Home myFILM
Select English    Επιλέξτε Ελληνικά
Αρχή ΝΕΑ Ταινίες Φεστιβάλ Βίντεο Φωτογραφίες DVD TV Box Office
  Εγγραφή / Σύνδεση
myFILM.gr toolbar
Σήμερα & προσεχώς
.: από 2/7/15 :.
. Σχέση 5 με 7
.: από 9/7/15 :.
. Magic Mike XXL
. Λίγο Χάος
. Amy: το Κορίτσι Πίσω από το Όνομα
. Μπερδέματα στο Broadway
. Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων (1976)
.: από 16/7/15 :.
. Ο Κος Χολμς
. Η Πριγκίπισσα το 'Σκασε
. Ted 2
. Πώς να Κάνετε Έρωτα σαν Εγγλέζος
.: από 23/7/15 :.
. Η Αγχόνη
. Κατακούτελα
. Το Βασίλειο Των Μαϊμούδων
. Ο Αριστερόχειρας
. Χάρτινες Πόλεις
. Pride
. Χιροσίμα Αγάπη Μου (1959)
.: από 30/7/15 :.
. Όλα Θα Πάνε Καλά
. Η Μαφία Σκοτώνει Μόνο Το Καλοκαίρι
. Pixels
. Οικογενειακές Ανισορροπίες
. Pitch Perfect 2
.: από 6/8/15 :.
. Fantastic Four
. Ο Άνδρας που Αγαπήθηκε Πολύ
. Love & Mercy
. 3 Καρδιές
. Self/less
. Rosewater

Περιοχή μελών
Εγγραφή εδώ:
Χρήστης:
Συνθηματικό:
Κωδικός Ασφαλείας: Κωδικός Ασφαλείας
Γράψτε Κωδικό Ασφαλείας (6ψήφιος αριθμός εικόνας):
Members List Μέλη:
Τελευταία: georgoup's Profile georgoup
Σήμερα: 0
Χθές: 0
Συνολικά: 9892

Συνδεδεμένοι:
Επισκέπτες: 114
Μέλη: 0
Σύνολο: 114

Εγγραφή


Cinema: Μία Υπόσχεση (A Promise / Une promesse) του Πατρίς Λεκόντ (2013)

Ημερομηνία καταχώρησης: Τρίτη, 25 Μάρ. 2014 @ 08:15:00 MST - Συντάκτης : Jim Papamichos

[Comments][Περισσότερα][Κριτικές][Βίντεο][Φωτό][Πόστερ][Κυκλοφορία][Στοιχεία]

Αισθηματική

Μία Υπόσχεση
A Promise / Une promesse

του Πατρίς Λεκόντ
με τους Ρεμπέκα Χολ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Άλαν Ρίκμαν

Υπόθεση:
Γερμανία, 1912. Ένας ταπεινής καταγωγής νεαρός άντρας, βρίσκει δουλειά σε ένα εργοστάσιο χάλυβα. Ο ιδιοκτήτης, Καρλ, εντυπωσιασμένος από τη δουλειά του, κάνει το νεαρό γραμματέα του. Καθώς η υγεία του Καρλ επιδεινώνεται και παραμένει εσώκλειστος στο σπίτι του, μεταφέρεται κι ο νεαρός μαζί, για να συνεχίσει τη δουλειά του. Εκεί γνωρίζει την κατά πολύ νεότερη σύζυγο του αφεντικού του, μια πανέμορφη και συνεσταλμένη γυναίκα. Όσο ο καιρός περνά, την ερωτεύεται σφόδρα, αλλά δεν τολμά να αποκαλύψει τα συναισθήματα του. Όταν ο Καρλ ανακοινώνει ότι θα τον στείλει να επιβλέψει τα ορυχεία του στο Μεξικό, η πληγωμένη αντίδραση της συζύγου του, θα αποκαλύψει ότι κι εκείνη έχει αισθήματα για το νεαρό άντρα- δε μπορεί όμως να εκφραστεί παρουσία του άρρωστου συζύγου της. Του δίνει μια υπόσχεση- όταν επιστρέψει σε δύο χρόνια, θα είναι δική του. Οχτώ χρόνια αργότερα, με εκατομμύρια νεκρούς και την Ευρώπη σε χαλάσματα, εκείνος επιστρέφει στην πατρίδα του, και στη γυναίκα που ελπίζει ότι τον περιμένει ακόμα. Έχει αντέξει όμως ο έρωτας τους το βίαιο πέρασμα του χρόνου;


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Στέφαν Τσβάιχ, Journey Into the Past 

Σημείωμα σκηνοθέτη

Πρόκειται για μια στοιχειωτική, έντονα συναισθηματική ταινία.
Στοιχειωτική, γιατί ο φωτισμός, τα σκηνικά, ο τρόπος κινηματογράφισης, ο ρυθμός, όλα μεταφέρουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ιλιγγιώδη συναισθήματα της ιστορίας. Η προβληματισμένη γοητεία μιας ταινίας προέρχεται από τη διευθέτηση των σκηνικών και των αντικειμένων στο χώρο.
Έντονη, γιατί το μυθιστόρημα του Στέφαν Τσβάιχ είναι ένα θαύμα της συνοπτικότητας- λες και ο συγγραφέας αποφάσισε να ξεφορτωθεί οτιδήποτε δεν τροφοδοτούσε άμεσα την ιστορία και το συναίσθημα που αυτή μας μεταφέρει. Η προσαρμογή του σεναρίου, που γράψαμε μαζί με το Ζερόμ Τονέρε, σέβεται την επιθυμία να παραμείνει στα απολύτως απαραίτητα.
Συναισθηματική, γιατί γι’αυτό πρόκειται εξάλλου: την επιθυμία ενός εραστή. Να αγαπάς χωρίς να γνωρίζεις αν υπάρχει περίπτωση να αγαπηθείς κι εσύ. Να ονειρεύεσαι χωρίς να μπορείς να εκφράσεις τα όνειρα σου. Να το κρατάς μυστικό, αλλά να σε κρατά ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα. Το μυθιστόρημα του Τσβάιχ θέτει ένα μεγαλειώδες ερώτημα: αντέχει η επιθυμία ενός εραστή στο πέρασμα του χρόνου;
Καθώς προσεγγίζω την ταινία, γνωρίζω πως η προσοχή μου θα κινητοποιείται από «τα μικρά τίποτα που μας οδηγούν».

Κάτι ακόμη πολύ σημαντικό, είναι η επιλογή της γλώσσας. Θα ήταν χαζό να γυρίσω την ταινία στα Γαλλικά, καθώς η ιστορία αφορά τη Γερμανική πραγματικότητα  σε ένα πολύ συγκεκριμένο ιστορικό πλαίσιο (την απαρχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου). Για λίγο, σκέφτηκα από σεβασμό προς το Τσβάιχ,  να γύριζα την ταινία στα Γερμανικά. Αλλά εκτός του ότι δε μιλούσα τη γλώσσα, δε θα ήταν παράλογο για ένα Γάλλο σκηνοθέτη να γυρίσει στα Γερμανικά μια ταινία βασισμένη σε μυθιστόρημα του Τσβάιχ;
Με τη σύμφωνη γνώμη και των παραγωγών, αποφασίσαμε να γυρίσουμε την ταινία στα Αγγλικά , μια γλώσσα που επιτρέπει στον Αντώνιο να λέει «Σ’αγαπώ» στην Κλεοπάτρα, και το Φρόυντ να χαιρετά το Γιουνγκ με ένα «Τι κάνεις;», χωρίς να αφήνει κανέναν έκπληκτο.
-Πατρίς Λεκόντ

Βιογραφικό Πατρίς Λεκόντ

Ο Πατρίς Λεκόντ γεννήθηκε στο Παρίσι το 1947. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ινστιτούτο Ανωτέρων Κινηματογραφικών Σπουδών ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν ως δημιουργός κόμικς, για το περιοδικό Pilote. Σκηνοθέτησε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία το 1976, έγινε όμως γνωστότερος και εκτός Γαλλίας το 1989 με την ταινία Monsieur Hire, και κυρίως το 1990 με το Ο Εραστής της Κομμώτριας  (Le Mari de la coiffeuse).
Έχει σκηνοθετήσει, ανάμεσα σε άλλες, τις ταινίες “Tandem”, “Les Grands Ducs”, Ο Περίγελως της Αυλής (Ridicule) (που βραβεύτηκε με ΒΑFTA και ήταν υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας), Το Κορίτσι στη Γέφυρα (La Fille sur le Pont), Ο Δήμιος του Σαιν Πιερ (La Veuve de Saint-Pierre), Ο Ανθρωπος του Τρένου (L’Homme du Train) και Ο Κολλητός μου (Mon meilleur ami).
Πρόσφατα κυκλοφόρησε το τρισδιάστατο animation Μπουτίκ για Αυτόχειρες (Le Magasin des suicides), για το οποίο έχει συνθέσει και τη μουσική.

Φιλμογραφία:

2014 UneHeuredeTranquillite - Μην Ενοχλείτε, Παρακαλώ      
2013 A Promise - ΜίαΥπόσχεση
2013 Le Magasin des Suicides - ΜπουτίκγιαΑυτόχειρες
2008 La Guerre des Miss - Μάχη για το Στέμμα              
2006 Les Bronzes 3: Amis pour la Vie - ΦίλοιγιαΠάντα
2006 Mon Meilleur Ami - Ο Κολλητός μου
2004 Confidences Trop Intimes - Εξομολογήσεις Πολύ Προσωπικές
2002 L`Homme du Train - Ο Ανθρωπος του Τρένου                       
2002 Rue des Plaisirs - Ο Δρόμος των Αισθήσεων 
2001 Felix et Lola - Φελίξ και Λολά: Μια Ιστορία Αγάπης              
2000 La Veuve de Saint-Pierre - ΟΔήμιοςτουΣαινΠιερ
1999 La Fille sur le Pont - ΤοΚορίτσιστηΓέφυρα
1996 Ridicule - ΟΠερίγελωςτηςΑυλής
1994 Le Parfum d`Yvonne - Το Αρωμα της Υβόννης 
1993 Tango - Ερωτικό Τανγκό          
 1990 Le Mari de la Coiffeuse - Ο Εραστής της Κομμώτριας


Επιλεγμένη φιλμογραφία

Ρεμπέκα Χολ

2015 The Gift        
2014 Transcendence - Κυριαρχία
2013 A Promise - ΜίαΥπόσχεση
2013 Closed Circuit - ΕπικίνδυνοΚύκλωμα
2013 Iron Man 3  
2012 Lay the Favorite - ΚορώναΓράμματα
2011 A Bag of Hammers
2011 The Awakening - ΤοΚουκλόσπιτο (2011)             
2010 Everything Must Go - ΤέλοςκιΑρχή
2010 Please Give - Γείτονες Μέχρι Θανάτου    
2010 The Town     
2009 Dorian Gray - Το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι
2008 Frost/Nixon - Frost/Nixon: ΗΑναμέτρηση
2008 Vicky Cristina Barcelona                        
2006 Starter for 10 - ΟΠρωτάρηςτηςΧρονιάς
2006 The Prestige


Άλαν Ρίκμαν

2014 A Little Chaos - ΕναΜικρόΧάος
2013 A Promise - ΜίαΥπόσχεση
The Butler - ΟΜπάτλερ
2012 Gambit - ΕντιμότατοιΑπατεώνες
2011 Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 - ΟΧάριΠότερκαιοιΚλήροιτουΘανάτου, Μέρος 2ο
2010 Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 - ΟΧάριΠότερκαιοιΚλήροιτουΘανάτου, Μέρος 1ο
2010 The Wildest Dream 
2009 Harry Potter and the Half-Blood Prince - ΟΧάριΠότερκαιοΗμίαιμοςΠρίγκιψ
2007 Harry Potter and the Order of the Phoenix - ΟΧάριΠότερκαιτοΤάγματουΦοίνικα Nobel Son  
2007 Sweeney Todd: Ο Φονικός Κουρέας της Οδού Φλιτ  
 2006 Perfume: The Story of a Murderer - Το Αρωμα: Η Ιστορία ενός Δολοφόνου    
2005 Harry Potter and the Goblet of Fire - Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς 
2005 The Hitchhiker`s Guide to the Galaxy - ΓυρίστετονΓαλαξίαμεΟτοστόπ
2004 Harry Potter and the Prisoner of Azkaban - ΟΧάριΠότερκαιοΑιχμάλωτοςτουΑζκαμπάν
2003 Love Actually - ΑγάπηΕίναι...
2002 Harry Potter and the Chamber of Secrets - ΟΧάριΠότερκαιηΚάμαραμεταΜυστικά
2001 Harry Potter and the Sorcerer`s Stone - ΟΧάριΠότερκαιηΦιλοσοφικήΛίθος
1999 Dogma - Δόγμα
1997 The Winter Guest - Ο Επισκέπτης του Χειμώνα
1996 Michael Collins - Μάικλ Κόλινς, ο Επαναστάτης
 1995 An Awfully Big Adventure - Ο Πιο Μεγάλος Ρόλος της Ζωής μου
1995 Die Hard: With a Vengeance - Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει: Η Εκδίκηση
1995 Sense and Sensibility - ΛογικήκαιΕυαισθησία
1992 Bob Roberts - ΜπομπΡόμπερτς
1991 Close My Eyes - ΚλείσεμουταΜάτια
1991 Robin Hood: Prince of Thieves - ΡομπέντωνΔασών
1989 The January Man - Ο Ανθρωπος του Γενάρη
1988 Die Hard - Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει


Ρίτσαρντ Μάντεν

Κινηματογράφος
2015 Cinderella - Σταχτοπούτα          
2015 A Promise - Μία Υπόσχεση 
2010 Ch@troom - Τρόμος στο Διαδίκτυο
2000 Complicity

Τηλεόραση
2014 Klondike
2012 Birdsong
2011 Sirens
2011 Game of thrones


Young Friederich has humble origins, but rises to the attention of his new boss, Karl. As he volunteers to tutor his employer's son, he gets more and more attached to Karl's young wife Lotte. She refuses however to betray her husband even when they learn Friedrich must go to Mexico for two years to supervise a mining project for Karl. Friedrich and Lotte swear one another they will stay true to each other, but the oncoming war keeps them apart for far longer than expected. After six years, Friedrich goes back to Germany and finally sweeps Lotte off her feet.

ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ:

IMDb Facebook Twitter Official site


top of the page


ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Αγέραστος και γνήσιος ο Πατρίς Λεκόντ. Ένας σκηνοθέτης που όταν καταπιάνεται με λεπτά συναισθήματα, δίνει μεγάλο βάρος στον υποβόσκοντα ερωτισμό. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν στη συγκεκριμένη ταινία, υπάρχει ο κρυφός πόθος του Ρίτσαρντ Μάντεν για τη γλυκιά Ρεμπέκα Χολ, η οποία τον επιθυμεί, επίσης, αλλά οι συνθήκες δεν τις επιτρέπουν να εκδηλωθεί. Υπάρχει, βλέπετε, και ο άγρυπνος σύζυγος Άλαν Ρίκμαν, που όπως πάντα διαθέτει μια έμφυτη αριστοκρατικότητα και μια διακριτικότητα (ή και κατανόηση επί του προκειμένου) απέναντι στο υποβόσκον αίσθημα των δύο νέων. Τον θυμάμαι στη «Λογική και ευαισθησία» του 1995, αλλά και στη σειρά Χάρι Πότερ. Είναι έξοχος.

Το σενάριο κυλάει γλυκά, όπως και τα συναισθήματα των δύο νέων, επενδεδυμένο με την απαλή μουσική του Γκάμπριελ Γιάρεντ, ενώ η φωτογραφία του Εντουάρντο Σέρα, με τις σέπια αποχρώσεις των σκηνικών και των κοστουμιών συμβάλλει στην ρομαντική ατμόσφαιρα.

Ο Πατρίς Λεκόντ, παρά το γεγονός ότι μεσολαβεί ένας μεγάλος πόλεμος, κατά τον οποίο ο έρωτας των δυο νέων φουντώνει, δεν μας τον δείχνει παρά μόνον τον αναφέρει μέσα από την αλληλογραφία των δύο πλατωνικών εραστών, η οποία δεν εξυπηρετείται λόγω του πολεμικού αποκλεισμού. Επίσης, δεν ασχολείται ούτε με την επανάσταση στο Μεξικό, που στέκεται αφορμή για την επένδυση του πλούσιου συζύγου και την αποστολή εκεί του γραμματέα του και εραστή της γυναίκας του. Έχει δημιουργήσει μια αποκλειστικά αισθηματική ταινία με έντονες διακυμάνσεις.

 

Άγγελος Πολύδωρος
του Άγγελου Πολύδωρου   | blogspot

 


Jim Papamichos
του Δημήτρη Παπαμίχου me@myfilm.gr

 


top of the page

blog comments powered by Disqus



top of the page


VIDEO CLIPS, TRAILER, TEASER, SCREENING PREVIEW




top of the page


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Κυκλοφορία:
4/9/2013 (Ιταλία, Φεστιβάλ Βενετίας)
7/9/2013 (Καναδάς, Φεστιβάλ Τορόντο)
16/4/2014 (Γαλλία)
18/4/2014 (ΗΠΑ)
7/5/2015 (Ελλάδα)


top of the page




PHOTOS - POSTERS


top of the page


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ / ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

>>CAST<<

Πρωταγωνιστούν:

    Rebecca Hall ... Lotte Hoffmeister
    Alan Rickman ... Karl Hoffmeister
    Richard Madden ... Friedrich Zeitz
    Toby Murray ... Otto Hoffmeister
    Maggie Steed ... Frau Hermann
    Shannon Tarbet ... Anna
    Jean-Louis Sbille ... Hans, the Butler
    Sarah Messens ... Magda, the Maid
    Jonathan Sawdon ... Engineer
    Caroline Donnelly ... Funfair Lady
    Peter Kern ... Funfair Photographer
    Andrew McIlroy ... Pastor
    Christelle Cornil ... Post Office Employee
    Gordon Wilson ... Hotel COncierge

>>CREDITS<<

Είδος ταινίας
Δράμα, Αισθηματική

Σκηνοθεσία
Patrice Leconte

Σενάριο
Patrice Leconte
Jérôme Tonnerre
Stefan Zweig
(μυθιστόρημα "Journey Into the Past")

Παραγωγή
Olivier Delbosc
Marc Missonnier

Μουσική
Gabriel Yared

Φωτογραφία
Eduardo Serra

Casting
Susie Figgis

Εταιρείες Παραγωγής
Fidélité Films (as Fidélité)
Wild Bunch (in association with)
Scope Pictures (co-production)
Orange Cinéma Séries (participation) (as OCS)
La Wallonie (participation)
Cofinova Développement 6 (developed with the support of)
Le Tax Shelter du Gouvernement Fédéral de Belgique (support)
SCOPE Invest (support)

Διανομή
Seven, Spentzos (Ελλάδα)
Mars Distribution

Χρονολογία παραγωγής
2013

Χώρα παραγωγής
Γαλλία, Βέλγιο

Γλώσσα
Αγγλικά

Εικόνα
Έγχρωμη

Διάρκεια
94'

Καταλληλότητα
South Korea:15


top of the page










 
Βαθμολογία Κοινού
Μέσος Όρος: 3
Αριθμός Ψήφων: 1


Αξιολόγηση :

Αριστούργημα
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
Κακό



Επιλογές
  Go Back [ Προηγούμενο ]

 Προεπισκόπηση Προεπισκόπηση

 Προωθήστε το Προωθήστε το



Σχετικοί Σύνδεσμοι

· Αναζήτηση σε: Αισθηματική
· Περισσότερα για Κατηγορία
· Ταινίες που προβάλλονται
· Τελευταία Τρέιλερ
· Box Office

· IMDb   
· RT

· ΘΕΜΑΤΑ

Εγκαταστήστε το myFILM.gr toolbar ΤΩΡΑ! Όλο το internet σε μια γραμμή εργαλείων - Δωρεάν λήψη


Ανά Είδος

· Δραματική
· Αισθηματική
· Κωμωδία
· Αστυνομική
· Μυστηρίου
· Φιλμ Νουάρ
· Θρίλερ
· Δράσης
· Περιπέτεια
· Φαντασίας
· Επιστημονικής Φαντασίας
· Τρόμου
· Βιογραφική
· Ντοκιμαντέρ
· Κινούμενα Σχέδια
· Μιούζικαλ
· Οικογενειακή
· Ιστορική
· Αθλητική
· Γουέστερν
· Πολεμική
· Ερωτική
· Μικρού Μήκους
· 3D
· Ασπρόμαυρη
· Βωβή

Συνδεδεμένα Θέματα

ΑισθηματικήΔραματική



top of the page


-- Sponsored Links --

Dailymotion cinekeimena.blogspot.gr Movies LTD aggelospolidoros.blogspot.gr AGATHI Art Gallery cinefo.wordpress.comr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Το πρωτότυπο περιεχόμενο του myFILM.gr, είναι αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και εργασίας και προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων και διανόησης.
All logos, trademarks and content in this site are property of their respective owner, the comments and reviews of their posters.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι του εκδότη ή
αρχισυντάκτη, των διαχειριστών ή συντονιστών (εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτές.
myfilm.gr

| AdBrite - Advertise on myFILM.gr


Info | Feedback | Statistics | Topics | Submit News | Recommend Us | Advertising | Flag inappropriate copy-theft | RSS feed 2.0 | RSS feed 0.9 | Atom feed | twitter | facebook | myspace | Add in Google homepage


Related Posts with Thumbnails