NEW Site myFILM.gr
Select English    Επιλέξτε Ελληνικά
**ΝΕΟ site** **Παλιό site** ΝΕΑ Ταινίες Φεστιβάλ Φωτογραφίες TV DVD Box Office
  Εγγραφή / Σύνδεση
Ημ/νίες εξόδου

.: από 22/9/2016 :.


.: από 29/9/2016 :.


.: από 6/10/2016 :.


.: από 13/10/2016 :.


.: από 20/10/2016 :.


.: από 27/10/2016 :.


.: από 3/11/2016 :.


Περιοχή μελών
Εγγραφή εδώ:
Χρήστης:
Συνθηματικό:
Κωδικός Ασφαλείας: Κωδικός Ασφαλείας
Γράψτε Κωδικό Ασφαλείας (6ψήφιος αριθμός εικόνας):
Members List Μέλη:
Τελευταία: spykalo's Profile spykalo
Σήμερα: 0
Χθές: 0
Συνολικά: 10001

Συνδεδεμένοι:
Επισκέπτες: 165
Μέλη: 0
Σύνολο: 165

Εγγραφή


Cine News: Η ΕΡΤ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

Ημερομηνία καταχώρησης: Πέμπτη, 24 Σεπ. 2009 @ 20:26:00 MST - Συντάκτης : Jim Papamichos

  [Comments] | [Περισσότερα] | [Κριτικές] | [Βίντεο] | [Φωτό] | [Πόστερ] | [Κυκλοφορία] | [Στοιχεία]  

Festival - Exhibitions

Φεστιβάλ Δράμας

32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ
15ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ digi2009 - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

21-26 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΕΡΤ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ
Η ΕΡΤ «ξεσκονίζει» γι’ άλλη μια φορά το αρχείο της και οργανώνει έκθεση μέσα από τις συλλογές της Διεύθυνσης Μουσείου – Αρχείου με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (που γιορτάστηκαν και στην Αθήνα με μεγάλη έκθεση στο Ζάππειο).
Μια περιήγηση στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δράμας μπορεί να μας ταξιδέψει στο παρελθόν -από τη δεκαετία του 1920 και μετά- καθώς η έκθεση περιλαμβάνει σπάνια μουσειακά ραδιοφωνικά εκθέματα τα οποία αποτελούν «σιωπηλούς αφηγητές της εξέλιξης της ραδιοφωνίας στην Ελλάδα». Επιπλέον, η έκθεση πλαισιώνεται από φωτογραφίες που αποτυπώνουν στιγμές από ραδιοφωνικά στούντιο, εκπομπές και από σχολές τεχνικών, της περιόδου από τις αρχές του 1940 έως και το τέλος του 1950, περιόδου κρίσιμης για τη χώρα και τη δημόσια ραδιοφωνία.
Επίσης υπάρχουν προβολές των πιο σημαντικών ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστή το ραδιόφωνο και την ιστορία του («Ιστορίες ραδιοφώνου» του Κ. Μαζάνη και το «Κλείσε τα μάτια για να δεις» του Σ. Στρατηγάκου), όπου μέσα από αφηγήσεις επαγγελματιών αναδεικνύεται ο ρόλος του ραδιοφώνου ως εργαλείου ενημέρωσης και συνοδοιπόρου διασκέδασης και πολιτισμού. Ενός μέσου που δεν προβάλλει αλλά δημιουργεί αμέτρητες εικόνες, ενός μέσου που λειτούργησε ως συνδετικός κρίκος της πρωτεύουσας με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Καθημερινά παρουσιάζεται, επίσης υπό την αιγίδα της ΕΡΤ, σπάνιο αρχειακό υλικό με τίτλο «Ενός αιώνα Έλληνες» με προσωπικότητες της τέχνης όπως Μητρόπουλος, Κάλλας, Ροντήρης. Μερκούρη, Χατζιδάκις και άλλοι.
ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

1. «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ»

Ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων που καταγράφει, τη γέννηση, έναρξη και εξέλιξη της Ραδιοφωνίας στην Ελλάδα, από τις πρώτες απόπειρες του 1925 μέχρι και την έναρξη της Τηλεόρασης το 1966 σε σκηνοθεσία του Κ. Μαζάνη


Επεισόδιο 1ο: Το ξεκίνημα 1925 – 1944 Διάρκεια: 39΄:20΄΄

Περίληψη:
Το ξεκίνημα του ραδιοφώνου στην Ελλάδα μέσα από τις μαρτυρίες εμπλεκομένων προσώπων και αρχειακού υλικού.

Μιλούν οι: Σπύρος Μπεράτης (τεχνικός Ε.Ι.Ρ.), Βασίλης Κροντηράς (τεχνικός Ε.Ι.Ρ.), Ευάγγελος Τσιγγιρίδης (υιός Χρήστου Τσιγγιρίδη), Γιάννης Σιάσκας (ιδρυτής του Β’ προγράμματος), Γιάννης Καιροφύλλας (δημοσιογράφος – ιστορικός), Γιάννης Παπαδόπουλος (συνθέτης) και Λήδα Κροντηρά
Αρχειακό υλικό: Φωτογραφίες του προσωπικού της ΥΡΕ το 1937, ραδιοθαλάμου Ζαππείου, Αντιγόνης Μεταξά, πoλέμου και σπασμένου ιστού κεραίας του πομπού των Λιοσίων

Επεισόδιο 2ο: Η ανασυγκρότηση 1945 – 1951 Διάρκεια: 44': 30''

Περίληψη:
Η ιστορία του ελληνικού ραδιοφώνου μετά την Απελευθέρωση και η ανασυγκρότηση του μέχρι τις αρχές του 1951

Μιλούν οι: Γιάννης Καιροφύλλας (δημοσιογράφος – ιστορικός), Μίμης Πλέσσας (συνθέτης), Μαριάννα Χατζοπούλου (τραγουδίστρια), Χρήστος Σβολόπουλος (δημοσιογράφος), Νίκος Μπουγάς (εκφωνητής), Γιάννης Παπαδόπουλος (συνθέτης), Μαρία Γκόπη (εκφωνήτρια), Νίκος Μουρκάκος (παραγωγός ραδιοφωνικού σταθμού Ενόπλων Δυνάμεων), Δημήτρης Κοτάλης (ερευνητής), Θανάσης Ζέρβας (δάσκαλος), Δημήτρης Πλιακογιάννης (τεχνικός Ε.Ι.Ρ.), Σπύρος Μπεράτης (ιδρυτής ραδιοφωνικού σταθμού Αμαλιάδος), Γιάννης Καραλής (δημοσιογράφος), Γεωργία Χριστοδουλοπούλου (διοικητικός υπάλληλος ραδιοφωνικού σταθμού Πατρών), Μαρίνα Βικτωράτου (εκφωνήτρια), Τάσος Χατζηαναστασίου (τεχνικός Ε.Ι.Ρ.), Βαγγέλης Μπενέας (τεχνικός Ε.Ι.Ρ.) και Βασίλης Κροντηράς (Τεχνικός Ε.Ι.Ρ.)
Αρχειακό υλικό: Φωτογραφίες εργαζόμενων σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και της «Μαρμάρω» του ιστορικού φορτηγού εξωτερικών μεταδόσεων.
Επεισόδιο 3ο: Οι καλές ημέρες 1952 – 1957 Διάρκεια: 43΄:45΄΄

Περίληψη:
Η περίοδος της μεγάλης ακμής του ραδιοφώνου στην Ελλάδα το διάστημα 1952 – 1957 και η δημιουργία σημαντικών ζωνών πολιτιστικού προγραμμάτος.

Μιλούν οι: Γιάννης Σιάσκας (Ιδρυτής Β’ Προγράμματος), Μίμης Πλέσσας (συνθέτης), Φραγκίσκη Καρόρη (παραγωγός εκπομπών Ε.Ι.Ρ.), Μαριάννα Χατζοπούλου (τραγουδίστρια), Βαγγέλης Γκούφας (συγγραφέας), Ρένα Ντορ (ηθοποιός) Νίκος Μουρκάκος (παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών), Γιάννης Καιροφυλλας (συγγραφέας – ιστορικός), Τατιάνα Βαρούτη – Μαμάκη (σύζυγος Αχιλλέα Μαμάκη) και Λήδα Κροντηρά
Αρχειακό υλικό: Φωτογραφίες καλλιτεχνών, ηχητικό απόσπασμα από συνέντευξη της Μαρίκας Κοτοπούλη το 1953, σχόλια ηθοποιών για την εκπομπή «Το θέατρο στο μικρόφωνο»


Επεισόδιο 4ο: Ο μεγάλος αντίπαλος 1957 – 1966 Διάρκεια: 43’

Περίληψη:
Η εξέλιξη του ραδιοφώνου έως την έναρξη της Τηλεόρασης το 1966 και οι επιπτώσεις στην πορεία του με την εμφάνιση του νέου αυτού ¨γοητευτικού¨ Μέσου.

Μιλούν οι: Γιάννης Καιροφύλλας (συγγραφέας – ιστορικός), Μίμης Πλέσσας (συνθέτης), Μαρία Γκόπη (εκφωνήτρια Ε.Ι.Ρ.), Νίκος Μπουγάς (εκφωνητής Ε.Ι.Ρ.) Θεοφάνης Χαρτζάβαλος (τεχνικός Ε.Ι.Ρ.), Ζαφείρης Στάθης (πρόεδρος συλλόγου «Φίλοι ραδιοφώνου Μεσολογγίου»), Χρήστος Καρανάσος (τεχνικός), Νικήτας Φιλοπόπουλος (δημοσιογράφος), Βασίλης Κροντηράς (τεχνικός Ε.Ι.Ρ.), Φραγκίσκη Καρορή (παραγωγός εκπομπών Ε.Ι.Ρ.), Τάσος Χατζηαναστασίου (τεχνικός εξωτερικών μεταδόσεων Ε.Ι.Ρ.), Λήδα Κροντηρά (παραγωγός εκπομπών) και Μάνος Ιατρίδης (πρώην προϊστάμενος Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων Δ.Ε.Η.)
Αρχειακό υλικό: Φωτογραφίες ραδιοφωνικών σταθμών Λιοσίων, Κερκύρας, Μεσολογγίου και Αγρινίου. Ερασιτεχνικό φιλμ με την ανύψωση κεραίας. Φωτογραφίες καλλιτεχνών και του πρώτου πειραματικού σταθμού τηλεόρασης της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη


2. «ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ» - Διάρκεια: 108'

Ντοκιμαντέρ που καταγράφει την ιστορία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας από το ξεκίνημα της το 1925 έως την εξέλιξή της στις ημέρες μας, με πλούσιο αρχειακό υλικό και σημαντικές μαρτυρίες των πρωταγωνιστών της κάθε περιόδου, σε σκηνοθεσία του Σταύρου Στρατηγάκου.

«Ημέρες Ραδιοφώνου»
Στην έκθεση και, παράλληλα με τα εκθέματα, θα στηθούν ραδιοφωνικές καμπίνες. Στον χώρο θα γίνονται προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων και μαθητών από την ευρύτερη περιοχή. Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να ηχογραφούν εκπομπές κάποιες από τις οποίες θα αναμεταδοθούν και από τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ.

Jim Papamichos
του Δημήτρη Παπαμίχου me@myfilm.grtop of the pageblog comments powered by Disqustop of the page
 
Βαθμολογία Κοινού
Μέσος Όρος: 3.5
Αριθμός Ψήφων: 2


Αξιολόγηση :

Αριστούργημα
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
ΚακόΕπιλογές
  Go Back [ Προηγούμενο ]

 Προεπισκόπηση Προεπισκόπηση

 Προωθήστε το Προωθήστε τοΣχετικοί Σύνδεσμοι

· Αναζήτηση σε: Festival - Exhibitions
· Περισσότερα για Κατηγορία
· Ταινίες που προβάλλονται
· Box Office

· IMDb   
· RT

· ΘΕΜΑΤΑΑνά Είδος

· Δραματική
· Αισθηματική
· Κωμωδία
· Αστυνομική
· Μυστηρίου
· Φιλμ Νουάρ
· Θρίλερ
· Δράσης
· Περιπέτεια
· Φαντασίας
· Επιστημονικής Φαντασίας
· Τρόμου
· Βιογραφική
· Ντοκιμαντέρ
· Κινούμενα Σχέδια
· Μιούζικαλ
· Οικογενειακή
· Ιστορική
· Αθλητική
· Γουέστερν
· Πολεμική
· Ερωτική
· Μικρού Μήκους
· 3D
· Ασπρόμαυρη
· Βωβή

top of the page


-- Sponsored Links --

aggelospolidoros.blogspot.gr AGATHI Art Gallery cinefo.wordpress.comr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Το πρωτότυπο περιεχόμενο του myFILM.gr, προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
All logos, trademarks and content in this site are property of their respective owner, the comments and reviews of their posters.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι του εκδότη ή
αρχισυντάκτη, των διαχειριστών ή συντονιστών (εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτές.
myfilm.gr

| AdBrite - Advertise on myFILM.gr


Info | Feedback | Statistics | Topics | Submit News | Recommend Us | Advertising | Flag inappropriate copy-theft | RSS feed 2.0 | RSS feed 0.9 | Atom feed | twitter | facebook | Add in Google homepage


Related Posts with Thumbnails