NEW Site myFILM.gr
Select English    Επιλέξτε Ελληνικά
**ΝΕΟ site** **Παλιό site** ΝΕΑ Ταινίες Φεστιβάλ Φωτογραφίες TV DVD Box Office

Cinema: ΑΘΙΚΤΟΙ (INTOUCHABLES / UNTOUCHABLES) των Ερίκ Τολεντανό, Ολιβιέ Νακάς (2011)

Ημερομηνία καταχώρησης: Σάββατο, 26 Νοέ. 2011 @ 02:53:00 EET - Συντάκτης : Jim Papamichos

  [Comments] | [Περισσότερα] | [Κριτικές] | [Βίντεο] | [Φωτό] | [Πόστερ] | [Κυκλοφορία] | [Στοιχεία]  

Κωμωδία

ΑΘΙΚΤΟΙ
THE INTOUCHABLES / UNTOUCHABLES

των Ερίκ Τολεντανό, Ολιβιέ Νακάς
με τους Φρανσουά Κλουζέ, Ομάρ Σι, Αν Λε Νι, Οντρέ Φλερό, Κλοντίλντ Μολέ, Αλμπα Γκϊα Μπελούτζι, Σιρίλ Μεντί, Κριστιάν Αμερί, Μαρί-Λορ Ντεσκουρό, Γκρεγκουάρ Οστερμάν

Υπόθεση:
Το σενάριο βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Φιλίπ, ενός δισεκατομμυριούχου αριστοκράτη, ο οποίος έχοντας μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο, επιλέγει για βοηθό του στην καθημερινότητα, τον Ντρίς, τον πιο απρόσμενο υποψήφιο, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό, από τις φτωχές συνοικίες στα προάστια του Παρισιού. Δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και παρόλες τις διαφορές τους οι πρωταγωνιστές μοιράζονται μια αληθινή φιλία, κωμική και δυνατή, χαρίζοντας γέλιο αλλά και γνήσια συγκίνηση, με ένα θέμα που εκ πρώτης όψεως μόνο αστείο δεν φαντάζει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι «Άθικτοι» είναι μια ταινία για τη φιλία, για τη χαρά της ζωής και το άνοιγμα σε νέους κόσμους και εμπειρίες, ακόμη και μετά από μια μεγάλη ανατροπή στη ζωή.

Η ταινία, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, θεωρείται ήδη παγκόσμια επιτυχία.

Με 9 υποψηφιότητες στα φετινά βραβεία Σεζάρ και το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου για τον Ομάρ Σι, θεωρείται ήδη παγκόσμια επιτυχία, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στο Γαλλικό Box Office όλων των εποχών, με 20 εκατομμύρια εισιτήρια μόνο στη Γαλλία !

Στη Γερμανία, έχει φτάσει τα 5.500.000 εισιτήρια, ενώ στο Βέλγιο και την Ελβετία έχει τύχει πολύ καλής υποδοχής με 900.000 και 1.100.000 εισιτήρια αντίστοιχα!

Μίλησαν για την ταινία ...

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Ερίκ Τολεντανό μιλάει για την πρώτη του επαφή και την «συνεργασία» του με τον αληθινό ήρωα, Φίλιπ Πότζο ντι Μπόρτζο

Ο αληθινός ήρωας, Φίλιπ Πότζο ντι Μπόρτζο, στη ζωή του οποίου βασίστηκε η ταινία, όταν πρωτοάκουσε την ιδέα της δημιουργίας της μας είπε: «Εάν κάνετε αυτήν την ταινία, πρέπει να είναι αστεία. Επειδή αυτή η ιστορία πρέπει να αντιμετωπιστεί με χιούμορ. Εάν δεν είχα συναντήσει τον Αμπντέλ (που ενσαρκώνει στην ταινία ο Ντρίς), θα ήμουν νεκρός.»

Εκείνη η συνομιλία μας επέτρεψε να ανοίξουμε νέα κανάλια σκέψης. Για παράδειγμα, πώς τα δύο επίπεδα της γαλλικής κοινωνίας, που αντιπροσωπεύονται από τον Φιλίπ και τον Ντρις, δημιουργούν νέες σχέσεις και συναισθήματα όταν συγκρούονται. Αυτοί οι δύο άντρες, ο ένας που χτυπιέται από μια φυσική αναπηρία και ο άλλος που είναι θύμα μιας κοινωνικής αναπηρίας, έχουν κάποια παράξενη και απροσδόκητη συμπληρωματικότητα που είναι σε θέση να επιφέρει αυτήν την ανταλλαγή.

…..Οταν ολοκληρώθηκε η ταινία θελήσαμε να την δείξουμε πρώτα στον Φίλιπ Πότζο ντι Μπόρτζο. Κατά τη διάρκεια της προβολής, η καρέκλα του κινούνταν συνεχώς και είχαμε την εντύπωση ότι γελούσε. Κατόπιν, όταν τελείωσε η ταινία, είδα ότι είχε δακρύσει. Και είπε αυτές τις θαυμάσιες λέξεις « στην κατάστασή μου, σταμάτησα να κοιτάζομαι στον καθρέπτη πριν από πολλά χρόνια. Πάει πολύ καιρός που είχα να δω το βλέμμα των ματιών μου». Νομίζω ότι ο Φρανσουά Κλουζέ δεν θα μπορούσε να είχε ελπίσει σε μια καλύτερη φιλοφρόνηση. Κατόπιν ο Φίλιπ ήρθε στο Παρίσι για την επίσημη προβολή. Στο τέλος της προβολής μου είπε: χειροκροτώ και με τα δύο χέρια!!

Ο Ερίκ Τολεντανό και ο Ολιβιέ Νακάς για την συνεργασία τους με τον Φρανσουά Κλoυζέ

Ε.Τ. Ο άμεσος ενθουσιασμός του ήταν αρκετός για να μας κάνει να θελήσουμε να συνεργαστούμε μαζί του, όταν για παράδειγμα, μας εξήγησε ότι θέλει να βιώσει τις καταστάσεις και όχι απλά να τις «παίξει». Στη συνέχεια και όταν αρχίσαμε να τον γνωρίζουμε σιγά-σιγά, περιμέναμε με ενδιαφέρον τον ηλεκτρισμό που θα προέκυπτε από τη σύγκρουσή του με τον Ομάρ Σι, ο οποίος επίσης περισσότερο ζει τις καταστάσεις απ’ ότι τις ερμηνεύει. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας!

O.N.: Ο Φρανσουά είναι ένας ηθοποιός δράσης. Αυτή η δουλειά απαίτησε τεράστια προετοιμασία εκ μέρους του. Δεν θα μπορούσε να εμφανιστεί την ημέρα των γυρισμάτων, να καθίσει σε μια αναπηρική καρέκλα και να εκτελέσει την αναπνοή και όλη αυτή την κατάσταση που υπέφερε… χωρίς να έχει εργαστεί σκληρά προηγουμένως. Όπως είχε υποσχεθεί, δέχθηκε την πρόκληση!

Ο Ερίκ Τολεντανό και ο Ολιβιέ Νακάς για την συνεργασία τους με τον Ομάρ Σι

E.T.: Όπως και με τον Φιλίπ, το πρόσωπο που παίζει τον Ντρις έπρεπε να είναι απολύτως αξιόπιστο. Ο Ομάρ μας εξέπλητε συνεχώς. Πήρε την πρωτοβουλία της απώλειας 10 κιλών και της αύξησης του μυικού του όγκου, χωρίς να μας ρωτήσει, απλά επειδή, στο μυαλό του, ένας τύπος σαν τον Ντρις θα ήταν λεπτότερος από τον ίδιο στην πραγματικότητα. Όταν τον είδα να εμφανίζεται με το κεφάλι του ξυρισμένο, ντυμένο απλά με μια μπλούζα με κουκούλα και ένα δερμάτινο σακάκι εντυπωσιάστηκα από το πόσο είχε από μόνος του πλησιάζει τον χαρακτήρα του Ντρις.

E.T: Ο Ομάρ φέρνει το καλό χιούμορ και τη φιλική διάθεση που είναι ανεκτίμητα σε ένα γύρισμα. Έχει μια σπάνια μορφή ταπεινότητας. Δεν παίρνει ποτέ τον εαυτό του στα σοβαρά και η σχέση του με την φήμη είναι απόλυτα φυσική.

O.N.: Επίσης, η παρουσία του κάνει όλο το γύρισμα απόλυτα πιστευτό, αφού και ο ίδιος προέρχεται από τα φτωχά δυτικά προάστια του Παρισιού, όπως και ο Ντρις. Ετσι, είχαμε την απόλυτη σιγουριά ότι δεν θα κάναμε κάποιο λάθος.

Ο Ερίκ Τολεντανό και ο Ολιβιέ Νακάς για την ηθική ευθύνη που ένοιωσαν

Ε.Τ. Παρόλο ότι αισθανόμασταν πολύ ελεύθεροι σε όλα, είχαμε μια ιδιαίτερη ηθική ευθύνη.
O.N.: Και δεν σκέφτομαι ότι έχουμε προδώσει την ιστορία του Φίλιπ Πότζο ντι Μπόρτζο, ακόμα κι αν έπρεπε να προσαρμόσουμε ορισμένα μέρη της.
E.T.: Επιπλέον, δεν είναι τυχαίο ότι αισθανθήκαμε την ανάγκη να πάμε και να του παρουσιάσουμε εικόνες από την ταινία αμέσως μετά από τα γυρίσματα. Προσκληθήκαμε σε ένα surprise party για τα γενέθλιά του. Ο Abdel ήταν εκεί, μαζί με τη μητέρα του Φίλιπ, την οικογένειά του και τους φίλους του. Χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή, του δείξαμε ένα slideshow από φωτογραφίες από τα γυρίσματα. Ήταν μια πραγματικά παράξενη στιγμή για κείνον να βλέπει τον Φρανσουά Κλουζέ να τον υποδύεται. Υπήρξε μια λεπτή σιωπή στο μέσο εκείνης της χαρούμενης βραδιάς. Όλοι συγκινήθηκαν.

Ο Φρανσουά Κλoυζέ για την εμπειρία του

Θεωρώ ότι η στιγμή που γνώρισα τον πραγματικό ήρωα ήταν η στιγμή που ενέτεινε την δέσμευσή μου στην ταινία και με ώθησε να βάλω « καρδιά» στη δουλειά αυτή. Εάν ο ρόλος μου ήταν μόνο ένας τετραπληγικός, χωρίς ένα πρόσωπο, αυτό θα ήταν πιο περίπλοκο για μένα. Να βλέπεις όμως τον άνθρωπο στον καθημερινό κόσμο του και να τον ακους να μιλάει για τη ζωή του έπαιξαν έναν θεμελιώδη ρόλο για μένα.

Με τους «Άθικτους», πέρασα σε μια διαδικασία αυταπάρνησης που συμπαθώ πάρα πολύ. Η ταινία σήμαινε ότι ο χαρακτήρας του Ντρις πρέπει να έχει τόσο μεγάλη καρδιά που να κινεί δύο, να ραγίζει από τα γέλια για δύο. Και έτσι, σιγά-σιγά, έπρεπε να προσπαθήσω να γίνω ο συνεργάτης του, για να τον ελευθερώσω, για να του κάνω το γέλιο δεδομένο, ότι δηλαδή με κάνει να γελώ, να του κάνω τη ζωή ελαφρύτερη, αφού και κείνος την κάνει ελαφρύτερη για μένα. Θέλω να επιμείνω σε αυτήν την ιδέα της αυταπάρνησης επειδή είναι πολύ ουσιαστικό για τη δουλειά μας. Δεν πρέπει να θέλουμε τα πράγματα να περνάνε πάντα μέσα από μας. Είναι μια ευκαιρία όταν περνούν μέσω ενός συνεργάτη, είναι συναρπαστικό σε ένα ανθρώπινο επίπεδο. Και είχα το συναίσθημα ότι ήμουν πιο γαλήνιος μετά τα γυρίσματα.

Ο Ομάρ Σι για την εμπειρία του

Η στιγμή που γνωρίσαμε τον Φίλιπ Πότζο ντι Μπόρτζο ήταν συγκλονιστική. Είναι ένα ιδιαίτερα ευφυές άτομο, γεμάτο ζωή και χιούμορ και με ένα πολύ ισχυρό βλέμμα. Αμέσως συγκινήθηκα από την αγάπη με την οποία μίλησε για τον Αμπντέλ, το πρόσωπο στο οποίο ο χαρακτήρας του Ντρις είναι βασισμένος. Ο ίδιος ο τρόπος με τον οποίο ανέφερε το όνομά του ήταν εξαιρετικά συγκινητικός. Ήταν εύκολο να αισθανθεί κανείς τον πολύ ισχυρό δεσμό που υπάρχει μεταξύ τους. Μετά από αυτήν την επίσκεψη, όλοι αισθανθήκαμε υπεύθυνοι και πιεσμένοι λόγω του σεβασμού που αυτό το άτομο εμπνέει.

Οι πρώτες σκηνές της ταινίας δείχνουν τον Ντρίς στον πραγματικό του κόσμο, αυτόν των φτωχών συνοικιών του Παρισιού. Οι σκηνές αυτές είναι πολύ σημαντικές έτσι ώστε να ξέρουμε από που προέρχεται ο Ντρις. Και σκέφτομαι ότι είναι ακόμη σημαντικότερο επειδή κι εγώ προέρχομαι από εκεί. Έτσι αισθάνομαι ιδιαίτερα υπεύθυνος όταν μιλώ γι’ αυτό, γιατί πρέπει να το κάνω σωστά. Ο Ερίκ και ο Ολιβιέ το γνωρίζουν αυτό. Τους εμπιστεύθηκα. Θεωρώ ότι ο γαλλικός κινηματογράφος δεν έχει μιλήσει ποτέ για αυτό το θέμα με τόση ποίηση και λεπτότητα. Ο Ερίκ και ο Ολιβιέ δεν επιβάλλουν ποτέ την άποψή τους: εκφράζουν απλά ότι έχουν παρατηρήσει στις εικόνες. Και ξέρω ότι αυτό είναι άλλος ένας λόγος για τον οποίο είμαι πολύ υπερήφανος που έχω κάνει τους «Άθικτους».

Ο Ομάρ Σι για το τί είδους ηθοποιός είναι:

«Δουλεύω περισσότερο με το ένστικτο. Περισσότερο αντιδρώ παρά παίζω. Προσπαθώ να κάνω ερωτήσεις πριν από το γύρισμα, γιατί μετά θεωρώ ότι είναι πολύ αργά. Γνωρίζω ότι δεν έχω πολύ καλή τεχνική, όμως δουλεύω πολύ πριν από τα γυρίσματα με μια καταπληκτική προπονήτρια υποκριτικής που με δίδαξε πολλά, την Julie Vilmont. Η δουλειά μαζί της με απελευθέρωσε πλήρως και αναίρεσε οποιαδήποτε ενοχή που μπορεί να είχα επειδή ποτέ δεν έχω πάρει μαθήματα υποκριτικής!»

Πως αντιδράσατε ανακαλύπτοντας την ιστορία στην ταινία «Άθικτοι»;

«Μετά από τα πρώτα τρία λεπτά - και αυτό είναι το πιο βασικό για μένα - αφήνω τον εαυτό μου να παρασυρθεί από την ιστορία. Στην ταινία αυτή απέφευγα να δω το βίντεο από τα γυρίσματα, προκειμένου να παραμείνω στον χαρακτήρα. Κι έτσι όταν είδα τελικά την ταινία, ξαναανακάλυψα την ιστορία και τη δουλειά όλης της ομάδας. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτήν την ταινία. Αισθανόμουν καταβεβλημένος από το συναίσθημα που έβλεπα στα μάτια του Φιλίπ/Φρανσουά Κλουζέ. Μου πήρε πολύ χρόνο να ξαναπατήσω στη γη...»


A true story of two men who should never have met - a quadriplegic aristocrat who was injured in a paragliding accident and a young man from the projects.

ΕΠΙΣΗΜΟ SITE :

 Official facebook
Official site

ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

IMDb IMDb
top of the page


ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Η Βαθμολογία μου:

Το γέλιο βγαίνει αβίαστα !

... Μετά από καιρό είδαμε επιτέλους μια καλή κωμωδία σε όλες τις διαστάσεις της ακόμα και τις πιο δραματικές ... Και όπως σε κάθε αξιοπρεπή κωμωδία, το ρομαντικό στοιχείο είναι αναπόσπαστο υπαρξιακό μέλος της. Νομίζω ότι οι διάλογοί της είναι κορυφαίοι στο είδος της. Γρήγοροι, ευφυείς, ανατρεπτικοί, αστείοι, γεμάτη αντιθέσεις και συγκρούσεις όπως και οι ζωές των δύο πρωταγωνιστών των οποίων οι ταξικές διαφορές ζωγραφίζονται με μοναδική τεχνική επιδεξιότητα στον καμβά της κοινωνίας.

Jim Papamichos
του Δημήτρη Παπαμίχου [email protected]


 

Η Βαθμολογία μου:

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ κωμωδία της περσινής κινηματογραφικής σεζόν και, προσωπικά, η αγαπημένη μου όλων των εποχών!

Το γαλλικό σινεμά συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα τα τελευταία χρόνια κι από ό,τι φαίνεται θα ξανακερδίσει την αίγλη που είχε στο παρελθόν. Η συγκεκριμένη ταινία κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο των κριτικών κινηματογράφου παγκοσμίως, όσο και των θεατών, οι περισσότεροι από τους οποίους ενθουσιάστηκαν από αυτό το πραγματικό αριστούργημα! Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στο κορυφαίο κινηματογραφικό site του κόσμου, imdb.com, στο οποίο οι αναγνώστες βαθμολογούν τις ταινίες, «Οι Άθικτοι» έχουν λάβει κατά μέσο όρο 8,6/10!Είναι, σίγουρα, άδικο το ότι το φιλμ αυτό δεν προτάθηκε ούτε για ένα Oscar, αν και χαρακτηρίστηκε από ουκ ολίγους κριτικούς κινηματογράφου ως η καλύτερη ταινία της χρονιάς. Όσον αφορά την υπόθεση, είναι ευφυέστατη, ενδιαφέρουσα, δεν σε κάνει να τη βαρεθείς ούτε δευτερόλεπτο και σε κρατά, διαρκώς, σε εγρήγορση. Συγκεκριμένα, πρόκειται για αληθινή ιστορία. Ο Φίλιπ είναι ένας Γάλλος αριστοκράτης, με «τρομακτικά» μεγάλη περιουσία, που μένει σε ένα πανέμορφο και τεράστιο σπίτι, που δεν διαφέρει και πολύ από ένα παλάτι. Όμως, μετά από μια ατυχή πτώση με αλεξίπτωτο,  έμεινε ανάπηρος και δεν μπορεί, μάλιστα, να κουνήσει κανένα μέρος του σώματός του, πέρα από το κεφάλι. Χρειάζεται έναν βοηθό για τις ανάγκες της δύσκολης καθημερινότητάς του κι από τους υποψηφίους επιλέγει τον πιο απρόσμενο: τον Ντρις, ο οποίος, πρόσφατα, αποφυλακίστηκε και είναι κάτοικος μιας κακόφημης γειτονίας της Γαλλίας. Το μήνυμα που περνάει η ταινία είναι συγκλονιστικό: Δύο άνθρωποι τελείως διαφορετικοί κι όμως, γίνονται οι καλύτεροι φίλοι.

Αν και φαινομενικά δραματική, αυτή η ταινία έχει αρκετά στοιχεία αυθεντικής κωμωδίας, τα οποία «παντρεύονται» εξαιρετικά με τα αντίστοιχα δραματικά. Σχετικά με τη σκηνοθεσία, οι δύο συνεργάτες και σκηνοθέτες αυτής της ταινίας άξιζαν, οπωσδήποτε, το περσινό «Oscar». Το σενάριο αποτελεί, απλά, μια διασκευή της αληθινής ιστορίας, δεν παύει, όμως, να είναι αρκετά καλό. Όσο για τις ερμηνείες… απλά «oscarικές» και εξαιρετικές, τόσο του Ομάρ Σι, όσο και του Φρανσουά Κλουζέ, οι οποίοι είναι απόλυτα πειστικοί. Αξίζει να τη δείτε! Μην ξεχνάτε ότι ξεπέρασε τα 400.000.000 δολάρια σε εισπράξεις!

 

Παντελής Αναστασόπουλος
του Παντελή Αναστασόπουλου Facebook


top of the page

blog comments powered by Disqustop of the page


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Κυκλοφορία:
23/10/12/2011 (Ιαπωνία, Φεστιβάλ Τόκιο)
2/11/2011 (Βέλγιο, Γαλλία)
5/1/2012 (Γερμανία)
9/3/2012 (Ισπανία)
29/3/2012 (Ελλάδα)


top of the page
PHOTOS - POSTERS

INTOUCHABLES Poster Greek.jpg PRESS_4841b.jpg PRESS 2206b.jpg PRESS_2913b.jpg Intouchables - Poster 1.jpg Intouchables - Poster 2.jpg Intouchables - 0026.jpg Intouchables - 0025.jpg Intouchables - 0024.jpg Intouchables - 0022.jpg Intouchables - 0021.jpg Intouchables - 0020.jpg Intouchables - 0018.jpg Intouchables - 0016.jpg Intouchables - 0019.jpg Intouchables - 0015.jpg Intouchables - 0017.jpg Intouchables - 0014.jpg Intouchables - 0013.jpg Intouchables - 0012.jpg Intouchables - 0011.jpg Intouchables - 0009.jpg Intouchables - 0010.jpg Intouchables - 0008.jpg Intouchables - 0007.jpg Intouchables - 0006.jpg Intouchables - 0005.jpg Intouchables - 0001.jpg Intouchables - 0003.jpg Intouchables - 0004.jpg Intouchables - 0002.jpg


top of the page


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ / ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

>>CAST<<

Πρωταγωνιστούν:

  François Cluzet ... Philippe
  Omar Sy ... Driss
  Anne Le Ny ... Yvonne
  Audrey Fleurot ... Magalie
  Clotilde Mollet ... Marcelle
  Alba Gaïa Kraghede Bellugi ... Elisa
  Cyril Mendy ... Adama
  Christian Ameri ... Albert
  Grégoire Oestermann ... Antoine
  Joséphine de Meaux ... La DRH société de courses
  Dominique Daguier ... Amie de Philippe
  François Caron ... Ami de Philippe
  Thomas Solivéres ... Bastien, dit le Plumeau
  Dorothée Brière ... Eléonore
  Marie-Laure Descoureaux ... Chantal, la femme de chambre
  Emilie Caen ... La galeriste
  Sylvain Lazard ... Nouvel auxiliaire 1
  Jean François Cayrey ... Nouvel auxiliaire 2
  Ian Fenelon ... Candidat
  Renaud Barse ... Candidat 2
  François Bureloup ... Candidat 3
  Nicky Marbot ... Policier 1
  Benjamin Baroche ... Policier 2
  Jérôme Pauwels ... Voisin mal garé 1
  Antoine Laurent ... Voisin mal garé 2
  Fabrice Mantegna ... Chanteur opéra
  Hedi Bouchenafa ... Garagiste
  Caroline Bourg ... Frédérique
  Michel Winogradoff ... Serveur des Deux Magots
  Kévin Wamo ... Ami Driss
  Elliot Latil ... Lycéen
  Alain Anthony ... Pilote parapente 1
  Dominique Henry ... Pilote parapente 2

>>CREDITS<<

Σκηνοθεσία
Olivier Nakache
Eric Toledano


Σενάριο
Olivier Nakache
Eric Toledano

Παραγωγή
Nicolas Duval-Adassovsky
Laurent Zeitoun
Yann Zenou


Μουσική
Ludovico Einaudi

Φωτογραφία
Mathieu Vadepied

Μοντάζ
Dorian Rigal-Ansous

Casting
Gigi Akoka

Σκηνικά
Olivia Bloch-Lainé

Κοστούμια
Isabelle Pannetier

Βοηθός Σκηνοθέτη
Hervé Ruet

Εταιρείες Παραγωγής
Quad Productions
Chaocorp (co-production)
Gaumont (co-production)
TF1 Films Production (co-production)

Διανομή
Filmtrade, Spentzos Film
(Ελλάδα)
Gaumont
A Contracorriente Films
Bloomage Entertainment
Budapest Film
Cathay
Filmware International
Frenetic Films
GAGA
Golden Scene
Medusa
Senator Filmverleih
Tanweer Films

Χρονολογία παραγωγής
2011

Χώρα παραγωγής
ΓΑΛΛΙΑ

Γλώσσα
ΓΑΛΛΙΚΑ

Εικόνα
ΕΓΧΡΩΜΗ 1.85 : 1

Είδος ταινίας
ΚΩΜΩΔΙΑ, ΔΡΑΜΑ

Διάρκεια
112'

Ήχος
Dolby Digital

Τοποθεσίες γυρισμάτων
Γαλλία

AKA
Untouchable

Καταλληλότητα
Switzerland:10 (canton of Geneva) / Switzerland:10 (canton of Vaud) / Germany:6 / France:U / South Korea:12

Κόστος

Εισπράξεις
$236,8 εκατομμύρια (εκτός ΗΠΑ)


top of the page

 
Βαθμολογία Κοινού
Μέσος Όρος: 5
Αριθμός Ψήφων: 9


Αξιολόγηση :

Αριστούργημα
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
ΚακόΕπιλογές
  Go Back [ Προηγούμενο ]

 Προεπισκόπηση ΠροεπισκόπησηΣχετικοί Σύνδεσμοι

· Αναζήτηση σε: Κωμωδία
· Περισσότερα για Κατηγορία
· Ταινίες που προβάλλονται
· Box Office

· IMDb   
· RT

· ΘΕΜΑΤΑΑνά Είδος

· Δραματική
· Αισθηματική
· Κωμωδία
· Αστυνομική
· Μυστηρίου
· Φιλμ Νουάρ
· Θρίλερ
· Δράσης
· Περιπέτεια
· Φαντασίας
· Επιστημονικής Φαντασίας
· Τρόμου
· Βιογραφική
· Ντοκιμαντέρ
· Κινούμενα Σχέδια
· Μιούζικαλ
· Οικογενειακή
· Ιστορική
· Αθλητική
· Γουέστερν
· Πολεμική
· Ερωτική
· Μικρού Μήκους
· 3D
· Ασπρόμαυρη
· Βωβή

Συνδεδεμένα Θέματα

ΚωμωδίαΔραματικήtop of the page


-- Sponsored Links --

aggelospolidoros.blogspot.gr AGATHI Art Gallery cinefo.wordpress.comr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Το πρωτότυπο περιεχόμενο του myFILM.gr, προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
All logos, trademarks and content in this site are property of their respective owner, the comments and reviews of their posters.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι του εκδότη ή
αρχισυντάκτη, των διαχειριστών ή συντονιστών (εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτές.
myfilm.gr


Info | Statistics | Topics | RSS feed 2.0 | RSS feed 0.9 | Atom feed | twitter | facebook | Add in Google homepage