NEW Site myFILM.gr
Select English    Επιλέξτε Ελληνικά
**ΝΕΟ site** **Παλιό site** ΝΕΑ Ταινίες Φεστιβάλ Φωτογραφίες TV DVD Box Office
  Εγγραφή / Σύνδεση
Ημ/νίες εξόδου

Περιοχή μελών
Εγγραφή εδώ:
Χρήστης:
Συνθηματικό:
Κωδικός Ασφαλείας: Κωδικός Ασφαλείας
Γράψτε Κωδικό Ασφαλείας (6ψήφιος αριθμός εικόνας):
Members List Μέλη:
Τελευταία: Levgeo's Profile Levgeo
Σήμερα: 0
Χθές: 0
Συνολικά: 10005

Συνδεδεμένοι:
Επισκέπτες: 131
Μέλη: 0
Σύνολο: 131

Εγγραφή


Music Events: ELECTRELANE ::>> ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΜΑΪΟΥ

Ημερομηνία καταχώρησης: Παρασκευή, 07 Μάι. 2004 @ 00:00:00 MST - Συντάκτης : Jim Papamichos

  [Comments] | [Περισσότερα] | [Κριτικές] | [Βίντεο] | [Φωτό] | [Πόστερ] | [Κυκλοφορία] | [Στοιχεία]  

Press Releases

Η ASTRA παρουσιάζει
το Σάββατο, 22 Μαίου
στο GAGARIN 205 Live Music Space
τις ELECTRELANEΤη συναυλία ανοίγουν οι Dementia Praecox
Τιμή εισιτηρίου (χωρίς ποτό): 20 euro – Ωρα έναρξης: 09.30 μ.μ.
Την Παρασκευή, 21 Μαΐου, η μπάντα εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη, στο club ΜΥΛΟΣ!
ELECTRELANE

Το sexy ηλεκτρικό κουαρτέτο από το Brighton, επιστρέφει στην Ελλάδα, για δύο μοναδικές συναυλίες,
την Παρασκευή, 21 Μαϊου, στην ΑΠΟΘΗΚΗ του club ΜΥΛΟΣ, στη Θεσσαλονίκη,
και το Σάββατο, 22 Μαϊου, στη σκηνή του Gagarin 205 Live Music Space!

''Μας ενδιαφέρουν ιδέες που έχουν να κάνουν με εξέλιξη, αλλαγή, ερμηνεία, αμφιβολία, την απόρριψη του απόλυτου ή του οριστικού. Τα τραγούδια μας έχουν κατεύθυνση, ωστόσο δεν αναζητούν την οριστική λύση, γιατί δεν είναι αυτός ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα.''

Emma Gaze: drums
Rachel Dalley: bass
Mia Clarke: guitar
Verity Susman: keyboard, vocals, guitar, saxophone

Πότε σχηματίστηκε το γκρουπ;
Το 1998, η Emma και η Verity σχηματίζουν τις Εlectrelane και ανεβαίνουν σε μια μουσική σκηνή του Brighton, για να διαγράψουν την πρώτη τους πτήση προς τα αστέρια…

Από πού εμπνεύστηκαν το μαγικό τους ήχο;
Η Nina Simone, οι Stooges και ο … Puccini, ανάμεσα σε άλλους, γέμισαν το μουσικό κουτί των εφηβικών τους χρόνων. Το καλοκαίρι του 2000, οι Mia και Rachel έρχονται για να συμπληρώσουν το κουαρτέτο.
Το πρώτο τους single με τίτλο ''Film Music'', που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2000, κέρδισε αμέσως την αποδοχή των κριτικών. ''Καλαίσθητο με μια δόση σκοτεινής υποκουλτούρας΄΄, σύμφωνα με το NME, “τόσο μελαγχολικό και θλιμμένο, όπως ένας εραστής σε τελευταίο αποχωρισμό'', σύμφωνα με το Melody Maker.
Το ''Le Song / U.O.R.'' τον Ιούλιο και το'' Gabriel'' τον Δεκέμβριο που κυκλοφόρησε από το δικό τους label, με την επωνυμία Let's Rock!, είχαν την ίδια απήχηση. ‘Ολα έγιναν ανάρπαστα.
Οι λιγοστές ζωντανές εμφανίσεις τους, ανάμεσά τους με τους “And you will know us by the trail of dead” και “Le Tigre”, αντιμετωπίστηκαν με άκρατο ενθουσιασμό. Το περιοδικό Circuit έσπευσε να περιγράψει ''τη δύναμη και το πάθος τους, τη δυνατότητα να ξεσηκώνουν το κοινό και να κυριαρχούν στη σκηνή''.
''Θέλουμε να ακούει τη μουσική μας, όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος, ο πολιτιστικός ελιτισμός είναι αηδιαστικός. Τα καλά συγκροτήματα πρέπει να προσπαθούν για την ανατροπή του κύματος της δευτεροκλασάτης pop που μας κατακλύζει και όχι να αφήνονται στο περιθώριο και τη λήθη, σε μια απέλπιδα προσπάθεια απόδειξης της μουσικής τους αξιοπιστίας''.
Οι Electrelane ηχογράφησαν το πρώτο τους album 'Rock It To The Moon' και υπέγραψαν συμβόλαιο με τη 3MV/P.I.A.S. προκειμένου να στήσουν το δικό τους label, τη Let' s Rock. Το album ηχογραφήθηκε σε τέσσερις εβδομάδες στα Metway studios στο Brighton και κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2001 με μεγάλη και πάλι αποδοχή. Το NME το βαθμολόγησε με 8/10 αναφέροντας ότι ''απλά, έτσι θα' πρεπε να' ναι ένα ντεμπούτο album.'' H Ιndependent το χαρακτήρισε ''συγκλονιστικό'' ενώ το Uncut το ύμνησε, αναφέροντας ότι περιέχει ''ατμοσφαιρικές μουσικές και υπέροχες synth συμφωνίες.''
''Είναι πολύ σημαντικό για μας να έχουμε την ελευθερία να δημιουργούμε μουσική με τον τρόπο που εμείς θέλουμε. Αυτός είναι και ο λόγος που υπογράψαμε συμβόλαιο με το οποίο έχουμε απόλυτο δημιουργικό έλεγχο. Με την οικονομική υποστήριξη της εταιρείας μπορούμε να ηχογραφούμε δίσκους και να πραγματοποιούμε περιοδείες. Αρχίζουμε πια να συνειδητοποιούμε τις δυνάμεις μας.»

Η μπάντα ξέφυγε γρήγορα από τα στενά όρια του Brighton, σε μια πορεία που της εξασφάλισε εμφανίσεις δίπλα σε γκρουπ όπως οι Death In Vegas, Broadcast και Primal Scream, με τη σύνθεση του κοινού να ποικίλλει, από οπαδούς του art rock, βλέπε Godspeed You! Black Emperor και Velvets, μέχρι καθαρούς ποπάδες και φίλους της εναλλακτικής σκηνής. Η περιοδεία τους τότε, τις ταξίδεψε από την Αθήνα στο Λονδίνο, κι από κει στη Νέα Υόρκη, με πολλούς και ενδιαφέροντες ενδιάμεσους σταθμούς.
Στις 13 Αυγούστου 2002, οι Electrelane επανακυκλοφόρησαν το single ‘Film Music’ το οποίο περιείχε νέα remixes. Tον Απρίλιο του 2002 κυκλοφόρησαν το ‘I Want To Be The President’. Το Time Out το χαρακτήρισε ‘super-cool, ζοφερό και ακραίο’, το NME έγραψε ότι η επανάσταση ξεκινά εδώ’ ενώ η Guardian Guide το περιέγραψε ως ‘στιλάτο post-rock’.

Και φτάνουμε στο 2004, και στην κυκλοφορία του δεύτερου lp των Electrelane, με τίτλο “The Power Out”, υπό την επιμέλεια του θρυλικού παραγωγού, Steve Albini, ο οποίος είχε δηλώσει φανατικός οπαδός του ήχου τους, από την εποχή του “Rock it to the moon”.
Η μεγάλη αλλαγή που χαρακτηρίζει το “The Power Out” είναι βεβαίως η ύπαρξη φωνητικών και στίχων. Φαίνεται ότι εν αντιθέσει με τις περισσότερες μπάντες που ξεκινούν από το στίχο για να καταλήξουν στις instrumental συνθέσεις, οι Electrelane ακολουθούν την αντίθετη πορεία. Λέει η Verity: “Νιώσαμε ότι τα κομμάτια ήταν ολοκληρωμένα όταν περιλάμβαναν και τραγούδι. Στα περισσότερα από τα κομμάτια του πρώτου άλμπουμ, τα φωνητικά έμοιαζαν περιττά, σαν να σε αποσπούσαν από τη μουσική.” Όπως λένε και οι ίδιες, έπρεπε πρώτα να εξελιχθούν και να ωριμάσουν μουσικά, ώστε να βρουν μια ισορροπία μεταξύ των στίχων και της μουσικής. Προφανώς αυτή η στιγμή ήρθε.
Το δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο είναι βεβαίως η ύπαρξη όχι μόνο αγγλικών, αλλά και γαλλικών, γερμανικών και ισπανικών στίχων, μια επιλογή καθόλου τυχαία, δεδομένου ότι αν ακούσεις προσεκτικά τα συγκεκριμένα κομμάτια, διαπιστώνεις πόσο πιο ταιριαστά είναι, για παράδειγμα, τα ισπανικά στο Oh Sombra!, ή τα γερμανικά στο This Dead, για το οποίο οι Electrelane δανείστηκαν στίχους από το The Gay Science του Φρειδερίκου Νίτσε, κομμάτι με εμφανείς τις φιλοσοφικές αναφορές και προεκτάσεις του.

Ενάμισυ περίπου χρόνο, λοιπόν, μετά την εμφάνισή τους στο Gagarin 205 Live Music Space, τον Νοέμβριο του 2002, και λίγες μόλις εβδομάδε μετά την κυκλοφορία ενός νέου άλμπουμ, η μπάντα επιστρέφει για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Να είστε όλοι εκεί!


GAGARIN 205 Live Music Space
Address: 203, Liossion str. - 104 45 Athens Tel.: +30 210 8547 600 Fax: +30 210 8547 488
www.gagarin205.gr

top of the pageblog comments powered by Disqustop of the page
 
Βαθμολογία Κοινού
Μέσος Όρος: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Αξιολόγηση :

Αριστούργημα
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
ΚακόΕπιλογές
  Go Back [ Προηγούμενο ]

 Προεπισκόπηση Προεπισκόπηση

 Προωθήστε το Προωθήστε τοΣχετικοί Σύνδεσμοι

· Αναζήτηση σε: Press Releases
· Περισσότερα για Κατηγορία
· Ταινίες που προβάλλονται
· Box Office

· IMDb   
· RT

· ΘΕΜΑΤΑΑνά Είδος

· Δραματική
· Αισθηματική
· Κωμωδία
· Αστυνομική
· Μυστηρίου
· Φιλμ Νουάρ
· Θρίλερ
· Δράσης
· Περιπέτεια
· Φαντασίας
· Επιστημονικής Φαντασίας
· Τρόμου
· Βιογραφική
· Ντοκιμαντέρ
· Κινούμενα Σχέδια
· Μιούζικαλ
· Οικογενειακή
· Ιστορική
· Αθλητική
· Γουέστερν
· Πολεμική
· Ερωτική
· Μικρού Μήκους
· 3D
· Ασπρόμαυρη
· Βωβή

Συνδεδεμένα Θέματα

Arts & CulturePress Releasestop of the page


-- Sponsored Links --

aggelospolidoros.blogspot.gr AGATHI Art Gallery cinefo.wordpress.comr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Το πρωτότυπο περιεχόμενο του myFILM.gr, προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
All logos, trademarks and content in this site are property of their respective owner, the comments and reviews of their posters.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι του εκδότη ή
αρχισυντάκτη, των διαχειριστών ή συντονιστών (εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτές.
myfilm.gr

| AdBrite - Advertise on myFILM.gr


Info | Feedback | Statistics | Topics | Submit News | Recommend Us | Advertising | Flag inappropriate copy-theft | RSS feed 2.0 | RSS feed 0.9 | Atom feed | twitter | facebook | Add in Google homepage


Related Posts with Thumbnails