NEW Site myFILM.gr
Select English    Επιλέξτε Ελληνικά
**ΝΕΟ site** **Παλιό site** ΝΕΑ Ταινίες Φεστιβάλ Φωτογραφίες TV DVD Box Office

Cinema: Εντελώς, Μεταξύ Μας (Just Between Us / Neka ostane medju nama) του Ράικο Γκρέλιτς (2010)

Ημερομηνία καταχώρησης: Δευτέρα, 04 Ιούν. 2012 @ 21:19:00 EEST - Συντάκτης : Jim Papamichos

  [Comments] | [Περισσότερα] | [Κριτικές] | [Βίντεο] | [Φωτό] | [Πόστερ] | [Κυκλοφορία] | [Στοιχεία]  

Κωμωδία

Εντελώς, Μεταξύ Μας
Neka ostane medju nama / Just Between Us

του Ράικο Γκρέλιτς
με τους Μίκι Μανόλοβιτς

Υπόθεση:
Ο Νίκολα (Miki Manojlović) είναι ένας πραγματικός bon – viveur. Περνά ώρες για την περιποίηση του εαυτού του, γυμνάζεται, φορά ακριβά ρολόγια, είναι παντρεμένος αλλά απατά συχνά τη σύζυγό του και διατηρεί και μία μακροχρόνια παράλληλη σχέση, χωρίς η μία σύντροφος να γνωρίζει φυσικά την ύπαρξη της άλλης. Ακόμη και οι αδυναμίες του πολλές φορές γίνονται γοητευτικές, και καθότι οικονομικά ευκατάστατος απολαμβάνει τον σεβασμό και την συμπάθεια όλων. Ο αδελφός του Braco (Bojan Navojec) απΆ την άλλη, βιώνει τη διάλυση του γάμου του, κάποιες φορές βρίσκοντας παρηγοριά σε σύντομες σχέσεις κι άλλες μελαγχολώντας. Δεν έχει χρήματα και ζητά συχνά τη βοήθεια του Νίκολα. Και οι δυο τους βρίσκονται μπλεγμένοι σΆένα γαϊτανάκι σχέσεων, άλλοτε μόνο σεξουαλικών κι άλλοτε συναισθηματικών, που επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις και για τους δύο. Πόσο συναίσθημα μπορεί να κρύβει τελικά η απιστία;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:

«Μια εξήγηση που δίνεται συχνά από τους κοινωνιολόγους για την απιστία, είναι ότι είναι η μοναδική  μορφή επαναστατικότητας που έχει ο καθένας μας εναντίον της προβλεψιμότητας της ζωής. Πράγματι η ζωή μας περιορίζεται από τους εργοδότες μας, την οικογένειά μας, την Εκκλησία, το Κράτος, τα media και το χρήμα. Είναι λίγα αυτά που μπορούμε ελεύθερα να κάνουμε, κι ίσως το μόνο αληθινό είναι να αλλάζουμε το άτομο που μοιραζόμαστε το κρεβάτι μας!

Σήμερα, είναι οι ερωτικά άπιστοι που υποκαθιστούν τους επαναστάτες, τους οραματιστές, τους παράνομους του χτες. Σύμφωνα με τους κοινωνιολόγους η έκσταση της εξέγερσης, η γλυκιά ανατριχίλα της παράβασης  των κανόνων, και ο κίνδυνος της διάβασης στο άγνωστο έχει περιοριστεί στην περιπέτεια που ονομάζουμε απιστία. Επισημαίνουν δε ότι όλες οι κοινωνίες ουσιαστικά την επιτρέπουν σιωπηλά, παρά την δημόσια καταδίκη της και την θεωρούν τον ελάχιστο από τους δημόσιους κινδύνους.

Οι ψυχίατροι από την άλλη μεριά, μας διαβεβαιώνουν επί δεκαετίες ότι βαθιά στη ρίζα της ανάγκης του καθενός μας να ξεφεύγει από την βαρετή καθημερινότητα, σε κάθε πρωταρχική αιτία για «δημιουργία», ή «εξέγερση» βρίσκεται ένα παντοδύναμο, ελάχιστα κατανοητό και σχεδόν απρόβλεπτο «σεξουαλικό ένστικτο».

Έχω ακούσει, όπως όλοι μας, αμέτρητες ιστορίες για σχέσεις, απιστίες και διπλές ζωές. Πρέπει να ομολογήσω ότι πάντα θαύμαζα την φαντασία και ενέργεια που ορισμένοι άνθρωποι επενδύουν σΆαυτές. Καθώς και το ότι τις θεωρούν «επαναστατικές» και «δημιουργικές» κορυφές της ζωής τους.

Όλα αυτά με οδήγησαν στην επιθυμία μου να γυρίσω αυτήν την ταινία. Είμαι σε μια ηλικία που είναι καλό να επιστρέφω εκεί από όπου ξεκίνησα να διηγούμαι κινηματογραφικές ταινίες: στο Ζάγκρεμπ, στους δρόμους του ,τα διαμερίσματά του και τα κρεβάτια τους. Πέντε ιστορίες λοιπόν για πέντε μεσήλικες που ο Ante Tomic κι εγώ ανοίγουμε με τη μέθοδο της babushka, η κάθε μια ιστορία να εμπεριέχει κι ακόμα μία και που εμφανίζονται τόσο κοντά σΆ αυτή την πόλη, αυτή τη στιγμή, στη ζωή μέσα της, αλλά και σΆ εμένα προσωπικά.

Θέλησα αυτή η ταινία να είναι χαρούμενη, γεμάτη ζωή, πυκνή σε υφή, ακριβής στην κινηματογράφηση, γρήγορη στην αφήγηση και σχεδόν ντοκυμαντερίστικη στην ηθοποιία. Αντιπαραβάλω υπερβολικά κοντινά αφιερωμένα στο ανθρώπινο πρόσωπο και ευρύτατα μακρινά πλάνα αφιερωμένα στην πόλη που γεννήθηκα και στους ανθρώπους της με τους οποίους την μοιράζομαι».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ:

Ο Σέρβος ηθοποιός Miki Manojlović, γνωστός από τις συνεργασίες του στις ταινίες του Emir Kusturica (“When father was away on business”, 1985, “Underground”, 1995, “Black Cat, White Cat” 1998, “Promise me this”, 2007) υποδύεται τον Νίκολα και ο Bojan Navojec τον αδελφό του Braco. Αν και τόσο διαφορετικοί χαρακτήρες και οι δυο τους είναι αδύναμοι απέναντι στον έρωτα. Αναζητούν στιγμές αγάπης με οδηγό την παρόρμηση και μετρούν συνέπειες. Οι γυναίκες και οι ερωμένες τους παρουσιάζονται με έναν τρόπο έτσι ώστε κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί ένοχος για την έκβαση των πραγμάτων. Τα περιθώρια της επιείκειας και της συγχώρεσης διευρύνονται, ενώ η ζωή οδηγεί αναπόφευκτα σε σταυροδρόμια, όπου ο πιο απρόβλεπτος παράγοντας είναι οι βαθιές ανάγκες του κάθε ανθρώπου.

Οι διάλογοι έχουν ρυθμό και υπονοούμενο που εναλλάσσει τη διάθεση με ομαλό τρόπο. Κοινωνική ταινία με χιούμορ απΆτη μια και παράλληλα, κωμωδία με κοινωνικό και πολιτικό σχόλιο, εξελίσσεται σε κεφάλαια που απλοποιούν την περιπλοκότητα των ατόμων, των καταστάσεων και των συναισθημάτων.  

Το «Εντελώς μεταξύ μας» είναι μία συμπαραγωγή Κροατίας, Σερβίας και Σλοβενίας. Γυρίστηκε στο Ζάγκρεμπ, κινηματογραφώντας το ως μια πολύ γοητευτική Ευρωπαϊκή πόλη, από τον Κροάτη σκηνοθέτη Rajko Grlic, και προβλήθηκε σχεδόν παράλληλα και στις τρεις χώρες συμπαραγωγής. Συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι όπου και κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας.
Nikola is a man who knows how to really enjoy life; he's even able to rouse sympathy for his sinful ways. His brother turns a blind eye to his philandering although, with a broken marriage behind him, he doesn't have a clear conscience, either. Is there anything positive to be said about infidelity, or does it simply deserve the utmost contempt, particularly when it's more premeditated than spontaneous?

ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ:

IMDb Facebook Twitter Official


top of the page


ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Η Βαθμολογία μου:

Jim Papamichos
του Δημήτρη Παπαμίχου [email protected]


top of the page

blog comments powered by Disqustop of the page


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Κυκλοφορία:
10/3/2010 (Κροατία)
11/5/2011 (Γαλλία)
14/6/2012 (Ελλάδα)


top of the page
PHOTOS - POSTERS

neka_ostane_medju_nama_4W5O8383_oB.jpg neka_ostane_medju_nama_4W5O7149_oB.jpg neka_ostane_medju_nama_4W5O0409B.jpg neka_ostane_medju_nama_4W5O6047_oB.jpg Just Between Us - 0003.jpg Just Between Us - 0010.jpg Just Between Us - 0018.jpg Just Between Us - 0032.jpg Just Between Us - 0014.jpg Just Between Us - 0019.jpg Just Between Us - 0025.jpg Just Between Us - 0026.jpg Just Between Us - 0017.jpg Just Between Us - 0033.jpg Just Between Us - 0024.jpg Just Between Us - 0009.jpg Just Between Us - 0008.jpg Just Between Us - 0012.jpg Just Between Us - 0036.jpg Just Between Us - 0034.jpg Just Between Us - 0011.jpg Just Between Us - 0022.jpg Just Between Us - 0015.jpg Just Between Us - 0030.jpg Just Between Us - 0031.jpg Just Between Us - 0028.jpg Just Between Us - 0029.jpg Just Between Us - 0021.jpg Just Between Us - 0023.jpg Just Between Us - 0035.jpg Just Between Us - 0020.jpg Just Between Us - 0016.jpg Just Between Us - 0038.jpg Just Between Us - 0013.jpg Just Between Us - 0037.jpg Just Between Us - 0027.jpg Just Between Us - 0002.jpg Just Between Us - 0004.jpg Just Between Us - 0005.jpg Just Between Us - 0007.jpg Just Between Us - 0006.jpg Just Between Us - 0001.jpg


top of the page


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ / ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

>>CAST<<

Πρωταγωνιστούν:

  Miki Manojlovic ... Nikola
  Bojan Navojec ... Braco
  Ksenija Marinkovic ... Marta
  Daria Lorenci ... Anamarija
  Natasa Dorcic ... Latica
  Nina Ivanisin ... Davorka
  Buga Simic ... Maja
  Zivko Anocic ... Nino
  Kresimir Mikic ... Jura
  Ivana Roscic ... Tamara
  Helena Buljan ... Lada
  Nikola Crcek ... Luka
  Dora Polic ... Milka
  Miljenko Brlecic ... Dr. Skegro
  Iva Mihalic ... Divna
  Vida Jerman ... Konobarica
  Dejan Acimovic ... Celavi
  Vanja Drach ... Matko
  Marija Horvat ... Bolnicarka
  Iva Martinovic Butina ... Beba
  Neven Duzevic ... Gitarist
  Tomislav Istok ... Violinist
  Milan Mesic ... Harmonikas

>>CREDITS<<

Είδος ταινίας
Κωμωδία, Δράμα

Σκηνοθεσία
Rajko Grlic

Σενάριο
Rajko Grlic
Ante Tomic

Παραγωγή
Igor Nola

Μουσική
Alan Bjelinski
Alfi Kabiljo

Φωτογραφία
Slobodan Trninic

Μοντάζ
Andrija Zafranovic

Σχεδιασμός Παραγωγής
Ivo Husnjak

Σκηνικά
Zeljko Luter

Κοστούμια
Blanka Budak

Εταιρείες Παραγωγής
Mainframe Productions
Yodi Movie Craftsman
Studio Maj
Hrvatska Radiotelevizija (HRT) (support)
Eurimages (support)

Διανομή
2 1 0 FILMS (Ελλάδα)
Kanibal Films Distribution
Hollydan Works

Χρονολογία παραγωγής
2012

Χώρα παραγωγής
Κροατία, Σερβία, Σλοβενία

Γλώσσα
Κροατικά

Εικόνα
Έγχρωμη 1.85 : 1

Διάρκεια
87'

Ήχος

Τοποθεσίες γυρισμάτων
Ζάγκρεμπ, Κροατία

AKA
Just Between Us

Καταλληλότητα
South Korea:18

Κόστος

Εισπράξεις


top of the page

 
Βαθμολογία Κοινού
Μέσος Όρος: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Αξιολόγηση :

Αριστούργημα
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
ΚακόΕπιλογές
  Go Back [ Προηγούμενο ]

 Προεπισκόπηση ΠροεπισκόπησηΣχετικοί Σύνδεσμοι

· Αναζήτηση σε: Κωμωδία
· Περισσότερα για Κατηγορία
· Ταινίες που προβάλλονται
· Box Office

· IMDb   
· RT

· ΘΕΜΑΤΑΑνά Είδος

· Δραματική
· Αισθηματική
· Κωμωδία
· Αστυνομική
· Μυστηρίου
· Φιλμ Νουάρ
· Θρίλερ
· Δράσης
· Περιπέτεια
· Φαντασίας
· Επιστημονικής Φαντασίας
· Τρόμου
· Βιογραφική
· Ντοκιμαντέρ
· Κινούμενα Σχέδια
· Μιούζικαλ
· Οικογενειακή
· Ιστορική
· Αθλητική
· Γουέστερν
· Πολεμική
· Ερωτική
· Μικρού Μήκους
· 3D
· Ασπρόμαυρη
· Βωβή

Συνδεδεμένα Θέματα

ΚωμωδίαΔραματικήtop of the page


-- Sponsored Links --

aggelospolidoros.blogspot.gr AGATHI Art Gallery cinefo.wordpress.comr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Το πρωτότυπο περιεχόμενο του myFILM.gr, προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
All logos, trademarks and content in this site are property of their respective owner, the comments and reviews of their posters.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι του εκδότη ή
αρχισυντάκτη, των διαχειριστών ή συντονιστών (εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτές.
myfilm.gr


Info | Statistics | Topics | RSS feed 2.0 | RSS feed 0.9 | Atom feed | twitter | facebook | Add in Google homepage