Home myFILM
Select English    Επιλέξτε Ελληνικά
Αρχή ΝΕΑ Ταινίες Φεστιβάλ Βίντεο Φωτογραφίες DVD TV Συνεντεύξεις Διαγωνισμοί Box Office
  Εγγραφή / Σύνδεση
myFILM.gr toolbar
Σήμερα & προσεχώς
.: από 30/10/14 :.
. Σκουπίδια
. Η Κακή Μέρα Από Το Πρωί Φαίνεται
. St. Vincent ο αγαπημένος μου Άγιος
. Ida
. Ούτε Να Πεθάνεις Δεν Μπορείς
.: από 6/11/14 :.
. Interstellar
. Οι Υπερέξι
. Η Συγκάλυψη
. Δύο Ημέρες, Μία Νύχτα
. We Are the Best!
. Τα Ερείπια είναι Πάντα Θλιμμένα
. The Battery
.: από 13/11/14 :.
. Ένα Περιστέρι Έκατσε Σε Ένα Κλαδί
. O Αγγελιοφόρος Πρέπει να Πεθάνει
. Δυο Ανάσες
.: από 20/11/14 :.
. The Hunger Games: Η Επανάσταση - Μέρος 1
. Party Girl
. Η Άλλη Μποβαρί
. Fury
.: από 27/11/14 :.
. Samba
. Ouija Πίνακας Πνευμάτων
. Πρόμαχος
. Οι Πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης
. Αφεντικά Για Σκότωμα 2

Περιοχή μελών
Εγγραφή εδώ:
Χρήστης:
Συνθηματικό:
Κωδικός Ασφαλείας: Κωδικός Ασφαλείας
Γράψτε Κωδικό Ασφαλείας (6ψήφιος αριθμός εικόνας):
Members List Μέλη:
Τελευταία: katerinatsakmaki's Profile katerinatsakmaki
Σήμερα: 0
Χθές: 0
Συνολικά: 9784

Συνδεδεμένοι:
Επισκέπτες: 103
Μέλη: 0
Σύνολο: 103

Εγγραφή


Cinema: Ο Χορός Των Κατασκόπων (Shadow Dancer) του Τζέιμς Μαρς (2012)

Ημερομηνία καταχώρησης: Παρασκευή, 03 Φεβ. 2012 @ 14:28:00 MST - Συντάκτης : Jim Papamichos

[Comments][Περισσότερα][Κριτικές][Βίντεο][Φωτό][Πόστερ][Κυκλοφορία][Στοιχεία]

Δραματική

Ο Χορός Των Κατασκόπων
Shadow Dancer

του Τζέιμς Μαρς
με τους Κλάιβ Όουεν, Άϊνταν Γκίλεν, Ντόμναλ Γκλίσον, Μπριντ Μπρέναν, Ντέιβιντ Ουίλμοτ, Στούαρτ Γκράχαμ, Μάρτιν ΜακΚαν, Γκίλλιαν Άντερσον

Υπόθεση:
Η Κολέτ ΜακΒέι, είναι μια μητέρα μόνη, που ζει στο Μπέλφαστ με τη μητέρα και τα αδέρφια της, σκληροπυρηνικά μέλη του IRA.. Όταν θα συλληφθεί για απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο Λονδίνο, ένας αξιωματικός της MI5 (Μακ), θα της δώσει μια επιλογή: να χάσει τα πάντα και να καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκιση, ή να λειτουργήσει ως κατάσκοπος για εκείνους. Με τη ζωή του γιού της στα χέρια της, επιλέγει να επιστρέψει στην οικογένεια της, αλλά θα δημιουργήσει υποψίες, όταν μια μυστική επιχείρηση του αδερφού της θα πέσει σε ενέδρα, και θα βάλει την ίδια και όλη την οικογένεια της σε εξαιρετικό κίνδυνο.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκτός Συναγωνισμού στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2012

Η μεταφορά από το βιβλίο

Στο βιβλίο, γραμμένο από το Τομ Μπράντμπυ, τον καιρό που εργαζόταν ως τηλεοπτικός ανταποκριτής στη Βόρεια Ιρλανδία τη δεκαετία του ’90, διακρίνεται πολύ φανερά η πρόθεση να αναλυθεί εις βάθος η κατάσταση. Ο Μπράντμπυ αναφέρει: «Το βιβλίο για μένα ήταν μια ευκαιρία να ενημερώσω το κοινό για όλες τις οπτικές του θέματος, που δε μπορούσαν να χωρέσουν στο βραδινό δελτίο ειδήσεων. Έφτιαξα την ιστορία με σκοπό να δείξω τι συνέβαινε πραγματικά και την αληθινή ένταση που βρισκόταν η καρδιά της κατάστασης. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για μένα στην ιστορία ήταν η σχέση του αξιωματικού και της κατασκόπου- εκείνος προσπαθεί απεγνωσμένα να την κρατήσει ζωντανή, κι εκείνη δε θα σταματήσει πουθενά για να κρατήσει ζωντανό το γιο της. Σε κάποιο σημείο, ο ένας για τον άλλον είναι το μόνο σημείο που τους συνδέει με την πραγματικότητα. Θεώρησα ότι ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα για να στηρίξει ένα μυθιστόρημα, κι έπειτα μια ταινία».

Πέρασαν 15 χρόνια από τη δημοσίευση του βιβλίου, όταν ο Μπράντμπυ πρότεινε στον Κρις Κόεν να το διαβάσει. Εκείνος μαγεύτηκε από την αρχή του. «Αγάπησα την ιστορία της Κολέτ και το ταξίδι της, τον τρόπο που βρίσκει τον εαυτό της αντιμέτωπη με μια αδύνατη απόφαση. Αμέσως θεώρησα ότι είναι μια πολύ δυνατή ιδέα και ήθελα να αναζητήσω τη δυνατότητα να γίνει ταινία».

Μετά από δύο χρόνια επεξεργασίας του σεναρίου, ο Κοέν το έστειλε στον Τζέιμς Μαρς. Ο ίδιος παραδέχεται ότι αρχικά το έλαβε διστακτικά. «Ήταν μια ιστορία για την Ιρλανδία, και τα προβλήματα που όλοι χαιρόμαστε που ξεπεραστήκαν, αλλά όταν άρχισα να το διαβάζω είδα ότι υπήρχε μια εξαιρετική δυνατότητα εκεί μέσα».

ΤΟ ΚΑΣΤ

ΑΝΤΡΕΑ ΡΑΪΣΜΠΟΡΟ

Σε ηλικία 9 ετών, η Ράισμπορο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι, σε παραγωγή της Royal Shakespeare Company στο Νιουκαστλ. Αργότερα, κι ενώ φοιτούσε στο Royal Academy of Dramatic Arts (RADA), άρχισε να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικούς ρόλους, αρχικά στο Whatever Love Means του ITV, κι έπειτα στο A Very Social Secretary του Channel 4. συμμετείχε στο πολυβραβευμένο A Brief History of Helen of Troy (Θέατρο Σόχο), και ήταν υποψήφια για την ερμηνεία της ως Καλύτερη Πρωτοεμφανιζόμενη Ηθοποιός στα Θεατρικά Βραβεία Theatre Goers Choice το 2005. Η πρώτη της επαφή με τη μεγάλη οθόνη, έγινε με μια καμεό εμφάνιση στο Venus του Ρότζερ Μίτσελ.
Το 2006, έλαβε το πρώτο βραβείο Ian Charleson για τις ερμηνείες της στα The Secret Life of Mrs. Beeton και Measure for Measure του BBC.

Φιλμογραφία

Disconnect (2012)      
Shadow Dancer – Ο Χορός των Κατασκόπων (2012)           
Resistance (2011)
W.E. (2011)    
Brighton Rock - Ανήλικος Δολοφόνος (2010)
Made in Dagenham - Γυναίκες Ετοιμες για Ολα (2010)        
Never Let Me Go - Μη Μ` Αφήσεις Ποτέ (2010)       
Happy-Go-Lucky - Τυχερή κι Ευτυχισμένη (2008)                 
Venus (2006)              

ΚΛΑΪΒ ΟΟΥΕΝ

Ο υποψήφιος για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Κλάιβ Όουεν, έιναι ένας πολύπλευρος ηθοποιός, με την πρώτο του πρωταγωνιστικό στον Κρουπιέρη, να κάνουν τους κριτικούς να μιλάνε για το νέο Μπόγκαρτ και Κόννερυ. Το 2005, απέσπασε μια Χρυσή σφαίρα, και ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για το ρόλο του στο Closer του Μάικ Νίκολς.
Έκανε το ντεμπούτο του το 1988 στο Vroom του Μπίμπαν Κίντρον.

Φιλμογραφία

Hemingway & Gellhorn (2012)         
Shadow Dancer – Ο Χορός των Κατασκόπων (2012)           
Intruders - Οι Εισβολείς (2011)         
Killer Elite (2011)                  
Trust - Πίστεψέ Με (2010)     
Duplicity - Αδιακρισίες (2009)           
The Boys Are Back - Επιστροφή στην Πατρότητα (2009)      
The International (2009)        
Elizabeth: The Golden Age - Elizabeth: Η Χρυσή Εποχή (2007)
Shoot `Em Up (2007)
Children of Men - Τα Παιδιά των Ανθρώπων (2006)
Inside Man - Ο Υποκινητής (2006)    
Closer - Εξ Επαφής (2005)
Derailed - Εκτός Τροχιάς (2005)       
Sin City - Αμαρτωλή Πόλη (2005)      
King Arthur - Βασιλιάς Αρθούρος (2004)      
Beyond Borders - Πέρα από τα Σύνορα (2003)          
I`ll Sleep When I`m Dead - Θα Κοιμηθώ Οταν Πεθάνω (2003)        
The Bourne Identity - Χωρίς Ταυτότητα (2002)
Gosford Park - Εγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ (2001)         
The Follow - Η Παρακολούθηση (2001) (σειρά ταινιών μικρού μήκους)       
Croupier - Ο Κρουπιέρης (1998)       
Close My Eyes - Κλείσε μου τα Μάτια (1991)

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΖΕΊΜΣ ΜΑΡΣ

Ο Τζέιμς Μαρς σκηνοθετεί μεγάλου μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ. Το πιο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του, το Project Nim, κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Σάντανς το 2011. To Man on Wire, που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Σάντανς το 2008, απέσπασε και το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ την ίδια χρονιά.
Γεννήθηκε στο Τρούρο, και μεγάλωσε στο Λονδίνο, ενώ σήμερα ζει μεταξύ Λονδίνου και Κοπεγχάγης με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά τους.

Φιλμογραφία

Shadow Dancer – Ο Χορός των Κατασκόπων (2012)           
Project Nim (2011)                
Red Riding: In the Year of Our Lord 1980 - Red Riding: 1980 (2009)
Man on Wire - Σε Τεντωμένο Σχοινί (2008)   
The King - Ο Βασιλιάς (2005)            

Ο ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΜ ΜΠΡΑΝΤΜΠΥ

Ο Τομ Μπράντμπυ είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας και σεναριογράφος. Ξεκίνησε την καριέρα του ως εκπαιδευόμενος του ITN το 1990, και στη συνέχεια εργάστηκε ως ως ανταποκριτής (μάλιστα είχε τραυματιστεί σοβαρά από σφαίρα σε μια αναταραχή. Είναι πολιτικός συντάκτης από το 2005. διατηρεί μια μακροσκελή λίστα από επαφές κι αποκλειστικότητες .
Άρχισε να γράφει το Shadow Dancer στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, κι έκτοτε έχει γράψει τα σενάρια για πέντε άλλα θρίλερ.  
Ζει στο Χάμπσαϊρ, στην Αγγλία, και είναι παντρεμένος με τρία παιδιά.


Set in 1990s Belfast, an active member of the IRA becomes an informant for MI5 in order to protect her son's welfare.

Even as a child, Collette was to experience at first hand the bloody consequences of the conflict in Northern Ireland when her little brother was killed by British security forces. Years later, Collette is herself now a mother and, like the rest of her family, still involved in the Republican cause. When she is arrested for her part in an aborted IRA bomb plot in London, a British secret service officer offers her a choice: lose everything including her little son and go to prison for twenty-five years or return to Belfast to spy on her own family. SHADOW DANCER is a psychological thriller in the truest sense of the term: it does not merely focus on the external elements of the plot; it also explores the moral dilemmas that face its protagonists. When the secret service man begins to worry about Collette’s safety she decides to feign interest in the agent – a duplicitous, risky game. Director James Marsh depicts the conflict in Northern Ireland from the point of view of a woman whose daily life is a constant struggle for survival but who is nonetheless determined to create a better future for herself and her son.

ΕΠΙΣΗΜΟ SITE :

Official Site

ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

IMDb  IMDb




top of the page


ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Η Βαθμολογία μου:

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση!

Η αλήθεια είναι ότι η θεματική που σχετίζεται με την πολύ σκοτεινή περίοδο της Βρετανίας και αφορά το αντάρτικο του IRA, έχει γίνει θέμα πάμπολλων και συχνά αξιόλογων ταινιών με αποτέλεσμα να υπάρχει πια χώρος μόνο για πραγματικά σημαντικές και ουσιαστικές δημιουργίες.

Η ταινία πάντως καταφέρνει, έχοντας να αντιμετωπίσει παρόμοια ρίσκα να εντυπωσιάσει θετικά!
Καταφέρνει αξιοποιώντας με άριστο τρόπο τις δυνατότητες των διαθέσιμων πόρων σε επίπεδο φωτισμών, σκηνικών, κοστουμιών και φωτογραφίας, μουσικής υπόκρουσης και με την συμμετοχή αξιόλογων ερμηνευτών να μας μεταφέρει στο ζοφερό από κάθε άποψη περιβάλλον της Βρετανίας της δεκαετίας του 1990.
Το σενάριο κινείται με εξαιρετική δεξιοτεχνία πάνω στα θέματα των προσωπικών διλημμάτων και της προδοσίας.

Η ταινία κρατά συνεχώς το ενδιαφέρον, με την χρήση μιας πολύ έξυπνης κατασκοπευτικής μυθοπλασίας, αποκαλύπτοντας μια κοινωνία σε εμφύλιο πόλεμο, εθνικά και ταξικά,  μεταδίδοντας την πικρή αίσθηση ότι παρά τα διαφορετικά κίνητρα των εμπλεκομένων η μεθοδολογία που ακολούθησαν παρέμενε πανομοιότυπη.

 

Konstantinos Kommatas
του Κωνσταντίνου Κομματά Facebook

 


Η Βαθμολογία μου:

 

Jim Papamichos
του Δημήτρη Παπαμίχου me@myfilm.gr


top of the page

blog comments powered by Disqus



top of the page


VIDEO CLIPS, TRAILER, TEASER, SCREENING PREVIEW








top of the page


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Κυκλοφορία:
24/1/2012 (ΗΠΑ, Φεστιβάλ Σάντανς)
12/2/2012 (Γερμανία, Φεστιβάλ Βερολίνου)
30/8/2012 (Ελλάδα)
31/5/2013 (ΗΠΑ)


top of the page




PHOTOS - POSTERS

Shadow Dancer  - 0015.jpg
Shadow Dancer  - 0014.jpg
Shadow Dancer  - 0013.jpg
Shadow Dancer  - 0012.jpg
Shadow Dancer  - 0011.jpg
Shadow Dancer  - 0009.jpg
Shadow Dancer  - 0010.jpg
Shadow Dancer  - 0008.jpg
Shadow Dancer  - 0007.jpg
Shadow Dancer  - 0006.jpg
Shadow Dancer  - 0005.jpg
Shadow Dancer - 0004.jpg
Shadow Dancer - 0003.jpg
Shadow Dancer - 0002.jpg
Shadow Dancer - 0001.jpg


top of the page


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ / ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

>>CAST<<

Πρωταγωνιστούν:

    Clive Owen ... Mac
    Gillian Anderson ... Kate Fletcher
    Aidan Gillen ... Gerry
    Andrea Riseborough ... Colette McVeigh
    Domhnall Gleeson
    Michael McElhatton
    Martin McCann ... Brendan
    Stuart Graham ... Ian Gilmour
    Mark Huberman
    Brid Brennan
    Alan O'Neill ... Arresting Officer
    David Ryan ... Driver
    Morgan Watkins ... MI5 Officer
    David Kendellen ... Barry DeLavine
    Daniel Tatarsky ... Watcher 1

>>CREDITS<<

Σκηνοθεσία
James Marsh


Σενάριο
Tom Bradby (μυθιστόρημα)

Παραγωγή
Chris Coen
Ed Guiney
Andrew Lowe

Μουσική
Dickon Hinchliffe

Φωτογραφία
Rob Hardy

Μοντάζ
Jinx Godfrey

Casting
Nina Gold

Σχεδιασμός Παραγωγής
Jon Henson

Κοστούμια
Lorna Marie Mugan

Βοηθός Σκηνοθέτη
Raymond Kirk

Εταιρείες Παραγωγής
BBC Films
Element Pictures
UKFS
Unanimous Pictures

Διανομή
Seven Films / Spentzos Film
(Ελλάδα)
ATO Pictures
Magnolia Pictures
Lumière
Paramount Pictures
Tanweer Films

Ειδικά Εφέ
Lip Sync Post (visual effects)

Χρονολογία παραγωγής
2012

Χώρα παραγωγής
Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία

Γλώσσα
Αγγλικά

Εικόνα
Έγχρωμη

Είδος ταινίας
Δράμα, Θρίλερ

Διάρκεια
104'

Ήχος

Τοποθεσίες γυρισμάτων
Δουβλίνο - Ιρλανδία

AKA

Καταλληλότητα
USA:R

Κόστος

Εισπράξεις


top of the page









 
Βαθμολογία Κοινού
Μέσος Όρος: 4.5
Αριθμός Ψήφων: 2


Αξιολόγηση :

Εξαιρετικό
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
Κακό



Επιλογές
  Go Back [ Προηγούμενο ]

 Προεπισκόπηση Προεπισκόπηση

 Προωθήστε το Προωθήστε το



Σχετικοί Σύνδεσμοι

· Αναζήτηση σε: Δραματική
· Περισσότερα για Κατηγορία
· ΘΕΜΑΤΑ
· Ταινίες που προβάλλονται
· Τελευταία Τρέιλερ
· ΑΙΘΟΥΣΕΣ
· BOX OFFICE USA
· BOX OFFICE Ελληνικό
· Internet Movie Database
· Rotten Tomatoes

Εγκαταστήστε το myFILM.gr toolbar ΤΩΡΑ! Όλο το internet σε μια γραμμή εργαλείων - Δωρεάν λήψη

Συνδεδεμένα Θέματα

ΘρίλερΔραματική


Advertisement


top of the page


-- Sponsored Links --

Dailymotion Movies LTD aggelospolidoros.blogspot.gr AGATHI Art Gallery cinefo.wordpress.comr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Το πρωτότυπο περιεχόμενο του myFILM.gr, είναι αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και εργασίας και προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων και διανόησης.
All logos, trademarks and content in this site are property of their respective owner, the comments and reviews of their posters.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι του εκδότη ή
αρχισυντάκτη, των διαχειριστών ή συντονιστών (εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτές.
myfilm.gr | xms24.com

| AdBrite - Advertise on myFILM.gr


Info | Feedback | Statistics | Topics | Submit News | Recommend Us | Advertising | Flag inappropriate copy-theft | RSS feed 2.0 | RSS feed 0.9 | Atom feed | twitter | facebook | myspace | Add in Google homepage


Related Posts with Thumbnails