jpg


top of the page


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ / ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

>>CAST<<

Πρωταγωνιστούν:

  Catherine Frot ... Hortense
  Jean d'Ormesson ... Le Président
  Hippolyte Girardot ... David Azoulay
  Arthur Dupont ... Nicolas Bauvois
  Jean-Marc Roulot ... Jean-Marc Luchet
  Arly Jover ... Mary
  Brice Fournier ... Pascal Le Piq
  Joe Sheridan ... John
  Philippe Uchan ... Coche-Dury
  Laurent Poitrenaux ... Jean-Michel Salomé
  Hervé Pierre ... Perrières (as Hervé Pierre sociétaire de la Comédie Française)
  Louis-Emmanuel Blanc ... Arnaud Fremier
  David Houri ... David Epenot
  Nicolas Chupin ... Anthony
  Nicolas Beaucaire ... Dr. Kramer
  Thomas Chabrol
  Catherine Davenier
  Manuel Le Lièvre
  Eric Malo ... Chef Pâtissier
  Hugo Malpeyre ... Chef de rang Elysée
  Déborah Révy
  Lionel Tavera ... Aide de camp du Président de la République
  Steve Tran
  Nathalie Vignes ... La fleuriste du palais

>>CREDITS<<

Είδος ταινίας
Κωμωδία, Βιογραφική

Σκηνοθεσία
Christian Vincent

Σενάριο
Etienne Comar
Christian Vincent
Danièle Mazet-Delpeuch

Παραγωγή
Etienne Comar
Philippe Rousselet

Μουσική
Gabriel Yared

Φωτογραφία
Laurent Dailland

Μοντάζ
Monica Coleman

Casting
Aurélie Guichard

Σχεδιασμός Παραγωγής
Patrick Durand


Κοστούμια
Fabienne Katany

Βοηθός Σκηνοθέτη
Laure Prévost

Εταιρείες Παραγωγής
Armada Films Production
Armada Films
Vendôme Production

Διανομή
Filmtrade - Spentzos (Ελλάδα)
Alamode Filmverleih
Cinéart
The Weinstein Company
Wild Bunch Distribution

Χρονολογία παραγωγής
2012

Χώρα παραγωγής
Γαλλία

Γλώσσα
Γαλλικά, Αγγλικά

Εικόνα
Έγχρωμη

Διάρκεια
95'

Ήχος

Τοποθεσίες γυρισμάτων
Γαλλία (Παρίσι)

AKA

Καταλληλότητα
Switzerland:7 (canton of Geneva) | Switzerland:7 (canton of Vaud) | Netherlands:AL

Κόστος

Εισπράξεις


top of the page

 
Βαθμολογία Κοινού
Μέσος Όρος: 5
Αριθμός Ψήφων: 1


Αξιολόγηση :

Αριστούργημα
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
ΚακόΕπιλογές
  Go Back [ Προηγούμενο ]

 Προεπισκόπηση ΠροεπισκόπησηΣχετικοί Σύνδεσμοι

· Αναζήτηση σε: Κωμωδία
· Περισσότερα για Κατηγορία
· Ταινίες που προβάλλονται
· Box Office

· IMDb   
· RT

· ΘΕΜΑΤΑΑνά Είδος

· Δραματική
· Αισθηματική
· Κωμωδία
· Αστυνομική
· Μυστηρίου
· Φιλμ Νουάρ
· Θρίλερ
· Δράσης
· Περιπέτεια
· Φαντασίας
· Επιστημονικής Φαντασίας
· Τρόμου
· Βιογραφική
· Ντοκιμαντέρ
· Κινούμενα Σχέδια
· Μιούζικαλ
· Οικογενειακή
· Ιστορική
· Αθλητική
· Γουέστερν
· Πολεμική
· Ερωτική
· Μικρού Μήκους
· 3D
· Ασπρόμαυρη
· Βωβή

Συνδεδεμένα Θέματα

ΒιογραφικήΚωμωδίαtop of the page


-- Sponsored Links --

aggelospolidoros.blogspot.gr AGATHI Art Gallery cinefo.wordpress.comr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Το πρωτότυπο περιεχόμενο του myFILM.gr, προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
All logos, trademarks and content in this site are property of their respective owner, the comments and reviews of their posters.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι του εκδότη ή
αρχισυντάκτη, των διαχειριστών ή συντονιστών (εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτές.
myfilm.gr


Info | Statistics | Topics | RSS feed 2.0 | RSS feed 0.9 | Atom feed | twitter | facebook | Add in Google homepage