NEW Site myFILM.gr
Select English    Επιλέξτε Ελληνικά
**ΝΕΟ site** **Παλιό site** ΝΕΑ Ταινίες Φεστιβάλ Φωτογραφίες TV DVD Box Office

Cinema: Μπαμπούλες Πανεπιστημίου (Monsters' University) του Νταν Σκάνλον (2013)

Ημερομηνία καταχώρησης: Τετάρτη, 20 Ιούν. 2012 @ 18:55:00 EEST - Συντάκτης : Jim Papamichos

  [Comments] | [Περισσότερα] | [Κριτικές] | [Βίντεο] | [Φωτό] | [Πόστερ] | [Κυκλοφορία] | [Στοιχεία]  

Κιν.Σχέδια

Μπαμπούλες Πανεπιστημίου
Monsters' University

του Νταν Σκάνλον
με τις φωνές των Στιβ Μπουσέμπι, Κεν Ζεόνγκ, Τζον Γκούντμαν, Τζον Ρατζενμπέργκερ, Τζόελ Μάρεϊ
, Μπίλι Κρίσταλ, Ντέιβ Φόλεϊ, Τζούλια Σουίνι, Πίτερ Σον

Υπόθεση:
Την τελευταία φορά που είδαμε τους Μάικ Βασόβσκι και Τζέιμς Σάλιβαν ήταν αχώριστοι και πραγματικά αγαπημένοι. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι. Από την πρώτη στιγμή που αυτά τα δύο αταίριαστα τέρατα συναντήθηκαν στο πανεπιστήμιο δεν άντεχαν το ένα το άλλο. Με τελείως διαφορετικές μεθόδους, απόψεις και ικανότητες το μοναδικό κοινό στοιχείο τους ήταν το όνειρο για τον τίτλο του Καλύτερου Φοβιστή. Όμως, ο υπερβολικός ανταγωνισμός μεταξύ τους θα γίνει η αιτία να τους διώξουν από το Πρόγραμμα Εκφοβισμού. Το “Μπαμπούλες Πανεπιστημίου” μας αποκαλύπτει πώς ο Μάικ και ο Σάλι τα θαλάσσωσαν, αλλά τελικά έμαθαν να συνεργάζονται, να αλληλοσυμπληρώνονται και κάπως έτσι να βάλουν τα θεμέλια για μια υπέροχη φιλία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γνωρίστε τη νέα τάξη μπαμπούλων

Σχεδόν δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη, αξέχαστη γνωριμία μας με τον μονόφθαλμο Μάικ και τον τριχωτό Σάλι, θα ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο για μια εκπαιδευτική εκδρομή στη φοιτητική ζωή των δύο φίλων που υπήρξαν άσπονδοι, καθώς το μόνο που μοιράζονταν κάποτε ήταν η αντιπάθεια που έτρεφε ο ένας για τον άλλον.

Ο σκηνοθέτης του “Cars”, Dan Scanlon, αναλαμβάνει το prequel της μεγάλης εμπορικής και καλλιτεχνικής επιτυχίας Μπαμπούλες Α.Ε και καταφέρνει να στήσει μια ιδιαίτερα απολαυστική ταινία που με το χιούμορ και την ευαισθησία της απευθύνεται με την ίδια άνεση, τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους.

Με φόντο το πανεπιστήμιο, η ταινία είναι γεμάτη έξυπνες και διασκεδαστικές αναφορές στις κόντρες, τις παρέες, τα πάρτι και τις φάρσες της εφηβικής ηλικίας, καθώς και λεπτομέρειες που σίγουρα δεν εξαντλούνται με την πρώτη φορά.

Το περιβάλλον της ταινίας, η τεχνική αρτιότητα, το υποδειγματικό σενάριο με παλιούς και νέους συναρπαστικούς χαρακτήρες είναι τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Pixar δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει, αλλά και να ξεπερνάει τον ίδιο της τον εαυτό.
Έτσι, ενώ πριν από δέκα χρόνια το καταπληκτικό τρίχωμα του Σάλι ήταν μια επανάσταση στον χώρο της προσομοίωσης, οι Μπαμπούλες Πανεπιστημίου επιδεικνύουν όχι μόνο ακόμα περισσότερα εντυπωσιακά τριχωτά πλάσματα, αλλά και άρτιο φωτισμό χάρη στη νέα τεχνολογία που ανέπτυξε η Pixar ειδικά για αυτήν την ταινία.

Σεναριακά, η ιστορία δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα στον ρόλο του Μάικ, ο οποίος με τη σειρά του καθορίζεται από την ανταγωνιστική σχέση του με τον Σάλι. Οι δυο τους είναι ένα αστείο αλλά και συγκινητικό δίδυμο, εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους που όμως αλληλοσυμπληρώνονται και μεταδίδουν ένα πάντα επίκαιρο μήνυμα για τη διαφορετικότητα.

Ένα ταξίδι στον χρόνο

«Θέλαμε οι Μπαμπούλες Πανεπιστήμιου να είναι η ιστορία του Μάικ, τα κίνητρα του, η ειλικρίνεια του, η προσωπική του αναζήτηση», εξηγεί ο σκηνοθέτης Dan Scanlon. Από την αρχή ο σκηνοθέτης ήθελε να ασχοληθεί με το θέμα της αυτογνωσίας. «Η ταινία είναι τοποθετημένη σε μια περίοδο που ο Μάικ επιχειρεί να βγει στον κόσμο μόνος του και μας επιτρέπει να παρακολουθήσουμε το ταξίδι αυτογνωσίας του, να διασκεδάσουμε μαζί του, να περάσουμε μαζί τις καλές και κακές του στιγμές, τις φιλίες και τις αποκαλύψεις που προκύπτουν όταν μεγαλώνεις. Είναι η περίοδος που όλοι ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας. Και δεν είναι απαραίτητο ότι είμαστε αυτό που νομίζουμε», συνεχίζει ο σκηνοθέτης.
Όταν μια πόρτα κλείνει, ανοίγει μια άλλη.
Οι πόρτες ήταν βασικό στοιχείο της πρώτης ταινίας και έτσι πολύ νωρίς προέκυψε η ιδέα ότι όταν μια πόρτα κλείνει, τότε μια άλλη ανοίγει. Το μήνυμα είναι ότι όταν σου συμβαίνει κάτι δυσάρεστο, αν παλέψεις τότε θα έρθει μια άλλη ευκαιρία. «Το κολλέγιο είναι η περίοδος που είμαστε όλοι πιο αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Τίποτα δε μας σταματά. Κάποια στιγμή προσγειωνόμαστε στην πραγματικότητα και αρχίζουμε να πέφτουμε σε κλειστές πόρτες. Αυτό που κάνεις εκείνη τη στιγμή που πέφτεις στην κλειστή πόρτα, αυτό είναι που καθορίζει τον χαρακτήρα σου», σχολιάζει ο executive producer John Lasseter.

Αυτές λοιπόν είναι οι συνθήκες που θα φέρουν κοντά δυο άσπονδους εχθρούς, τον Μάικ με τον Σάλι. Ο τελευταίος δεν έχει καμία σχέση με τον τύπο που γνωρίσαμε στην προηγούμενη ταινία. Στο κολλέγιο, ο Μάικ είναι φασαριόζος και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να περάσει καλά. Χάρη στα καλά του γονίδια, θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να προσπαθήσει για να γίνει Φοβιστής. Τα δύο τέρατα θα αναπτύξουν έντονο ανταγωνισμό. Από τη μια, είναι ο επιμελής, αλλά μικρόσωμος Μάικ και από την άλλη ο τεμπέλης αλλά τεράστιος Σάλι. Η κόντρα μεταξύ τους θα καταλήξει στην αποβολή τους από το πρόγραμμα και στην αρχή μιας υπέροχης φιλίας.

Τέρατα Μορφώσεως:

Μάικ Βαζόφσκι

Το όνειρο ζωής του Μάικ Βαζόφσκι είναι να γίνει Φοβιστής στην Μπαμπούλας ΑΕ – και είναι σίγουρος ότι ξέρει πώς να το κάνει. Από τότε που ήταν μικρός μπαμπούλας, ο Μάικ είχε βάλει στο μάτι το Πανεπιστήμιο Τεράτων, την έδρα του Παγκόσμιου Προγράμματος Εκφοβισμού. Τώρα, ως πρωτοετής και υποψήφιος Τρομο-φοιτητής, έχει εμβαθύνει στην πλούσια ιστορία, θεωρία και τεχνική που απαιτείται για την επίτευξη του στόχου του, και το μικρό, μονόφθαλμο, πράσινο τερατάκι έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση, ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα από όλους τους συμφοιτητές του. Κάποια ξαφνικά εμπόδια όμως εκτροχιάζουν τα σχέδια του Μάικ, ο οποίος αναγκάζεται να ενώσει τις δυνάμεις του με μία ομάδα παρείσακτων τεράτων και έναν απίθανο σύμμαχο προκειμένου να κάνει τη μεγαλύτερη επανάσταση στην ιστορία του Πανεπιστημίου.

Τζέιμς Σάλιβαν /Σάλι

Όταν μιλάμε για Εκφοβισμό, ο Σάλι κρατάει τα σκήπτρα! Το πληθωρικό του σώμα, ο άγριος βρυχηθμός τους και οι κορυφαίοι Φοβιστές-πρόγονοί του, τον καθιστούν φαβορί για το Πρόγραμμα Εκφοβισμού στο Πανεπιστήμιο Τεράτων. Όμως, από τη στιγμή που αυτό, το τόσο σίγουρο για τον εαυτό του, τέρας πατάει το μεγάλο του τριχωτό πόδι στο πανεπιστήμιο βλέπει ότι του είναι πιο εύκολο να σπάει πλάκα παρά ρεκόρ — και μαθαίνει, με τον δύσκολο τρόπο, ότι το ταλέντο και η κληρονομιά του δεν αρκούν για να πάει μπροστά. Έχοντας πληγωμένο εγωισμό και ένα μέλλον αμφίβολο, ο πεισματάρης Σάλι καλείται να βάλει στην άκρη την περηφάνια του, να συνεργαστεί με μία ομάδα παρείσακτων τεράτων και να κοπιάσει κανονικά αν θέλει να ανταπεξέλθει στην πραγματική, τρομακτική του αξία.

Ράντι Σαύρας

Ο πρωτοετής Ράντι Σαύρας έχει μεγάλες βλέψεις για την πανεπιστημιακή ζωή. Το παράξενο, ερπετοειδές τέρας με τα ψιλόλιγνα χέρια και πόδια σκοπεύει να ειδικευτεί στον Εκφοβισμό και να αποκτήσει μια ενεργή κοινωνική ζωή γεμάτη διασκέδαση, φίλους και πάρτι. Αν κατάφερνε να ελέγξει και το ταπεινωτικό αυτό συνήθειο της εξαφάνισης, δε θα τον έπιανε τίποτα, γιατί πώς θα γίνει τρανός Φοβιστής αν δεν τον βλέπει κανείς;
Κλερ Γουίλερ, Πρόεδρος Αδελφότητας
Η Κλερ Γουίλερ είναι η Πρόεδρος της Αδελφότητας στο Πανεπιστήμιο Τεράτων, και φέτος είναι μία από τους επικεφαλής των ετήσιων Τρομακτικών Αγώνων του σχολείου. Μη σας ξεγελάει το σκεπτικό ύφος και η μονότονη φωνή της, κατά βάθος υποστηρίζει το σχολικό πνεύμα όσο κανένας άλλος και προειδοποιεί τους συμμετέχοντες στον Αγώνα για τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν.

Μπροκ Πίρσον, Αντιπρόεδρος Αδελφότητας

Αυτός ο φαινομενικά συντηρητικός μπαμπούλας βοηθάει την πρόεδρο της Αδελφότητας να διοργανώσει τους ετήσιους Τρομακτικούς Αγώνες. Όντας σκληρός τύπος, ο Μπροκ είναι γεμάτος ενέργεια και απολαμβάνει τους κινδύνους που κρύβουν οι δοκιμασίες των αγώνων.
Ντον Κάρλτον
Όντας αντιμέτωπος με οικονομικές δυσκολίες, ο Μπαμπούλας-έμπορος Ντον Κάρλτον γυρίζει πίσω στα θρανία για να μάθει νέες τεχνικές και να κυνηγήσει μια καριέρα στον Εκφοβισμό. Ως ένας από τους «ώριμους» φοιτητές του Πανεπιστημίου και ιδρυτικό μέλος της αδελφότητας Όρμα Κάππα, ο Ντον στηρίζει με το εργατικό του πνεύμα τις προσπάθειές των συμφοιτητών του και προσπαθεί να τους κρατάει συγκεντρωμένους στον στόχο τους.

Σκοτ Ρούλης Τρέμης

Ένας δευτεροετής του οποίου το όνειρο να γίνει Φοβιστής κατακρημνίστηκε στο πρώτο έτος του Πανεπιστημίου, ο Ρούλης είναι ένας περιπλανώμενος, μικρόσωμος, γλυκός, αφελής και ήσυχος – ο οποίος, όπως φανταζόμαστε, ζει με τη μητέρα του. Με τη βοήθεια όμως της αδελφότητας Όρμα Κάππα, ο Ρούλης αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι δεν είναι ένα απλό, ντροπαλό τερατάκι.

Φάτσας

Το απόλυτο ελεύθερο πνεύμα, ο Φάτσας, είναι ένα μυστηριώδες τέρας με αμφίβολο υπόβαθρο. Είναι μακράν το πιο περίεργο μέλος της Όρμα Κάππα. Ο Φάτσας καταπλήσσει τα πλήθη – κάποιες φορές κυριολεκτικά – με τη μοναδική του επιδεξιότητα και τέχνη. Τίποτα δεν είναι πιο τρομακτικό από το απρόβλεπτο, ιδίως όταν πρόκειται γιΆ αυτό τον δύστροπο, χνουδωτό μπαμπούλα.

Τέρι & Τέρη

Όταν μιλάμε για τους Τέρι & Τέρη δεν είναι δύσκολο να αναρωτηθούμε, “Δύο κεφάλια καλύτερα ή ένα;» Αυτά τα φασαριόζικα αδέρφια έχουν λίγα κοινά μεταξύ τους: Ο Τέρι με «ι» είναι πραγματικά ρομαντικός και παρουσιάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πάντα, ενώ ο Τέρη με «η» κρατάει μια πιο κυνική στάση απέναντι στη ζωή. Αν σταματήσουν να μαλώνουν για λίγο και καταφέρουν να συνεργαστούν με τους Όρμα Κάππα – μπορεί να ενώσουν τα μυαλά τους – κυριολεκτικά - και να βρουν μια θέση στο Πανεπιστήμιο Τεράτων.

Ντιν Καρασκιάχτρα

Για την Ντιν Καρασκιάχτρα υπάρχουν οι τρομακτικοί μπαμπούλες και όλοι οι υπόλοιποι. Δεν είναι περίεργο που νιώθει έτσι - μιας και είναι κορυφαία Φοβίστρια και κοσμήτορας της Σχολής Εκφοβισμού στο Πανεπιστήμιο Τεράτων. Οι υποψήφιοι φοιτητές πρέπει να καταφέρουν να την εντυπωσιάσουν, παρΆ όλο που η ίδια είναι πεπεισμένη ότι η δοκιμασία της για το ποιος είναι τρομακτικός και ποιος όχι δε βγαίνει λάθος ποτέ.

Καθηγητής Νάιτ

Ο καθηγητής Νάιτ διδάσκει Τρομολογία 101, το εισαγωγικό μάθημα του Εκφοβισμού στο Πανεπιστήμιο Τεράτων. Έχοντας εκατοντάδες νέους φοιτητές κάθε χρόνο, ο καθηγητής Νάιτ πρέπει να ξεχωρίσει τους αδύναμους από τους ταλαντούχους και να εντοπίσει ποιος έχει τα περισσότερα προσόντα για να γίνει πραγματικός Φοβιστής. Λίγοι είναι αυτοί που έχουν τα προσόντα για να περάσουν τις εξετάσεις και να προχωρήσουν στο Πρόγραμμα Εκφοβισμού.

Κυρία Τρέμη

Μεγαλώνει μόνοι της το γιο της Σκοτ. Είναι μια τρυφερή μητέρα που ενθαρρύνει και ταχταρίζει το σπλάχνο της παρόλο που έχει φτάσει τα 19 και μένει ακόμα μαζί της. Είναι η πιο στοργική φιγούρα της ιστορίας, η οποία αναλαμβάνει τη φροντίδα και των φίλων του μοναχογιού της. Επίσης, έχει αναπάντεχα μουσικά γούστα.

Αδελφότητα Όρμα Κάπα (ΟΚ)

Τα αξιαγάπητα μέλη της Όρμα Κάππα (ΟΚ) είναι μια ομάδα καλοπροαίρετων παρείσακτων τεράτων που δέθηκαν λόγω της ανικανότητάς τους να τα βγάλουμε πέρα με το Πρόγραμμα Εκφοβισμού. Με μόνο τέσσερα άτομα στο σπίτι, δεν έχουν καν αρκετά μέλη για να διαγωνιστούν στους Αγώνες. Ό,τι τους λείπει σε Εκφοβισμό και αυτοπεποίθηση το καλύπτουν με την καλή τους την καρδιά.

Αδελφότητα Ρόγχος Ωμέγα (ΡΩΡ)

Η αδελφότητα Ρόγχος Ωμέγα Ρόγχος (ΡΩΡ) έχει τα καλύτερα μέλη. Είναι οι εξυπνότεροι και ικανότεροι μπαμπούλες του πανεπιστημίου και κάποιοι κατάγονται από οικογένειες με μακρά ιστορία στον Εκφοβισμό. Μπορεί η εμφάνισή τους να είναι συντηρητική, αλλά οι ίδιοι είναι αδίστακτοι και θρασείς, όπου χρειάζεται. Έχοντας αυτοανακηρυχθεί ως η ελίτ αδελφότητα του πανεπιστημίου, οι ΡΩΡ έχουν αρχηγό των Τζόνι Φόβητρον ο οποίος λειτουργεί μέσα στην εστία σα μονάρχης. Θέλοντας να συνεχίσουν τις νίκες τους στους Τρομακτικούς Αγώνες, οι ΡΩΡ θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην κορυφή.

Αδελφότητα Πύθων Νι Κάπα (ΠΝΚ)

Ντυμένες στα ροζ, οι κοπέλες της ΠΝΚ είναι γεννημένες για να τις υποτιμούν. Έχοντας για αρχηγό τη θαρραλέα Κάρι, αυτές οι κυρίες είναι έξυπνες, ψυχρές και αδίστακτες. Φορώντας ροζ από την κορυφή ως τα νύχια, η γλυκιά εμφάνιση των ΠΝΚ γίνεται γρήγορα τρομακτική με το ξεκίνημα των Αγώνων.

Αδελφότητα Τζίφος Θήτα Χι (ΤΘΧ)

Μπορεί το μυαλό τους να μην είναι τόσο δυνατό όσο το σώμα τους, αλλά τα μέλη της ΑΤΘΙ σπάνια κυκλοφορούν χωρίς τα φαντασμαγορικά σακάκια τους. Οι ΑΤΘΙ είναι σκληροί αντίπαλοι που δε διστάζουν ποτέ να κάνουν τα πάντα για να νικήσουν τον αντίπαλό τους, ακόμη κι αν χρειαστεί να παραβούν τους κανόνες. Αν και ζουν ουσιαστικά στο γυμναστήριο ή στο στάδιο, αυτά τα αθλητικά τέρατα αποδεικνύουν συχνά ότι το μέγεθος δεν κερδίζει πάντα όσον αφορά τον Εκφοβισμό.

Αδελφότητα Σφήνα Σφήνα Κάπα (ΣΣΚ)

Τα αθλητικά μέλη της ΣΣΚ περνούν τις περισσότερες μέρες τους κάνοντας γυμναστική και προπόνηση για να βελτιωθούν στον εκφοβισμό. Έχουν ξεκινήσει από το τρίαθλο και προπονούνται μαζί όλη μέρα, τόσο που οι δεσμοί τους έχουν δυναμώσει αρκετά και αυτά τα γεμάτα αυτοπεποίθηση κορίτσια είναι έτοιμα να ξεπεράσουν όποιο τέρας βρεθεί στον δρόμο τους.

Αδελφότητα Ήτα Σφύριγμα Σφύριγμα (ΗΣΣ)

Η αδελφότητα ΗΣΣ υπάρχει από το ξεκίνημα του πανεπιστημίου και τα μέλη της είναι τόσο μυστηριώδη όσο και τρομακτικά. Τα κορίτσια της ΗΣΣ μπορεί να είναι χλωμά, μυστηριώδη και αγέλαστα, αλλά αυτά τα επιβλητικά Γκοθ κορίτσια είναι ισχυροί αντίπαλοι και σκληρά καρύδια. Το πιο διακεκριμένο μέλος τους είναι το πιο ισχυρό και τρομακτικό τέρας στο πανεπιστήμιο που κάθε νέος φοιτητής προσπαθεί να εντυπωσιάσει – η Ντιν Καρασκιάχτρα.

Fun/Trivia Facts:

• Για να είναι πετυχημένη, αλλά και συνεπής, η νεανική εμφάνιση των πρωταγωνιστών που έχουμε ήδη γνωρίσει στην πρώτη ταινία σε μεγαλύτερη ηλικία, το καλλιτεχνικό τμήμα της παραγωγής μελέτησε μερικούς πρωτοκλασάτους αστέρες του κινηματογράφου με πολυετή καριέρα και διαθέσιμες πολλές φωτογραφίες από διάφορες δεκαετίες. Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε ποιους ακριβώς…
• Για τον Μάικ, το καλλιτεχνικό τμήμα μελέτησε τη διαδικασία γήρανσης των βατράχων κι έτσι πήρε ιδέες για την νεαρή ενσάρκωση του μονόφθαλμου τέρατος.
• Η ταινία χρειάστηκε 500 χαρακτήρες, κατά μέσο όρο 25 ανά πλάνο, δύο φορές περισσότερους δηλαδή από κάθε προηγούμενη ταινία της Pixar. Οι ώρες που δούλεψαν οι επεξεργαστές υπολογίζονται γύρω στις 100 εκατομμύρια. Με άλλα λόγια, αν η Pixar είχε μόνο έναν υπολογιστή η ταινία θα ολοκληρωνόταν σε 10,000 χρόνια.
• Τεχνικά, το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της νέας ταινίας με τους αξιαγάπητους Μπαμπούλες είναι το πόσο ρεαλιστικός είναι ο φωτισμός χάρη σε μια νέα τεχνολογία, μια επαναστατική προσέγγιση στον συγκεκριμένο τομέα από την Pixar που ονομάζεται global illumination (GI) και προσφέρει ένα αναπάντεχα αληθοφανές αποτέλεσμα.
• Ο χαρακτήρας της Ντιν Καρασκιάχτρας προέκυψε από ένα είδος σαρανταποδαρούσας με την ονομασία Scolopendra Gigantea, γνωστή και ως τεράστια σαρανταποδαρούσα του Αμαζονίου, ενώ για τον σχεδιασμό της εργάστηκαν 12 άτομα.
• Πηγή έμπνευσης για τον χαρακτήρα της μασκότ Archie the Scare Pig είναι το σκυλάκι ράτσας ιαπωνικού τσιν του σκηνοθέτη της ταινίας Dan Scanlon.
• Οι Μπαμπούλες Πανεπιστημίου χρειάστηκαν 100,856 storyboards, ξεπερνώντας όλες τις ταινίες της Pixar μέχρι σήμερα.
• Η βιβλιοθήκη του μπαμπουλοπανεπιστημίου έχει πάρει το όνομα της από το όνομα του υπαλλήλου της Pixar που τη σχεδίασε.
• Το Πανεπιστήμιο για Μπαμπούλες ιδρύθηκε το 1313. Πηγή έμπνευσης ήταν το Harvard και το MIT.
• Η διεύθυνση της Αδελφότητας Όρμα Κάππα είναι η ίδια με τη διεύθυνση του πατρικού του σκηνοθέτη της ταινίας Dan Scanlon.


Mike Wazowski and James P. Sullivan are an inseparable pair, but that wasn't always the case. From the moment these two mismatched monsters met they couldn't stand each other. "Monsters University" unlocks the door to how Mike and Sulley overcame their differences and became the best of friends. Screaming with laughter and fun, "Monsters University" is directed by Dan Scanlon ("Cars," "Mater and the Ghostlight," "Tracy") and produced by Kori Rae ("Up," "The Incredibles," "Monsters, Inc.").


ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ:

IMDb Facebook Twitter Official sitetop of the page


ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Η Βαθμολογία μου:

Μια αδύναμη σκιά της αρχικής ταινίας!

Όσοι έχουν παρακολουθήσει την καταπληκτική ταινία του 2001 «Monsters, Inc.» είχαν πραγματικά μείνει γοητευμένοι από την εξαιρετική εκείνη παραγωγή της Pixar η οποία αποτέλεσε έναν σταθμό καθώς εκτός από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της παραγωγής ήταν στημένη πάνω σε ένα καταπληκτικό πραγματικά σενάριο.

Αυτό το σπουδαίο σενάριο είναι ακριβώς που λείπει από την τωρινή ταινία που αποτελεί ένα prequel της παραγωγής του 2001.

Η ταινία επικεντρώνεται  στο προσφιλές αγγλοσαξονικό θέμα της πανεπιστημιακής ζωής ενώ  προσπαθεί να λειτουργήσει με πολύ εμφανή τρόπο ηθικοπλαστικά και διδακτικά  πάνω σε έννοιες όπως της αποτυχίας στις πανεπιστημιακές σπουδές που μπορεί να αποτελέσει τον προθάλαμο για επαγγελματική επιτυχία, την διαφορετικότητα και γενικότερα να προβάλει την πολιτική ορθότητα και το American Dream.

Γενικά αυτό που απουσιάζει στο επίπεδο του σεναρίου στην συγκεκριμένη παραγωγή είναι η πρωτοτυπία και η φρεσκάδα που κυριαρχούσαν  στην αρχική ταινία ενώ είναι εμφανής η προσπάθεια να αξιοποιηθούν  στοιχεία από σημαντικές κινηματογραφικές δημιουργίες που έχουν προσεγγίσει πετυχημένα την ατμόσφαιρα της ζωής των οικότροφων των αγγλοσαξονικών πανεπιστημιακών οικοτροφείων όπως στις πρώτες ταινίες της σειράς Harry Potter.

Πάντως η ταινία αφήνει γοητευμένο τον θεατή με την εντυπωσιακή ποιότητα των γραφικών της τα οποία ακολουθούν την πολύ καλή παράδοση της εταιρίας παραγωγής αλλά τώρα πλέον ο ρεαλισμός ο οποίος  έχει επιτευχθεί στις υφές αγγίζει πραγματικά το επίπεδο της τελειότητας!

Η τεχνική αυτή αρτιότητα της παραγωγής αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο με την χρήση της τεχνολογίας 3D η οποία αξιοποιείται στο έπακρο στην συγκεκριμένη ταινία καθιστώντας ακόμη πιο ρεαλιστική την εικόνα και απολαυστικότερη  την παρακολούθηση της ταινίας.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία της ταινίας αποκλειστικά με μεταγλώττιση στερεί από τους θεατές τις εξαιρετικές ακουστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών Billy Crystal  και John Goodman οι οποίοι δανείζουν τις φωνές τους στους δυο πρωταγωνιστές Mike και  Sullivan αλλά και της εξαιρετικής Helen Mirren, η οποία ερμηνεύει έναν πρωτοεμφανιζόμενο στην ταινία αυτή αλλά πολύ ενδιαφέροντα χαρακτήρα, την Dean Hardscrabble πρύτανη της Σχολής Κραυγών στο Monsters University.


Konstantinos Kommatas
του Κωνσταντίνου Κομματά Facebook

 


top of the page

blog comments powered by Disqustop of the page


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Κυκλοφορία:
20/6/2013 (Ελλάδα, Γερμανία)
21/6/2013 (ΗΠΑ)
12/7/2013 (Μεγ. Βρεττανία)
24/7/2013 (Γαλλία)


top of the page
PHOTOS - POSTERS

Monsters University - 0000.jpg
Monsters University - 0006.jpg
Monsters University - 0007.jpg
Monsters University - 0004.jpg
Monsters University - 0005.jpg
Monsters University - 0003.jpg
Monsters University - 0001.jpg
Monsters University - 0002.jpg
   


top of the page


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ / ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

>>CAST<<

Πρωταγωνιστούν:

  Steve Buscemi ... Randall Boggs
  Ken Jeong ... Mack
  John Goodman ... Sulley
  John Ratzenberger ... The Abominable Snowman
  Joel Murray
  Kelsey Grammer ... Mr. Waternews
  Billy Crystal ... Mike Wazowski
  Rob Riggle ... Kenny
  Frank Oz ... Fungus
  Dave Foley
  J.B. Smoove ... Harold
  Julia Sweeney
  Peter Sohn
  Teddy Newton
  Gage Davenport
  Helen Mirren
  Alfred Molina
  Sean P. Hayes
  Charlie Day

  Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται:

  Mike /Μάικ: Θανάσης Τσαλταμπάσης
  Sullivan/Σάλιβαν: Αντώνης Λουδάρος
  Randy/ Ράνταλ Σαύρας: Λεωνίδας Κακούρης
  Dean Hardscrabble /Καρασκιάχτρα : Βίνα Παπαδοπούλου
  Squishy /Ρούλης: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
  Don /Ντον Κάρλτον: Κώστας Τριανταφυλλόπουλος
  Terri/ Τέρι: Χάρης Βεραμόν
  Terry/Τέρυ: Δημήτρης Μάριζας
  Art/ Αρτ: Δημήτρης Πακσόγλου
  Professor Knight/Καθηγητής Νάιτ : Χρήστος Σαπουντζής
  Greek Council VP/ Αντιπρόεδρος Αδελφότητας: Ανδρέας Ρήγας
  Johnny/Τζόνι Φόβητρον: Γιώργος Ματαράγκας
  Greek Council President Πρόεδρος Αδελφότητας : Στέλιος Ψαρουδάκης
  Chet /Τσετ: Βασίλης Αξιώτης
  Young Mike/Μικρός Μάικλ: Νικόλας Λαμπαδαρίδης
  Mrs. Squibbles / Κυρία Τρέμη: Μαρία Πλακίδη
  Mrs. Graves /Κυρία Δάγκα: Λίλα Μουτσοπούλου
  Frank McCay /Φρανκ ΜακΚέι: Ανδρέας Ευαγγελάτος
  Referee /Κριτής: Φοίβος Ριμένας
  Slug /Σαλιγκάρι:Αργύρης Κανδύλης
  PNK Carrie /Κάρι : Αφροδίτη Αντωνάκη
  Roz / Ροζ : Λίλα Μουτσοπούλου
  Yeti/Γιέτι: Δημήτρης Πακσόγλου

>>CREDITS<<

Είδος ταινίας
Κωμωδία, Οικογενειακή, Κινούμενα Σχέδια, Φαντασίας, Περιπέτεια

Σκηνοθεσία
Dan Scanlon
John Lasseter (Executive)

Σενάριο
Daniel Gerson
Robert L.Baird
Dan Scanlon

Παραγωγή
Kori Rae

Μουσική
Randy Newman

Εταιρείες Παραγωγής
Pixar Animation Studios
Walt Disney Pictures

Διανομή
Feelgood ( Ελλάδα)
Walt Disney Pictures
Forum Hungary

Χρονολογία παραγωγής
2013

Χώρα παραγωγής
ΗΠΑ

Γλώσσα
Αγγλικά

Εικόνα
Έγχρωμη

Διάρκεια
110'

Ήχος

Τοποθεσίες γυρισμάτων

AKA

Καταλληλότητα

Κόστος

Εισπράξεις


top of the page

 
Βαθμολογία Κοινού
Μέσος Όρος: 5
Αριθμός Ψήφων: 3


Αξιολόγηση :

Αριστούργημα
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
ΚακόΕπιλογές
  Go Back [ Προηγούμενο ]

 Προεπισκόπηση ΠροεπισκόπησηΣχετικοί Σύνδεσμοι

· Αναζήτηση σε: Κιν.Σχέδια
· Περισσότερα για Κατηγορία
· Ταινίες που προβάλλονται
· Box Office

· IMDb   
· RT

· ΘΕΜΑΤΑΑνά Είδος

· Δραματική
· Αισθηματική
· Κωμωδία
· Αστυνομική
· Μυστηρίου
· Φιλμ Νουάρ
· Θρίλερ
· Δράσης
· Περιπέτεια
· Φαντασίας
· Επιστημονικής Φαντασίας
· Τρόμου
· Βιογραφική
· Ντοκιμαντέρ
· Κινούμενα Σχέδια
· Μιούζικαλ
· Οικογενειακή
· Ιστορική
· Αθλητική
· Γουέστερν
· Πολεμική
· Ερωτική
· Μικρού Μήκους
· 3D
· Ασπρόμαυρη
· Βωβή

Συνδεδεμένα Θέματα

ΠεριπέτειαΚιν.ΣχέδιαΚωμωδίαΟικογενειακήΦαντασίαςtop of the page


-- Sponsored Links --

aggelospolidoros.blogspot.gr AGATHI Art Gallery cinefo.wordpress.comr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Το πρωτότυπο περιεχόμενο του myFILM.gr, προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
All logos, trademarks and content in this site are property of their respective owner, the comments and reviews of their posters.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι του εκδότη ή
αρχισυντάκτη, των διαχειριστών ή συντονιστών (εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτές.
myfilm.gr


Info | Statistics | Topics | RSS feed 2.0 | RSS feed 0.9 | Atom feed | twitter | facebook | Add in Google homepage