NEW Site myFILM.gr
Select English    Επιλέξτε Ελληνικά
**ΝΕΟ site** **Παλιό site** ΝΕΑ Ταινίες Φεστιβάλ Φωτογραφίες TV DVD Box Office

Cine News: «Κούρεμα» στις τιμές εισιτηρίων των εγχώριων κινηματογράφων, χωρίς αυτό να αρκεί για να αντιμετωπιστούν τα επερχόμενα ... κανόνια

Ημερομηνία καταχώρησης: Δευτέρα, 23 Απρ. 2012 @ 20:14:00 EEST - Συντάκτης : Jim Papamichos

  [Comments] | [Περισσότερα] | [Κριτικές] | [Βίντεο] | [Φωτό] | [Πόστερ] | [Κυκλοφορία] | [Στοιχεία]  

Arts & Culture

Τιμή εισιτηρίου στα Ster CinemasΈχουμε το ακριβότερο εισιτήριο στην Ευρώπη μετά από Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ολλλανδία και Γαλλία! Είμαστε ακριβότεροι από τους Γερμανούς που έχουν μέσο όρο μηνιαίου μισθού 2.147,35€ και μεις το ένα τρίτο τους!

Σε αναλογία μηνιαίου μισθού και τιμής εισιτηρίου είμαστε όμως πρωταθλητές Ευρώπης... (όπως και σε τόσα άλλα πχ. διαφθορά, γραφειοκρατία κλπ)

Αφού με κάθε ευκαιρία στην ανάλυσή μας για το Box Office, τονίζαμε την ανάγκη μείωσης του εισιτηρίου στις αίθουσες Κινηματογράφου, λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης, μετα το Πάσχα ήρθε η "Ανάσταση". Το Box Office έχοντας βουλιάξει κατά 20-30% με πέρσι και 50% από πρόπερσι, προσπάθησε να ρίξει ...σανίδα σωτηρίας. Αν και πολλές αίθουσες αναμένεται να κλείσουν ή έκλεισαν, η προσπάθεια είναι προς την σωστή κατεύθυνση, όμως ΔΕΝ αρκεί, και ούτε η μείωση είναι αρκετή, για να φέρει την "άνοιξη". Το αποδεικνύουμε με την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ έρευνα που κάναμε στο myFILM.gr και φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας. Γιατί κάποιοι ισχυρίζονται ότι "το πάρτι δεν έχει τελειώσει" ακόμα και τώρα...
Ομαδικώς οι μεγάλες εταιρείες διανομής και ιδιοκτήτες πολυκινηματογράφων ανακοίνωσαν τις δικές τους μειώσεις τιμών.

Πρώτη, επιχείρησε να ρίξει το "γάντι" η Village, η οποία διαμόρφωσε την γενική τιμή εισιτηρίου στα 7 ευρώ. Η τιμή των 7 ευρώ ισχύει για όλες τις μέρες και ώρες, σε όλα τα Village Cinemas, για όλες τις αίθουσες. Εξαιρούνται οι 3D προβολές, όπως και οι προβολές για τις αίθουσες Gold Class και Comfort. Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 17 Απριλίου,  σημειώνει μεταξύ άλλων: "Η μείωση της τιμής του εισιτηρίου επαναφέρει την γενική είσοδο στους κινηματογράφους στα επίπεδα του 2002, όταν δηλαδή το ευρώ έγινε το επίσημο νόμισμα της Ελλάδας." Μέχρι σήμερα, η γενική είσοδος στα Village Cinemas ήταν 8,5 ευρώ τις καθημερινές και 9,5 ευρώ την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο. Παράλληλα, στα Village Cinemas, εξακολουθούν να ισχύουν όλες οι υπόλοιπες προσφορές, όπως το φοιτητικό εισιτήριο των 5 ευρώ κάθε Δευτέρα και Τρίτη, το οικογενειακό πακέτο, αλλά και η προσφορά του Cosmote 2 for 1, που πλέον δίνει τη δυνατότητα στους φίλους του κινηματογράφου να δουν την αγαπημένη τους ταινία, μόνο με 3,5 ευρώ κάθε Τετάρτη.

Ακολούθησε η Odeon. Με ενημερωτικό email στις 19 Απριλίου ανακοινώνεται επίσημα, πως οι κινηματογράφοι ODEON μειώνουν την τιμή του κανονικού εισιτηρίου στα 7,5€ και το εισιτήριο των 3D προβολών στα 10€. Χαρακτηριστικά σημειώνεται : "…Απογειώνουμε τη διασκέδαση! Τα μέλη του Club Odeon Cineφίλοι, που για πολλά χρόνια παραμένει η μεγαλύτερη κινηματογραφική παρέα, οι φοιτητές και τα παιδιά θα απολαμβάνουν επιπλέον έκπτωση ενός ευρώ στις καινούργιες τιμές (6,5€ για 2D και 9€ για 3D προβολές)."

Τέλος, Δελτίο Τύπου εξέδωσαν και οι πολυκινηματογράφοι Ster Cinemas στις 23 Απριλίου. Με την διαφορά όμως, ότι ήταν οι πρώτοι που το έκαναν πράξη πολλούς μήνες πριν και μεις προσωπικά είχαμε εγκωμιάσει την κίνηση. Η μείωση τιμής του εισιτηρίου στα 6,50€ για τις κανονικές προβολές και 10€ για το 3D, ξεκίνησε από τα Ster Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη τέλη Σεπτέμβρη του 2011 και άρχισε να κατηφορίζει. Aκολούθησαν τα Ster Pantheon Plaza στη Λάρισα, και ακολούθησαν στην αρχή της νέας χρονιάς τα Ster Escape στο Ίλιον με τη νέα τιμή. Η διαδρομή ολοκληρώθηκε στα Ster Veso Mare στην Πάτρα.
Στο Δελτίο Τύπου σημειώνεται χαρακτηριστικά: "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ένα νέο κινηματογραφικό σκηνικό στήθηκε πλέον στο χώρο της ψυχαγωγίας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που τα Ster Cinemas ήταν οι πρωταγωνιστές! "

Σοβαρευτείτε γιατί χανόμαστε - όποιοι ελπίζουν ότι οι εκλογές θα αλλάξουν τον κατήφορο, ζουν σε άλλη χώρα

Λοιπόν, θετικά όλα αυτά, με τη μόνη διαφορά, ότι ακόμα και στη μείωση της τιμής δε συμφωνεί κανείς! Άλλος 6,5, άλλος 7 κι άλλος 7,5€ ! Ήμαρτον, τόσο δύσκολο είναι να συννενοηθούν σε μια ενιαία τιμή που ΔΕΝ θα πρέπει να ξεπερνά σε καμιά περίπτωση τα 6 ευρώ;

Ο μέσος όρος τιμής εισιτηρίων στη χώρα μας ήταν μέχρι προχθές 8,48€

όταν οι τιμές εισιτηρίων στους γείτονες και μη, εντός και εκτός Ε.Ε. είναι:

στην Ελβετία 13,87€ (με μέσο όρο μηνιαίου μισθού 4.028,78€ !),
στην Μεγ. Βρεττανία 12,08€ (με μ.ο. μισθ. 2.671,20€),
στην Ιρλανδία 9,65€, (με μ.ο. μισθ. 2.041,59€),
στην Ολλανδία 9,31€ (με μ.ο. μισθ. 2.110,99€),
στην Γαλλία 9,26€ (με μ.ο. μισθ. 1.900,84€),
στην Ελλάδα 8,48€, (με μ.ο. μισθ. 817,44€),
στην Γερμανία 8,43€ (με μ.ο. μισθ. 2.147,35€),
στην Αυστρία 8,26€ (με μ.ο. μισθ. 1.889,00€),
στην Κύπρο 7,78€ (με μ.ο. μισθ. 1.333,33€),
στην Ιταλία 7,59€ (με μ.ο. μισθ. 1,365.64€), ,
στην Ισπανία 7,14€ (με μ.ο. μισθ. 1,461.50€),
στην Τσεχία 6,04€ (με μ.ο. μισθ. 774.37€),
στην Πορτογαλία 5,66€ (με μ.ο. μισθ. 856,19€),
στην Πολωνία 4,89€ (με μ.ο. μισθ. 621,80€),
στην Βουλγαρία 4,55€ (με μ.ο. μισθ. 358,52€),
στην Ρουμανία 4,48€ (με μ.ο. μισθ. 331,59€),
στην Κροατία 4,23€ (με μ.ο. μισθ. 649,76€),
στο Μαυροβούνιο 3,08€ (με μ.ο. μισθ. 468,00€),
στην Σερβία 2,96€ (με μ.ο. μισθ. 331,59€),
στην Αλβανία 2,81€ (με μ.ο. μισθ. 326,55€),
στην Βοσνία - Ερζεγοβίνη 2,55€ (με μ.ο. μισθ. 435,00€),
στα Σκόπια 2,44€ (με μ.ο. μισθ. 286,32€).

Εφόσον οι μειώσεις μισθών, συντάξεων κ.ο.κ, που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αλλά και εκείνες που θα γίνουν λίαν συντόμως, τείνουν στην βαλκανοποίηση του κόστους εργασίας, τα περιθώρια στους Έλληνες διανομείς και αιθουσάρχες στενεύουν έως αγριεύουν. Η προσαρμόζονται τώρα στα 6 ευρώ και του χρόνου στα 5 ή πάνε για λουκέτο. Δεν υπάρχει άλλη λύση κι ο ανωτέρω πίνακας είναι κατατοπιστικός. Καιρός να πληρώνουμε και να κερδίζουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και όχι με/από δανεικά. Άμεση "διόρθωση" του εγχώριας καπιταλιστικής τερατογέννησης.


Jim Papamichos
του Δημήτρη Παπαμίχου [email protected]top of the pageblog comments powered by Disqustop of the page 
Βαθμολογία Κοινού
Μέσος Όρος: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Αξιολόγηση :

Αριστούργημα
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
ΚακόΕπιλογές
  Go Back [ Προηγούμενο ]

 Προεπισκόπηση ΠροεπισκόπησηΣχετικοί Σύνδεσμοι

· Αναζήτηση σε: Arts & Culture
· Περισσότερα για Κατηγορία
· Ταινίες που προβάλλονται
· Box Office

· IMDb   
· RT

· ΘΕΜΑΤΑΑνά Είδος

· Δραματική
· Αισθηματική
· Κωμωδία
· Αστυνομική
· Μυστηρίου
· Φιλμ Νουάρ
· Θρίλερ
· Δράσης
· Περιπέτεια
· Φαντασίας
· Επιστημονικής Φαντασίας
· Τρόμου
· Βιογραφική
· Ντοκιμαντέρ
· Κινούμενα Σχέδια
· Μιούζικαλ
· Οικογενειακή
· Ιστορική
· Αθλητική
· Γουέστερν
· Πολεμική
· Ερωτική
· Μικρού Μήκους
· 3D
· Ασπρόμαυρη
· Βωβή

top of the page


-- Sponsored Links --

aggelospolidoros.blogspot.gr AGATHI Art Gallery cinefo.wordpress.comr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Το πρωτότυπο περιεχόμενο του myFILM.gr, προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
All logos, trademarks and content in this site are property of their respective owner, the comments and reviews of their posters.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι του εκδότη ή
αρχισυντάκτη, των διαχειριστών ή συντονιστών (εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτές.
myfilm.gr


Info | Statistics | Topics | RSS feed 2.0 | RSS feed 0.9 | Atom feed | twitter | facebook | Add in Google homepage