NEW Site myFILM.gr
Select English    Επιλέξτε Ελληνικά
**ΝΕΟ site** **Παλιό site** ΝΕΑ Ταινίες Φεστιβάλ Φωτογραφίες TV DVD Box Office
  Εγγραφή / Σύνδεση
Ημ/νίες εξόδου

Περιοχή μελών
Εγγραφή εδώ:
Χρήστης:
Συνθηματικό:
Κωδικός Ασφαλείας: Κωδικός Ασφαλείας
Γράψτε Κωδικό Ασφαλείας (6ψήφιος αριθμός εικόνας):
Members List Μέλη:
Τελευταία: Levgeo's Profile Levgeo
Σήμερα: 0
Χθές: 0
Συνολικά: 10005

Συνδεδεμένοι:
Επισκέπτες: 129
Μέλη: 0
Σύνολο: 129

Εγγραφή


Cinema: Gravity του Αλφόνσο Κουαρόν (2013)

Ημερομηνία καταχώρησης: Κυριακή, 12 Μάι. 2013 @ 19:51:00 MST - Συντάκτης : Jim Papamichos

  [Comments] | [Περισσότερα] | [Κριτικές] | [Βίντεο] | [Φωτό] | [Πόστερ] | [Κυκλοφορία] | [Στοιχεία]  

Θρίλερ

Gravity

του Αλφόνσο Κουαρόν
με τους Σάντρα Μπούλοκ, Τζορτζ Κλούνεϊ

Υπόθεση:
Η Μπούλοκ πρωταγωνιστεί ως η Δρ Ράιαν Στόουν, μια λαμπρή ιατρική μηχανικός στο πρώτο της διαστημικό ταξίδι, συνοδευόμενη από τον βετεράνο αστροναύτη Ματ Κοβάλσκι (Κλούνι), στο τιμόνι της τελευταίας του πτήσης, πριν τη συνταξιοδότηση. Αλλά σΆ ένα φαινομενικά συνηθισμένο διαστημικό περίπατο, επέρχεται η καταστροφή. Το διαστημικό λεωφορείο καταστρέφεται, αφήνοντας τους Στόουν και Κοβάλσκι ολομόναχους – δεμένους μόνο μεταξύ τους, να στροβιλίζονται στο απέραντο σκοτάδι του διαστήματος. Η εκκωφαντική σιωπή τους δείχνει πως έχουν χάσει κάθε επαφή με την Γη... και μαζί κάθε πιθανότητα διάσωσης. Καθώς ο φόβος μετατρέπεται σε πανικό, κάθε ανάσα τους, κατατρώει το λιγοστό οξυγόνο που τους έχει απομείνει. Ο μόνος δρόμος της σωτηρίας ίσως να σημαίνει πως πρέπει να πάνε ακόμη παραπέρα, στην τρομακτική απεραντοσύνη του σύμπαντος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Σάντρα Μπούλοκ (“The Blind Side,” “The Proposal”) και Τζορτζ Κλούνι (“Up in the Air,” “Syriana”) πρωταγωνιστούν στο “Gravity”, ένα αγωνιώδες θρίλερ που θα μεταφέρει τους θεατές στο άπειρο και ασυγχώρητο “βασίλειο” του σύμπαντος. Ο υποψήφιος για Όσκαρ Αλφόνσο Κουαρόν (“Children of Men”) υπογράφει την σκηνοθεσία της ταινίας, ενώ συνεργάζεται στο σενάριο με τον Χονάς Κουαρόν. 


Academy Award® winners Sandra Bullockand George Clooney star in “Gravity,” a heart-pounding thriller that pulls you into the infinite and unforgiving realm of deep space. The film was directed by Oscar® nominee Alfonso Cuarón (“Children of Men”). Bullock plays Dr. Ryan Stone, a brilliant medical engineer on her first shuttle mission, with veteran astronaut Matt Kowalsky (Clooney) in command of his last flight before retiring. But on a seemingly routine spacewalk, disaster strikes. The shuttle is destroyed, leaving Stone and Kowalsky completely alone—tethered to nothing but each other and spiraling out into the blackness. The deafening silence tells them they have lost any link to Earth…and any chance for rescue. As fear turns to panic, every gulp of air eats away at what little oxygen is left. But the only way home may be to go further out into the terrifying expanse of space.

ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ:

IMDb Facebook Twitter Official site


top of the page


ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Μετά από επτά χρόνια απουσίας , ο σκηνοθέτης Alfonso Cuarón επανέρχεται στην μεγάλη οθόνη σαν σεναριογράφος και σκηνοθέτης με το έργο Gravity. Βέβαια, μετά το έργο του Τα παιδιά των Ανθρώπων (2007) εμφανίζεται σαν παραγωγός με τα έργα Η στιγμή σου (2007), Ρούντο και Κούρσι (2008), Μέχρι να σε βρω (2009) και biutiful (2010) καθώς δε και σαν ηθοποιός στο Quantum of solace (2009). Στο πρώτο όμως έργο το οποίο έχουμε ήδη αναφέρει και στο Gravity ο Alfonso Cuarón όπου εμφανίζεται τόσο σαν σκηνοθέτης όσο και σαν σεναριογράφος και ταυτόχρονα σαν υπεύθυνος μοντάζ μπορεί να καταταχθεί σαν ένας από τους μεγάλους δημιουργούς της επιστημονικής φαντασίας επιδεικνύοντας το ταλέντο του και την ικανότητά του στο να δημιουργεί ένα μεγάλης πνοής κινηματογραφικό έργο. Η πρόσφατη ταινία στην οποία αναφερόμαστε όχι μόνον επιβεβαιώνει τις ικανότητες του Μεξικανού σκηνοθέτη, αλλά και την ωρίμανσή του. Η έντονη προβολή του στην Γαλλία πολύ καιρό πριν από την πρεμιέρα ανταποκρίνεται πλήρως στις διαστάσεις και στην αισθητική υφή αυτού του έργου. Έτσι λοιπόν θα αναφερθούμε στην γένεση, στην πλοκή και στην θεματική υφή του.

Ο τίτλος της ταινίας θα μπορούσε να αποδοθεί με τον όρο "βαρύτητα". Πράγματι, είναι η έλξη του πλανήτη μας χάρις στην οποία οι άνθρωποι ζουν και ριζώνουν στην γη. Είναι ακόμη η ισχύς χάρις στην οποία όχι μόνον οι ζωντανές υπάρξεις, αλλά και τα άψυχα αντικείμενα δεν χάνονται στο διάστημα, αλλά οτιδήποτε βρίσκεται κοντά σΆ αυτή τίθεται σε τροχιά και δεν μπορεί να ξεφύγει. Από τα τέλη της δεκαετίας του 50 μέχρι και στις ημέρες μας πολυάριθμοι δορυφόροι έχουν τεθεί σε τροχιά γύρω από την Γή, αλλά πολλοί από αυτούς έχουν πάψει να λειτουργούν και αποτελούν μια απειλή για τις επόμενες αποστολές στο διάστημα. Με αυτό το δεδομένο ο σκηνοθέτης εμπνέεται ο σκηνοθέτης και πλάθει στην συνέχεια την καταστροφή του διαστημικού λεωφορείου και του σταθμού ο οποίος ευρίσκεται σε τροχιά γύρω από την γη. Βέβαια η πλοκή όσο κιΆ αν μας φαίνεται απλή ή και απλοϊκή ακόμη, αυτή από μόνη της δεν δημιουργήθηκε για να στηρίξει το κινηματογραφικό έργο. Η υπόθεση του φιλμ αποσκοπεί στο να δημιουργήσει ένα κατάλληλο υπόστρωμα, ούτως ώστε να φανούν οι συνθήκες και ειδικά η εχθρότητα του διαστημικού χώρου με την απόλυτη μοναξιά και συγχρόνως να ευαισθητοποιηθεί ο θεατής σχετικά με την αξία του πλανήτη μας.

ΣΆ αυτήν λοιπόν την απλή κατά τα φαινόμενα πλοκή του έργου εισέρχονται πολλές άλλες δευτερεύουσες θεματικές όπως για λόγου χάρη η επέκταση των ορίων των ανθρωπίνων δυνατοτήτων όταν το άτομο κινδυνεύει άμεσα ή βρίσκεται σε μια κατάσταση η οποία λογικά δεν του δίνει καμία ελπίδα να μπορέσει να επιβιώσει. Έτσι λοιπόν η Ράϊαν Στόουν, όντας αποκομμένη από την γη μέσα στον απόλυτα εχθρικό χώρο του διαστήματος, χωρίς πλέον σκάφος, μόνη σΆ ένα σκάφανδρο με περιορισμένα αποθέματα οξυγόνου, περνά από το ρωσικό διαστημικό σκάφος στο κινεζικό χωρίς να γνωρίζει τον χειρισμό τους ούτε ακόμη τις γλώσσες των κατασκευαστών τους και με αυτά τα δεδομένα προσθέτοντας τα θραύσματα του δορυφόρου τα οποία είχαν καταστρέψει το σκάφος της, αυτή η επιστήμονας κατόρθωσε να επιβιώσει και να επιστρέψει στη γη. Αυτή λοιπόν η επέκταση των ανθρωπίνων δυνατοτήτων γίνεται πιο αισθητή όταν λάβουμε υπόψη τον ρεαλιστικό χαρακτήρα το οποίο δεν απέδωσε το διάστημα στηριζόμενο στην ελεύθερη φαντασία του σεναριογράφου ή του σκηνοθέτη, αλλά συνυπολόγισε όλες τις πιθανές δυσκολίες της καταστάσεώς της, τα πραγματικά όρια του σκαφάνδρου και ακόμη τις πραγματικές δυνατότητες του διαστημοπλοίου Σογιούζ.

Μερικοί κριτικοί αιτιώνται κάποιες ανακρίβειες σχετικά με τις συνθήκες του διαστήματος, όπως για παράδειγμα ότι μέχρι στιγμής κανένας διαστημικός σταθμός δεν διαθέτει ένα σκάφος σε περίπτωση ανάγκης. Εδώ θα θέλαμε να τονίσουμε ότι πρόκειται για ένα κινηματογραφικό έργο το οποίο δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν μία μορφή πραγματείας σχετικά με τις συνθήκες των διαστημικών πτήσεων αλλά σαν μία καλλιτεχνική δημιουργία. Πρόκειται για μια ταινία η οποία θυμίζει τον νατουραλισμό των μυθιστορημάτων του Ζολά σύμφωνα με τα οποία ο αφηγητής είναι ένας απλός παρατηρητής και δεν σχολιάζει τα δρώμενα. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορούμε να δούμε το εν λόγω έργο σαν ένα τυπικό τρισδιάστατο αμερικανικό φιλμ το οποίο αποσκοπεί στον εντυπωσιασμό, αλλά για μία απλή ταινία επιστημονικής φαντασίας η οποία δεν μπορεί να ταυτισθεί με την σπέις όπερα, ή και με άλλα έργα τα οποία λαμβάνουν μία επιστημονική υπόθεση σαν ένα πρόσχημα για να αναπτυχθεί η πλοκή.

Αν η δομή του έργου, παρόλη την απλότητά της, μπορεί να δημιουργήσει πολλά ερωτήματα και να αναπτύξει πολλά θέματα, ωστόσο, η αισθητική του υφή αποτελεί μία πρωτοπορία αυτής της ταινίας κι αυτό δεν θα μας εμπόδιζε να το κατατάξουμε ανάμεσα στα καλύτερα έργα της επιστημονικής φαντασίας. Οι τρισδιάστατες εικόνες μας επιτρέπουν να ζήσουμε τις συνθήκες ενός διαστημικού ταξιδιού, έτσι όπως το γνώρισαν ο αστροναύτες σε καλύτερες ευτυχώς συνθήκες οι οποίοι είχαν σταλεί σε τροχιά γύρω από τη γη. Έχοντας υπόψη ότι τα πλάνα είναι ρεαλιστικά, αλλά χωρίς να ξεχνάμε ότι αυτή η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με την δική μας, αυτό δημιουργεί μία ιδιαίτερη αίσθηση στον θεατή ο οποίος από την μια πλευρά μπορεί να θαυμάσει το διάστημα, ενώ από την άλλη να ονειρευθεί και να επιθυμήσει να βρεθεί σΆ αυτόν τον χώρο, παρόλο που η πλοκή της ταινίας μπορεί να αποτρέψει μια τέτοιου είδους εμπειρία. Πρόκειται για μια συγχρόνως φανταστική και ρεαλιστική αισθητική.

Η απλότητα του θέματος αυτού του έργου σε συνδυασμό με τις βαθυστόχαστες θεματικές οι οποίες στηρίζονται σε μία πρωτότυπη αισθητική η οποία συνδυάζει πολλές αντιθέσεις, όλα αυτά συνθέτουν ένα ασυνήθιστο έργο του οποίου τα πλεονεκτήματα του δίνουν μία ξεχωριστή θέση στα κινηματογραφικά έργα της επιστημονικής φαντασίας.

Γεώργιος Κόκκινος
του Γεωργίου Δημοσθένους Κόκκινουavignonais@pathfinder.gr

 


Η Βαθμολογία μου:


Κινηματογραφική εμπειρία

Ένα απρόσμενα ρεαλιστικό φιλμ μυθοπλασίας που προσεγγίζει τους πανάρχαιους ανθρωπίνους φόβους για την απεραντοσύνη του διαστήματος με ένα μοναδικό τρόπο. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με την συμβατική έννοια του όρου αλλά περισσότερο για μια ιστορία επιβίωσης σε ακραίες συνθήκες σε βαθμό που θα μπορούσε υπερβατικά να συγκριθεί ευθέως με άλλα πρόσφατα αριστουργήματα όπως η παρισινή παραγωγή του Ang Lee « Life of Pi».

Με μια προσέγγιση που μπορεί κανείς να την δει και ως μια εμπνευσμένη χορογραφία υπέρτατης έντασης στην απεραντοσύνη του διαστημικού κενού, ο σκηνοθέτης και συν-διαμορφωτής μαζί με τον γιό του Jonás, του σεναρίου Alfonso Cuarón , κατορθώνει να προσφέρει μια ανεπανάληπτη κινηματογραφική παραγωγή που αποτελεί συγχρόνως και ένα ρεσιτάλ ερμηνείας από την Sandra Bullock, η οποία αποτελεί ουσιαστικά και τον μοναδικό ερμηνευτή, με τον George Clooney να περιορίζεται σε έναν υποστηρικτικό ρόλο.

Με έναν πραγματικά υπερβατικό τρόπο τα ψηφιακά εφέ και η μοναδική μουσική επένδυση δημιουργούν ένα κινηματογραφικό αποτέλεσμα το οποίο διαθέτει στοιχεία μοναδικότητας και η παρακολούθηση της ταινίας αποκτά χωρίς υπερβολή την διάσταση της εμπειρίας.

Και πραγματικά αποτελεί ένα από τα κινηματογραφικά εκείνα θεάματα τα οποία αξίζει κανείς να τα προσεγγίσει ως πρόκληση για βιώσει μια εμπειρία, αφήνοντας κατά μέρος τις βαρύγδουπες και στομφώδεις αναλύσεις και σχολιασμούς οι οποίοι δικαίως συνοδεύουν από την προβολή της στο Φεστιβάλ της Βενετίας αυτό το κινηματογραφικό αριστούργημα, αλλά η μοναδικότητα της ταινίας τα καθιστά περιττά .

Και μια τελευταία αλλά μάλλον χρήσιμη παρατήρηση.
Η ποιότητα των ψηφιακών εφέ και ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιείται η τεχνολογία 3D είναι πραγματικά μεγαλειώδεις με αποτέλεσμα να επιβάλλεται η παρακολούθηση της ταινίας σε αίθουσα όπου είναι δυνατόν να αξιοποιηθεί το μέγιστο των δυνατοτήτων που προσφέρονται σήμερα από τις τεχνολογίες προβολής ώστε να μην στερηθεί ο θεατής το παραμικρό από αυτό το καταπληκτικό κινηματογραφικό έργο.


Konstantinos Kommatas
του Κωνσταντίνου Κομματά kostakom@gmail.com


Η Βαθμολογία μου:


Όλα στο σύμπαν έχουν ένα ρυθμό, όλα χορεύουν.
«Maya Angelou»

Μετά από την καταστροφή του διαστημικού λεωφορείου δυο αστροναύτες προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στις τρομερές δυσκολίες του διαστήματος. Το Gravity είναι αδιαμφισβήτητα η πιο συζητημένη ταινία της χρονιάς.

Η ταινία ξεκινάει στην σιωπή και τελειώνει στην σιωπή. Στην εναρκτήρια σκηνή η κάμερα  χορεύει τρισδιάστατα στο απέραντο σύμπαν σε μια πανέμορφη εισαγωγή όπου ο θεατής εκστασιάζεται μπροστά στην απερίγραπτη ομορφιά που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του. Στο μεσοδιάστημα υπάρχει η πανέμορφη μουσική του Steven Price που όχι μόνο σε ταξιδεύει σε αστρικά και πλανητικά μονοπάτια αλλά ρυθμίζει τα συναισθήματά σου και δημιουργεί εκ νέου εικόνες. Στα Εικαστικά στην Σκηνοθεσία και την Φωτογραφία έχουμε να κάνουμε με μια έξοχη κατασκευή που μαζί με τα εκπληκτικά επίσης εφέ ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στις αντίστοιχες κατηγορίες στα Όσκαρ. Εκεί που ξεκινάει όμως τόσο υποδειγματικά μετά την αποχώρηση του Clooney το σενάριο χωλαίνει, ο χαρακτήρας της Βullock γίνεται προβλέψιμος, μονοδιάστατος και χωρίς πολύ ενδιαφέρον παρακολουθούμε εντέλει μια απλή ταινία δράσης και επιβίωσης που θα μπορούσε να βρίσκεται είτε στην γη είτε στην θάλασσα. Το υπαρξιακό στοιχείο διαφαίνεται με βεβιασμένο και εύκολο τρόπο και οι μονόλογοι της πρωταγωνίστριας δεν πείθουν ιδιαίτερα.

Οι φρούδες ελπίδες μου ότι το Gravity θα ήταν η Οδύσσεια του Διαστήματος ή το Solaris του 21ου αιώνα έπεσαν στο κενό και ασφαλώς δεν πιστεύω ότι αυτές οι ταινίες γίνεται ποτέ να συγκριθούν αλλά ήλπιζα πως  κάτι το πρωτοποριακό και κάποιες καινοτόμες ιδέες από εδώ θα όριζαν μια νέα σχολή στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Ασφαλώς και επιβάλλεται να το δει κάθε σκεπτόμενος θεατής και λάτρης του Κινηματογράφου.


¶ρης Λεχουρίτης
του ¶ρη  Λεχουρίτηaris.lechou@myfilm.gr

 


 

Η Βαθμολογία μου:

Jim Papamichos
του Δημήτρη Παπαμίχου me@myfilm.gr


top of the page

blog comments powered by Disqustop of the page


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Κυκλοφορία:
3/10/2013 (Αυστραλία, Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία)
4/10/2013 (ΗΠΑ)
18/10/2013 (Ηνωμένο Βασίλειο)
23/10/2013 (Γαλλία)
7/11/2013 (Ελλάδα)


top of the page
PHOTOS - POSTERS

Gravity (10).jpg Gravity (9).jpg Gravity (8).jpg Gravity (7).jpg Gravity (5).jpg Gravity (6).jpg Gravity (4).jpg Gravity (3).jpg Gravity (2).jpg Gravity (1).jpg


top of the page


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ / ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

>>CAST<<

Πρωταγωνιστούν:

    Sandra Bullock ... Dr. Ryan Stone
    George Clooney ... Matt Kowalsky
    Basher Savage ... Space Station Captain (φωνή)
    Eric Michels ... NASA (φωνή)

>>CREDITS<<

Είδος ταινίας
Επιστημονικής Φαντασίας, Θρίλερ

Σκηνοθεσία
Alfonso Cuarón

Σενάριο
Alfonso Cuarón
Jonás Cuarón

Παραγωγή
Alfonso Cuarón
David Heyman

Μουσική
Steven Price

Φωτογραφία
Emmanuel Lubezki

Μοντάζ
Alfonso Cuarón
Mark Sanger

Casting
Richard Hicks
David Rubin


Σχεδιασμός Παραγωγής
Andy Nicholson

Καλλιτεχνική Διεύθυνση
Mark Scruton (supervising art director)

Σκηνικά
Rosie Goodwin

Κοστούμια
Jany Temime

Εταιρείες Παραγωγής
Esperanto Filmoj
Heyday Films
Reality Media
Warner Bros

Διανομή
Village Films
(Ελλάδα)
Warner Brothers
Universal Pictures

Ειδικά Εφέ
4DMax (3D Cyber & LIDAR scanning and digital modelling)
Framestore
Gentle Giant Studios
Mova (facial motion capture)
Peanut FX (additional matchmove)
Prime Focus World (3D conversion)
ReelEye Company (special effects contact lenses)
Rising Sun Pictures (visual effects)
Third Floor, The (previsualization)
The Visual Effects Company (motion control)

Χρονολογία παραγωγής
2013

Χώρα παραγωγής
ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο

Γλώσσα
Αγγλικά

Εικόνα
Έγχρωμη

Διάρκεια
84'

Ήχος
Datasat | Dolby Digital

Τοποθεσίες γυρισμάτων
ΗΠΑ (Αριζόνα), Ηνωμένο Βασίλειο (Σάρεϊ, στούντιο Σέπερτον)

AKA

Καταλληλότητα
USA:PG-13

Κόστος
$105 εκατομμύρια


top of the page


 
Βαθμολογία Κοινού
Μέσος Όρος: 4.16
Αριθμός Ψήφων: 6


Αξιολόγηση :

Αριστούργημα
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
ΚακόΕπιλογές
  Go Back [ Προηγούμενο ]

 Προεπισκόπηση Προεπισκόπηση

 Προωθήστε το Προωθήστε τοΣχετικοί Σύνδεσμοι

· Αναζήτηση σε: Θρίλερ
· Περισσότερα για Κατηγορία
· Ταινίες που προβάλλονται
· Box Office

· IMDb   
· RT

· ΘΕΜΑΤΑΑνά Είδος

· Δραματική
· Αισθηματική
· Κωμωδία
· Αστυνομική
· Μυστηρίου
· Φιλμ Νουάρ
· Θρίλερ
· Δράσης
· Περιπέτεια
· Φαντασίας
· Επιστημονικής Φαντασίας
· Τρόμου
· Βιογραφική
· Ντοκιμαντέρ
· Κινούμενα Σχέδια
· Μιούζικαλ
· Οικογενειακή
· Ιστορική
· Αθλητική
· Γουέστερν
· Πολεμική
· Ερωτική
· Μικρού Μήκους
· 3D
· Ασπρόμαυρη
· Βωβή

Συνδεδεμένα Θέματα

ΘρίλερΕπιστημονικής Φαντασίαςtop of the page


-- Sponsored Links --

aggelospolidoros.blogspot.gr AGATHI Art Gallery cinefo.wordpress.comr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Το πρωτότυπο περιεχόμενο του myFILM.gr, προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
All logos, trademarks and content in this site are property of their respective owner, the comments and reviews of their posters.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι του εκδότη ή
αρχισυντάκτη, των διαχειριστών ή συντονιστών (εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτές.
myfilm.gr

| AdBrite - Advertise on myFILM.gr


Info | Feedback | Statistics | Topics | Submit News | Recommend Us | Advertising | Flag inappropriate copy-theft | RSS feed 2.0 | RSS feed 0.9 | Atom feed | twitter | facebook | Add in Google homepage


Related Posts with Thumbnails