NEW Site myFILM.gr
Select English    Επιλέξτε Ελληνικά
**ΝΕΟ site** **Παλιό site** ΝΕΑ Ταινίες Φεστιβάλ Φωτογραφίες TV DVD Box Office

Interviews: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη με τον Ίντρις Έλμπα, τον κυβερνήτη του ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ του Ρίντλεϊ Σκοτ

Ημερομηνία καταχώρησης: Πέμπτη, 31 Μάι. 2012 @ 15:02:00 EEST - Συντάκτης : Άγγελος Πολύδωρος

  [Comments] | [Περισσότερα] | [Κριτικές] | [Βίντεο] | [Φωτό] | [Πόστερ] | [Κυκλοφορία] | [Στοιχεία]  

Arts & Culture

Μιλάμε με τον Ίντρις Έλμπα, τον κυβερνήτη του ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Idris Elba

 

O Ίντρις Έλμπα, είναι γνωστός στο κοινό για την εκπληκτική δουλειά του ως Ράσελ «Στρίνγκερ» Μπελ στη δραματική τηλεοπτική σειρά του HBO με τίτλο "THE WIRE". Ο Βρετανός ηθοποιός κράτησε το ρόλο αυτό, που επευφημήθηκε από τους κριτικούς, για πέντε συνεχείς περιόδους.
Η καριέρα του Έλμπα ξεκίνησε στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, στις αρχές της δεκαετίας του '90 και περιλαμβάνει ρόλους σε ταινίες όπως οι «BUFFALO SOLDIERS», «28 WEEKS LATER», «ROCKNROLLA» και «THE LOSERS». Πιο πρόσφατα, έχει εμφανιστεί σε ταινίες που βασίζονται στα κόμικ της Marvel, συμπεριλαμβανομένων και των: «THOR» του Κένεθ Μπράνα, που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και «GHOST RIDER: Το πνεύμα της εκδίκησης» με το Νίκολας Γκέιτζ
Πριν περιληφθεί στο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, ο Έλβα συνεργάστηκε με τον Ρίντλεϊ Σκοτ στην υποψήφια για Όσκαρ «AMERICAN GANGSTER». Στο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, ο Έλβα παίζει τον Γιάνεκ, κυβερνήτη του σκάφους και για το ρόλο αυτό μοιράζεται κάποιες σκέψεις του μαζί μας. από τα Pinewood Studios.
Αν και έχετε συνεργαστεί με το Ρίντλεϊ Σκοτ παλαιότερα, ήταν για σας συναρπαστικό που σας ήθελε για μια ταινία με το ALIEN;

Σίγουρα. Μου αρέσει να εργάζομαι με τον Ρίντλεϊ και η επιστροφή του σε ένα είδος που ο καθένας θέλει, είναι πάντα συναρπαστική. Νιώθω πραγματικά μεγάλη ικανοποίηση που θα λάβω μέρος στην ταινία.

Πώς σας την περιέγραψε;

Μου τηλεφώνησε και είπε ότι θα ήθελε να συμμετάσχω στην ταινία και μου έστειλε το σενάριο. Στο τηλέφωνο μιλήσαμε για τις ιδέες του πάνω στο χαρακτήρα του Γιάνεκ και ήταν πραγματικά αρκετά ευθύς. Ήταν σίγουρα πολύ ενθουσιασμένος και ήθελε πάρα πολύ να κάνει αυτήν την ταινία.

Την βλέπατε σαν prequel του ALIEN τότε;

Η λέξη ALIEN ποτέ δεν συζητήθηκε, ειλικρινά. Η μοναδική φορά που την συνέκρινε με το ALIEN αφορούσε την περιγραφή του ύφους της πρώτης ταινίας που αποτυπώνεται και σε αυτήν. Αυτό ήταν εμφανές από το σενάριο, αλλά δεν είχαμε πραγματικά μιλήσει για εκείνη την ταινία. Εκείνη είχε τελειώσει και αυτή είναι κάτι διαφορετικό. Αυτή ήταν η άποψή του. Ότι κάναμε κάτι διαφορετικό.

Ο Ρίντλεϊ έκανε δύο από τις πιο σημαντικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών. Αισθάνεστε κάποιο πρόσθετο αίσθημα ευθύνης από την πλευρά σας, που τον βοηθάτε να δημιουργήσει την τρίτη του;

Υπάρχει πάντα μεγάλη ευθύνη στο να φέρνεις σε πέρας αυτό που σου ανατίθεται και να είσαι σίγουρος ότι ο χαρακτήρας που υποδύεσαι είναι πειστικός, όπως στην πραγματική ζωή. Δεν νομίζω ότι μπορείς να αναλάβεις την ευθύνη και για άλλους τομείς της ταινίας. Γι 'αυτόν, ίσως υπάρχει συνολική ευθύνη. Από αυτή τη σκοπιά, είμαστε περισσότερο υπεύθυνοι απέναντι στους ανθρώπους που απολαμβάνουν τις ταινίες, παρά απέναντι στους δημιουργούς. Δική μας ευθύνη είναι να κάνουμε μια καλή ταινία, καλλιτεχνική και τολμηρή, όσο πιο πολύ μπορούμε. Και ο Ρίντλεϊ είναι σίγουρα ένας από τους πιο τολμηρούς σκηνοθέτες που υπήρξαν ποτέ. Το γνωρίζουμε αυτό από την ιστορία του. Ποτέ δεν σε αφήνει να του υπαγορεύσεις τι θα κάνει στη συνέχεια, και ποτέ δεν μας ενημερώνει ως ηθοποιούς για το τι κάνουμε. Αλλά σίγουρα, οι θαυμαστές μας περιμένουν πάρα πολλά, και προσωπικά θέλω να ικανοποιήσω τους θαυμαστές μας, δεν θέλω να τους απογοητεύσουμε. Ποτέ δεν θέλω να τους απογοητεύουμε, ό,τι και να γίνει.

Ο κυβερνήτης Γιάνεκ φαίνεται να είναι λίγο πιο ήσυχος από ό,τι οι υπόλοιποι του πληρώματος. Τι συμπεραίνετε γι 'αυτόν;

Είναι μηχανικός. Εργάζεται σε αυτά τα τεράστια σκάφη που κάνουν μακρινές διαδρομές στο διάστημα. Ο Γιάνεκ είναι ο κυβερνήτης του ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και δεν έχει πολλά να κάνει. Είναι σαν εκφορτώτης σκαφών. Γύρω από αυτόν, δεν υπάρχει πραγματικό μυστήριο. Δεν το νομίζω. Και γιατί να υπάρχει άλλωστε; Η δουλειά του είναι αρκετά απλή. Έχει έναν χαρακτήρα και μια προσωπικότητα, που θα αποκαλυφθούν στην διάρκεια της ταινίας. Αλλά ο σκοπός του για το συγκεκριμένο σκάφος είναι να πετάξει και να το πάει από το σημείο Α στο σημείο Β. Δεν αναμειγνύεται στις πολιτικές που προκύπτουν από την ταινία.

Δηλαδή, υπάρχει εκεί μόνο για να μισθοδοτείται;

Υπάρχει ένα ενδιαφέρον, επειδή ό,τι συμβαίνει στο συγκεκριμένο σκάφος, τους επηρεάζει όλους, αλλά ουσιαστικά η δουλειά του είναι να βρίσκεται ο καθένας στη θέση του. Έχει μια αποστολή και βασικά αυτή είναι τα μάτια του συγκεκριμένου σκάφους. Συμβαίνουν πράγματα που τους επηρεάζουν όλους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και ως ο άνθρωπος που διαχειρίζεται το σκάφος, έχει ορισμένες ευθύνες, να τηρήσει κάποιους κανόνες και να ολοκληρώσει κάποια πράγματα. Είχα μια φανταστική εμπειρία παίζοντάς τον και δεν είχα προβλήματα, ήταν αρκετά ευχάριστη. Δεν είναι μεγάλος ρόλος, αλλά ούτε και μικρός, είναι υπέροχος ρόλος. Η παρουσία του, είναι πολύ σημαντική στην ταινία.

Συλλάβατε τον εαυτό σας να ταυτίζεται με τον ήρωα της ταινίας;

Υποθέτω ότι όλοι μας ταυτιζόμαστε, με κάποιο τρόπο. Στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας υπάρχει η σκέψη πως θα γίνουμε, ή τι θα κάνουμε αν αμφισβητηθεί η ίδια η ύπαρξή μας, ως ανθρωπίνων όντων. Πώς θα το αντιμετωπίσουμε. Αυτό βρίσκεται σίγουρα μέσα στα γονίδια όλων των ταινιών του Ρίντλεϊ. Κοιτάζει μέσα στην ανθρώπινη ύπαρξη και πως αυτή μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιες ακραίες και μερικές φορές περίεργες καταστάσεις. Νομίζω ότι και αυτή η ταινία δεν είναι διαφορετική. Για μένα, ο κυβερνήτης Γιάνεκ, είναι σα να δίνει εξετάσεις πάνω σε θέματα ηθικής και στο τι πρέπει να κάνει. Δεν έχω πιλοτάρει διαστημόπλοιο και ποτέ δεν υπήρξα επιβάτης του, αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της εμπειρίας μου, έπρεπε να σκεφτώ, ότι αν ήμουν πραγματικά εκεί έξω στο διάστημα, πετώντας γύρω από αυτό το μηχάνημα, και μου συνέβαινε κάτι τόσο ακραίο, όπως αυτό που συνέβη σε αυτούς τους ανθρώπους, τι θα έκανα; Θεωρώ συναρπαστική τη συμμετοχή μου στην ταινία. Υποθέτω ότι οι συγγραφείς θα απόλαυσαν πραγματικά την εξερεύνηση όλων των πιθανοτήτων και εγώ τελικά πέρασα καλά, υποδυόμενος αυτό το χαρακτήρα.

Προσθέτει κάποιο άλλο επίπεδο στην ταινία, το προσωπικό σας ενδιαφέρον σε αυτά τα συναισθήματα;

Υποθέτω ότι ο Ρίντλεϊ θέλει να συνεργάζεται με ηθοποιούς που βασίζονται στο ένστικτό τους, ανεξάρτητα από το τι γράφει το σενάριο. Τρέφεται πραγματικά από το ένστικτο, και απολαμβάνει να βλέπει διαφορετικές λήψεις. Αυτό, του επιτρέπει στο στούντιο επεξεργασίας του φιλμ να συνεχίζει να δημιουργεί. Ο καθένας είναι διαφορετικός και είναι διαφορετικός κάθε μέρα. Σήμερα ψάχνω για μια θέση στάθμευσης, τελικά βρίσκω μια και δεν έχω κέρματα. Δεν τσαντίζομαι, αλλά οποιαδήποτε άλλη μέρα μπορεί να θύμωνα γι’ αυτό. Πρόκειται για δύο διαφορετικές λήψεις. Στο στούντιο επεξεργασίας, το όνειρο κάθε σκηνοθέτη είναι να μπορεί ακόμα να δημιουργήσει την ιστορία του και να την οικοδομήσει από την αρχή.

Τα σκηνικά είναι απίστευτα, μπαίνοντας σ’ αυτό το ντεκόρ με τη γέφυρα του σκάφους, δεν μπορεί να σου είναι δύσκολο να υποδυθείς τον κυβερνήτη του.

Σίγουρα. Ζωντανεύεις πιο εύκολα το ρόλο. Έχει ληφθεί μέριμνα, στην κάθε λεπτομέρεια και έτσι όλα λειτουργούν τέλεια. Δεν θα μπορούσα να πιλοτάρω ένα διαστημόπλοιο για να σώσω τη ζωή μου, αλλά εξ αιτίας της σημασίας που δόθηκε στις λεπτομέρειες, κάθισα μπροστά από την κονσόλα και αυτή λειτούργησε πραγματικά. Πατάς αυτό το κουμπί και κάτι συμβαίνει, εκείνο το κουμπί και συμβαίνει κάτι άλλο... Και το θέμα με τον Ρίντλεϊ είναι ότι ξέρει τα πάντα, σχετικά με το σκάφος. Το έχει σχεδιάσει στο μυαλό του και αυτό είναι που τον κάνει τόσο ξεχωριστό.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (PROMETHEUS) του Ρίντλεϊ Σκοτ


Άγγελος Πολύδωρος
του Άγγελου Πολύδωρου [email protected]

 top of the pageblog comments powered by Disqustop of the page 
Βαθμολογία Κοινού
Μέσος Όρος: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Αξιολόγηση :

Αριστούργημα
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
ΚακόΕπιλογές
  Go Back [ Προηγούμενο ]

 Προεπισκόπηση ΠροεπισκόπησηΣχετικοί Σύνδεσμοι

· Αναζήτηση σε: Arts & Culture
· Περισσότερα για Κατηγορία
· Ταινίες που προβάλλονται
· Box Office

· IMDb   
· RT

· ΘΕΜΑΤΑΑνά Είδος

· Δραματική
· Αισθηματική
· Κωμωδία
· Αστυνομική
· Μυστηρίου
· Φιλμ Νουάρ
· Θρίλερ
· Δράσης
· Περιπέτεια
· Φαντασίας
· Επιστημονικής Φαντασίας
· Τρόμου
· Βιογραφική
· Ντοκιμαντέρ
· Κινούμενα Σχέδια
· Μιούζικαλ
· Οικογενειακή
· Ιστορική
· Αθλητική
· Γουέστερν
· Πολεμική
· Ερωτική
· Μικρού Μήκους
· 3D
· Ασπρόμαυρη
· Βωβή

top of the page


-- Sponsored Links --

aggelospolidoros.blogspot.gr AGATHI Art Gallery cinefo.wordpress.comr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Το πρωτότυπο περιεχόμενο του myFILM.gr, προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
All logos, trademarks and content in this site are property of their respective owner, the comments and reviews of their posters.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι του εκδότη ή
αρχισυντάκτη, των διαχειριστών ή συντονιστών (εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτές.
myfilm.gr


Info | Statistics | Topics | RSS feed 2.0 | RSS feed 0.9 | Atom feed | twitter | facebook | Add in Google homepage